چین میخواست بیت کوین را بکشد، اما تیرش به سنگ خورد!
بازیابی هش ریت بیت کوین، ادامه معاملات در بازارهای همتابههمتا و حجم قابل توجه معاملات در صرافیهای آسیایی، نشان میدهد که تلاشهای چین برای ممنوع کردن بیت کوین تاکنون مؤثر نبوده است.
به گزارش کوین تلگراف، شاید بیت کوین در چند ماه گذشته هدف بزرگترین حمله هماهنگ تاریخ خود قرار گرفته باشد، با این حال جامعه سرمایهگذاران هنوز تسلیم نشده است. چین پس از به پایان رسیدن مهلت دو هفتهای که به ماینرهای بیت کوین داده بود، بهطور آشکار استخراج را در بیشتر مناطق این کشور ممنوع کرد. این امر موجب شد بزرگترین اصلاح سختی شبکه بیت کوین پس از کاهش ۵۰ درصدی هش ریت اتفاق بیفتد.
پس از آنکه ایلان ماسک اعلام کرد تسلا بهدلیل پیامدهای زیستمحیطی فرایند استخراج، دیگر بیت کوین را در پرداختهای خود نمیپذیرد، احساسات بازار نسبت به بیت کوین خدشهدار شد. هنوز مشخص نیست که در این مورد تصمیم چین یا اظهارات ایلان ماسک کدام یک مؤثرتر بوده است، اما بدون شک این اتفاقات تأثیری منفی بر بازار بیت کوین داشتهاند.
چند هفته بعد، در روز ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) چین نمایش نتایج مربوط به صرافیهای ارز دیجیتال را در موتورهای جستجو مسدود کرد. در همین حال صرافی هوبی (Huobi) هم که از معاملات مشتقات ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکند، محدودیتهایی را برای معاملات با اهرم خود در نظر گرفت و پذیرش کاربران جدید چینی را متوقف کرد.
سرانجام روز ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد)، بانک مرکزی چین به تمامی بانکهای این کشور دستور داد تا حسابهای مربوط به میزهای معاملاتی فرا بورسی را ببندند و در ادامه حتی حسابهای آنها در شبکههای اجتماعی هم مسدود شد. میزهای فرابورس در چین بهعنوان دروازهای برای ورود ارزهای فیات عمل میکنند و بدون آنها تبدیل بیت کوین به استیبل کوینها کار دشواری است.
بهدنبال این جریانات، برخی تحلیلگران تمایل داشتند این تاکتیکها را طوری توصیف کنند که انگار چیزی جز ترس، بلاتکلیفی و تردید بیمعنی نیستند، اما با نگاهی به گذشته، به نظر میرسد که چین یک حمله برنامهریزیشده را به شبکه بیت کوین و صنعت استخراج تدارک دیده است.
تأثیر کوتاهمدت ممنوعیتهای چین را میتوان بهعنوان موفقیتی در حد متوسط در نظر گرفت، چراکه باعث سقوط قیمت بیت کوین و افزایش نگرانیها نسبت به وقوع حمله ۵۱ درصد شد.
با این حال در نهایت حمله چین شکست خورد و در ادامه این مطلب هم دلایلی برای اثبات این شکست ارائه شده است.
بازگشت هش ریت بیت کوین
هش ریت شبکه بیت کوین، معیاری که نشاندهنده کل قدرت استخراج شبکه است، پس از رسیدن به اوج ۱۸۶ میلیون تراهش بر ثانیه (TH/s) در روز ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت)، شروع به کاهش کرد. این اتفاق در چند هفته اول بهدلیل محدودیتهای اعمال شده در مناطقی بود که از زغالسنگ برای تأمین انرژی مورد نیاز خود استفاده میکردند. تخمین زده شده است که ۲۵ درصد از کل استخراج بیت کوین مربوط به این مناطق بوده است.
با این حال با گسترش محدودیتها به سایر مناطق، این شاخص به ۸۵ میلیون تراهش بر ثانیه رسید که پایینترین سطح در دو سال گذشته بود.
همانطور که دادههای نمودار بالا نشان میدهد، قدرت پردازش شبکه بیت کوین در کمتر از سه هفته مجدداً به ۱۰۰ میلیون تراهش بر ثانیه (TH/s) رسیده است. برخی از استخراجکنندگان تجهیزات خود را با موفقیت به قزاقستان منتقل کردند و برخی دیگر هم آنها را به کانادا و آمریکا فرستادند.
معاملات همتابههمتا همچنان ادامه دارد
اگرچه فعالیت شرکتهای درگیر در تراکنشهای ارز دیجیتال در چین ممنوع شده است، اما اشخاص همچنان کار واسطهها را انجام میدهند. با توجه به دادههای بهدست آمده از سیستم رتبهبندی داخلی صرافیها، برخی از این اشخاص بیش از ۱۰,۰۰۰ تراکنش همتابههمتای موفق را به ثبت رساندهاند.
صرافیهای هوبی و بایننس هر دو بازار مشابهی دارند که در آن کاربران میتوانند چندین ارز دیجیتال از جمله تتر را معامله کنند. پس از تبدیل کردن ارزهای فیات به استیبل کوینها، انجام معامله در یک صرافی معمولی یا بازار مشتقات امکانپذیر میشود.
حجم معاملات صرافیهای آسیایی همچنان بالا است
به نظر میرسد اعمال محدودیت کامل بر روی معاملات ارز دیجیتال از سوی مقامات چین، صرافیهایی مانند بایننس، اوکی اکس (OKEx) و هوبی را هم که قبلاً در این کشور فعالیت میکردند هدف قرار داده است. با این حال دادههای مربوط به حجم معاملات اخیر این صرافیها تأثیر معناداری را نشان نمیدهد.
توجه داشته باشید که سه صرافی آسیایی در حالی در ردههای برتر قرار گرفتهاند که حجم معاملات کوین بیس، کراکن و بیتفینکس (Bitfinex) حتی به آنها نزدیک هم نشده است.
ممنوعیت استخراج و معاملات بیت کوین در چین ممکن است باعث شکلگیری وقفههای موقتی و تأثیرات منفی بر روی قیمت این ارز دیجیتال شده باشد، اما تاکنون معیارهای مربوط به شبکه و قیمت بهتر از آنچه که انتظار میرفت بازیابی شده است.
در حال حاضر راهی برای اندازهگیری تراکنشهای فرابورس که بلاکهای بزرگتری در آن معامله میشود وجود ندارد، اما این شرایط تنها تا زمانی ادامه خواهد داشت که واسطهها ورودیها و روشهای جدیدی برای پرداخت پیدا کنند.
حجم عظیم استخراج و فعالیت در بازار تو این مدت پیدایش رمز ارز در چین بوده حالا اینکه چرا چین میاد این ممنوعیت اعلام میکنه غیر عادیه. دلایلی مثل آلایندگی این صنعت در مقایسه با سایر صنایع هم چرت و پرتی بیش نیست. نکنه چین آروم و بی سر و صدا در <b>b:کشورهای دوست<b> داره استخراج میکنه با هزینه خیلی کمتر؟