چه مقدار از معاملات ارزهای دیجیتال در بازارهای مشتقه انجام میشود؟
دادههای تازه نشان میدهند که ماه گذشته و همزمان با سقوط قیمتها، سهم بازارهای مشتقه از حجم کل معاملات ارزهای دیجیتال به اوج خود رسیده است. بهعقیده کارشناسان، این تغییر رویه نشانهای برای تلاش معاملهگران در جهت جبران ضررهای قبلی است.
به گزارش کریپتو گلوب، در ماه ژانویه (دی) حجم معاملات ارزهای دیجیتال در بازارهای مشتقه به ۲.۸۶ تریلیون دلار رسید و همین مسئله باعث شد که سهم معاملات این بازارها از کل معاملات ارزهای دیجیتال، به بالاترین سطح تاریخ خود برسد. این در حالی است که حجم معاملات در بازارهای آنی ۳۰.۲ درصد کاهش یافته و به ۱.۸۱ تریلیون دلار رسیده است.
بازارهای مشتقه شامل معاملات قراردادهای آتی (Futures)، قراردادهای اختیار معامله (Options) و مارجین (Margin) در صرافیهای ارز دیجیتال است.
مؤسسه کریپتو کامپیر (CryptoCompare) با ارزیابی عملکرد صرافیهای ارز دیجیتال، به این موضوع پی برده است که در ماه ژانویه ۲۰۲۲ (دی)، بازارهای مشتقه ارزهای دیجیتال توانستهاند ۶۱.۲ درصد از کل حجم معاملات را به خود اختصاص دهند و از این حیث رکورد خود را افزایش دهند. تا پیش از این، رکورد قبلی سهم این بازار از کل حجم معاملات متعلق به نوامبر ۲۰۲۰ (آبان) بود که ۵۷.۳ درصد از کل بازار را تشکیل میداد.
طبق این گزارش، رشد روزافزون حجم معاملات در بازارهای مشتقه صرافیها، نشان میدهد که «در ماه ژانویه تمایل سرمایهگذاران به جبران ضررهای گذشته و انجام معاملات فصلی بیشتر شده و به معامله قراردادهای آتی و اختیار معامله ارز دیجیتال روی آوردهاند». علیرغم افزایش سهم معاملات مشتقه، حجم معاملات مربوط به این بازارها همچنان کمتر از رکورد ۴.۹۶ تریلیون دلاری مه ۲۰۲۱ (اردیبهشت) است.
همچنین بخوانید: قرارداد آپشن یا اختیار معامله (Option Contract) چیست؟ + ویدیو
در ماه ژانویه (دی)، صرافی بایننس با حجم معاملات ۱.۵ تریلیون دلاری، ۵۱.۶ درصد از کل معاملات بازارهای مشتقه را در اختیار داشت و در رتبه اول بازار قرار گرفت. علاوه بر این، صرافیهای اوکی اِکس (OKEx)، افتیایکس (FTX) و بایبیت (Bybit) نیز با حجم معاملات ۵۵۹، ۳۴۶ و ۲۱۹ میلیارد دلاری، بهترتیب در رتبههای دوم تا چهارم قرار گرفتند.
ماه گذشته، حجم معاملات روزانه در بازارهای مشتقه صرافیهای ارز دیجیتال در ۲۱ ژانویه (۱ بهمن) به اوج خود رسید. این اوج ۱۸۱ میلیارد دلار بود که ۳.۴ درصد کمتر از اوج ۱۸۸ میلیارد دلاری ماه دسامبر (آذر) است.
با کاهش فعالیت در بازارهای آنی در ماه ژانویه (دی)، حجم معاملات صرافیهای ردهبالا و ردهپایین هم بهترتیب ۲۱.۲ و ۶۶.۳ درصد کاهش یافت. در نمودار زیر میتوانید این کاهش حجم را مشاهده کنید.
این گزارش همچنین اضافه میکند که صرافیهای برتر اکنون ۹۰.۳ درصد از کل حجم معاملات آنی را به خود اختصاص دادهاند. ضمن اینکه اوج روزانه حجم معاملات آنی در ماه ژانویه (دی) نسبت به ماه قبل ۴۷.۵ درصد کاهش یافته و به ۹۱.۱ میلیارد دلار رسیده است.
گزارش سایت کریپتوکامپیر نشان میدهد که با وجود کاهش حجم معاملات آنی و مشتقه، حجم قراردادهای اختیار معامله بیت کوین در بورس کالای شیکاگو، در ماه ژانویه (دی) ۲۸.۶ درصد افزایش یافته و به ۱,۸۸۲ قرارداد رسیده است.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.