ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۶۹ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۶۵ تومان

کرونا و قیمت بیت کوین: آیا چین انحصار خود در ماینینگ را از دست می‌دهد؟

کرونا و قیمت بیت کوین: آیا چین انحصار خود در ماینینگ را از دست می‌دهد؟

قیمت بیت کوین در هفته جاری با افزایش بیش از ۲۰ درصد، به محدوده ۷,۴۰۰ دلار بازگشته است. با وجود بهبود شرایط برای بیت کوین، این ارز دیجیتال برای رسیدن به قیمت ۸٬۰۰۰ دلار، که پیش از فشار فروش ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا در تاریخ ۱۲ مارس (۲۲ اسفند)، در این محدوده‌ی قیمتی نوسان می‌کرد، راه زیادی در پیش دارد.

این افت قیمت، پیامدهای زیادی در شبکه بیت کوین به همراه داشت. سقوط قیمت بیت کوین به محدوده ۳,۸۰۰ دلار، باعث شد تا بسیاری از ماینرها به علت سود پایین، دیگر به استخراج این ارز دیجیتال ادامه ندهند.

از آنجا که ماینرها برای استخراج باید هزینه‌های برق و میزبانی بالایی را بپردازند، اغلب اوقات به سوددهی کوتاه‌مدت تجهیزات خود متکی هستند. [عدم توانایی در تأمین این هزینه‌ها]، باعث بزرگ‌ترین افت در سختی شبکه از سال ۲۰۱۱ تاکنون شده است. با این حال، به نظر می‌رسد شیوع ویروس کرونا و افت شدید ارزش بیت کوین، به برخی مناطق بیشتر از سایرین آسیب رسانده است. حالا کوین تلگراف در مقاله‌ای به بررسی این موضوع پرداخته است.

روزهای تاریک ماینرهای چینی

بنابر گزارش خبرگزاری‌های چینی و با توجه به سودده نبودن بخش بزرگی از دستگاه‌های انت ماینر اس ۹ (Antminer S۹s) و نسل‌های قدیمی‌ترِ محصولات بیت مین، فعالیت بیش از ۴۰ درصد از تأسیسات استخراج متوقف شده است. یکی از فعالان این صنعت به رسانه‌ها گفته است که بر اساس اطلاعات به دست آمده از «F2pool»، از تاریخ ۱۰ مارس (۲۰ اسفند) چیزی در حدود ۲.۳ میلیون دستگاه انت ماینر اس ۹ غیرفعال شده‌ است.

کرونا و قیمت بیت کوین: آیا چین انحصار خود در ماینینگ را از دست می‌دهد؟
یک فارم استخراج در چین

به نظر می‌رسد که کاهش قیمت ماه پیش بیت کوین، بیش از هر جای دیگری بر ماینرهای چینی تأثیر گذاشته است؛ چرا که نگهداریِ تعداد زیادی از دستگاه‌های اس ۹ و نسل‌های قدیمی‌تر، دیگر سودده نیست. در حال حاضر قیمت برق برای ماینرهای چینی به ازای هر کیلووات‌ساعت، در محدوده ۰٫۰۳ الی ۰٫۰۵ دلار است. حتی ماینرهایی که از برق با قیمت متوسط ۰.۰۴ دلار استفاده می‌کنند، برای سوددهی نیاز دارند که قیمت بیت کوین بالاتر از ۵,۱۳۶ دلار باشد.

مت دی‌سوزا (Matt D’Souza)، مدیرعامل شرکت بلاک‌ور سولوشنز (Blockware Solutions)، در این خصوص می‌گوید:

سقوط قیمت بیت کوین در ماه مارس باعث شده تا بسیاری از ریگ‌های قدیمی دیگر سودده نباشند. اگر استخرها را رصد کنید، خواهید دید که بسیاری از استخرهای آسیایی قدرت هش خود را از دست داده‌اند، اما آمریکایی‌ها نه. این موضوع نشان می‌دهد که دستگاه‌های استخراج نسل‌های قدیمی واقع در شرقِ دنیا غیرفعال شده‌اند، اما دستگاه‌ها در آمریکای شمالی همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند. این به دلیل افت قیمت بیت کوین و کاهش سوددهی دستگاه‌ها بوده است که نهایتاً منجر به خاموشی دستگاه‌ها شده است.

تاثیر ویروس کرونا بر ماینرهای ساکن چین

این بیماری همه‌گیر، نه تنها با کاهش قیمت بیت کوین و سایر کلاس‌های دارایی، به صورت غیرمستقیم بر ری ماینرها تأثیر منفی گذاشته، بلکه به دلیل ایجاد اختلال در زنجیره تامین، تهیه تجهیزات استخراج را برای ماینرهای ساکن کشور چین دشوارتر نموده است. دی‌سوزا می‌گوید:

فکر می‌کنم کووید-۱۹ بر روی افت نرخ هش تأثیر زیادی گذاشته است، چرا که زنجیره‌های تأمین را در سراسر جهان با اختلال مواجه کرده و ماینرها نمی‌توانند به سرعت تجهیزات مورد نظرشان را تهیه کنند. یکی دیگر از دلایل کاهش شدید سختی شبکه، این است که عرضه تجهیزات استخراج نسل جدید به خاطر بیماری کووید-۱۹ به تأخیر افتاده است.

کرونا و قیمت بیت کوین: آیا چین انحصار خود در ماینینگ را از دست می‌دهد؟
کرونا در چین حمل و نقل و زنجیره تامین را مختل کرده است

این بیماری همه‌گیر حتی بر روی بازار تجهیزات دست دوم نیز تأثیر محسوسی گذاشته است. این بازار همواره به عنوان یکی از بخش‌های مهم صنعت استخراج به شمار می‌آید. وو تانگ (Wu Tong)، معاون کمیسیون بلاک چین در وزارت بازرگانی چین، پیش‌تر نیز در این خصوص صحبت کرده بود. وی به‌تازگی به خبرگزاری‌ها گفت:

تأثیرات منفی این بیماریِ همه‌گیر، باعث سخت‌تر شدن نگهداری، نوسازی و تولید دستگاه‌های استخراج شده است و با سقوط شدید آن در مارس (اسفند)، بسیاری از ماینرها اکنون تجهیزات خود را برای فروش قرار داده‌اند. از همین حالا می‌توان آثار منفی را که فروش تجهیزات کاربران به جا گذاشته است، مشاهده کرد. متوسط قیمت تعیین‌شده برای این تجهیزات نسبت به قبل از جشنواره فروش بهاره، چیزی در حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد کاهش داشته است.

آیا ماینرها چین را ترک خواهند کرد؟

کشور چین برای مدت زمان طولانی، قطب صنعت استخراج ارزهای دیجیتال در دنیا بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که چین مجموعاً بخش اعظمی از نرخ هش بیت کوین را در اختیار خود دارد. تسلط چین بر بازار استخراج عمدتاً به دلیل برق ارزان‌ قیمت این کشور و همچنین تولیدکنندگان پیشتازی نظیر بیت‌ مین و ای‌بنگ (Ebang) است.

این شرایط به استخراج‌کنندگان بزرگ بیت کوین این امکان را می‌دهد که سریع‌تر و ارزان‌تر از سایر کشورها، به نسل جدید تجهیزات استخراج دسترسی داشته باشند. در عین حال، به استخراج‌کنندگان کوچک نیز کمک می‌‌‌کند که تجهیزات قدیمی را با قیمت پایین‌تری خریده و برای مدت طولانی‌تری استفاده کنند.

با این حال، با توجه به بلوغ روزافزون بیت کوین و افزایش محبوبیت آن در بین سرمایه‌گذاران، اکنون ممکن است سایر کشورها خصوصیات و مزایایی را ارائه دهند که برای ماینرها مناسب‌تر باشد.

مزایا و معایب استخراج در کشورهای شرق آسیا

ماینرهای فعال در کشورهایی نظیر ونزوئلا که حتی دارای برق ارزان‌تر و سایر منابع انرژی یارانه‌ای هستند، اغلب از تجهیزات استخراج قدیمی‌تری نظیر انت ماینر اس ۹ استفاده می‌کنند. اما قیمت، تنها عاملِ تاثیرگذار نیست و کشورهایی نظیر ایالات متحده که در زمینه سرعت اینترنت پیشتاز هستند، مزایای دیگری را به ماینرها ارائه می‌دهند.

قدرت خرید بالاتر و توانایی جذب سرمایه، مزایایی هستند که ممکن است به ماینرهای جدید در کشورهای غربی، امکان دسترسی به تجهیزات استخراج نسل جدید را داده و آنها را در جایگاه بالاتری قرار دهد. شاید همین موارد باعث شده تا بلاک‌ور ماینینگ (Blockware Mining)، علی‌رغم هزینه‌های بالای برق در ایالات متحده، عملیات استخراج خود را با نرخ ۱۸۰ پتاهش (۱۸۰ میلیون میلیارد هش) بر ثانیه ادامه دهد.

علاوه بر این، دولت چین بارها عدم تمایل خود را به ارزهای دیجیتال و استخراج بیت کوین نشان داده است. این کشور در برخورد شدید با صرافی‌ها و عملیات استخراج غیرقانونی، سابقه‌ای طولانی دارد. از طرف دیگر، ایالات متحده در زمینه قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال به مراتب جلوتر است. ممکن است این موضوع عامل تعیین کننده‌ای در آینده باشد.

این ضعف [قانون‌گذاری در چین] را می‌توان به وضوح در تقاضاهای متعددی که شرکت‌هایی نظیر بیت‌ مین یا ای‌بنگ به سازمان بورس و اوراق بهادار هنگ‌‌کنگ ارائه کرده اما پاسخی دریافت نکرده‌اند، مشاهده کرد.

کرونا و قیمت بیت کوین: آیا چین انحصار خود در ماینینگ را از دست می‌دهد؟

نقطه‌ی عطفی در صنعت استخراج

به طور کلی، ممکن است به زودی شاهد تغییرات اساسی در صنعت استخراج باشیم، مخصوصاً با اتفاقاتی مانند هاوینگ بیت کوین و همه‌گیری ویروس کرونا که هر دو جزو رویدادهایی تأثیرگذار در این برهه زمانی به شمار می‌روند.

بسیاری از فعالین صنعت ارزهای دیجیتال از متمرکز شدن استخراج بیت کوین نگرانند، به همین دلیل، همه از غیرمتمرکزتر شدن استخراج، استقبال می‌کنند. با این حال، فعلاً چین به یکه‌تازی خود در صنعت استخراج ادامه می‌دهد.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب