ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۴۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۵۴۰ تومان

AF is short of water – این پنج کلمه ناوگان ژاپنی ها را غرق کرد

AF is short of water – این پنج کلمه ناوگان ژاپنی ها را غرق کرد

در بهار سال ۱۹۴۲ ارتش امریکا در مقابل مجموعه ای از تلاشهای تدافعی غیر قابل شکست گیج شده بود. نیروی دریایی ژاپنی ها در اقیانوس آرام فوق العاده عمل میکرد و در حال نزدیک شدن به مرزهای آمریکا بود. گرچه اوضاع وخیم بود اما امریکا جنگ را نباخت. رمزگشایان آمریکایی مشغول استفاده از سلاحی بودند که به اندازه ی بمب ها و اسلحه ها اهمیت داشت: اطلاعات. رمزشکنان امریکایی توانستند JN- ۲۵ یا همان رمزی که نیروی دریایی ژاپن از آن استفاده میکرد را بشکنند.
.
براساس پیغام کشف رمز شده، نیروی دریایی ژاپن قرار بود به پایگاه آمریکا با نام رمز AF حمله کند. تحلیل گران امریکایی دریافتند که AF جزیره ای در اقیانوس آرام به احتمال زیاد جزیره ی میدوی بود. فرمانده جوزف راچه فورت، برای اطمینان از هدف ژاپنی ها، دستور داد تا پیامی حاکی از اینکه تاسیسات آب آشامیدنی در جزیره ی میدوی دچار مشکل شده، مخابره کنند. ژاپنی ها که پیامها را استراق سمع می کردند، این پیام را هم از جزیره ی میدوی دریافت کردند. پس از آن سرویس مخفی نیروی دریایی، سیگنال های ضعیفی از مخابرات ژاپنی ها را ردگیری کرد با این مضمون که « AF با کمبود آب مواجه است» امریکا مطمئن شد که AF همان جزیره ی میدوی است. سپس ناوگان دریایی امریکا کمین کرده و طی یک نبرد چهار ناو هواپیمابر ژاپنی بنام های هیرویو،سوریو، آکاجی و کاگا را غرق کرد.در عوض فقط یک ناو امریکایی غرق شد. قطعه ی اطلاعاتی بی اهمیت که هدف تهاجم بود از میان کدها و رمزهای حفاظتی نشت کرد و باعث این پیروزی شد.
.
رمزگذاری و رمزشکنی با هم ارتباط نزدیکی داشتند تا اینکه بالاخره نظریه ی اطلاعات را شکل دادند

برگرفته‌از کتاب : کشف رمز عالم / نوشته چالز سیف

AF is short of water - این پنج کلمه ناوگان ژاپنی ها را غرق کرد

دنیای متمدن نابود می‌شود

این عبارت احتمالاً نخستین چیزی نیست که دوست دارید وقتی کتابی را برای خواندن انتخاب می‌کنید، با آن مواجه شوید، اما حقیقت دارد. بشریت و تمام حیات موجود در عالم،‌ رو به نابودی است. مهم نیست که تمدن ما چقدر پیشرفته شود،‌ مهم نیست که روزی بتوانیم فن‌آوری جهش میان‌ ستاره‌ها را به وجود آورده یا ششصد سال عمر کنیم. چون تا خاموش‌ شدن شمع زندگی آخرین گونه حیاتمند در عالمی که شاهد آنیم، زمان زیادی باقی نمانده است. قوانین اطلاعات سرنوشتمان را معین کرده‌اند،‌ درست همان‌طور که سرنوشت خود عالم را.

واژه‌ی اطلاعات یادآور کامپیوترها و درایوهای دیسک سخت و ابرشاهراه‌های اینترنتی است. هرچه باشد، فراگیرشدن کامپیوترها را انقلاب اطلاعات می‌نامند. با این وجود،‌ کامپیوتر هنوز هم جنبه‌ی بسیار کوچکی از طرحی جامع موسوم به نظریه‌ی اطلاعات است. درست است که این نظریه‌ در واقع نحوه‌ی کار کامپیوترها را به آنها دیکته می‌کند،  اما قابلیت‌های آن بسیار بیش از این است. این نظریه حاکم بر عملکرد اجسام در مقیاس‌های بسیار گوناگون است. این نظریه‌ چگونگی برهم‌نهی اتم‌ها با یکدیگر را بر شمرده‌ و به ما می‌گوید که سیاه‌چاله‌ها چطور ستاره‌ها را می‌بلعند. قوانین آن،‌شرح می‌دهد که عالم چگونه از بین خواهد رفت و ساختمان کل کیهان را برایمان نمایان می‌سازند. حتی اگر این کامپیوترها هم نبودند،  باز هم نظریه‌ی اطلاعات سومین انقلاب فیزیک در قرن بیستم می‌بود.

قوانین ترمودینامیک، قوانینی که بر حرکت اتم‌ها در یک تکه ماده حاکم‌اند، در اساسی‌ترین سطح، قوانینی درباره‌ی اطلاعات‌اند، نظریه‌ی نسبیت که چگونگی رفتار اجسام در سرعت‌های بالا و تحت تأثیر گرانش را توصیف می‌کند،‌در واقع نظریه‌ای اطلاعاتی است. نظریه‌ی کوانتومی که حاکم بر حوزه‌ی بسیار کوچک‌ها می‌باشد،‌ نیز نظریه‌ای درباره‌ی اطلاعات است. مفهوم اطلاعات که بسیار گسترده‌تر از بحث درایوها‌ی دیسک سخت است، تمام این نظریات را در غالب یک ایده‌ی قدرتمند و باورنکردنی به هم گره می‌زند.

به بیان دقیق‌تر به نظر می‌رسد که اطلاعات عالم ما را شکل می‌دهند. این احتمال است حرکت اطلاعات بتواند ساختار فیزیکی کیهان را به خوبی تعریف کند و اینطور به نظر می‌رسد که اطلاعات بطن عمیق‌تر پارادوکس‌های علم باشد.

اسرار نسبیت و مکانیک کوانتومی،‌ سرآغاز و سرنوشت عالم، ماهیت غایت نیروی ویرانگیر سیاه‌چاله‌ و نظم نهفته در کاتورگی ظاهری کیهان.

قوانین اطلاعات در حال آشکارکردن پاسخ‌های برخی از پیچیده‌ترین پرسش‌های عالم هستند اما این پاسخ‌ها از بعضی جهات نگران‌کننده‌تر بوده و از پارادوکس‌هایی که حل می‌کنند، عجیب‌تر و شگفت‌آورترند.

اطلاعات به تصویری از عالم منتهی می‌شود که نابودی خود را تسریع می‌کند. موجودات زنده‌اش غلامان طفیلی‌های درونی آنند و کیهان پر دسیسه‌ای را به تصویر می‌کشد که از مجموعه‌ی بینهایتی از عالم‌های موازی ساخته شده‌ است.

نویسنده‌ی کتاب، چالز سیف، در این کتاب سعی کرده توصیفی از مفهوم نظریه‌ی اطلاعات از رمزشکنی‌های تاریخ باستان گرفته تا جنگ جهانی دوم و از ابداع تلفن تا تلاش برای ساخت کامپیوتر کوانتومی و ارائه نظریه‌ای برای توصیف عالم را با بیانی ساده و گیرا ارائه دهد. او کتاب را با داستان رمز انیگما مربوط به جنگ جهانی دوم شروع کرده و با عبور از مسیری پر پیچ و خم اما ماجراجویانه، داستان انقلاب کامپیوتر و آینده‌ای را که امروز برای آن متصور هستیم به خوبی نمایانده است. سیف عجایبی را مجسم کرده که با کشف رمز  اطلاعات موجود در عالم روزی در برابر دیدگانمان قرار خواهد گرفت: اینکه عالم امروزی کجای کار است.  اینکه عاقبت نسل بشر چه می‌شود، اینکه حیات هیچ هدفی به جز تکثیر و تولید مثل و حفظ اطلاعات درونی‌اش ندارد، اینکه طبیعت در نهایت چگونه نابود خواهد شد؟ و همه‌ی اینها را با ادله قاطعی بیان می‌کند که بر بلندای برج عظیم دانش قرار گرفته‌اند.


Decoding The Universe:

How The New Science Of Information Is Explaining

نوشته‌ی : چارلز سیف (Charles Seife)

ترجمه: دکتر میثم تهرانی (مدیر مرکز تحقیقات META در علوم پایه کانادا)

 موضوع: فیزیک – کوانتوم – داده‌پردازی – شبیه‌سازی کامپیوتر

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب