بهروزرسانی اتریوم به اثبات سهام نزدیکتر از همیشه؛ باید منتظر چه تغییراتی باشیم؟
حدود سه ماه تا زمان پیشبینیشده برای اتمام بهروزرسانی اتریوم به نسخه دوم باقی مانده است و انتظار میرود توسعهدهندگان این ارز دیجیتال این بار برای نهاییکردن انتقال شبکه به سازوکار اثبات سهام مصممتر باشند؛ اما پس از اتمام این انتقال شاهد چه تغییراتی در شبکه اتریوم خواهیم بود؟
به گزارش کوین تلگراف، تیم بیکو (Tim Beiko)، توسعهدهنده اصلی اتریوم، اخیراً پیشبینیها و انتظاراتی را که از بهروزرسانی قریبالوقوع شبکه اتریوم دارد، منتشر کرده است. روی صحبت تیم بیکو بیشتر توسعهدهندگان اپلیکیشنها و پروتکلهایی است که در شبکه اتریوم بنا شدهاند.
بیکو به کاربران اپلیکیشنها و پروتکلها پیشنهاد کرده است چیزهای مختلف را آزمایش کنند تا مطمئن شوند با انجام آزمایشهای بیشتر، مشکلی در کار آنها دیده نمیشود.
او در ۲۴ مه (۳ خرداد) در توییتر خود نوشت:
چیزهای مختلف را [بهصورت آزمایشی] اجرا کنید. اگر چیزی نامشخص یا خراب بود، این جا برای من کامنت بگذارید. احتمالاً شما تنها کسی نیستید که با این مشکل مواجه شدهاید.
بیکو از کاربران و توسعهدهندگان خواسته است که به این مسئله توجه کنند و مطمئن شوند آماده انتقال شبکه به مدل اثبات سهام هستند.
این بهروزرسانی فرایند بسیار پیچیدهای است که افراد زیادی منتظر آن هستند و قرار است با آن شبکه اتریوم از مدل اجماع اثبات کار (PoW) به اجماع اثبات سهام (PoS) منتقل شود. در این مرحله، شبکه مبتنی بر اثبات سهام «لایه اجماع» (Consensus Layer) نامیده میشود و به نظر میرسد انتقال کامل به آن در اوت (مرداد) امسال رخ دهد.
این بهروزرسانی قرار است روی چندین شبکه آزمایشی آزموده شود تا توسعهدهندگان اتریوم مطمئن شوند که کاربران با هیچ مشکلی مواجه نمیشوند و اپلیکیشنهای موجود هم کاملاً از کار نمیافتند. طبق گفتههای بیکو، احتمال بروز چنین مشکلاتی خیلی کم است؛ زیرا ۹۹ درصد تغییرات مربوط لایه پروتکل هستند و تقریباً هیچ تغییری در لایه برنامهها ایجاد نمیشود.
بیکو گفته است توسعهدهندگان باید بدانند پس از اجرای بهروزرسانی دو تغییر مهم در نحوه کار قراردادهای هوشمند ایجاد میشود. اولین آنها، تغییر روش تصادفی بیکن است که به اجرای اپلیکیشنها کمک میکند. این امر برای انتقال اتریوم به اثبات سهام ضروری است و بنیاد اتریوم در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) به آن اشاره کرده بود.
تغییر دوم این است که زمان بلاک از ۱۳ ثانیه در هر بلوک به ۱۲ ثانیه کاهش مییابد. در نتیجه، قراردادهای هوشمندی که از سرعت تولید بلاک برای اندازهگیری زمان استفاده میکنند، پس از انجام بهروزرسانی، یک ثانیه سریعتر اجرا میشوند.
طبق گفتههای بیکو، با وجود تأخیر در اجرای بهروزرسانی، مشکلات احتمالی آن مربوط به سطح مشخصی هستند.
او گفته است:
جدا از آزمایشهای مذکور و این دو تغییر، بزرگترین خطر، ایجاد اختلال در کار «تجهیزات توسعهای و ارائهدهندگان خدمت زیرساختی شبکه» است.
او در پایان به دنبالکنندگان خود گفت اگر مشکلی در طول آزمایشها و فورکهای آزمایشی (Shadow Fork) ایجاد شود، فرایند بهروزرسانی به تعویق میافتد تا امنیت شبکه حفظ شود.
او گفته است:
هروقت مشکلی ایجاد شود، بدیهی است که قبل از ادامه کار ابتدا مشکل مذکور را رفع و به آن رسیدگی میکنیم. تنها در این صورت است که به انتقال شبکه اصلی بهسمت اجماع اثبات سهام فکر خواهیم کرد.
علاوه بر این، نیازی نیست سرمایهگذاران نگران بازشدن توکنهای قفلشده و عرضه آنها در زمان بهروزرسانی باشند. کورپی (Korpi)، یکی از فعالان مشهور صنعت دیفای، در ۲۳ مه (۲ خرداد) در توییتر خود توضیح داد که اتریومهای سهامگذاریشده و قفلشده در بیکن چین (Beacon Chain) پس از اجرای بهروزرسانی، به بهروزرسانیهای دیگری نیاز دارند تا باز شوند. این امر شامل پاداشهای بهدستآمده از سهامگذاری هم میشود.
طبق گفتههای او، وقتی توکنهای قفلشده باز شوند، بهصورت تدریجی آزاد میشوند نه بهیکباره. علاوه بر این، سرمایهگذاران، این توکنها را اغلب را با هدف انباشت هولد میکنند و قصد فروش آن را ندارند.
در حال حاضر ۱۲.۶ میلیون اتریوم سهامگذاریشده در بیکن چین وجود دارد. راهاندازی بیکن چین یکی از اولین کارهایی بود که توسعهدهندگان اتریوم برای اجرای بهروزرسانی شبکه به اثبات سهام در دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) انجام دادند.
یک سوالی داشتم اگر فرض کنیم همین فردا این اپدیت اجرا بشه ایا از فردا کار ماینینگ غیر ممکن میشه یا یک مدتی فرجه داده میشه چون من قبلا خونده بودم یک جایی که بنیاد اتریوم بعد از اپدیت به ماینر ها یک فرجه زمانی میده و اینطور نیست که بلافاصله ماین کردن قطع بشه این قضیه درسته؟