شیوع ویروس کرونا در آستانه هاوینگ بیت کوین؛ ماینرها به دردسر افتادند
بیش از ۶۵ درصد فعالیتهای ماینینگ دنیا در چین انجام میشود و این کشور این روزها درگیر شیوع یک ویروس ناشناخته است. وبسایت کوین دسک در مقاله جدید خود تاثیر شیوع ویروس کرونا بر صنعت استخراج ارزهای دیجیتال را بررسی میکند.
تولیدکنندگان چینی تجهیزات استخراج که با نزدیک شدن به زمان هاوینگ بیت کوین (نصف شدن پاداش استخراج) در ماه می ۲۰۲ (اواخر اردیبهشت ۹۹) با افزایش تقاضا برای تجهیزات جدید مواجه هستند، اینطور حدس میزنند که حل نشدن مشکلات ناشی از این بیماری در آینده نزدیک میتواند روند تولید و توسعه ای سیک های جدید را مختل کند. این صحبتهای کوین شائو (Kevin Shao)، مدیر عمومی بخش بلاک چین شرکت کنان کریتیو (Canaan Creative) است.
شائو به کوین دسک گفت که اگرچه احتمالاً ماینرها خواهند توانست هش ریت فعلی شبکه را حفظ کنند، اما بازار با کمبود دستگاههای استخراج جدید مواجه است.
در حال حاضر ارسال تجهیزات استخراج بسیاری از شرکتهای تولیدکننده چینی مثل بیت مین (Bitmain)، کنان (Cannan)، میکرو بیتی (MicroBT) و اینوسیلیکون (Innosilicon) به تأخیر افتاده است. بیت مین و کنان، دو شرکت عمده تولیدکننده ماینر از نظر سهم آنها از بازار، اطلاعیههایی مبنی بر تأخیر در خدمات پس از فروش تا تاریخ دهم فوریه منتشر کردهاند.
مشتریان برای گسترش تأسیسات استخراج خود و آماده شدن برای هاوینگ بیت کوین در ماه می امسال به دنبال خرید دستگاههای استخراج جدید و پرچمدار بیت کوین هستند.
ابی ینگ (Aby Yang)، سرپرست اجرایی ارشد شرکت پاندا ماینر (PandaMiner) به کوین دسک گفت:
یکی از کسبوکارهایی که بیش از همه تحت تأثیر (ویروس کرونا) قرار دارد خط تولید ماشینهای استخراج شرکت ما است.
این شرکت واقع در شهر شنزن که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد به ۹ فارم بزرگ، تجهیزات استخراج و خدمات تأمین توان پردازشی ارائه میکند.
ینگ در ادامه گفت:
البته تنها ما نیستیم. بسیاری از شرکتهای تولیدکننده ماینر که کارخانههایشان در شهرهای دونگوان و شنزن در استان گوانگدونگ قرار دارند تحت تأثیر شیوع این بیماری قرار گرفتهاند. تقریباً تمام خطوط تولید تا پایان تعطیلات طولانی شده پیش رو تا تاریخ ۱۰ فوریه متوقفشدهاند.
در همین حال، دستور منع رفتوآمد در شهر ووهان تأثیر بیشتری روی اینوسیلیکون که دفاتر مرکزی آن در مرکز شیوع این ویروس قرا گرفتهاند، داشته است.
شائو گفت:
البته این تأخیر به دلیل تنها چندروز طولانی تر شدن تعطیلات، تأثیر چندانی روی کسبوکار ما نداشته است اما این تأثیر در صورت طولانیتر شدن شیوع این بیماری میتواند بسیار شدیدتر از این باشد.
مطابق دادههای بهدستآمده از سایت BTC.com، سختی شبکه بیت کوین، مقیاسی برای تعیین سختی پردازش پاداشهای استخراج در شبکه بیت کوین، در تاریخهای ۲ و ۱۵ ماه ژانویه حدود ۶٫۵۷ درصد و ۷٫۰۸ درصد رشد داشته است.
نرخ رشد در تاریخ ۲۸ ژانویه حدود ۴٫۶۷ درصد کاهشیافته است و پیشبینی میشود که این رشد ظرف ۳ روز آینده، ۳ درصد دیگر هم کاهش یابد. سختی استخراج بیت کوین حدوداً هر ۱۴ روز یکبار خودش را تنظیم میکند و در همبستگی مثبت با بالا یا پایین رفتن تعداد مشارکتکنندگان در حال رقابت در شبکه، کم یا زیاد خواهد شد.
ونگ ژین (Wang Xin)، مدیر بازاریابی میکرو بیتی (WhatsMiner) در یک مصاحبه گفت:
این عوامل ظاهراً نگهداری از تجهیزات استخراج و ارسال آنها را تحت تأثیر خود قرار داده است و به همین دلیل جبران کاهش رشد هش ریت بیت کوین با تأخیر مواجه خواهد شد.
افزایش تقاضا
طبق گفته شائو، توان هش شبکه از حدود ۵۰ اگزاهش در ثانیه در اوایل سال ۲۰۱۹ تاکنون دو برابر شده است. این در حالی است که قیمت بیت کوین هم در اوایل سال ۲۰۱۹ حدود ۳,۲۰۰ دلار بود و اکنون در رقم بالای ۹,۷۰۰ دلار قرار دارد. این نشاندهنده رابطه مستقیم بین قیمت بیت کوین و هش ریت این شبکه است.
ونگ ژین از شرکت مایکرو بیتی میگوید:
ماینرهای دستدوم [مثل انت ماینر S۹] که با هدف بازگشت سرمایه سریعتری خریداری شدهاند، حالا نسبت به مدلهای قدرتمند جدید [مثل WhatsMiner M۲۰ و Antminer S۱۷] ریسک بالاتری دارند که بعد از هاوینگ به دلیل از دست رفتن سودآوری خاموش شوند.
طبق شاخص سودآوری استخر استخراج f2pool، مدلهایی مثل مدل محبوب انت ماینر S۹ با قیمت حال حاضر بیت کوین با تعرفه برق ۰٫۰۵ دلاری، حدود ۳۰ درصد سود ناخالص خواهند داشت.
اما کمتر شدن تعداد ماینرهای جدید برای کسانی که قبلاً تجهیزات خود را خریداری کردهاند و تأسیسات آنها هم در حال کار است خبر بدی نیست.
شائو معتقد است که ماینرهای فعال در شبکه با کمتر شدن تعداد رقبا به دلیل کمبود تجهیزات در بازار میتوانند به پاداش بالاتری دست پیدا کنند.
در روی دیگر سکه شائو افزود که شیوع کرونا میتواند باعث تأخیر ارائه خدمات پس از فروش به تجهیزات استخراج معیوب شده و از این طریق ماینرهای فعال در شبکه را تحت تأثیر قرار دهد.
مشکلات تامین قطعات
ونگ میگوید که کارخانههای تولیدکننده به تبعیت از طولانی شدن تعطیلات سال نوی چینی، تاریخ بازگشت به کار خود را به تأخیر انداختهاند. به همه کسب و کارهای کشور دستور داده شده است که فعالیتهای خود را حداقل تا تاریخ دهم فوریه به تعویق بیندازند.
البته این مشکل تنها به صنعت ارزهای دیجیتال مربوط نمیشود. خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چنانچه این تهدید برای سلامت جامعه در آینده نزدیک مهار نشود، ممکن است فروش آیفون را هم با مشکل مواجه کند.
شائو گفت که یکی از نگرانیهای عمده شرکت او کند شدن تحویل ماینرها است. او افزود:
شاید ما بتوانیم خود را برای مواجهه با این بیماری آماده کنیم اما هیچ کنترلی روی بخش لجستیک نداریم.
به گفته او، شرکتهای دولتی لجستیک، اولویت خود را روی توزیع ملزومات و لوازم مصرفی به کسانی که به ویروس مبتلا شده گذاشتهاند و به همین دلیل خیلی از کسانی که سفارش خرید ماینر دادهاند ممکن است نتوانند آنها را به موقع تحویل بگیرند و در صورت ادامه این بیماری، این انتظار ممکن است از این هم طولانیتر شود.
این کارخانهها حتی در صورت بازگشت به کار همه کارکنان، باز هم تا زمانی که قطعات لازم توسط شرکتهای تأمینکننده به دستشان نرسد، نمیتوانند خط تولید خود را مجدداً راهاندازی کنند.
شاثو گفت:
اگر تأمینکنندگان نتوانند قطعات را سر وقت تحویل دهند، تولیدکنندگان هم نمیتوانند ماینرها را مونتاژ کنند.
ینگ ژین در ادامه گفت که یکی از راههایی که شرکتها میتوانند از تجهیزات موجود در انبار استفاده کنند این است که بدون فروش کالا به صورت فیزیکی خودشان آنها را راهاندازی کرده و توان پردازشی (هش) آنها را به مشتریان بفروشند. البته این کار وقتی عملی است که آنها قطعات لازم برای مونتاژ ماینرها را در اختیار داشته باشند.
ینگ میگوید:
البته این کار در صورت ادامه شیوع بیماری ثبات چندانی نخواهد داشت زیرا ظرفیت ما هم در صورت عدم دسترسی به ماینرهای جدید سرانجام تکمیلشده و شبکه از نظر توان پردازش دچار کمبود خواهد شد.
فارم های استخراج
فارمهای استخراج تاکنون از این مشکل در امان ماندهاند اما ادامه قوانین منع آمد و رفت و امکان گسترش شیوع این بیماری، مشکلات آنها را بیشتر خواهد کرد.
ینگ میگوید که شرکت پاندا ماینر تاکنون در ارائه خدمات به فارم های فعال خود موفق بوده است اما ساخت فارمهای جدید با تأخیر انجام خواهد شد. او افزود:
دو سوم از کارکنان شرکت به جای خانه رفتن در تعطیلات سال جدید چین، به کار در تأسیسات استخراج شرکت مشغولاند؛ اما چند هفته طول خواهد کشید تا کسانی که به خانه رفتهاند به سر کار برگردند.
خیلی از شهرها برای کسانی که از مناطق دیگر به سرکار بر میگردند دو هفته قرنطینه در نظر گرفتهاند.
برای مثال ناحیه خودمختار کین سیانگ که به دلیل تعرفه برق پایین میزبان بخش عمدهای از فارم های استخراج است، سیاستهای سختگیرانهای را برای قرنطینه کسانی که از استان هوبی و شهر ووهان و حتی دیگر استانها و ناحیهها میآیند، در نظر گرفته است.
او در ادامه ضمن اشاره به تفاوت قوانین در مناطق مختلف چین افزود:
ما از کارکنان خود خواستهایم که هر چه زودتر به سین کیانگ برگشته و پس از گذراندن قرنطینه دو هفتهای خود به سر کار برگردند.
ینگ میگوید که فارم استخراج شرکتش واقع در استان گوئیژو تحت قوانین سختگیرانهتری قرار دارد. او افزود:
کارکنان ما اجازه دارند که در تأسیسات خودمان کار کنند و برای پشتیبانی از عملیات تنها از چند نفر میتوانیم استفاده کنیم.
طبق گفته ینگ، قانون قرنطینه دو هفتهای در استان سیچوآن که کنترل ۵۰ درصد از هش ریت بیت کوین را به دست دارد، هم برقرار است.
ینگ گفت کمبود کارمندان در محل شرکت همین حالا هم تأثیر منفی خود را بر مدیریت فارمها نشان داده است.
ینگ میگوید که کارکنان وظیفه دارند که از اتصال تجهیزات به اینترنت و تأمین توان الکتریکی آنها اطمینان حاصل کنند. البته وظیفه تعمیر بردهای خراب و دیگر سختافزارهای لازم برای عملیات استخراج هم بر عهده آنان است.
او در پایان گفت:
ما معمولاً برای نگهداری از فارم حداقل ده نفر نیرو در اختیار داریم و حالا کمبود کارکنان باعث شده که کار فعال نگهداشتن این همه ماینر برای ما دشوارتر از قبل باشد.
طبق گفته ینگ، مقامات محلی در بعضی موارد خاص تمام کارکنان را از کار کردن در شرکت منع کردهاند و شرکتها برای حفظ دو یا سه نفر در شرکت باید با دولت مذاکره کنند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.