ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۳۹ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۳۰۶ تومان

مصادیق قاچاق ارز تعیین شد؛ ارزهای دیجیتال نیز شامل این قانون هستند

مصادیق قاچاق ارز تعیین شد؛ ارزهای دیجیتال نیز شامل این قانون هستند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصادیق قاچاق ارز را تعیین و مجازات قاچاقچیان ارز را نیز تصویب کردند.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از خبرگزاری مهر، در ادامه جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی، بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار قرار گرفت.

براساس ماده ۱۷ لایحه مذکور، بند «خ» ماده (۲) قانون و نیز تبصره (۲) ماده (۷) قانون حذف می‌شوند و یک ماده به عنوان ماده (۲) مکرر به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:

ماده ۲ مکرر – موارد زیر قاچاق ارز محسوب می‌شود

الف – ورود یا خروج ارز از کشور بدون رعایت تشریفات قانونی یا از مسیرهای غیر مجاز

ب- هرگونه اقدام به خروج ارز از کشور بدون رعایت تشریفات قانونی یا از مسیرهای غیر مجاز

پ- انجام هر رفتاری در کشور که عرفا معامله ارز محسوب می‌شود از قبیل خرید، فروش یا حواله توسط اشخاصی غیر از صرافی، بانک یا مؤسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی در صورتی که طرف معامله صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباری داخلی دارای مجوز مذکور نباشد. معاملاتی که با مجوز بانک مرکزی و در حدود ضوابط تعیین شده این بانک توسط اشخاصی نظیر واردکنندگان و صادرکنندگان و معامله گران در بورس‌های کالایی صورت می‌گیرد، از شمول این بند و بند انتهایی این ماده خارج است.

ت- هر گونه معامله ارز توسط صرافی یا غیر آنکه تحویل ارز و مابه ازای آن به روز یا روزهای آینده موکول شده ولی منجر به تحویل ارز نمی‌شود یا از ابتدا قصد تحویل ارز وجود نداشته است و قصد طرفین تنها تسویه تفاوت قیمت ارز بوده است.

ث- انجام کارگزاری خدمات ارزی در داخل کشور برای اشخاص خارج از کشور، بدون داشتن مجوز انجام عملیات صرافی از بانک مرکزی. کارگزار، شخصی است که ما به ازای ارز معامله شده را در کشور دریافت می‌نماید:

ج- عدم ثبت معاملات ارزی در سامانه ارزی یا ثبت ناقص یا خلاف واقع اطلاعات مربوط به معاملات مذکور در این سامانه توسط صرافی، بانک یا مؤسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی

چ- عدم ارائه صورت حساب خرید معتبر با ارائه صورت حساب خرید خلاف واقع یا دارای اطلاعات ناقص به مشتری توسط صرافی، بانک یا مؤسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی

ح- عرضه، حمل یا نگهداری ارز فاقد صورتحساب خرید معتبر یا فاقد مجوز ورود توسط اشخاصی غیر از صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی. موارد کمتر از سقف تعیینی توسط بانک مرکزی برای ورود ارز به کشور از شمول این بند خارج است.

تبصره ۱- صرافی، شخص حقوقی است که از بانک مرکزی مجوز انجام عملیات صرافی أخذ نموده است. مجوز صرافی قائم به شخص حقوقی صرافی است و به هیچ طریقی قابل واگذاری یا توکیل به غیر نیست.

تبصره ۲ – منظور از صورتحساب خرید معتبر، رسید سامانه ارزی حاوی اطلاعاتی نظیر شناسه پیگیری، طرفین معامله، میزان و زمان انجام معامله است که شماره مسلسل ارزهای موضوع معامله نیز ضمیمه آن می‌باشد.

تبصره ۳- بانک مرکزی ظرف ۳ ماه، مکلف است دسترسی مستمر و برخط صرافی‌ها، بانک‌ها و مؤسسات مالی اعتباری به سامانه ارزی را جهت ثبت معاملات با قابلیت وارد کردن اطلاعات مندرج در تبصره (۲) این ماده فراهم نماید.

تبصره ۴ – بانک مرکزی مکلف است ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون، نسبت به انتشار فهرست صرافی‌های مجاز و تشریفات قانونی و مسیرهای مجاز ورود و خروج ارز در روزنامه رسمی کشور و درگاه اینترنتی بانک مرکزی اقدام نماید. هرگونه تغییرات بعدی نیز باید توسط بانک مرکزی از طرق مزبور فوراً به اطلاع عموم برسد.

تبصره ۵ – متخلفین از سایر ضوابط ارزی تعیینی توسط بانک مرکزی یا مرتکبین قاچاق وجه رایج ایران به جریمه نقدی معادل یک چهارم موضوع تخلف و دو یا چند مورد از محرومیت‌های موضوع ماده (۹۹) این قانون محکوم می‌شوند. این ضمانت اجراء مانع از اعمال ضمانت اجراهای مقرر در سایر قوانین و مقررات نیست. رسیدگی به تخلفات مذکور در این تبصره در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.

تبصره ۶- ضوابط مربوط به نحوه و میزان ورود یا خروج وجه رایج ایران توسط بانک مرکزی تعیین و جهت اطلاع عموم منتشر می‌شود. تخلف از این ضوابط، قاچاق وجه رایج ایران محسوب می‌شود.

تبصره 7- تمامی رمزارزها (ارزهای رقومی) در حکم ارز موضوع این قانون هستند و جرائم، تخلفات، ضمانت اجراها و نیز تمامی احکام و مقررات مربوط به ارز در این قانون در مورد آنها نیز اجراء می‌شود.

در ماده ۲۳ نیز آمده است: تبصره (۲) بند «ب» ماده (۱۱) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود و عبارت «بند «ب» ماده (۱۱)» از تبصره (۴) ماده (۵) قانون حذف می‌شود:

تبصره ۲ – هزینه‌های اجرای حکم موضوع این بند هر ساله در بودجه سنواتی پیش بینی می‌شود و مطابق ای ین نامه‌ای که به پیشنهاد ستاد و وزارت دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد، به مصرف می‌رسد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

68 دیدگاه
مهدی
مهدی
۴ سال قبل

دوستان چرا هل شدید؟
قانون میگه باید خرید وفروش در صرافی های مجار باشه.یعنی صرافی ها باید برن مجوز بگیرن حق دولتم بدن.اینم که چیز جدیدی نیست!فقط یکم صرافیها به چالش میخورن و خیلیاشون جمع میشن

احمد
احمد
۴ سال قبل
پاسخ  مهدی

درکش انقدر سخته؟ متن رو هم درست بخونی خیلی چیزا رو می فهمی طبق همین تبصره 7 کذایی، ارز دیجیتال دقیقا معادل ارز کاغذی درنظر گرفته شده تمام بندای بالا و مجازاتا شاملش میشه. واقعا خنده داره اظهار ورود یا خروج ارز از کشور شامل ارز دیجیتال هم میشه طبق همین تبصره ، ثبت صورت حساب برای معاملات ارزی ارز دیجیتال و ثبت در سامانه :)) به نظر شما سنگ اندازی و محدودیت بر فعالیت صرافی های آنلاین داخلی و انحصاری شدن معاملات فوق برای موسسات مالی و صرافی های کاغذی چیزی جز دردسر و افزایش قیمت برای مردم و رانت و انحصار برای یه عده داره؟

بهمن
بهمن
۴ سال قبل

این صرافیها که شورشو دراوردن .حقشون هس اگه بسته بشن .. تا یه یکم قیمت ارز دیجیتال میره بالا . برا برداشت ارزت و ارسال به کیفت شحصیت قیمت ارسال را قیمت خون باباشون میزارن .58تا اتر قیمت ارسالش میشه 1اتر

مهدی اسدی
مهدی اسدی
۴ سال قبل

من که به شخصه تا حداقل دوسال آینده ارزمو به ریال تبدیل نمیکنم تا آون موقع معلوم نیست چی به سر این مملکت اومده کیا رفتن کیا اومدن

مهدی اسدی
مهدی اسدی
۴ سال قبل

قشنگ معلومه دولت داره میسوزه از این که مردم سود کنن میخاد پورسانت خودشو برداره

مهدی اسدی
مهدی اسدی
۴ سال قبل

خب ما هم دیگه با صرافی کار نمیکنیم حضوری همدیگرو میبینیم همونجابه ریال پولو میگیریم رمز ارزو به کیف پولش میفرستیم
واسطه هم حذف میشه
برا حضور فیزیکی هم یه سایت میزنیم که قرار بزاریم
حالا دولت از کجا میخاد بفهمه

جاوید احمد
جاوید احمد
۴ سال قبل

ممنون که موجبات خنده و شادی مارا فراهم کردید

علی
علی
۴ سال قبل

یعنی الان نمیتونیم راحت با افرادی که دلمون میخواد تو خود کشورمون راحت معامله انجام بدیم؟

آرمان
آرمان
۴ سال قبل

ارز دیجیتال واقعا الان باید صدای جامعه کریپتو باشه و ی دادخواستی چیزی تدارک ببینه و ی همت جمعی قبل از به فنا رفتن رسمی هرچیزی که ساختیم انجام بشه

آرمان
آرمان
۴ سال قبل

از اونطرف با شرکت هایی که با بیت کوین و پرداخت های مالی و اعتباری که دارن تحریمارو دور میزنن همچین برخوردهای سختی میکنن و از اونطرف مجلس ما هم از داخل! معلوم نیست کی به کیه،داستان چیه.
همین بیت کوین چقدر جلوی افزایش قیمت دلار رو گرفت و چقدر به اقتصاد بیمار ایران کمک کرد.همین رمز ارزها همین الان بیش از 500هزار شغل ایجاد کرده که حتی یک ریال هم نه تنها دولت هزینه نکرده که با کلی جریمه سودم کرده.حالا این مصوبه!
من احساس میکنم بورس داره به مشکل میخوره و ترس از این دارن که پولها بره به سمت دلار توی این برهه.مسلما نمیشه رمز ارز رو ممنوع کرد فقط ی سری کسب و کار قابل کنترل رو از بین میبرن و زیرزمینیشون میکنن که استعداد عجیبی در اینکار داریم.
البته رمز ارزها کلا ماهیت غیر متمرکز دارن و امکان مهارش حتی از دست چین! هم برنیومد . عوض ترسیدن باید همه در جهت آگاهی قانون نویسان فعالیت کنیم.قوانین ارز فیات و دیجیتال دنیای متفاوتی هستن از هم!

سعید
سعید
۴ سال قبل

خب اگه بخوان معاملات رمزارز رو ممنوع کنن این کارشون عین حماقته. چون رمزارزها قسمتی از نقدینگی سرگردان رو جذب می‌کنن و به مهار تورم کمک می‌کنن، در واقع خرید و فروش رمزارزها یک نوع ارزآوری برای مملکت محسوب می‌شن، ارزآوریی که حتی امریکا هم نمی‌تونه با تحریم مانعش بشه.

محمد
محمد
۴ سال قبل

البته اینطور که مشخصه، این فقط در حد لایحه است، یعنی حالا باید بره تو صحن مجلس مطرح بشه بعد بهش رای موافق و مخالف بدن. بعد بره شورای نگهبان. کلی طول میکشه. من یادمه ده دوازده سال پیش تو مجلس گفتن کنکور رو برمیدارن هنوزم کنکور سر جاشه.

ثریا
ثریا
۴ سال قبل
پاسخ  محمد

تصویب شد دوست عزیز
لایحه تا زمانیه که توسط مجلس تصویب نشده
هر وقت هر لایحه یا طرحی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب بشه تبدیل به قانون میشه
این قانون چیزیم نیست که مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان باشه پس شورای نگهبان هم بر اساس قانون اساسی در مهلت ده روزه عدم مخالفت با قانون اساسی و شرع رو اعلام میکنه
البته ما عادت داریم در مورد هر مسئله تخصصی اظهار نظر کنیم

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب