جهش قیمت بیت کوین به ۶,۴۰۰ دلار؛ تحلیلگران چه میگویند؟
ساعاتی پیش شاهد آغاز یک جهش صعودی در قیمت بیت کوین بودیم. این جهش از رقم ۵,۶۸۸ دلار آغاز و در نهایت موجب رسیدن قیمت به رقم ۶,۶۰۰ دلار شد. پیش از این، تحلیلگران نگران بودند که پادشاه ارزهای دیجیتال موفق به نگهداشتن حمایت ۵,۴۰۰ دلاری نشود.
به گزارش کوین تلگراف، در وضعیت نه چندان مناسب بازارهای سهام، بیت کوین با قوت روندی صعودی را آغاز کرده و جهش اخیرش نیز گواهی بر این مسئله است؛ این در حالی بود که شاخص S&P500 و داو جونز (Dow Jones) روز گذشته را با ضرر به پایان بردند. از طرف دیگر طلا و نقره به ترتیب ۴.۴۲ و ۵.۹۴ درصد رشد داشتهاند. شاید بتوان گفت که این رفتار سرمایهگذاران و معاملهگران، واکنششان به وضعیت فعلی است و آنها به دنبال یک سرپناه برای حفظ ارزش سرمایهها و ذخیره ارزشند.
حالا باید منتظر ماند و دید که آیا بیت کوین میتواند بار دیگر، راه خود را از بازارهای سنتی جدا کند یا نه.
در حال حاضر، خریداران در تلاشند تا مقاومت ۶,۴۰۰ دلاری را حفظ کنند و در نهایت قیمتِ امروز در رقمی بالاتر از این مقاومت بسته شود. در چند روز گذشته، تحلیلگران نسبت به اهمیت تبدیل مقاومت ۶,۴۰۰ دلاری به یک سطح حمایتی تاکید داشتند. حالا و با جهش قابل قبول بیت کوین به سطح ۶,۶۰۰ دلار، معاملهگران منتظرند تا ببینند که حجم کافی خرید، روند فعلی را حفظ خواهد کرد یا نه.
در تایم فریم کوتاه مدت، معاملهگران اظهار کردهاند که شاخص مکدی (MACD) یا میانگین متحرک همگرا واگرا، در حال ایجاد یک همگرایی نسبت به خط سیگنال است؛ از طرف دیگر هیستوگرام در تلاش است تا با عبور از رقم صفر وارد محدوده مثبت شود.
شاخص قدرت نسبی (RSI) نیز در حال ورود به محدوده صعودی است و در حال حاضر رقم ۶۱ را نشان میدهد. رسیدن قیمت بیت کوین به رقمی بالاتر از ۶,۴۵۵ باعث خواهد شد تا قیمت این ارز دیجیتال بالاتر از سطح ۵۰ درصدی فیبوناچی قرار گیرد. باید این نکته را نیز به یاد داشت که انتظار میرود سطح ۶۱.۸ درصدی در فیبوناچی به عنوان یک مقاومت سر سخت در مقابل افزایش قیمت عمل نماید.
با نگاهی به نوسانات قیمت گذشته بیت کوین در تایم فریمهای روزانه، میتوان فهمید که بیت کوین همواره در قیمتهای پایینتر از سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی با مقاومت در این ناحیه رو به رو است. از طرف دیگر هر گاه بالاتر از این رقم معامله شده، در این سطح نیز مورد حمایت قرار گرفته است.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که عدم موفقیت بیت کوین در نگه داشتن قیمت ۶,۹۰۰ دلاری در روز جمعه (۱ فروردین) نیز عمل کردن سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی به عنوان یک مقاومت در رقم ۷,۱۰۱ دلار بود. از ۲۷ نوامبر سال ۲۰۱۹ (۶ آذر ۱۳۹۸) تا ۳ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ۱۳۹۸)، سطح ۶۱.۸ درصدی فیبوناچی به عنوان یک حمایت عمل کرده است؛ حالا و با توجه به حجم بالای معاملات و افزایش قیمت، به نظر میرسد که این سطح عملکردی مقاومتی داشته باشد. جنب و جوش معاملهگران نیز از حجم بالای فعالیتها در این سطح حکایت دارد.
در صورت سقوط قیمت بیت کوین، اولین حمایت بر سر راهش ۶,۲۰۰ دلار خواهد بود و پس از آن به ترتیب شاهد ریزش قیمت به ۵,۸۰۰ و ۵,۵۰۰ هستیم؛ رقمهایی که پیشتر نیز به عنوان یک حمایت موفق عمل کردهاند. آن دسته از معاملهگران هم که اصلا دلشان نمیخواهد سرمایههای خود به خطر بیندازند، منتظر بسته شدن کندلهای ۴ ساعته میمانند تا ببینند که آیا قیمت بالاتر از خط روند (صعودی) و در رقمی بیشتر از ۶,۴۵۵ بسته میشود یا نه.
آلت کوینها هم از جهش امروز بیت کوین بی بهره نماندند. اتریوم با افزایش قیمتی ۵.۰۶ درصدی به ۱۳۱.۵۲ دلار رسید، لایت کوین نیز ۶.۲۳ درصد رشد داشت و در رقم ۳۸.۲۵ دلار معامله میشود و تزوس نیز با افزایش ۸.۰۵ درصدی قیمتش در محدوده ۱.۶۵ دلاری قرار دارد. ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال نیز ۱۸۱.۹ میلیارد دلار است که بیت کوین سهمی ۶۴ درصدی از آن دارد.
دوتا حمله به سمت ۶۸۰۰ داشتیم. ولی جفتش شکست خورد و حجم معاملات یاری نداد. فکر کنم یه بازگشت بین ۶۲۰۰ تا ۶۴۰۰ داشته باشیم تو دو سه روز و بعد از استراحت باز یه حمله جدید رو از هفته دیگه شروع میکنیم.