نیمی از قراردادهای اختیار هفته آینده منقضی میشوند؛ انتظار برای نوسانات شدید بیت کوین
هفته آینده، سررسید ۴۷ درصد از قراردادهای اختیار بیت کوین فرا میرسد؛ اتفاقی که میتواند این ارز دیجیتال پیشتاز را در آستانه یک روند قیمتی جدید قرار دهد.
به گزارش کوین تلگراف، تعداد قراردادهای باز (تسویهنشده) معاملات اختیار بیت کوین تنها ۵ درصد کمتر از اوج تاریخی آن است، اما در عین حال، نزدیک به نیمی از آنها طی روزهای آتی منقضی میشوند.
گفتنی است از آمار و ارقام کنونی نمیتوان وقوع احتمالی یک روند صعودی یا نزولی را استنباط کرد، با این حال، برخورداری از تعداد مناسبی از قراردادهای باز اختیار و نقدینگی از جمله ملزومات حضور و مشارکت بازیگران مؤثرتر در چنین بازارهایی است.
کافی است نگاهی به نمودار بالا بیندازید تا ببینید که چگونه ارزش قراردادهای باز اختیار بیت کوین از مرز ۲ میلیارد دلار عبور کرده است. پیشتر نیز در دو سررسید گذشته معاملات اختیار، آستانههای مشابهی نیز حاصل شده بود. ناگفته نماند که تعدیل این اعداد پس از انجام هر تسویه ماهانه، اتفاقی طبیعی و قابل انتظار است.
علاوه بر این، هیچ سطح جادویی وجود ندارد که تقویت آن جنبه الزامی داشته باشد، اما داشتن دامنک اختیار (Option Spread)، اجرای استراتژیهای معاملاتی پیچیدهتر را امکانپذیر میکند.
مهمتر آنکه وجود بازارهای معاملات آتی و اختیار نقدپذیر میتواند به پشتیبانی از حجم معاملات آنی نیز کمک کند.
برای ارزیابی اینکه آیا معاملهگران، بهای زیادی را برای خرید قراردادهای اختیار بیت کوین میپردازند یا خیر، تجزیهوتحلیل نوسانات ضمنی اجتنابناپذیر است. هر حرکت قابل ملاحظه و غیرمنتظره قیمتی میتواند به تغییرات سریع و شدید مثبت یا منفی شاخص منجر شود.
بهطور معمول، نوسان بهعنوان یک شاخص ترس شناخته میشود؛ زیرا درواقع میانگین قیمت قراردادهای پرداختشده در بازار اختیار را اندازهگیری میکند. هرگونه تغییر ناگهانی قیمت میتواند به ریسکگریزی بازارسازها دامن بزند و قیمت قراردادها را برای معاملهگران اختیار بالاتر ببرد.
نمودار بالا بهوضوح نشان میدهد که همزمان با افت شدید بهای بیت کوین در اواسط ماه مارس (اواخر اسفند ۹۸) و سقوط آن تا ۳,۶۳۷ دلار و بازگشت آن به محدوده ۵ هزار دلار، جهش شدیدی در نمودار نوسانات ضمنی بیت کوین رخ داده است. گفتنی است افت قیمت و حرکت غیرعادی بیت کوین در آن روزها باعث شد تا میزان نوسان این ارز دیجیتال به بالاترین سطح دوساله خود برسد.
در ده روز گذشته اما شاهد اتفاق دیگری هستیم و میزان نوسانات ضمنی سهماه بیت کوین از ۷۶ درصد به ۶۳ درصد کاهش یافته است. اگرچه این سطح، چندان غیرمعمول به نظر نمیرسد، اما یافتن دلایل عقلایی پنهان در ورای قیمت پایین قراردادهای اختیار به تجزیهوتحلیل عمیقتری نیاز دارد.
گفتنی است طی ۶ ماه اخیر، میان بیت کوین و سهام شرکتهای حوزه فناوری ایالات متحده، همبستگی غیرمنتظرهای مشاهده شده است. اگرچه تشخیص علت و معلول در این میان، غیرممکن به نظر میرسد، آن دسته از معاملهگران بیت کوین که روی کاهش ضریب همبستگی میان بیت کوین و سهام شرکتهای فناوری شرط بستهاند، ممکن است به در بسته بخورند.
نمودار بالا نشان میدهد که طی ۶ ماه گذشته، ضریب متوسط همبستگی میان بیت کوین و سهام شرکتهای حوزه فناوری ایالات متحده برابر با ۸۰ درصد بوده است. فارغ از دلایل نهفته در ورای این همبستگی، این نمودار تا حدودی کاهش اخیر نوسانات بیت کوین را توضیح میدهد.
هرچه کمرنگشدن این همبستگی بیشتر طول بکشد، «معاملهگران انگیزشی» کمتری روی حرکات قیمتی تهاجمی بیت کوین شرط میبندند. یک ویژگی اساسی این معاملهگران، باور نداشتن آنها به آرمانهای بیت کوین است و این ممکن است راه را برای نوسانات قیمتی بیشتر هموار کند.
اکثر قراردادهای اختیار بیت کوین در آخرین جمعه هر ماه منقضی میشوند و انتظار میرود بخشی از تمرکز روی جزئیترین موقعیتهای معاملاتی فروش (شورت) در قراردادهای اختیار به معاملهگرانی مربوط باشد که استراتژی اختیار خرید پوششدادهشده (Covered Call) را اتخاذ کردهاند.
گفتنی است در این استراتژی، معاملهگران دست به خرید بیت کوین از بازار آنی یا آتی میزنند و همزمان با آن اقدام به فروش قراردادهای اختیار خرید در بازار میکنند.
استراتژی اختیار خرید پوششدادهشده، شبیه به معاملهگری با درآمد ثابت است که درواقع هدف آن کسب درآمد از قیمتهای قابل توجه قراردادهای اختیار در بازار بیت کوین است. معاملهگران این چنینی، در سررسید، موقعیتهای معاملاتی آنی، آتی و اختیار خود را نقد میکنند.
وضعیت غیرمعمول نشاندادهشده در نمودار بالا نشان میدهد که چگونه سررسید ۵۳ درصد از قراردادهای اختیار تقویمی ۲۰۲۰ در روز جمعه آتی، ۲۵ سپتامبر (۴ مهر) فرا میرسد.
برای مقایسه، بد نیست بدانید که همین میزان از قراردادهای باز اختیار اتر نیز در ماههای سپتامبر و دسامبر منقضی میشوند.
شاید هیچگاه نتوان توضیحی منطقی برای تمرکز این چنین سنگین قراردادهای اختیار بیت کوین بیان کرد، اما پدیده مشابهی نیز پیشتر در ماه ژوئن (خرداد) رخ داد که طی آن ارزش قراردادهای باز اختیار بیت کوین، کاهشی ۹۰۰ میلیون دلاری را تجربه کرد.
در حال حاضر، هیچ نشانهای دال بر ضعف بازار معاملات اختیار بیت کوین مشاهده نمیشود، اما از آنجا که ارزش قراردادهای اختیار اتر به ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است، هر عددی زیر ۱.۵ میلیارد دلار برای ارزش قراردادهای اختیار بیت کوین، برای این ارز دیجیتال پیشتاز، نامطلوب تلقی خواهد شد.
قطعا روند بیتکوین صعودی خواهد بود اما مشکل پروژه های دیفای میباشد که امیدوارم دست بانک ها پشت پرده ی این پروژه ها نباشد.