یوان دیجیتال از قراردادهای هوشمند استفاده خواهد کرد
بانک مرکزی چین در یک وایت پیپر جدید ابعاد مختلفی از پروژه ارز دیجیتال ملی خود را شرح داده است. بر اساس این وایت پیپر، یوان دیجیتال از قراردادهای هوشمند نیز پشتیبانی خواهد کرد.
به گزارش کریپتو بریفینگ، بانک مرکزی چین، وایت پیپر جدیدی را برای ارز دیجیتال ملی خود، موسوم به یوان دیجیتال، منتشر کرده است.
در این وایت پیپر آمده است که نسخه دیجیتال یوان که از آن تحت عنوان «e-CNY» نیز یاد میشود، از قراردادهای هوشمند استفاده میکند.
بر اساس وایت پیپر بانک مرکزی چین، قراردادهای هوشمند پرداختهای خودکار را بر اساس شرایطی که بین طرفین قرارداد از پیش تعیین شده است، امکانپذیر میکنند.
قراردادهای هوشمند معمولاً بر روی بلاک چین ساخته میشوند، با این حال بانک مرکزی چین اشارهای به این موضوع نکرده است که آیا یوان دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده میکند یا خیر.
در این وایت پیپر آمده است که یوان دیجیتال از فناوریهایی نظیر گواهی دیجیتال، امضای دیجیتال و فضای ذخیرهسازی رمزنگاری شده بهره میبرد تا امنیت معاملات را حفظ کند و از هزینههای مضاعف جلوگیری کند.
این یعنی بانک مرکزی چین اولین بانکی خواهد بود که قراردادهای هوشمند را با ارز دیجیتال ملی خود ادغام میکند. در وایت پیپر مذکور آمده است که قراردادهای هوشمند باید نوآوری را در مدل کسبوکار تقویت کنند.
علاوه بر قراردادهای هوشمند، در وایت پیپر بانک مرکزی چین آمده است که میتوان یوان دیجیتال را با ابزارهای مختلفی نظیر کیف پولهای سختافزاری و نرمافزاری مبتنی بر تراشههای امنیتی ذخیره کرد.
در این سند همنچین پیشنهاد شده است که بهمنظور افزایش امنیت دستگاههای ذخیرهسازی میتوان اجزایی را به تلفنهای همراه، گجتهای پوشیدنی و دستگاههای اینترنت اشیا (IOT) افزود.
بانک مرکزی چین مدعی است که به حفاظت از دادههای شخصی و حریم خصوصی تراکنشها اهمیت میدهد و گفته است که یوان دیجیتال اطلاعات کمتری نسبت به پرداختهای الکترونیک سنتی در خصوص تراکنشها جمعآوری میکند. این بانک همچنین گفته است که دادههای مربوط به تراکنشها با شخص ثالث و یا نهادهای دولتی به اشتراک گذاشته نمیشود، مگر اینکه قانونی در این زمینه وجود داشته باشد.
این ادعاها در تضاد با گزارشهای رسانههایی است که معتقدند چین احتمالاً از یوان دیجیتال برای افزایش نظارت مالی خود استفاده خواهد کرد.
این وایت پیپر در بخش پایانی خود درباره ناشناس بودن تراکنشهای با ارزش کم و همچنین قابلیت ردیابی تراکنشهای با ارزش بالا صحبت کرده است، تا اطمینان حاصل شود که تراکنشهای بزرگ با مقررات حوزه پولشویی و فرار مالیاتی انطباق دارند.
گفتنی است بانک مرکزی چین از زمان تشکیل یک کمیته اجرایی در سال ۲۰۱۴ (۹۳) در حال تحقیق بر روی پروژه ارز دیجیتال ملی خود است.
گرچه چین هنوز یوان دیجیتال را در سطح ملی اجرایی نکرده است، چندین طرح آزمایشی در شهرهای مختلف این کشور انجام شده است. بانک مرکزی چین با انتشار این وایت پیپر جدید، این حقیقت را آشکار کرد که بهسرعت به سمت اجرایی کردن پروژه یوان دیجیتال در سطحی گسترده پیش میرود.
همان طور که چین ارز دیجیتال ملی خود را توسعه میدهد، دیگر کشورها نیز به آرامی در حال پیشرفت در این حوزه هستند. در حال حاضر بسیاری از کشورها در جستجوی ظرفیتهای ارزهای دیجیتال ملی در جهت تقویت زیرساختهای مالی جهانی و واکنش به تقاضای روزافزون برای ارزهای دیجیتال هستند.
گفتنی است بانک مرکزی آمریکا نیز اخیراً با دانشگاه امآیتی (MIT) برای تحقیق در خصوص طراحی یک معماری فناورانه برای ارزهای دیجیتال ملی مشارکت کرده است. با این حال این نهاد دولتی همچنان برای توسعه دلار دیجیتال مردد است.
خودش شبکه (بستر) داره یا رو بستر دیگهست؟