همبستگی بیت کوین با سایر داراییها در حال افزایش است؛ چه چیزی به بیت کوین جهت میدهد؟
مدتهاست که بیت کوین به عنوان یک داراییِ بدون همبستگی با داراییهایی نظیر بازار سهام، طلا و نفت شناخته میشود. همین مسئله سبب شده تا به عقیده بسیاری، پادشاه ارزهای دیجیتال به عنوان یک سرپناه امن برای سرمایهگذاران بدل شود و در مواقع سقوط بازارها، ناجی سرمایهها باشد. اما رفته رفته این همبستگی در حال افزایش است.
به گزارش اِیاِمبی کریپتو، نیک کارتر (Nic Carter) از شرکت سرمایهگذاری کسل آیلند (Castle Island) در قسمت اخیر پادکست فینتک بیت (Fintech Beat) میگوید:
در تاریخ بیت کوین، بیشتر مواقع این ارز دیجیتال با داراییهای مجازی و اقتصادی دیگر همبستگی نداشته است. این قبیل همبستگیها این اواخر بیشتر شده است. دیدیم که همزمان با تنشهای ایران [و آمریکا]، تغییرات قیمت بیت کوین و طلا در یک جهت بود. حالا و با افزایش فروش سهام در بازارهای جهانی، فروش در بازارهای بیت کوین هم افزایش یافته است.
با نگاهی به آمار ارائهشده توسط اسکیو مارکتز (Skew Markets)، همبستگی میان طلا و بیت کوین در بخشهای زیادی از سال ۲۰۱۹ بالا بوده است. اواسط سال ۲۰۱۹، افزایش تنشهای تجاری میان چین و آمریکا سبب تغییرات گستردهای در بازارهای مالی جهانی شد. نکته جالب اینجاست که در این مدت، بیت کوین از الگوی نوسانات طلا پیروی میکرد.
این همبستگی از جولای (تیر) تا سپتامبر (شهریور) سال گذشته میلادی و همزمان با قوت گرفتن تنشها، همچنان مثبت بود.
کمی بعد و در اواخر سال ۲۰۱۹، درست زمانی که تنشهای سیاسی میان ایران و آمریکا در بالاترین سطح خود قرار گرفت، همبستگی بیت کوین با طلا بیشتر نیز شد. ماههای گذشته، با افزایش شیوع بیماری کرونا در جهان و افزایش نگرانیها در این رابطه، بسیاری از سرمایهگذاران با تغییر رویکرد از بازارهای سهام به سمت سرمایهگذاری در بازار طلا رفتند. ۲۷ فوریه (۸ اسفند)، نوسانات در این بازارها به ۵۳ درصد رسید.
همین حالت در ارتباط با بیت کوین نیز رخ داد. در سال ۲۰۲۰ شاهد افزایش بازارهای مشتقه بیت کوین بودیم و حالا معاملهگران این بازار گزینههای زیادی برای سرمایهگذاری در اختیار دارند. اما سوال اصلی اینجاست عامل ایجاد این همبستگی چیست؟
به عقیده کارتر، مشترکان بازار بیت کوین در حال تکامل فکری هستند. در روزهای ابتدایی بیت کوین، تنها راه بدست آوردن بیت کوین خرید از صرافیهای بیت کوین و استخراج این ارز دیجیتال بود. در آن روزها دارندگان خرد بیشترین تعداد بیت کوینرها را شامل میشد؛ اما امروز شاهد سیل ورود سرمایهگذاران بزرگ و موسسات مالی سرمایهگذاری به این حوزه هستیم. فیدلیتی (Fidelity)، یک شرکت سرمایهکذاری، یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری است که توانسته سرمایهگذاران دانه درشت زیادی را به سمت خرید بیت کوین بکشاند. کارتر در این خصوص میگوید:
این یعنی یک کلاس جدید از سرمایهگذاران یا موسسات سرمایهگذاری به سمت این حوزه جلب شدهاند. این افراد دیدی گسترده و جهانی دارند و از همین رو جای تعجب ندارد که رفتار بیت کوین این روزها مثل یک دارایی کلان در سطح جهانی باشد.
با توجه به رشد خوب بیت زمان تنش ایران و آمریکا و چین و آمریکا اکثرا به این نتیجه رسیدن که بیت دیگه نقش داراییه امن رو میتونه داشته باشه(نقشه نهنگ ها جهت القای طلای دیجیتال)
ولی بحران جهانی جدید(کرونا) نشون داد که هیچ دارایی امنی به طلا نمیرسه و بیت کوین نمیتونه نقش طلارو داشته باشه یا شبیه طلا
هر چند که بیت کوین وسط بحران اقتصادی ۲۰۰۸ و با انتقاد از سیستم موجود ظهور کرد اگه در بحران جدید خودش هم بخواد مثل دلار و سهام و... نزولی بشه که امیدوارم نشه
اونوقت میتونیم بزرگترین سقوط بیت رو شاهد باشیم چون اونوقت هولدرهای بزرگ تازه فروش های وحشتناک رو شروع میکنن.
(نظر و تحلیل شخصی)