رئیس فدرال رزرو: دلار دیجیتال را بررسی میکنیم؛ دلار قلب تپنده آمریکاست و نباید ضعیف شود
جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا ضمن طرفداری از اهمیت حریم خصوصی در حوزه مالی که برای فعالین ارزهای دیجیتال امیدبخش بود اشاره کرد که ایالاتمتحده ممکن است برای رقابت با سایر ارزهای دیجیتال ملی، عرضه یک دلار دیجیتال را در نظر بگیرد.
به گزارش کوین دسک، پاول در شهادت این هفته خود در کنگره آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا فدرال رزرو پروژه ارز دیجیتال ملی چین را زیر نظر دارد یا خیر، گفت:
بله، قطعاً ما آن را زیر نظر داریم؛ اما آنها در یک ساختار سازمانی کاملاً متفاوت فعالیت میکنند. برای مثال ایده یک دفتر کل که در آن از همهی پرداختهای مردم مطلع شوید، در ساختار ایالاتمتحده جذابیتی ندارد، اما چینیها مشکلی با این موضوع ندارند.
این سخنان برای کسانی که نه تنها از روش سلطهطلبانه چین، بلکه درباره خطرات نقض حریم خصوصی توسط لیبرا، ارز دیجیتال فیسبوک، نگران هستند، بسیار خوشایند بود. فیسبوک تاکنون به دلیل نقض حریم خصوصی کاربرانش میلیاردها دلار جریمه شده است.
الیزابت ام رنییریس (Elizabeth M. Renieris)، از مقامات ارشد دانشگاه هاروارد، میگوید:
پاول به طور ضمنی تائید کرد که هر ارز دیجیتالی که بخواهد در آمریکا راهاندازی شود باید حافظ حریم خصوصی باشد یا به آن احترام بگذارد و نباید مثل طرح دولت چین که ارز دیجیتال ملیاش یک در پشتی (بَک دُر) برای نظارت بر تراکنشها تعبیه شده است، روش دیگری برای نظارت بر تراکنشهای مردم اتخاذ کند.
او در ادامه گفت:
سخنان پاول برای مردم آمریکا که هر روز خود را در خطر گسترش نظارت دولت از طریق دادههای مکانی، سیستمهای تشخیص چهره و دسترسی مراجع قانونی به فعالیتهای آنها در شبکههای اجتماعی میبینند، میتواند بسیار امیدوارکننده باشد.
رینی ریتمن (Rainey Reitman)، رئیس ارشد اجرایی شرکت الکترونیک فرانتیر فاندیشن (EFF) هم اعترافِ پاول در مورد ریسک خلق یک ارز دیجیتال دولتی در ایالاتمتحده را تائید میکند:
سوابق مربوط به تراکنشهای مالیِ شما حاوی سرنخهایی از تمام فعالیتهای شما، سوابق پزشکی و تمایلات سیاسی و حتی موقعیت مکانی شما در یک زمان مشخص، هستند. دیدگاه ما نسبت به ارزهای دیجیتال و تمایل کلی جامعه به سمت دیجیتالی کردن تراکنشهای مالی، لزوم تحکیم ارزشهای حفظ حریم خصوصی در فناوریها و نظامهای قانونی ما را دو چندان میکند.
البته پاول خاطرنشان کرد که فدرال رزرو هنوز در مراحل اولیه تحقیقات خود در مورد ارزهای دیجیتال قرار دارد و از پاسخ دادن به این سؤال که آیا بانک مرکزی آمریکا یک ارز دیجیتال ملی را عرضه میکند یا خیر، طفره رفت.
او گفت:
برخورداری از یک ارز دولتی یکتا به عنوان قلب تپنده نظام مالی آمریکا، منبع خدمات زیادی برای ما بوده است. این موضوع بسیار بسیار اساسی بوده و هیچوقت زیر سؤال نرفته است. به نظر من قبل از این که آن (دلار رایج) را کنار بگذاریم باید دقیقاً بدانیم که در حال انجام چه کاری هستیم. محافظت از متمرکز باقی ماندن یک ارز مرکزی که همهجا مورد پذیرش و اعتماد همه قرار دارد یک کار فوقالعاده پر اهمیت است.
این سخنان با اظهارات اخیر او در ماه سپتامبر (شهریور) سال گذشته میلادی که آن هم برای رنییریس دلگرمکننده بود، مطابقت دارد.
رنییریس در این مورد گفت:
واقعیت این است که شاید مدت زیادی طول بکشد تا فدرال رزرو نتایج واحد تحقیقات و توسعه خود را در مورد دلار دیجیتال منتشر کند و ما امیدواریم که قبل از هرگونه اعلان رسمی یا رد این نظریه، این سازمان جلسات متعددی را برای همفکری با مردم برگزار کند. مگر این که ما هم بخواهیم روش چین را به کار ببریم و تمام مراحل پیادهسازی را خودمان انجام دهیم.
پاول اولین سیاستمدار آمریکایی نیست که بحث اهمیت حفظ حریم خصوصی در زمینهٔ دلار دیجیتال را به میان کشیده است.
کریستوفر جیان کارلو (Christopher Giancarlo)، رئیس اسبق کمیسیون معاملات آتی کالای ایالاتمتحده (CFTC) هم که حالا یکی از طرفداران دلار دیجیتالی است، از قوانین محافظتی قانون اساسی آمریکا بهعنوان وجه تمایز مهم این دو ارز دیجیتال آینده (دلار و یوان) یاد میکند.
جیان کارلو در مصاحبه ویدئویی اخیر خود با کوین دسک سناریویی را تشریح کرد که در آن دلار دیجیتال با یوان الکترونیکی و لیبرا رقابت میکند.
او در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت:
یک دولت (چین) به دنبال اطلاع از تمام تراکنشها، بهخصوص تراکنشهایی که به رقبای سیاسی و جنبشهای آزادیخواه ارسال میشوند، خواهد بود. دیگر گرداننده (فیسبوک) هر تراکنش تجاری را زیر ذرهبین قرار خواهد داد تا بفهمد که آیا شما از هدف مورد نظر آنها خرید میکنید یا از فروشگاه نورداستروم (NordStrom) و اما یکی از این گردانندگان به دلیل قوانین قانون اساسی به هیچکدام از این دادهها دسترسی نخواهد داشت. سومین گرداننده دولت ایالاتمتحده آمریکا خواهد بود تا مردم دلار دیجیتال را ارزی بدانند که در آن اطلاعات شما امنیت بیشتر و نه کمتری، از ارز یک بانک مرکزی بیگانه یا ارز یک شرکت تجاری دارد.
چین کار خود روی یوان دیجیتال را سال گذشته و در جریان غوغای پردهبرداری از پروژه لیبرا آغاز کرد. پروژهای که مقامات چینی از آن بهعنوان تهدیدی یادکردهاند که قادر است با ارزهای فیات (رایج) رقابت کند.
پاول علیرغم اظهارات تردیدآمیز خود در این هفته به قانونگذاران گفت که پروژه لیبرا باعث شد که فدرال رزرو برنامه خود برای بررسی امکان انتشار ارزهای بانک مرکزی (CBDC) را جلو بیندازد.
پاول در سخنان خود خطاب به قانونگذاران گفت:
این پروژه زنگ هشداری برای ما بود و به ما اخطار داد که این قطار خیلی سریع به پیش میآید و در صورت به کار گرفتن یکی از این شبکههای فناوری بزرگ مثل لیبرا، ورود آن میتواند بسیار گسترده و ازنظر سیستماتیک بسیار تعیینکننده باشد.
رنییریس در این خصوص گفت:
این اظهارنظر به این معنی است که انگیزه فدرال رزرو از بررسی امکان انتشار یک فدکوین (Fedcoin- ارز فدرال رزرو) برای مقابله با رقبای خصوصی سلطه دلار (مثل لیبرای فیسبوک) بیش از انگیزه آنها برای مقابله با ارزهای بانک مرکزی است.
او در پایان گفت که حتی اگر لیبرا باعث تسریع اقدامات آنها شده باشد، این مدل نباید الگوی واشنگتن برای انجام این کار باشد:
با توجه به سطح بالای عدم اعتماد مردم به فیسبوک که هنوز هم علیرغم استقلال ظاهری و رسمی لیبرا، بهعنوان مسئول اصلی این پروژه مطرح است، فدرال رزرو باید برای رقابت با زرقوبرقهای ظاهری آینده ارز فیسبوک، بیشتر روی روشهایی تکیه کند که به حریم خصوصی افراد احترام میگذارند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.