پشت تراکنشهای عجیب اتریوم هکرها قرار دارند
محققان به این نتیجه رسیدهاند که تراکنشهای اخیر اتر که برای آنها بیش از ۵ میلیون دلار هزینه گس پرداخت شده است، در واقع نتیجه تلاش هکرها برای اخاذی از یک صرافی بوده است.
به گزارش کوین تلگراف، طی هفته گذشته، سه تراکنش اتر با مبلغ اندک که برای آنها میلیونها دلار کارمزد تراکنش پرداخت شده، جامعه ارزهای دیجیتال را متعجب کرده است.
با این حال، گزارش شرکت چینی تحلیل دادههای بلاک چین، پکشیلد (PeckShield)، تأییدی بر این گمانهزنی است که هزینه تراکنش هفترقمی این تراکنشها، درواقع بهصورت عامدانه بخشی از نقشه یک اخاذی بوده است که یک صرافی ارز دیجیتال را هدف قرار داده بود.
در ۱۲ ژوئن (۲۳ خرداد)، رسانه خبری چینی، چاینانیوز (Chainnews)، گزارش داد که براساس بررسی شرکت تحلیل داده پکشیلد، هزینه تراکنشهای چند میلیون دلاری اخیر را هکرها پرداخت کردهاند. آنها این کار را برای باجخواهی از یک صرافی ارز دیجیتال انجام دادهاند.
بر اساس گزارش مذکور، این صرافی تحت حمله فیشینگ قرار گرفته بود و هکرها توانستند کنترل بسیاری از کارکردهای عملیاتی این پلتفرم، از جمله سرورهای آن را به دست بگیرند.
با اینکه پیادهسازی محدودیتهای چندامضایی باعث شد هکرها نتوانند موجودی صرافی را خالی کرده و به کیف پولهای خود انتقال دهند؛ اما توانستند وجوهی را به آدرسهای لیست سفید انتقال دهند که با پرداخت هزینه گس میلیونی برای تراکنشهای مذکور همراه بود.
به عقیده محققان، هکرها تهدید میکنند که اگر به آنها باج پرداخت نشود، کیف پول صرافی را خالی خواهند کرد. گزارش پیکشیلد تأکید کرد که ۲۱,۰۰۰ اتر در کیف پول تحت کنترل هکرها باقی مانده است.
اولین تراکنش با هزینه چند میلیون دلاری ۱۰ ژوئن (۲۱ خرداد) انجام شد و در آن ۲.۶ میلیون دلار هزینه تراکنش برای انتقال تنها ۰.۵۵ اتر پرداخت شد. طی ۲۴ ساعت بعد، تراکنش دومی به مبلغ ۳۵۰ اتر از همان کیف پول انجام شد و این بار نیز، هزینه گس این تراکنش ۲.۶ میلیون دلار بود.
روز بعد نیز، شبکه اتریوم شاهد انجام سومین تراکنش جالب دیگر، این بار از یک کیف پول متفاوت بود. در این تراکنش، ۲,۳۱۰ اتر برای انتقال ۳,۲۲۱ اتر پرداخت شد.
این تراکنشهای عجیب باعث حدس و گمانهای بسیاری از سوی جامعه ارزهای دیجیتال شد که بهدنبال توضیحی برای هزینه تراکنشهای هفترقمی بودند. از جمله این گمانهزنیها، نسبت دادن این تراکنشها به اقدامی انتقامجویانه از سوی یک کارمند سابق صرافی، خطای انسانی در وارد کردن ارقام و یا وجود باگی در یک ربات پولشویی بود.
میشه یکی توضیح بده چطوری با این کار میخواستند باج بگیرند؟