ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۴۵ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۰۶ تومان

استخراج بیت کوین در ایران مشکل برق کشور را حل می‌کند!

استخراج بیت کوین در ایران مشکل برق کشور را حل می‌کند!

یکی از دلایلی که این روزها وزارت نیرو را نگران کرده و باعث فشار بر استخراج ارزهای دیجیتال در ایران شده است، موضوع مصرف برق ماینینگ است. با این حال سعید خوشبخت، کارشناس مطرح حوزه بلاک چین و ماینینگ در ایران ادعا می‌کند که استخراج ارزهای دیجیتال در ایران نه تنها بحرانی برای برق کشور نیست بلکه می‌تواند مشکل برق کشور را حل کند.

سعید خوشبخت در گفتگو با ارزدیجیتال گفت:

فکر می‌کنم که من تنها کسی هستم که می‌گویم که استخراج بیت کوین در ایران مشکل برق را حل می‌کند چون بعضی‌ها می‌گویند که بحران ایجاد می‌کند و بعضی‌ها می‌گویند که بحرانی ایجاد نمی‌کند اما من می‌گویم حل می‌کند. حالا چرا؟

بحران برق ایران اصلا از کجا شکل گرفت؟ آیا بحران برق به دلیل ماینینگ است؟ اصلا!

پرونده ویژه: گسترش استخراج ارز دیجیتال در ایران؛ تهدید یا فرصت؟

بحران برق نتیجه سال‌های سال عدم سرمایه‌گذاری کافی برای توسعه صنعت برق است.

اگر خوب بررسی کنید، طی یک دهه گذشته بی‌شمار شرکت در صنعت برق ورشکسته شده‌اند. چون همه آن‌ها از وزارت نیرو مبلغ زیادی طلبکار بودند و به جای پول در نهایت به خیلی از آن‌ها اوراق خزانه دادند. منظورم شرکت‌های خصوصی است. فقط چند شرکت بزرگ توانستند باقی بمانند.

به علاوه، وزارت نیرو در مورد نیروگاه هم قدرت مناسبی نداشت. بخش‌هایی بودند که خیلی وقت‌ها اصلا توانشان را نمی‌خرید و فقط پول استندبای (آماده‌باش) به آن‌ها می‌داد که فکر می‌کنم کلیوواتی ۳۰ تومان بود و وقت‌هایی هم که برقشان را می‌خرید، اغلب اوقات پولشان را به موقع نمی‌داد. همین باعث شد که تاسیس نیروگاه توجیه اقتصادی نداشته باشد زیرا باید طی ۲ تا ۵ سال سرمایه اولیه برگردد. بازگشت سرمایه بعضی از نیروگاه‌ها هم حتی به بالای ده سال هم رسید.

خب کمتر کسی حاضر می‌شود در جایی سرمایه‌گذاری کند که تنها خریدارش یک جا است، هر وقت بخواهد می‌خرد، هر وقت بخواهد نمی‌خرد، هر قیمتی که بخواهد تعیین می‌کند و هر وقت دلش بخواهد پولش را می‌دهد.

همین موضوع باعث شد که رشد توسعه صنعت برقمان کم شود. بحران برق از اینجا نشات می‌گیرد و ربطی به ماینینگ ندارد.

حالا برای حل این بحران باید چه کار کنیم؟

کار منطقی این است که عامل مشکل را از بین ببریم یعنی کاری کنیم که توسعه صنعت برق توجیه اقتصادی داشته باشد. شرایطی نیاز است که سرمایه‌گذار توجیه شود تا نیروگاه تاسیس کند.

بهترین چیز برای یک تولیدکننده، مشتریِ تضمینی است. یعنی اگر مشتری تضمینی برای برق نیروگاه وجود داشته باشد، توجیه اقتصادی پیدا می‌کند.

فرض کنید به نیروگاه بگوییم که تمام برق شما را با تضمین ۱۰۰ درصد، هفت روزِ هفته و ۲۴ ساعته و با قیمت مناسب می‌خریم و پول را هم نقد پرداخت می‌کنیم. این انگیزه تاسیس نیروگاه و تولید برق می‌دهد.

حالا این سوال مطرح می‌شود که نیروگاه تولید می‌کند و به ماینر می‌دهد. نهایتا فقط برق ایران مصرف نمی‌شود. پس چگونه بحران برق را حل می‌کند.

پرونده ویژه: گسترش استخراج ارز دیجیتال در ایران؛ تهدید یا فرصت؟

خب به این موضوع فکر کنید که ما اکنون (تابستان) به سمت پیک مصرف پیش می‌رویم. پیک مصرف را مثلا ۶۰هزار مگاوات در نظر می‌گیریم. اما به جز تابستان چه؟

در فصل‌های دیگر سال که مصرف برق به شدت پایین می‌آید، خیلی از نیروگاه‌ها تا فقط ۵۰ درصد از توان خود را تولید می‌کنند و ۵۰ درصد دیگر را نهایتا استندبای هستند. استندبای یعنی این‌که برای تولید آماده است و شبکه رویش حساب می‌کند اما تولید نمی‌کند و بابت آماده باش مبلغی از وزارت نیرو دریافت می‌کند.

بنابراین اگر من نیروگاهی داشته باشم که همه سال ماین میکند و فقط در زمان پیک مصرف به شبکه برق بدهد، عملا انگار نیروگاهی تاسیس کرده‌ام که کل سال به شبکه برق می‌دهد، چون شبکه برق کشور فقط در زمان پیک مصرف نیاز به برق دارد.

حالا فرض کنید من به عنوان ماینر، مجوز دریافت می‌کنم که مثلا به ۵ مگاوات برق برای ماینینگ نیاز دارم و به همان اندازه تجهیزات وارد می‌کنم. پس یک نیروگاه ۵ مگاواتی برای تامین برق ماینینگ خودم تاسیس می‌کنم و تضمین می‌دهم سالی ۳۰۰ ساعت برق خودم را در اختیار شبکه قرار دهم و هر وقت شبکه نیاز داشت از این ۳۰۰ ساعت تضمین می‌تواند استفاده کند. بقیه ایام سال هم نیاز نیست پول استندبای پرداخت کند.

به این صورت ماینینگ نه تنها تهدیدی برای برق ایران نیست بلکه مشکل پیک مصرف را حل می‌کند. اینکه ماینینگ مشکل است، دروغی بیش نیست.

مدلی که من گفتم مدلی تقریبا دینامیک است یعنی اجازه می‌دهد بازار شکل بگیرد. ما متاسفانه می‌خواهیم صورت مسئله را پاک کنیم. سعی می‌کنیم که مصرف برق را زیر ۶۰ هزار مگاوات بیاوریم ولی به این فکر نمی‌کنیم که ظرفیت برق را افزایش دهیم.

 

مطالعه کامل مقاله بررسی جامع استخراج ارزهای دیجیتال در ایران: پرونده ویژه: گسترش استخراج ارز دیجیتال در ایران؛ تهدید یا فرصت؟

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

19 دیدگاه
جواد
جواد
۵ سال قبل

آقا نمی تونن با استفاده از موتور ژنراتور برق مورد نیازشون رو تامین کنن؟
این طوری سرمایه گزاری های عظیم برای ساخت نیروگاه لازم نیست.
مشکل ساعات پیک هم حل میشه.
فکر کنم برق تولیدی با موتور ژنراتور هزینش از این مقدار هایی که این روز ها درباش نظر میدن هم کمتر در می آد

اسفندیار
اسفندیار
۵ سال قبل

از امثال ایشون اگر فقط 1 نفر در هر سازمان بود وضعیت کشور کاملا متفاوت با الان بود. امثال ایشون به جای پاک کردن مسئله و فشار آوردن به مردم به فکر راه حل های کاربردی هستن که متاسفانه جایگاهی در ارگان های کشور بهشون داده نمیشه و اگر هم داده بشه کسی بهشون توجهی نمیکنه. این عملیات های ضربتی که به فارم ها داره صورت میگیره و باهاشون مثل مجرم برخورد میشه فقط و فقط فشار رو بر مردم بیشتر میکنه و برق دزدی رو بیشتر از قبل رواج میده. مجرم کسانی هستن که همیشه به جای خدمت به مردم و بهبود زیرساخت ، مردم رو به جای کم کاری خودشون مجرم معرفی میکنن و با مردم برخورد میکنن.. مشکل برق کشور تا حدی مصرف بی رویه هست ولی 80% این مشکل عدم توجه به رشد زیرساخت و حمایت از تولید هست.

رامین شیخ الاسلامی
رامین شیخ الاسلامی
۳ سال قبل

اینی که شما میگی با روح بلاک چین در تضاد هست یعنی چی نیروگاه بزارم سرورها رم بزارم بغل نیروگاه عشقی هر موقع دلم خواست دستگاه رو وصل کنم به برق برام پول چاپ کنه زهی خیال باطل اول برید یاد بگیرید بعد رویا ها تون رو لحاظ کنید شبکه باید نامتمرکز باشه خیلی واضح داره میگه یعنی پرکندگی اگه شبکه به تو نیاز داشت و تو سرورت انلاین نبود جریمه میشی پس مجبوری همیشه ی خدا کار کنی براش بجای این کارا برق رو برا مصرف عمومی رایگان کنید از حدش بیشتر هرکی هر چی استفاده کرد نرخ مصرف تجاریش رو میده نه نرخ صادراتی . دولتم اجازه ی استفاده ی مستقیم برق تولید نیروگاه ها در جهت ماینینگ رو نمیده و باید برق تولیدی اول وارد شبکه بشه و در اختیار تک تک انسان ها باشه نه اونایی که پول احداث نیروگاه رو دارن . پول داری نیروگاه احداث کردی برقت رو به نرخ تجاری به دولت بفروش تموم شد رفت حالا اگه دولت برای برق تولیدیت مشتری نبود اونم اگر نبود که بعید هست چون کلی مصرف کننده براش ایجاد میشه اون موقع هر کاری باهاش دوست داری بکن اصلا یخ خشک تولید کن . ولی حق نداری گاز یا هر سوخت دیگه ای که مال من و امثال من هست رو با پولت برق کنی بعدشم ماینینگ کنی ببری خارج حالشو ببری این یجور دزدیه مگر انرژی های تجدید پذیر ولی وقتی امکانات رو برای همه فراهم کنی هرکی سوادشو داره باعث توسعه ی شبکه میشه هرچی شبکه بیشتر رشد کنه جامعه دارای نظم و رشد بیشتری میشه یا علی ......

احسان
احسان
۵ سال قبل

چیزی که در این بحث به ان توجه نشد قیمت گاز مصرفی نیروگاه هاست. در حال حاضر نیروگاه ها هزینه گاز و برق را به صورت تهاتر بین شرکت گاز و برق محاسبه میکنند وعملا پول گاز پرداخت نمیکنند و در این میان یک دستمزد تولید دریافت میکنند.
اگر قرار باشه برق تولیدی را خودشان استفاده کنند احتمالا هزینه گاز را هم باید به قیمت صادراتی پرداخت کنند که رقم بالایی خواهد بود. و باتوجه به بازدهی 35 درصدی نیروگاه های گازی احتمالا در محاسبات هزینه تمام شده، قیمت برق نزدیک به قیمت صادراتی اون خواهد بود.

علی
علی
۴ سال قبل
پاسخ  احسان

گاز صادراتی خنده دار ترین تراژدی ای بود که برای ماینر ها میتونستن رقم بزنن

مهدی هاشمی
مهدی هاشمی
۵ سال قبل

بسیار عالی. اما در کل اصلا مشکل مصرف در ساعات پیک یا قطعی برق نیست، داستان چیز دیگریست.

امید خاکویی
امید خاکویی
۵ سال قبل

مگر ساخت نیروگاه به این راحتی است؟! برای کسی که سرمایه دار باشد بله، میتواند این ایده رو برای خودش پیاده کنه اصن چرا نیروگاه با سوخت فسیلی بزنه میتونه بره یک سوله بزرگ بگیره کل سقفش رو پنل خورشیدی بزنه یا انرژی باد برای خودش برق مورد نیازش رو تولید کنه و مزرعه اش هم همونجا تاسیس کنه! اما اوون کسی که به قول گفتنی جز کسب و کارهای کوچیک هست نمیتونه از پس هزینه هاش بر بیاد.

محسن
محسن
۳ سال قبل

اگه انرژی خورشیدی بخواد برق خودش رو تامین کنه، یه سوله نیاز نیست و بلکه صد ها سوله نیاز است.

محسن
محسن
۵ سال قبل

میگن اون زمانهایی از سال که نیروگاه استندبای هستند رو به تولید برق مشغول بشن. مثله ساخت نیروگاه هست...

سعید .مstandard
سعید .مstandard
۵ سال قبل

زنده باد آقای خوشبخت. یکی از پربارترین آدمهایی که تو زمینه بلاک چین ملاقات کرده ام.
موفق باشید آقای خوشبخت.

رام
رام
۵ سال قبل

حالا که کنگره آمریکا قراره کلا ماینینگ از دست س برای ایران خارج کنه ، نیروگاه ماینینگ ساختن پیشکش

علی
علی
۴ سال قبل
پاسخ  رام

دقیقا چطور میخواد اینکارو کنه برقو قطع کنه یا اینترنت رو ؟

محمد مقدم
محمد مقدم
۵ سال قبل

خیلی دقیق و عالی

حصین
حصین
۵ سال قبل

از این عالی تر نمیشد استدلال کرد
به این میگن کارشناس
سپاس أقای خوشبخت

میثم
میثم
۵ سال قبل

موضوع مشخص کردن تعرفه برق هست، تعرفه برق صادراتی برای ماینینگ یک طرح شکست خورده خواهد بود، چون توانیر به این فکر کرده که برقی رو که صادر می کنه پولش رو آنی نمی گیره اما می تونه بدون دردسر صادرات اونو همینجا قالب ماینرها کنه و پولش رو نقد بگیره، ماینرها هم اینقدر ساده نیستند که زیر بار تعرفه برق صادراتی با عنوان تعرفه ماینینگ بروند، در نتیجه برخورد قهر آمیز موجب استفاده از بقیه تعرفه ها برای ماینینگ بشه و عملا اداره برق باید تاوان این ایده بی حساب کتاب و منفعت طلبانش رو بده.

علیرضا
علیرضا
۵ سال قبل
پاسخ  میثم

یکی پیدانمیشه بگه بابا اینی که دارن استخراج میکنن طلاست وقیمت داره وتمام مشکلات ارزی ایران روحل میکنه وبجای اینکه اسقبال کنن دارن تیشه به ریشه اش میزنن وباتعرفه هایی که توی هیچ کشوری پیدا نمیشه میخوان جلوی رشداین صنعت پولسازروگیرن.بجای اینکه دولت بیادراه جلوشون بزارهِ که واسشون سرمایه گزاری کنه که مثلا برای حل کردن مشکل برق ماینرهاازانرژی های خورشیدوبادی و... کمک بگیرن که واقعاارزتوی کشوربه وجودبیارن ،هرروزشاهدپلمپ وضبط دستگاه هاومزرعه های ماینینگ هستیم.واقعامایه تاسفه که این فرصت روهم ازدست بدیم

ایران
ایران
۵ سال قبل
پاسخ  میثم

خیالت راحت اینا فکر ایناشم کردن
همچین جمع کنند جلوی همه رو بگیرن
مسئولین هم از جنس همین مردمی هستند که همش تو فکر دو در کردن و تو گوش زدن یکدیگر هستند
پس بلدن چیکار کنند

میثم
میثم
۵ سال قبل
پاسخ  ایران

مهم اینه چَک اول رو کی بزنه.

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب