ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۷۷ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۷۴ تومان

ممنوعیت استخراج در چین؛ ماینینگ مانع تمرکززدایی است

ممنوعیت استخراج در چین؛ ماینینگ مانع تمرکززدایی است

پس از خروج گسترده ماینرها از چین به‌دلیل وضع محدودیت‌های شدید دولت این کشور در قبال این حوزه، بسیاری از کارشناسان اعلام کردند که تأسیسات استخراج اثبات کار نسبت به اقدامات قانون‌گذاران آسیب‌پذیر هستند.

به گزارش کوین تلگراف، شبکه بیت کوین تا حد زیادی به زیرساخت‌های استخراج بزرگ در سرتاسر دنیا وابسته است؛ از سوی دیگر بسیاری از این زیرساخت‌ها تا پیش از این در چین فعالیت داشتند و محدودیت‌های اخیر این کشور در ارتباط با ارزهای دیجیتال باعث شده است تا هش ریت بیت کوین تا حد زیادی کاهش پیدا کند. چین ماه مه (خرداد) اعلام کرد که سخت‌گیری‌هایش در مورد استخراج و معاملات ارزهای دیجیتال را بیشتر می‌کند. در آن زمان این کشور دلیل این تصمیم خود را تهدیدهای مالی عنوان کرده بود. شایان ذکر است که رویکرد سخت‌گیرانه چین در مورد این حوزه چیز جدیدی نیست و می‌توان آن را تکرار اقدامات قبلی‌اش توصیف کرد. چین پیش‌تر هم اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال ثبات مالی را به خطر می‌اندازند؛ چراکه قیمت آنها نوسانات بسیاری دارد.

برای اولین بار در تاریخ، ماینرها ملزم به اجرای راهبردهای موجود شده‌اند. سخت‌افزارهای ماینینگ همچنان با تهدید مواجه هستند و این تهدید در صورت خروج آنها از چین همچنان متوجه آنها خواهد بود. این موضوع نشان می‌دهد که روش اتریوم برای تغییر پروتکل اجماع خود از اثبات کار به اثبات سهام یکی از بهترین رویکردهای اتخاذشده در این حوزه است و می‌توان آن را روشی قابل‌اتکاتر در تمرکززدایی به حساب آورد. از طرف دیگر، این رویه خطراتی که امروز بیت کوین با آنها مواجه است را از بین می‌برد.

ممنوعیت استخراج در چین؛ ماینینگ مانع تمرکززدایی است

همان طور که گفتیم، بیت کوین با تکیه بر هش ریت تأسیسات استخراج بزرگ کار می‌کنند. در این میان، پیش از محدودیت‌ها حدود ۶۵ درصد هش ریت بیت کوین در چین تولید می‌شد. شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات استخراج هم به تقویت و حمایت از موج استخراج ارزهای دیجیتال در چین کمک کردند. برآوردها نشان می‌دهد که از هر ۲ دستگاه ای‌سیک تولیدشده، یک دستگاه به ماینرهای چینی می‌رسد. محدودیت‌های چین تنها به حوزه استخراج محدود نبوده است و بازار بیت کوین را هم تحت تأثیر شدید قرار داده است.

با فشار مقامات دو استان چینی به ماینرها برای خاموش‌کردن دستگاه‌های خود، هش ریت شبکه بیت کوین به کمترین میزان در یک سال اخیر خود رسیده است. ابهامات در مورد اینکه چه بر سر دستگاه‌های ضبط‌شده خواهد آمد هم تأثیرات گسترده‌ای روی بازار گذاشته است. صنعت استخراج بیت کوین زمانی یک صنعت چند میلیارد دلاری بود و اتفاقات اخیر ضررهای بسیاری را به فعالان آن وارد کرده است.

سیاست چین در قبال بیت کوین با هدف «ثبات مالی» و «نظم عمومی» تدوین شده است و عمدتاً به اهداف جغرافیایی-سیاسیِ مرتبط با حذف رقبای ارز دیجیتال ملی خود (یوان دیجیتال) مرتبط است. از سوی دیگر، چین به‌دنبال کاهش کربن تولیدشده خود است و می‌خواهد انرژی خود را روی دیگر صنایع متمرکز کند. اتفاقات اخیر در چین بیانگر آن است که اتکای بیت کوین روی مزارع صنعتی استخراج، عرضه سخت‌افزارهای مرتبط و نیروی برق که همگی به سیاست‌های دولت‌ها وابسته هستند، پاشنه آشیل این ارز دیجیتال است.

ماینرها حالا در تلاش هستند به مناطق دیگر دنیا که آب‌وهوایی سرد دارند و در آنجا نیروی برق ارزان در دسترس است، مهاجرت کنند. قوانین سهل در حوزه ارزهای دیجیتال و استخراج این ارزها از دیگر ویژگی‌هایی است که ماینرها در انتخاب حوزه قضایی موردنظرشان به آن توجه می‌کنند. ایالت وایومینگ در آمریکا یکی از این مکان‌هاست. وایومینگ یکی از ایالت‌های دوستدار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. این در حالی است که باید منتظر ماند و دید نقل مکان می‌تواند بیت کوین را از شر محدودیت‌های سیاسی خلاص کند یا نه.

تا چه حد با تمرکززدایی حقیقی فاصله داریم؟

سخت‌افزار همیشه به‌عنوان یکی از آسیب‌پذیری‌ها در زیرساخت‌های غیرمتمرکز به حساب می‌آمده است. در شبکه‌های بلاک چینی که مبتنی بر اثبات کار فعالیت می‌کنند، نسخه‌ای از گزارش تمام تراکنش‌ها که توسط ماینرها به‌عنوان نسخه معتبر شناخته می‌شود، روی رایانه همه نودها ذخیره می‌شود.

چنین سیستم‌هایی در مقابل برخی از تکنیک‌ها و شرایط آسیب‌پذیری دارند. مثلا برخی از آنها در مقابل تمرکز سخت‌افزارها در یک محدوده جغرافیایی (مثل چین) آسیب‌پذیر هستند. برخی از مدل‌های جدید دستگاه‌های ای‌سیک یا مدل‌های ارتقایافته در اختیار عموم قرار نمی‌گیرند و تنها عده‌ای محدود می‌توانند از آنها استفاده کنند. از جمله دیگر چالش‌ها می‌توان به تأخیرهای ایجادشده در زنجیره‌های تأمین اشاره کرد.

اینکه بیشتر قدرت پردازش شبکه یک ارز دیجیتال در یک کشور متمرکز باشد، متکی به سخت‌افزارهای گران‌قیمت باشد و در قابل سیاست‌ها و قانون‌گذاری‌ها آسیب‌پذیر باشد، با هدف تمرکززدایی بیت کوین که ساتوشی ناکاموتو در وایت پیپر این ارز دیجیتال به آن اشاره کرده، در تضاد است. در نسخه اولیه وایت پیپر بیت کوین، این ارز دیجیتال یک سیستم همتا به همتا توصیف شده بود که زیرساخت‌ آن را رایانه‌های معمولی در یک بستر غیرمتمرکز شکل می‌داد. در وایت پیپر بیت کوین، شبکه با تکیه بر قدرت پردازش پردازنده‌های مرکزی تأمین می‌شد و به این ترتیب، یک نقطه ضعف واحد برای از کار انداختن سیستم وجود نداشت.

شاید بتوان گفت که این مسئله اهمیت تغییر رویه اتریوم به اثبات سهام را پررنگ‌تر کند. از سوی دیگر باعث می‌شود به پتانسیل‌های اتریوم در تمرکززدایی در بلندمدت واقف شویم. حمله به یک شبکه مبتنی بر اثبات سهام هزینه‌برتر و زمان‌برتر از خرید قدرت پردازش برای حمله به یک بلاک چین اثبات کار است؛ چراکه در پروتکل اثبات سهام، این احتمال وجود دارد که سرمایه‌های مهاجم هم از بین برود.

از طرف دیگر، راه‌اندازی یک نود اعتبارسنج اثبات سهام روی لپتاپ بسیار ساده‌تر و محتمل‌تر از تبدیل‌شدن به یک نود ماینر در شبکه‌های اثبات کار است. اگر هر کسی بتواند روی لپ‌تاپ معمولی خود یک نود راه‌اندازی کند، پس می‌توان گفت که افراد بیشتری فرصت مشارکت در شبکه را پیدا خواهند کرد؛ این مسئله در نهایت به تمرکززدایی بیشتر می‌انجامد و قانون‌گذاران تقریباً امکانی برای جلوگیری از اجرای این نودها ندارند. در این میان نباید فراموش کرد که تأسیسات بزرگ استخراج بیت کوین به‌دلیل انرژی مصرفی بالا به هدفی آسان برای دولت‌ها تبدیل شده‌اند تا محدودیت‌های خود را روی آنها اعمال کنند.

چه بلایی سر سخت‌افزارها می‌آید؟

ممنوعیت استخراج در چین؛ ماینینگ مانع تمرکززدایی است

 استخراج ارزهای دیجیتال در چین به‌سمت کشورهایی مثل روسیه و قزاقستان کشیده می‌شود و همین مسئله باعث می‌شود استخراج بیت کوین به روال سابق خود ادامه داشته باشد. در این میان برخی از مناطق نظیر تگزاس با تدوین قوانین شفاف در این حوزه، به‌دنبال جذب ماینرها هستند. برخی هم به‌دنبال فروش سخت‌افزارهای استخراج خود هستند. آمارهای شرکت‌های ترابری نشان می‌دهد که هزاران پوند دستگاه استخراج برای فروش راهی بریتانیا شده‌اند.

با وجود اینکه چین باعث ایجاد ترس، بلاتکلیفی و ابهام در بازار شده است، اما ممکن است به رفع آسیب‌پذیری‌های شبکه بیت کوین هم کمک کند؛ به همین دلیل برخی از حامیان بیت کوین از این محدودیت‌ها حمایت کرده‌اند. در این میان هدف دارندگان بیت کوین تمرکززدایی در بلندمدت است؛ اما نمی‌توان گفت که انتقال سخت‌افزارهای استخراج به‌معنی افزایش تمرکززدایی شبکه و از بین بردن آسیب‌پذیری‌ها در ارتباط با سیاست‌ها و محدودیت‌های حکومتی است.

انتقال تجهیزات یا از بین بردن آسیب‌پذیری‌ها

در شبکه‌های غیرمتمرکز سخت‌افزار مشکل بزرگی است. نیاز بیت کوین به زیرساخت‌های گسترده باعث شده است تا در مقابل سیاست‌های کشورهایی نظیر چین آسیب‌پذیر باشد. حتی اگر استخراج بیت کوین به یک کشور دیگر منتقل شود، باز هم نسبت به زمانی که هر کسی بتواند روی لپ‌تاپ خودش نرم‌افزار استخراج را اجرا کند، غیرمتمرکز نیست.

این موضوع بیانگر وابستگی متقابل بلاک چین‌ها و منافع و سیاست‌های دولتی است؛ حوزه‌های قضایی به‌دنبال بهره‌مندی از فرصت‌های ایجاد‌شده هستند و می‌خواهند ماینرها را جذب کنند و از سوی دیگر بلاک چین‌ها هم نسبت به سیاست‌های آنها تأثیر می‌پذیرند. رویکرد دولت‌ها نسبت به اثبات سهام می‌تواند تأثیرات زیادی روی آینده و خطرات این شبکه‌ها در بلندمدت داشته باشد.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

7 دیدگاه
Farzan
Farzan
۳ سال قبل

هرچیزی رو زیاد همش بزنن روزی بیشتر خودشو نشون میده. فعلا پا روی دم btc گذاشتن. ورق برگرده دیگه کسی جلودارش نیست

سید عباس حسینی
سید عباس حسینی
۳ سال قبل

خلاصه مطلب اینه:
اگر بیت کوین فقط از طریق ماینر استخراج و مدیریت بشه و توسط کامپیوتر و لپ تاپ شخصی امکان پذیر نباشه عاقبتش جز نابودی نیست ارزهای دیگه جاشو میگیرن چون بجای تمرکز زدایی داره "انحصاری" میشه.
دوستان متخصص ارز دیجیتال اگه نظر دیگه ای دارن لطفا اعلام کنند

مهدی بدری بلقان
مهدی بدری بلقان
۳ سال قبل

من اگه جای اینا بودم میرفتم کشور السالوادر که پول ملی بیت کوین داره از انرژی اتشفشان السالوادور استفاده می کردم

NAEMII.MAJIID
NAEMII.MAJIID
۳ سال قبل

ماشالله معز

علیرضا
علیرضا
۳ سال قبل

خب دقیقا هم میخوان همین کارو بکنن . کشور های امریکای جنوبی از جمله همین السالوادور دارای تعداد زیادی اتشفشانن که میشه از انرژی گرمایشون استفاده کرد. اینطوری مسئله استفاده انرژی بیت که تسلا بهش گیر داده بود هم رفع میشه . یک تیر و دو نشان . با کوچ ماینر ها از چین به جاهای دیگ دوباره هشریت و سختی برمیگرده . تو این حین برای رقابتی کردن اوضاع بیگ پلیر ها قیمت بیت کوین رو هم بالا میبرن .

هادی
هادی
۳ سال قبل

بهش میگم

darkshah
darkshah
۳ سال قبل

bashe

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب