تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال؛ ۵ ارزی که باید این هفته زیرنظر داشته باشید
بهدنبال انتشار آمارهای مثبت از وضعیت بازار کار در آمریکا، بازار سهام این کشور نیز در ۲ دسامبر (۱۱ آذر) با رشد همراه شد و از کف چندروزه خود بهسمت بالا بازگشت. این یعنی فعالان بازار انتظار دارند فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) موضع خود را در سیاستگذاری برای اقتصاد این کشور، به افزایش آهستهتر نرخ بهره بانکی در دوره جدید تغییر دهد.
با اینکه بحران صرافی FTX هنوز حلوفصل نشده است، همبستگی مثبت بین بازار سهام آمریکا و بیت کوین بهنفع ارزهای دیجیتال تمام شد و شرایط کلی تمایل سرمایهگذاران به ریسکپذیری بیشتر نسبت به گذشته را نشان میدهد. این وضعیت میتواند خریداران تازهای را هم به بازار جلب کند.
با روشنترشدن ابعاد بحران صرافی FTX، روند بازیابی قیمتها در بازار ارزهای دیجیتال میتواند سریعتر از قبل دنبال شود. تا آن زمان، حرکات صعودی به ارزهای خاصی محدود خواهد بود.
در ادامه این مطلب وضعیت نمودار قیمت بیت کوین و آلت کوینهایی را بررسی خواهیم کرد که میتوانند در کوتاهمدت حرکاتی صعودی از خود به نمایش بگذارند.
بیت کوین (BTC)
بیت کوین طی ۳ روز گذشته با فاصله کمی از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه (EMA ۲۰ – خط آبی در تصویر) خود در ۱۶٬۹۶۳ دلار در نوسان بوده است. این نوسان محدود رقابت سخت بین خریداران و فروشندگان برای دردستگرفتن کنترل بازار را نشان میدهد.
مانع اصلی پیش روی خریداران در صورت صعودیشدن بازار سطح ۱۷٬۶۲۲ دلار است و عبور از آن میتواند اولین نشانه برای پایان روند نزولی اخیر باشد. پس از آن نوبت به مقاومت روانی ۲۰٬۰۰۰ دلاری خواهد رسید. در صورتی که خریداران موفق شوند این مقاومت را نیز پشت سر بگذارند، راه برای ادامه روند صعودی تا سطح ۲۱٬۵۰۰ دلار باز خواهد شد.
در مقابل، اگر قیمت در ادامه از سطح ۱۷٬۶۲۲ دلار بهسمت پایین بازگردد و میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه هم شکسته شود، به این معنی است که فروشندگان هنوز تسلیم نشدهاند. پس از آن هم احتمالاً باید برای مدتی شاهد نوسان عرضی بیت کوین بین ۱۵٬۴۷۶ تا ۱۷٬۶۲۲ دلار باشیم.
در نمای ۴ ساعته بازار بیت کوین خریداران از میانگین متحرک نمایی ۲۰ کندلی دفاع میکنند؛ اما ناتوانی آنها در بالاکشیدن قیمت این حقیقت را نشان میدهد که در سطوح قیمتی بالاتر از فشار تقاضا کاسته میشود. فروشندگان میتوانند با بهرهبرداری از این فرصت قیمت را به زیر هر دو میانگین متحرک روی نمودار برسانند. در چنین شرایطی ممکن است قیمت بیت کوین تا ۱۶٬۰۰۰ دلار و سپس ۱۵٬۴۷۶ دلار پایین بیاید.
از طرفی، جهش قیمت و عبور از مقاومت ۱۷٬۲۵۰ دلاری شانس بیت کوین برای رشد تا سطح ۱۷٬۶۲۲ دلار را بیشتر خواهد کرد. عبور از ۱۷٬۶۲۲ دلار نیز میتواند با ادامه روند صعودی تا ۱۸٬۲۰۰ دلار همراه باشد.
تون کوین (TON)
آنطور که از سایه بلند کندل روز ۳۰ نوامبر (۹ آذر) پیداست، قیمت تون کوین در این تاریخ از خط روند نزولی روی نمودار یکروزه (مقاومت الگوی مثلت) عبور کرده است؛ اما خریداران این ارز دیجیتال در رساندن قیمت به سطوح بالاتر ناموفق ظاهر شدهاند. حمایتشدن قیمت در نزدیکی میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه در ۱.۷۳ دلار نیز افزایش فشار خرید در کفهای قیمتی را نشان میدهد.
شیب صعودی میانگینهای متحرک و قرارگرفتن شاخص قدرت نسبی (RSI) در محدوده مثبت، برتری نسبی خریداران را نشان میدهد. این موضوع شانس تون کوین برای عبور از خط روند نزولی روی نمودار را افزایش میدهد و اگر خریداران در انجام این کار موفق ظاهر شوند، راه برای جهش قیمت تا ۲.۱۵ و سپس ۲.۸۷ دلار باز خواهد شد.
بازگشت دوباره تون کوین از مقاومت بالاسری و سقوط قیمت تا میانگین متحرک نمایی اما، این سناریوی صعودی را نقض خواهد کرد. پس از آن هم احتمالاً باید منتظر کاهش قیمت تا میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه (MA ۵۰ – خط قرمز در تصویر) در ۱.۶۲ دلار و سپس خط روند صعودی روی نمودار (حمایت الگوی مثلث) باشیم.
آنطور که از نمودار ۴ ساعته تون کوین پیداست، فروشندگان بهدنبال دفاع از مقاومت بالاسری در ۱.۸۴ دلار هستند و همزمان با آن خریداران نیز در نزدیکی کفهای مقطعی قیمت در محدوده میانگین متحرک نمایی ۲۰ کندلی، فعالیت خود را بیشتر میکنند. قیمت مدت نسبتاً زیادی بین این دو سطح تحتفشار بوده است و این احتمال وجود دارد که برای شکست و خروج از این بازه آماده باشد.
عبور از مقاومت ۱.۸۴ دلاری و خط روند نزولی روی نمودار میتواند فشار خرید در بازار تون کوین را بیشتر کند. این حرکت میتواند شروعی برای جهش تون کوین تا ۲ دلار باشد. از سوی دیگر، در صورت نزولیشدن بازار باید سطح ۱.۶۸ دلار را با دقت زیرنظر داشته باشیم؛ چراکه شکستهشدن این حمایت میتواند به سقوط تون کوین تا خط روند صعودی روی نمودار منجر شود.
ایپ کوین (APE)
قیمت ایپ کوین روز ۳۰ نوامبر (۹ آذر) نرسیده به خط روند نزولی روی نمودار خود به سمت پایین بازگشت؛ اما خریداران هم اجازه ندادند ایپ کوین به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه در ۳.۷۳ دلار سقوط کند. این اتفاق نشانه مثبتی است و افزایش تقاضا در سطوح قیمتی پایینتر را نشان میدهد.
میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه بهتدریج شیبی صعودی به خود میگیرد و شاخص قدرت نسبی هم به محدوده مثبت جهش کرده است که در مجموع یعنی خریداران در تلاش برای بازگشت به بازار هستند. با این اوصاف ایپ کوین این شانس را دارد تا خود را به بالای خط روند نزولی روی نمودار برساند؛ اتفاقی که راه برای ادامه روند صعودی تا ۵ دلار و سپس ۶ دلار باز خواهد کرد.
در مقابل، اگر قیمت در ادامه کاهش یافته و به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه سقوط کند، یعنی فروشندگان همچنان در سطوح بالاتر فعالیت خود را بیشتر میکنند. پس از آن هم ممکن است ایپ کوین تا حمایت کلیدی ۳ دلاری سقوط کند.
در نمای ۴ ساعته بازار ایپ کوین، میانگین متحرک نمایی ۲۰ کندلی شیبی خنثی به خود گرفته است و شاخص قدرت نسبی هم در نزدیکی محور میانی (سطح ۵۰) قرار دارد که یعنی تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار برقرار است. این بلاتکلیفی میتواند در ادامه بهنفع خریداران تغییر کند، اما شرط آن عبور از مقاومت ۴.۰۵ دلار است. در این صورت، راه برای جهش ایپ کوین تا خط روند نزولی روی نمودار نیز باز خواهد شد.
از طرفی، اگر فروشندگان بخواهند بازار را در دست بگیرند، ابتدا باید ایپ کوین را تا زیر ۳.۷۷ دلار پایین بکشند. موفقیت آنها در انجام این کار نیز ممکن است به سقوط قیمت تا ۳.۵۰ دلار منجر شود.
تراست والت توکن (TWT)
توکن تراست والت روز ۲۷ نوامبر (۶ آذر) بازگشت قاطعی را از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه در ۲.۰۷ دلار تجربه کرد و موفق شد تا روز ۲ دسامبر (۱۱ آذر) مقاومت ۲.۴۵ دلاری را نیز پشت سر بگذارد. این یعنی روند کلی بازار این ارز دیجیتال همچنان صعودی باقی مانده است و خریداران به کفهای مقطعی قیمت به چشم فرصتی برای افزایش سرمایهگذاری خود نگاه میکنند.
انتظار میرود فروشندگان بار دیگر و در نزدیکی ۲.۷۳ دلار خریداران تراست والت را به چالش بکشند؛ اما اگر خریداران برنده این رقابت باشند، شرایط برای ادامه روند صعودی نیز فراهم خواهد شد. مانع بعدی پیش روی تراست والت میتواند مقاومت روانی ۳ دلاری باشد و شکستهشدن این مقاومت کلید جهش قیمت تا ۳.۵۱ دلار خواهد بود.
از طرفی، اگر قیمت در ادامه به زیر ۲.۲۵ دلار سقوط کند، خطر ادامه روند نزولی تا میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه افزایش پیدا خواهد کرد. این سطح از اهمیت ویژهای برخوردار است، چراکه شکستهشدن آن میتواند به ریزش تراست والت تا ۱.۸۱ دلار منجر شود. در این صورت احتمالاً باید برای چند روز شاهد نوسان عرضی قیمت بین ۱.۸۱ تا ۲.۴۵ دلار باشیم.
آنطور که از نمای ۴ ساعته بازار تراست والت توکن پیداست، میانگین متحرک نمایی ۲۰ کندلی شیبی صعودی به خود گرفته است و شاخص قدرت نسبی هم در ناحیه مثبت قرار دارد که یعنی برتری نسبی با خریداران است. انتظار میرود خریداران در ادامه برای رساندن قیمت به بالای ناحیه مقاومتی بین ۲.۵۴ و ۲.۷۳ دلار تلاش کنند و اگر موفق به انجام این کار شوند شرایط برای شروع موج صعودی بعدی در بازار تراست والت فراهم خواهد شد.
از سوی دیگر، کاهش قیمت و سقوط تراست والت توکن تا میانگین متحرک نمایی ۲۰ کندلی میتواند شتاب صعودی کنونی را تضعیف کرده و باعث ریزش قیمت تا میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه شود. پس از آن نیز قیمت تا شروع حرکت بعدی به نوسان عرضی و محدود خود ادامه خواهد داد.
آوی (AAVE)
آوی اخیراً بازگشتی را از سطح ۵۰ دلار تجربه کرده و در این مسیر موفق به عبور از میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه در ۶۳ دلار شده است. خریداران اکنون قصد دارند با تبدیلکردن میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه به یک حمایت تازه، موضع خود را تقویت کنند.
فروشندگان اکنون برای دفاع از مقاومت ۳۸.۲درصد اصلاحی فیبوناچی در ۶۸ دلار تلاش میکنند و نکته مثبت ماجرا هم این است که خریداران تاکنون چیز زیادی را از دست ندادهاند. این یعنی بخشی از بازار انتظار قیمتهای بالاتری را دارند.
میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه شیبی خنثی به خود گرفته است و شاخص قدرت نسبی هم در نزدیکی محور میانی قرار دارد که یعنی ممکن است فروشندگان در حال از دست دادن برتری خود باشند. موفقیت خریداران در رساندن قیمت به بالای ۶۸ دلار راه را برای جهش آوی تا میانگین متحرک ۵۰ روزه در ۷۱ دلار باز خواهد کرد و پس از آن نوبت به سطح ۶۱.۸درصد اصلاحی فیبوناچی در ۸۰ دلار میرسد.
در مقابل، کاهش قیمت و سقوط آوی به زیر میانگین متحرک ۲۰ روزه میتواند به ادامه روند ریزشی قیمت تا کف کانال نزولی روی نمودار منجر شود.
همان طور که از نمای ۴ ساعته بازار آوی پیداست، قیمت با مقاومتی در محدوده ۶۶ دلار مواجه است و شاخص قدرت نسبی یک واگرایی منفی را با قیمت تشکیل داده است که یعنی شتاب صعودی میتواند در کوتاهمدت تضعیف شود. شکستهشدن حمایت میانگین متحرک ساده ۵۰ کندلی هم که محتمل به نظر میرسد، میتواند به سقوط آوی تا ناحیه حمایتی بین ۵۶ و ۵۸ دلار منجر شود.
از طرفی، افزایش قیمت از سطوح فعلی و عبور آوی از ۶۶ دلار میتواند شرایط را برای رسیدن خریداران به ۷۱ دلار فراهم کند. انتظار میرود مقاومت محسوسی در این سطح شکل بگیرد؛ اما موفقیت خریداران در عبور از آن میتواند راه را برای رسیدن قیمت به ۸۱ دلار باز کند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.