متخصص رمزنگاری هاروارد: ارزهای دیجیتال به دردنخور هستند
ارزهای دیجیتال برای همه افراد به جز گروهها و افراد تبهکاری که سعی دارند پول را بدون اطلاع دولت انتقال دهند، به دردنخور است. ظاهراً این آخرین نظر عجیب بروس اشنایر، متخصص رمزنگاری و پژوهشگر فناوری دانشگاه هاردوارد است.
اشنایر با اشاره به برخی حقایق از اعتبار افتاده و کمارزش شده درباره ارزهای دیجیتال، معتقد است بیت کوین به دلیل نحوه توسعه و گسترش، در مسیر دستیابی به اهدافی که در وایت پیپر آن تعریف شده متحمل شکست شده است. این بدان معناست که علاوه بر مشکلات اجرایی و خطراتی که دارد، در تحقق بنیادیترین پیشفرض خود نیز ناکام مانده که سبب بیفایده بودن آن شده است.
آیا به سیستم عاری از اعتماد میتوان اعتماد کرد؟
اشنایر در مقالهای که در وایرد نوشته، از مسئله اعتماد به عنوان بزرگترین مثال شکست خورده از اصول پایهای ارز دیجیتال یاد کرده است.
طبق گفتههای او، ارز دیجیتال اساساً برای انجام تراکنشهای الکترونیکی بدون نیاز به اعتماد ساخته شده بود، اما نگاهی گذرا به معماری فناوری بلاک چین کافی است تا کارا نبودن آن را بدون وجود اعتماد نشان دهد. این موضوع تمامی مقاصد برای دستیابی به سیستمهای کنترل نشده را در همان ابتدای مسیر دچار مشکل میکند.
کاربران ارزهای دیجیتال باید به ماینرها در پیروی از توالی صحیح استخراج بیت کوین و سپس به اینکه سیستم با خسارت مالی از کار نخواهد افتاد، اعتماد کنند. در واقع طبق گفته او، تمام کاری که بیت کوین کرده گرفتن اعتماد از انسانها و قرار دادن آن در یک فناوری است که امنیت آن تضمین شده نیست.
اشنایر درباره این نکته توضیح میدهد:
اگر صرافی که بیت کوین خود را در آن نگهداری میکنید هک شود، شما تمام پولتان را از دست میدهید. اگر کیف پول بیت کوین شما هک شود، شما تمام پولتان را از دست میدهید. اگر اطلاعات ورود و تایید صلاحیت را فراموش کنید، باز هم تمامی داراییتان را از دست خواهید داد. اگر خطایی در قرارداد هوشمند شما رخ دهد یا بالاخره کسی پیدا شود که امنیت بلاک چین را بشکند، دارایی دیجیتال شما به سرقت خواهد رفت. در بسیاری از موارد اعتماد به بلاک چین سختتر از اعتماد به مردم است. آیا شما ترجیح میدهید به یک سیستم قضایی انسانی اعتماد کنید یا کدهای کامپیوتری نوشته شدهای که دانش بررسی آن را در اختیار ندارید؟
نگرانیهای محیط زیستی و نکات انحرافی مختلف
در حالی که انتقادات متخصص رمزنگاری شاید از برخی جنبههای فنی و علمی صحیح به نظر برسد، اشنایر به موضوع پیش پا افتاده «استفاده زیاد استخراج ارزهای دیجیتال از منابع انرژی» اشاره کرد و از آن به عنوان دلیلی برای بیفایده بودن ارزهای دیجیتال یاد کرد.
بر اساس صحبتهای اشنایر که احتمالاً پیش از این نیز از زبان افراد دیگری آن را شنیدهاید، ماینینگ ارزهای دیجیتال به دلیل مقدار انرژی مصرفی بالا خطر محیط زیستی بزرگی به وجود میآورد.
استدلال متخصص رمزنگاری برای صحبتهایش نیز هزینههای پنهانی است که برای تراکنشهای بیت کوین صرف میشود و این در حالی است که هزینههای اعمال شده توسط بانکها به راحتی قابل محاسبه است.
اینکه هزینههای کلی انجام تراکنشهای بیت کوین پنهان است، باعث شده تا آمار آن به حدس و گمان افراد مختلف برگردد؛ موضوعی که میتواند به نقطه خوبی برای گفتگوها تبدیل شود.
او همچنین در صحبتهایش اشاره داشت که نمیتوان به طور کامل به سیستمهای خودکار اعتماد کرد و ورودیهای انسانی همیشه بهتر از آنها عمل خواهند کرد. او همچنین افزود که فناوری بلاک چین تنها از لحاظ نظری عاری از اعتماد است. در عمل کاربران ارزهای دیجیتال باید حین معامله یا انجام تراکنش، به صرافیها و کیف پولها اعتماد کنند.
نکته عجیب اشاره نکردن به صرافیهای غیرمتمرکز در سخنرانی اشنایر بود که البته نمیتوانست محور گفتگوی مناسبی برای اثبات گفتههای این متخصص علم رمزنگاری باشد.
کاملا درسته