کوین بیس به دنبال عرضه عمومی سهام خود
کوین بیس جدیدترین استارتاپ بزرگی است که ممکن است به بازارهای عمومی راه یابد. قبل از این صرافی ارز دیجیتال، استارتاپ بزرگ فعال در حوزه تحلیل داده، پالانتیر (Palantir)، نیز که معمولاً اقدامات خود را در خفا انجام میدهد، اعلام کرده بود که بهصورت خصوصی درخواست عرضه اولیه سهام را ثبت کرده است.
طبق گزارش تک کرانچ (Techcrunch)، روز ۹ ژوییه (۱۹ تیر)، رویترز گزارش کرد که پلتفرم آمریکایی محبوب معاملات ارزهای دیجیتال، کوین بیس، بهدنبال عرضه عمومی در اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده میلادی است. براساس این گزارش، برنامه این صرافی ممکن است تغییر کند. همچنین، در این گزارش آمده است:
این شرکت فینتک در حوزه ارز دیجیتال برای همکاری با بانکهای سرمایهگذاری و شرکتهای حقوقی مذاکراتی داشته است.
کوین بیس از اظهارنظر در این باره خودداری کرد و اظهار داشت که نمیتواند در مورد «شایعات و گمانهزنیها» نظری بدهد.
علاوه بر این، براساس گزارش رویترز، کوین بیس ممکن است بهجای عرضه اولیه سهام (IPO) که روشی سنتیتر است، بهدنبال عرضه عمومی مستقیم سهام (direct listing) خود باشد. عرضه عمومی مستقیم به شرکت اجازه میدهد تا بدون قیمتگذاری رسمی سهام در یک فروش جمعی در عرضه عمومی، سهام خود را معامله کند. طی سالهای اخیر، با کاهش میزان وابستگی شرکتهای خصوصی به عرضههای اولیه سهام بهعنوان سازوکار جمعآوری سرمایه، روش عرضه عمومی مستقیم سهام محبوبتر شده است. برخی از بهترین شرکتهای «سیلیکون ولی» نیز از آنچه که تحت عنوان قیمتگذاری قانونی در عرضه اولیه سهام نامیده میشود، متضرر شدهاند؛ زیرا قیمت سهام کمتر از بهای واقعی ارزیابی شده و باعث میشود سهام شرکت با دهها یا صدها میلیون دلار کمتر از ارزش واقعی خود معامله شود.
کوین بیس شاید اولین و مهمترین شرکت در این حوزه باشد که عرضه عمومی مستقیم سهام را مدنظر قرار داده است. این شرکت ثروتمند، بهعنوان یک شرکت خصوصی ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه جمعآوری کرده است و ارزش بالایی دارد. براساس دادههای کرانچبیس (Crunchbase)، آخرین سرمایهپذیری خصوصی کوین بیس که ۳۰۰ میلیون دلار بود، ارزش این شرکت را به ۸ میلیارد دلار رساند. پیش از این اسلک (Slack) و اسپاتیفای (Spotify) با عرضه عمومی مستقیم سهام از مزایای ارزشگذاری بالا و جمعآوری مبالغ زیادی از سرمایه بهرهمند شدهاند.
با این حال، همانطور که طی هفتههای اخیر در مورد شرکتهایی همچون اکولید (Accolade)، ویروم (Vroom) و سایرین شاهد بودیم، اکثر شرکتها هنوز برای راه یافتن به بازارهای عمومی از روش عرضه اولیه سهام استفاده میکنند. علاوهبر این، شرکت بیمه گوهلث (GoHealth)، و شرکت مالی انسینو (nCino) نیز برای جمعآوری سرمایه برای خروج از بازارهای خصوصی، از مدل عرضه عمومی مستقیم سهام اجتناب کردند.
ارزش و دارایی شرکت کوین بیس هنوز مشخص نیست؛ زیرا تاریخچه مالی این شرکت مانند بسیاری از شرکتهای خصوصی دیگر بسته است و امکان دسترسی به آن وجود ندارد. رسانهها، درآمد سال ۲۰۱۷ این شرکت را حدود یک میلیارد دلار برآورد کردهاند که البته، این عدد را میتوان تحتتأثیر هیجانات افراطی پیرامون ارزهای دیجیتال در آن سال دانست. اینکه این شرکت در سال ۲۰۱۸ دقیقا چه عملکردی داشته است چندان روشن نیست، هرچند گزارشهای سایر رسانهها حاکی از آن است که ارزش این شرکت در آن سال کمتر بوده است.
صرفنظر از اینکه کوین بیس روش سنتیتر عرضه اولیه یا عرضه عمومی مستقیم را انتخاب میکند، باید سند تقاضای این شرکت برای ورود به بازار عمومی رؤیت شود. این سند دیدگاه خوبی در خصوص تاریخچه عملکرد این شرکت ارائه میکند و به ما اجازه میدهد تا از چگونگی روند رشد این شرکت طی فراز و فرودهای بازار ارزهای دیجیتال مطلع شویم.
با رونق بازارهای عمومی سهام و افزایش ارزش سهام شرکتهای حوزه فناوری نسبت به میانگین تاریخی، عجیب نیست که برخی از ارزشمندترین استارتاپهای بزرگ بهدنبال ورود به بازار سهام باشند. باید دید که این شرکتها تا چه میزان از مزیت ورود به بازارهای عمومی بهرهمند خواهند شد.
ببخشید چطوری میتونم یه صراف بشم