تحلیل قیمت بیت کوین؛ احتمال سقوط در صورت شکسته نشدن سطح ۸,۵۰۰ دلار
قیمت یا ارزش یک دارایی توسط عوامل بنیادی یا همان فاندامنتال (برای شناسایی ارزش ذاتی و پتانسیلهای بالقوه آن) و احساسات یا هیجانات نسبت به آن دارایی تعیین می شود. در شرایط ترس یا طمع این عوامل نادیده گرفته میشوند و هیجانات، حرکات قیمت را به دارایی دیکته میکند.
در حال حاضر افزایش تنش بین ایالات متحده و ایران، سرمایه گذاران را به سمت ایمن کردن سرمایه خود سوق داده است. این مساله باعث دور شدن افراد از بازارهای سهام و روی آوردن به دارایی هایی است که پناهگاه های امن محسوب می شوند. در واقع در زمان بروز بحران، افراد برای حفاظت از ثروت خود به سرمایهگذاری در کالا و فلزات گرانبها روی میآورند. بیت کوین هم یکی داراییهای جدیدی است که به جمع آنچه اقتصاددانان «پناهگاه امن» مینامند، وارد شده است.
به هر حال در میانهی این طوفانِ تنشها، دوره هایی آرام وجود خواهد داشت که به اظهارات طرفین و شعله کشیدن دوبارهی این تعارضات منتهی میشود. در صورت ادامه دار بودن سایه بحران، نوسانات قیمت همچنان بالا خواهد ماند، چراکه فعالان بازار تا مدتی به تفسیر و هضم اخبار و وقایع میپردازند.
اما از سوی دگر در صورت آرام گرفتن این تنشها، قیمت بیت کوین ممکن است قسمتی از رشد اخیر خود را از دست بدهد و خریداران و فروشندگان دوباره در محیطی به دور از ریسک سیستماتیک به رقابت با یکدیگر بپردازند. در این مقاطع، اصول بنیادی یا فاندامنتال بیت کوین نقش اصلی را در تعیین مسیر بعدی ایفا میکند.
حال برای بررسی تکنیکالی قیمت به سراغ نمودار بیت کوین پس از حرکات اخیر میرویم. در ابتدا به حرکت پیش بینی شدهی قیمت از ۷،۳۰۰ دلار تا سطوح فعلی در ۸،۳۰۰ دلار، که در تحلیل تکنیکال اختصاصی پیشین به آن اشاره کردیم توجه کنید.
در تحلیل قبل با توجه به الگوی هارمونیک گارتلی شکل گرفته در تایم فریم هفتگی، اشاره کردیم که در کوتاه مدت انتظار رشد قیمت بیت کوین تا ناحیهی مقاومتی ۸,۰۰۰ الی ۸,۵۰۰ دلار را خواهیم داشت. این حرکت با دقت بالا در هفتهی گذشته به وقوع پیوست.
پس از این حرکت، قیمت در وضعیت فعلی با انواع مقاومتها درگیر است که در تصویر زیر آنها را مشاهده میکنید. این مقاومت ها در تایم فریم هفتگی مشاهده شدهاند و شکسته شدن آنها نیاز به مومنتوم و قدرت زیاد از طرف خریداران دارد و شکست از این ناحیه بدون اصلاح قیمتی کمی دور از ذهن به نظر میرسد.
انواع مقاومتها در سطح ۸،۵۰۰ دلار در دستههای زیر تعریف میشوند :
- مقاومت نقطهای (استاتیک): در گذشته سطح ۸،۵۰۰ دلار نقش مقاومتی داشته است.
- برخورد به زیر ابر کومو: قیمت طبق سیستم ایچیموکو به زیر ابر کومو (سطح سنکوی B) برخورد کرده است که نقش مقاومتی دارد.
- سطح ۵۰ درصد فیبوناچی اصلاحی آخرین رالی صعودی بیت کوین نیز بر روی این قیمت قرار گرفته است.
در تایم فریم روزانه نیز کانالی نزولی به شکل زیر در قیمت دیده میشود. قیمت در نزدیکی سقف این کانال است و با توجه به مقاومتها ریزش قیمت از این ناحیه مورد انتظار است.
بدیهی است که سقف کانال روزانه نیز به عنوان مقاومت عمل میکند و احتمال ریزش قیمت از سطوح فعلی بسیار بیشتر از شکست سقف کانال و رشد قیمت بیت کوین است.
نتیجهگیری
طبق تحلیل تکنیکال اختصاصی قبلی بیت کوین، انتظار رشد قیمت تا ناحیهی مقاومتی ۸،۰۰۰ الی ۸،۵۰۰ دلار را داشتیم که این حرکت در هفتهی گذشته با افزایش تنشها بین ایران و آمریکا به وقوع پیوست. انتظار از حرکات آیندهی همچنان مطابق تحلیل گذشته خواهد بود و احتمال ریزش تا حمایت ۶,۶۰۰ الی ۷,۳۰۰ دلار وجود دارد. در صورت شکستن این ناحیه حمایتی، ایستگاه بعدی ناحیهی حمایتی ۵,۰۰۰ الی ۵,۴۰۰ دلار خواهد بود که حرکت اصلی بعدی بیت کوین میتواند از این نواحی شکل بگیرد.
از طرف دیگر اگر بر اساس هیجانات، قیمت بتواند ناحیه مقاومتی ۸,۵۰۰ دلار و کانال نزولی را بشکند، احتمال یک رالی صعودی تا ناحیهی ۹،۶۰۰ الی ۱۰،۱۰۰ دلار را میتوانیم داشته باشیم. گرچه سناریوی اصلاح و نزول قیمت به اهداف پایین تر احتمال بیشتری خواهد داشت.
سلام.یه سوال داشتم. مثلا من اتریوم ۲۱۲ دلار خریدم. میخام همزمان دو تا سفارش بذارم. اولی زمانی که قیمت ب مبلغ تارگت هدفم مثلا۲۲۰ دلار رسید بفروشم و همزمان برای استاپ لاس هم اگه قیمت ب ۲۰۰ دلار رسید به فروش برسه. چیکار باید بکنم؟نمیشه؟ داخل صرافی بایننس