آیا حرکت بعدی قیمت بیت کوین با شاخص ترس و طمع قابل پیش‌بینی است؟

آیا حرکت بعدی قیمت بیت کوین با شاخص ترس و طمع قابل پیش‌بینی است؟

قیمت بیت کوین علاوه بر جنبه‌های تکنیکال و فاندامنتال، از یک نظر دیگر یعنی احساسات معامله‌گران نیز قابل بررسی است. اندازه‌گیری احساسات «ترس» و «طمع» سرمایه‌گذاران که به صورت کیفی بیان شده و در نهایت به صورت اعدادی بر روی نمودار قیمتی ظاهر می‌شوند، بر عهده شاخص‌ها و اندیکاتورهایی است که احساسات مثبت و منفی افراد را درباره ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها بررسی می‌کنند.

از شاخص‌های مهم و کمتر دیده شده در بازار ارزهای دیجیتال، اندیکاتور ترس و طمع نام دارد که با در نظر گرفتن برخی عوامل از جمله احساسات سرمایه‌گذاران، این کار را به نحو قابل قبولی انجام می‌دهد.

در ادامه به بررسی این شاخص که مقیاسی بین صفر تا ۱۰۰ دارد، در کنار قیمت بیت کوین خواهیم پرداخت تا به وسیله مشابهت‌های ایجاد شده در گذشته، حرکت بعدی پادشاه ارزهای دیجیتال را بررسی کنیم.

تحلیل قیمت بیت کوین با شاخص ترس و طمع

با نگاه به نمودار قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۸ و روند صعودی نیمه اول سال ۲۰۱۹، می‌توان به وجود ۴ روند یا حرکت شاخص بر روی تاریخچه نمودار ترس و طمع پی برد. این ۴ مرحله با رنگ‌های مختلفی بر روی هر دو نمودار مشخص شده‌اند.

نمودار قیمت بیت کوین در کنار نمودار شاخص ترس و طمع
نمودار قیمت بیت کوین در کنار نمودار شاخص ترس و طمع

بازار نزولی ۲۰۱۸ که به شکل گرفتن سقف‌هایِ قیمتیِ پایین‌ترِ متوالی ختم شد،‌ بر روی اندیکاتور نیز همین روند را تکرار کرد تا اینکه اواسط ماه نوامبر و در پی شکسته شدن حمایت ۶۰۰۰ دلار،‌ این شاخص شاهد یک سقف بالاتر بود.

این مرحله که بهتر است آن را آغاز فرایند کف‌سازی قیمت بخوانیم،‌ در ادامه با سقف بالاتر دیگری از سوی اندیکاتور همراه می‌شود تا واگرایی ایجاد شده بین این دو نمودار، از تغییر روند احتمالی در آینده نزدیک خبر دهد. در آخرین مرحله نیز تغییر روند اتفاق افتاده و بازار به شرایط صعودی برمی‌گردد.

اصلاح قیمتی بیت کوین در نیمه دوم سال ۲۰۱۹، مشابهت‌های قابل توجهی با بازار نزولی ۲۰۱۸ دارد. در هر دو حالت قیمت در داخل الگوی مثلث ریزشی به تله افتاده بود و پس از شکستن آن برای چند ماه متوالی، قیمت بیت کوین در بازگشت به سطوح قبلی ناکام بود.

روند نزولی نیمه دوم ۲۰۱۹ در کنار سقف‌های پایین‌تر اندیکاتور بیانگر این مسئله است. با این حال سقف بالاتر شکل گرفته بر روی اندیکاتور که در پی جهش ۳۰۰۰ هزار دلاری بیت کوین اتفاق افتاد، از آغاز فرایند کف‌سازی قیمت خبر می‌دهد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که سقف بالاتر اندیکاتور در سال ۲۰۱۸ با سقوط قیمت و در سال ۲۰۱۹ با جهش آن همراه بود، به همین خاطر ارتباط دادن این مرحله با قیمت بیت کوین شاید کار چندان درستی نباشد و این مرحله تنها بیانگر یک حرکت قابل توجه قیمتی (در جهت بالا یا پایین) است.

با توجه به اندیکاتور می‌توان دریافت که کف قیمت بیت کوین بین مرحله دوم و سوم به وقوع می‌پیوندد، از این رو تشکیل یک سقف بالاتر از آنچه در اواخر اکتبر امسال رقم خورد،‌ می‌تواند تاییدی بر کف قیمت ۶,۴۰۰ دلاری بیت کوین باشد.

اما چگونه می‌توان مرحله سوم را با روش‌های دیگری هم تایید کرد؟

کف قیمت ۳,۱۵۰ دلاری بیت کوین در دسامبر سال گذشته، در حالی اتفاق افتاد که تعداد زیادی از تحلیلگران از اهداف زیر ۲,۰۰۰ دلار خبر می‌دادند. با این حال تثبیت قیمت در این محدوده باعث کف‌سازی و آغاز روند صعودی شد.

نمودار قیمت بیت کوین در کنار شاخص RSI - تایم فریم روزانه
نمودار قیمت بیت کوین در کنار شاخص RSI – تایم فریم روزانه

یکی از اندیکاتورهایی که وقوع مرحله سوم را می‌تواند تایید کند، شاخص RSI است. مرحله سوم در ماه فوریه امسال در حالی اتفاق افتاد که این شاخص وارد منطقه اشباع خرید (Overbought) شده بود.

وقوع دوباره این اتفاق و ورود RSI به منطقه اشباع خرید در تایم‌فریم روزانه، که حتی طی جهش ۳۰۰۰ دلاری و رشد بی‌سابقه بیت کوین نیز اتفاق نیفتاد، می‌تواند دلیل محکمی برای پایان اصلاح قیمت و ادامه یافتن دوباره روند صعودی باشد.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
Hadi Ahmadi
Hadi Ahmadi
۴ سال قبل

۵۴۰۰ کف خواهد بود

مصطفی
مصطفی
۴ سال قبل

یک اصطلاح انگلیسی درباره ارز دیجیتال هست:
Nobody Knows