صالح‌آبادی: معامله ارزهای دیجیتال از سوی بانک مرکزی به رسمیت شناخته نمی‌شود + ویدئو

صالح‌آبادی: معامله ارزهای دیجیتال از سوی بانک مرکزی به رسمیت شناخته نمی‌شود + ویدئو

علی صالح‌آبادی، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران، به‌تازگی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفته است مبادله و سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال از سوی بانک مرکزی پذیرفته‌شده نیست و به رسمیت شناخته نمی‌شود. او همچنین گفته است طبق قانون افرادی که ارز دیجیتال استخراج کرده‌اند، می‌توانند در حوزه واردات از آنها استفاده کنند.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از راه پرداخت، صالح‌آبادی روز پنجشنبه در برنامه صف اول شبکه خبر با محوریت بررسی عملکرد بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی و تنظیم مقررات نظام پولی و ارزی درخصوص سرمایه گذاری و مبادلات در بازار رمزارزها اظهار کرد:

موضوع رمزارزها چند سالی است که در دنیا مطرح شده اما هنوز بسیاری از کشورها آن را به رسمیت نشناخته‌اند و حتی برخی کشورها مانند چین معاملات و مبادلات آن را به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری ممنوع کرده‌اند. در کشور ما نیز در سال ۱۳۹۹ دولت آیین‌نامه‌ای را برای کسانی که با مجوز قانونی وزارت صمت و وزارت نیرو رمز‌ارز استخراج کرده‌اند تصویب کرد تا بتوانند دارایی خود را در سامانه‌ای تحت‌نظارت بانک مرکزی عرضه و از رمز‌ارز استخراج شده برای واردات استفاده کنند.

او یادآور شد:

البته همان طور که بانک مرکزی بارها اعلام کرده، خرید و فروش رمزارز خارج از چهارچوب و برای مبادله و سرمایه‌گذاری ممنوع است و به رسمیت شناخته نمی‌شود؛ بنابراین سیاست کلی فعلی در مورد رمز‌ارزها این است که مبادله آن به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری مورد قبول نیست، اما کسانی که استخراج رمز‌ارز انجام داده‌اند در چهارچوب آیین‌نامه مصوب هیئت وزیران می‌توانند از آن برای واردات استفاده کنند.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد:

با همکاری وزارت صمت برای کسانی که مجوز استخراج رمزارز دریافت کرده بودند امکان واردات کالا  فراهم شده است و مقررات این کار نیز مشخص شده و به زودی طی هفته آینده اعلام عمومی خواهد شد.

او با اشاره به نوسانات بالای قیمت رمزارزها نیز هشدار داد:

در این بین افراد زیادی در این بازار دچار ریسک سرمایه‌گذاری و زیان می‌شوند؛ چرا که نوسانات رمزارزها بسیار زیاد است. به‌عنوان مثال بیت‌ کوین تا ۶۰، ۷۰هزار دلار هم بالا رفت و قیمت آن هم اکنون به حدود ۲۳هزار دلار رسیده است. بنابراین این بازار نوسانات بالایی دارد که مردم باید مراقب باشند.

رئیس کل بانک مرکزی درباره رمزریال نیز توضیح داد:

ریال دیجیتال یا رمزریال با رمزارزهای جهان به‌کلی متفاوت است و افراد به‌جای اینکه اسکناس ریال را جابجا کنند، می‌توانند از رمزریال یا ریال دیجیتال استفاده کنند، یعنی ریال دیجیتال جایگزین اسکناس ریال می‌شود. کارهای آن هم انجام شده و طبق وعده‌ای که داده‌ایم این کار انشاالله در شهریور ماه به‌طور آزمایشی عملیاتی می‌شود.

صالح‌آبادی ادامه داد:

کشورهایی در دنیا این کار را انجام داده‌اند؛ یکی از این کشورها چین است که هم اکنون ۲۵۰میلیون نفر از جمعیت این کشور از یوان دیجیتال استفاده می کنند. ما نیز در کشور زیرساخت‌های این کار را فراهم کرده‌ایم. در واقع ریال دیجیتال ریالی است که ناشر آن بانک مرکزی است، همانند اسکناس ریال که از سوی بانک مرکزی منتشر می‌شود. البته در این زمینه نیاز به آموزش است که انشاالله انجام خواهد شد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

11 دیدگاه
kasra
kasra
۲ سال قبل

تراز تجاری ارزهای دیجیتال طی یکی دوسال اخیر برای کشور بشدت منفی بوده واین به این معنیه که مبالغ هنگفتی از منابع ارزی کشور تبدیل به تتر و استیبل کوین های دیگه شد و با توجه به ضررهای اکثر سرمایه گذاران این حوزه ، منابع ارزی که میتونست مولد باشه از کشور خارج شد از نظر بنده فقط استخراج ارزهای دیجیتال بشرطیکه ارزش ان از برق مصرفی بیشتر باشد توجیه کلان اقتصادی دارد ولاغیر! ضمنا موضوع ساتوشی یک شوخی بحساب میاد راه اندازی بیت کوین و الت کوین ها کاملا توسط دولت امریکا درست در زمان رکود اقتصادی غرب شکل گرفت و ازهمین طریق و بدون هیچ زحمتی دلارهای سرگردان دنیا رو مجدد جذب اقتصاد خودش کرد. دمشون گرم چون اقتصاد میفهمند.جالبه چین و روسیه اینو فهمیدند ولی برخی مسيولین ما دنبال دور زدن تحریم با ارز دیجیتال هستند‌ و دوستان سرمایه کذار هم بدون توجه به اثار مخرب ارزهای دیجیتال صرفا نطرات هیجانی و شخصی میدن. فقط پکیج فروشها و صرافی ها ازین بازار سود میکنند پس خیانت رو تعطیل کنید جمعش کنید

seyyedSMS
seyyedSMS
۲ سال قبل

دوستان معامله رمز ارز ها هم مزایا و معایبی داره...
در نگاه کلان ، بزرگ ترین عیب ارز دیجیتال دور کردن سرمایه ها از تولید و خروج ارز از کشور هاست...حتی اگر بخش اندکی از سرمایه های سرمایه گذاران خرد، جمع شود، ب سادگی میتوان کمپانی های عظیم خودرو سازی همچون بنز رو دست ب سینه تسلیم خود کنیم!
بنده هم هولدرم ولی این عریضه و مثال رو برای دوستانی گفتم ک فکر میکنن بازار رمز ارز ها سراسر مزایاست...
موفق و پر سود باشید.یاحق

Mehran
Mehran
۲ سال قبل

به نظر این باباباید بزاریم بورس خودمون که راحتر بچاپن.
مرد حسابی بعضی سهام بورس 90 درصد ریخته و بعضیاشون از قیمت عرضه اولیه پایین تره.تو مثلا نگران سرمایه مردم هستی؟

mobin
mobin
۲ سال قبل

چین الگوی خوبی نیست

Armin
Armin
۲ سال قبل

خب خداروشکر.
امیدوارم رمز ارزها همینطوری بلاتکلیف باشن تو ایران عین فارکس
تا اینکه بخوان با گذاشتن قانون های چرند فقط مالیات بگیرن
خیلی ممنونیم
حق با شماست.👌👍

دکتر
دکتر
۲ سال قبل

همه این حرفها مقدمه چینی واسه اخذ مالیات هست از سرمایه گذارا
حالا چ سود کرده باشی چ ضرر،دولت حالیش نیس و باید مالیات بدی

Mahmod
Mahmod
۲ سال قبل

الکیه مگه میشه چشم دولت از این بازار ۱ تريليون دلار دست برداره 😁🙂🙂

فرهام
فرهام
۲ سال قبل

کاش همیشه خریدوفروش وانتقال پابرجاباشه....

فرهام
فرهام
۲ سال قبل

حالاجریان خریدوفروش رمزرزهاآیاپابرجاست یانه،،،مردم خیلی ازسرمایشون توبازاررمزارزهاست...یعنی واقعا میخوان ممنوع کنن،پس اون بنده خداها که دل درگرووه این کارگذاشتن چی میشه.

Sepehr aeinevand
Sepehr aeinevand
۲ سال قبل

خرید و فروش برا مردم ممنوعه دیگ 😐😐