قدرتمندترین دستگاه استخراج اتریوم توسط Bitmain معرفی شد !/ تاثیر این خبر در آینده اتریوم چیست؟
غول سازنده دستگاههای استخراج، Bitmain، دستگاه جدید استخراج ارزهای دیجیتال با نام Antminer E۳ برای ماینینگ ارزهای مبتنی بر الگوریتم Ethash را به صورت رسمی معرفی و جهت عرضه در فروشگاه آنلاین خود قرار داد.
این دستگاه ASIC با قدرت هشی در حدود 180MH/S و مصرف برق ۸۰۰ وات هماکنون در وبسایت این شرکت با قیمت ۸۰۰ دلار پیشفروش میشود. از خصوصیات جالب این دستگاه میتوان به مصرف برق پایین، تولید گرمای کم و هش ریت به شدت بالا نسبت به قیمت آن اشاره کرد.
ارزهایی که توسط الگوریتم Ethash قابل استخراج هستند، به شرح زیر است:
در همین راستا باتوجه به اینکه این دستگاههای قدرتمند باعث به خطر افتادن توزیع هدفمند اتر میشوند، باید دید که بنیاد اتریوم و همچنین سایر ارزهای مبتنی بر Ethash چه رویکردی از خود نشان خواهند داد.
هفته پیش یکی از توسعه دهندگان اتریوم از برنامه این پلتفرم برای ارائه هاردفورک به منظور جلوگیری از استخراج با دستگاههای ASIC خبرداد. در صورت وقوع این اتفاق، احتمالا دوباره شاهد افزایش قیمت سهام AMD, Nvidia باشیم.
جنگ با ASICها ادامه دارد
چندین سال است که ماینرها برای حفظ امنیت تراکنش های بیت کوین از تراشه های قدرتمند ASIC استفاده می کنند. با توجه به گستردگی شبکه بیت کوین و الگوریتم خاص آن، تنها راه استخراج به صرفه بیت کوین، استفاده از همین دستگاهها است. این دستگاهها بسیار قدرتمند هستند و نسبت به قدرتشان، از CPU و کارتهای گرافیکی برق کمتری مصرف میکنند.
در این ویدئو میتوانید با جایگاه ASIC در صنعت ماینینگ بیشتر آشنا شوید:
اما هدف ارزهای دیجیتال دیگری مانند اتریوم و مونرو با بیت کوین کمی تفاوت دارد. امروزه افراد زیادی با ریگهای کارتگرافیک کوچک خود در خانه کار استخراج برخی ارزهای دیجیتال (عمدتا اتریوم و مونرو) را انجام میدهند. توسعه دهندگان این ارزها با هدف توزیع منصفانه کوینهایشان، این پلتفرمها را ارائه کرده اند اما دستگاههای ASIC میتوانند تمام معادلات توسعه دهندگان را به هم بزنند زیرا قدرت و اثرگذاری بالای این دستگاهها موجب روی کار آمدن غولهای استخراج خواهد شد و توزیع این ارزها به انحصار ثروتمندان درخواهد آمد.
اگر بگوییم که جای خالی دستگاههای ASIC برای استخراج اتریوم کم بود، هم درست گفتهایم و هم اشتباه! این شرکت چینی که تخصصش در تولید ابزارهای سختافزاری مخصوص برای کارهای ماینینگ است، به صورت رسمی اعلام کرده که پای دستگاههای ماینر ASIC را به دنیای اتریوم بازکرده است.
البته این خبر برای توسعه دهندگان خبره اتریوم چندان غافلگیر کننده نبود و گویی که منتظر چنین روزی بودهاند. حتی «ویتالیک بوترین» نیز در یکی از پستهای اول خود در وبلاگش اعلام کرده بود که هیچ الگوریتم اثبات کاری نمیتواند تا ابد در مقابل ASICها مقاومت کند.
همچنان اعتراضات و مقاومتهایی در میان جامعه اتریوم در حال انجام است، تا حدی که بسیاری از این افراد به دنبال راهکاری هستند تا خود را از آینده چنین دستگاههایی مصون نگهدارند. درنهایت هدف آنها جلوگیری از به انحصار در آوردن پاداشهای اتریوم توسط شرکتهای خصوصی و با پشتوانه مالی بالاست.
برخی خود را برای تغییرات عظیم در اتریوم آماده کرده اند که اگر این تغییرات فورک باشد،در بلند مدت و با رشد فناوری موثر نخواهد بود. ارزهایی مانند «مونرو» و «سایاکوین» (SiaCoin)، پیشتر اقدام به تغییر برنامههای خود کردهاند تا به این وسیله، از خطر بیت مین در امان باشند.
در مورد پیامدهای عرضه ASCIها برای اتریوم، هنوز ابهامات بسیاری وجود دارد که در حال حاضر نمیتوان به جرات گفت که چه سرنوشتی برای آن در کمین نشسته.
به عنوان مثال، هنوز برای جامعه اتریوم جای سؤال دارد که آیا دستگاه ماینینگ شرکت بیت مین از پس تراکنشهای سنگین اتریوم بر خواهد آمد یا نه. بیم آن میرود که با افزایش نفوذ این دستگاهها در میان کاربران اتریوم، سناریو بیت کوین دوباره تکرار شود و ماینرهایی که این کار را تنها به عنوان یک کار پارهوقت به حساب میآورند، به استفاده از این دستگاهها بپردازند و سختی و رقابت برای استخراج اتریوم بالا رود.
بهعلاوه به توجه به نقشه راه اتریوم و برنامههای آن برای تغییر به سمت روش اثبات سهام، سیستم فعلی میتواند برای همیشه به تاریخ بپیوندد.
بوترین تا به اینجا واکنشی را بروز نداده است و با توجه به اظهارات گذشتهاش، موضع را خود را شفاف بیان نکرده است. به نظر میرسد که تمرکز اصلی وی بر روی سلسله اقداماتی باشد که بهواسطه طول عمر چنین فناوریهایی را کمتر کند.
مسموم کردن فضا
اگر کمی به گذشته نگاه کنیم، مهم است که به درک درستی از عملکرد الگوریتمهای ماینینگ اتریوم برسیم و درنهایت با رویکردهای مختلف جامعه اتریوم نسبت به ماینینگ آشنا شویم. در جامعه اتریوم، مکانیزمی وجود دارد که همیشه سعی بر ریشه کن کردن ماینینگ دارد.
پیش از انتشار رسمی پلتفرم اتریوم، در گزارش اولیه این ارز توسعهدهندگان تشویق به بررسی دستگاههای ASIC به منظور تلاش برای حذف آنها شده اند.
بوترین دراینباره مینویسد:
مهندسان میتوانند ASICهای موجود را آنالیز کنند و تعیین نمایند که از چه ساختارهایی استفاده میکنند و بدین ترتیب به روشی دست یابند که راه را برای کار کردن چنین دستگاههایی ببندند.
گرچه چنین روشی بعدها نادیده گرفته شد و بهجای آن کاربران تصمیم گرفتند تا بهمانند بیت کوین از الگوریتم اثبات کار استفاده کنند.
به عنوان مثال میتوان از Ethash نام برد که الگوریتمی است که با نمونه بیت کوین متفاوت است. در الگوریتم بیت کوین، ASIC قابلیت اجرای راحت تری دارد. اما در Ethash حافظه بسیاری بالایی مورد نیاز است.
تعریف در این میان بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که هنوز به صورت واضح مشخص نیست که E3 ابعاد اساسی خود در مورد Ethas را شکسته یا نه.
بنا بر گفتههای «نیک جانسون»، یکی از محققان ارشد ارزهای دیجیتال، به نظر نمیرسد که ASIC نسبت به کارتهای گرافیک، موفقیت چندانی را به دست آورده و بهبودهای چشمگیری پیداکرده باشد.
اینطور که به نظر میرسد آنها فقط یک سری از GPUهای مخصوص این کار را به همراه مقدار بسیاری زیادی حافظه در یک کیس قرار دادهاند.
واکنشهای احتمالی
همچنان و با توجه به توضیحاتی که پیشتر ارائه کردیم، روشهای خشنتری برای سروکله زدن با چنین خطراتی وجود دارد. واضحترین نمونه را میتوان تغییر در ساختار نرمافزارهای اتریوم دانست، تا به این وسیله جلوی ماینرهای بیت مین گرفته شود.
در میان هراس در میان توسعهدهندگان بالاگرفته است. این هراسها بیشتر حول محور همین تغییرات میچرخند. به عقیده چنین توسعهدهندگان، نگرانیهایی در مورد رفتارهای سودجویانه ماینرها وجود دارد.
در میان بحثهای توسعه دهندگان در «گیت هاب»، راه کارهایی برای جلوگیری از نفوذ ASICها ارائهشده. بهعنوان مثال در یکی از این راهکارها، توسعهدهندگان بر این باورند که اتخاذ رویکردهایی که از ماینرهای کوچکتر استقبال میکند، میتواند گزینه مناسبی باشد.
یکی از این کاربران با اشاره به غیرمتمرکز بودن اتریوم نوشت:
اگر بتوان با یک هاردفورک جلوی این کار را گرفت، حداقل تا وقتی که اثبات سهام عملاً به اجرا در بیاید، رأی من به سمت هاردفورک خواهد بود.
درهرصورت و حتی با وجود به اجرا درآمدن پروتکل جدید برای اتریوم که هدف اصلی آن میتواند مبارزه با ماینرهای این چنینی باشد، هنوز عدهای بر این باورند که یک هاردفورک گزینه مناسبی برای مقابله با ماینرهای سود جویی است که به دنبال استفاده از ASICها هستند.
با این وجود، افرادی نیز هستند که موضوع را به شکل متفاوتی رصد میکنند. «فیل دایان»، از محققین «کورنل» و یکی از طرفداران اتریوم، هشدار داده که سعی بر کوتاه کردن دست بیت مین، میتواند به نوعی سانسور قلمداد شود.
صد البته وجود چنین بخش هایی در بلاک چین که در مقیاس های وسیع کارهای ماینینگ انجام میدهند به نوعی یک هم رقابتی به حساب می اید که در نهایت موجب کار آفرینی میشود. حمایت از چنین بخش هایی حتی با وجود برخی مغایرت ها با اصول دموکراسی سازی توسعه دهندگان، ضروری به نظر میرسد.
بقیه اما به این اندازه متقاعد نشده اند. برخی از تندروها بر این عقیده اند که ASICها باید در نطفه خفه شوند و اتریوم تا جایی که میتواند باید به سمت چندگانگی در الگوریتم ها برود.
در هر صورت باید منتظر ماند و دید که چه اقداماتی صورت میگیرد و چه رویکردهایی اتخاذ میشود. هنوز تنش ها در این موضوع بالاست.
مونرو جنگ را از قبل آغاز کرده است
جامعه مونرو که یکی از پویاترین فرایندهای استخراج را داراست، بیش از اتریوم خطر ASIC ها را حس میکند. طبق خبری که منتشر کردیم، اخیرا شرکت Bitmain از یک دستگاه جدید به نام Antminer X۳ رونمایی کرده که مخصوص استخراج مونرو است. بنابر اعلام توسعه دهندگان، با بروزرسانی سیستم مونرو در ماه آوریل، به طور کامل از این اقدام جلوگیری خواهد شد.
امروز (۱۵ فروردین) صرافی HITBTC در توییتی خبر از پشتیبانی هاردفورک جدید مونرو به نام MoneroOriginal در ۶ آوریل داد. گفته میشود که با این هاردفورک، استخراج مونرو یا همان مونرو اورجینال با دستگاه ASIC غیرممکن میشود. این درحالی است که یک هاردفورک دیگر به نام MoneroV برای ۳۰ آوریل برنامه ریزی شده است.
فضای غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال و این مهم که هیچکس مالک یک جامعه نیست، امکان شکایت و جلوگیری مستقیم جرائم را برای توسعه دهندگان سلب میکند.
با سلام خواستم بپرسم کی میشه این دستگاه رو تو ایران تهیه کرد و با چه قیمتی؟