شورای استخراج بیت کوین: ایلان ماسک هیچ نقشی در تصمیمگیریهای ما ندارد
شورای استخراج بیت کوین (Bitcoin Mining Council) روز گذشته در بیانیهای رسمی اعلام کرد که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، هیچ نقشی در این شورا ندارد.
به گزارش کوین تلگراف، همزمان با تشدید مباحث پیرامون آثار زیستمحیطی بیت کوین، شورای استخراج بیت کوین روز پنجشنبه با راهاندازی وبسایت خود رسماً آغاز بهکار کرد.
این شورا در وبسایت رسمیاش خود را با عنوان «انجمن داوطلبانه و آزاد استخراجکنندگان بیت کوین متعهد به شبکه و اصول اساسی آن» توصیف کرده و وظیفهاش را ترویج شفافیت، تأیید اقدمات خوب و تقویت آموزش عنوان میکند.
مایکل سیلور (Michael Saylor)، مدیرعامل شرکت مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، که یکی از اعضای مؤسس این شوراست، روز پنجشنبه یک فراخوان برای پیوستن به این شورا در صفحه توییتر خود منتشر کرد.
شورای استخراج بیت کوین یک انجمن داوطلبانه و آزاد استخراجکنندگان بیت کوین است که به این شبکه و اصول اساسی آن متعهد هستند. ما بهدنبال ارتقای شفافیت، اشتراک اقدامات برتر و آموزش مزایای بیت کوین و استخراج آن به عموم هستیم. به ما بپیوندید.
این سازمان متشکل از گروهی از شرکتهای استخراج بیت کوین در آمریکای شمالی است که به مسائل انرژی آگاه هستند. تشکیل چنین شورایی برای اولین بار در اواخر ماه مه توسط ایلان ماسک در یک توییت پیشنهاد شد، اما او بعدها توضیح داد که هیچ نقشی در این شورا نخواهد داشت. وبسایت رسمی شورا تلاش کرده تا اینگونه بر این موضوع تأکید کند:
ایلان ماسک هیچ نقشی در شورای استخراج بیت کوین ندارد. مشارکت او فقط در حد پیوستن به یک کنفرانس آموزشی با گروهی از شرکتهای آمریکای شمالی برای بحث درباره استخراج بیت کوین بود.
علاوه بر مایکرواستراتژی، دیگر اعضای مؤسس این شورا شامل شرکت مدیریت سرمایهگذاری گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital)، شرکت استخراج بلاک چین آرگو (Argo)، شرکت فناوری بلاک چین هایو (Hive) و شرکت استخراج بیت کوین رایوت (Riot) هستند.
اعضای مؤسس همه هزینههای اداری را تأمین خواهند کرد و از همه استخراجکنندگان بیت کوین از سراسر جهان دعوت کردهاند که به این شورا ملحق شوند. در وبسایت رسمی شرایط استخراجکنندگان برای پیوستن به این شورا اینگونه تشریح شده است:
باور داشته باشد که شفافیت پیرامون استفاده از انرژی برای استخراج مهم است و موافقت کند که بهصورت داوطلبانه ترکیب انرژی و نرخ هش خود را برای اهداف تحقیقاتی و آموزشی به اشتراک بگذارد.
شورای استخراج بیت کوین بهمنظور تحلیل روندهای استخراج، همکاری با پژوهشگران این صنعت، جمعآوری داده برای اهداف آموزشی و تقویت رشد صنعت استخراج بیت کوین در آمریکای شمالی، نشستهایی را بهصورت فصلی برگزار خواهد کرد.
این گروه تأکید کرده که کاملاً مستقل از شبکه بیت کوین است و بههیچوجه قصد برهم زدن غیرمتمرکز بودن آن را ندارد.
ما بهدنبال تغییر ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین یا اصول اساسی آن نیستیم، بلکه در تلاش هستیم که آگاهی پیرامون بیت کوین و استخراج آن را افزایش دهیم.
وبسایت رسمی شورا اضافه کرد که این شورا معتقد است که مصرف انرژی بیت کوین یک اشکال نیست، بلکه یک قابلیت است که امنیت فوقالعادهای را برای شبکه فراهم میکند.
بهتازگی پس از اظهارات ایلان ماسک در مورد تأثیرات زیستمحیطی استخراج ارزهای دیجیتال، مصرف جهانی انرژی برای عملیات استخراج موردتوجه قرار گرفته است.
شاخص مصرف برق بیت کوین کمبریج (CBECI) تخمین میزند که مصرف برق سالانه بیت کوین در حال حاضر چیزی بین مصرف برق دو کشور هلند و امارات متحده عربی است.
سلطه چین بر استخراج بیت کوین بهدلیل سختگیری اخیر دولت این کشور علیه استخراج ارزهای دیجیتال در حال کاهش است. این در حالی است که با امکان بهرهمندی شرکتهای استخراج در آمریکا از انرژی تجدیدپذیر ارزان در ایالاتی مانند تگزاس، سلطه ایالات متحده بر استخراج بیت کوین در حال افزایش است.
تعداد شرکتهایی که بهخاطر وفور این انرژی تجدیدپذیر عملیات استخراج خود را در آمریکا راهاندازی میکنند در حال رشد است.
شرکت نرمافزار استخراج لوکسور (Luxor) و شرکت خدمات مالی و فناوری سازمانی بیت کوین نیویورک دیجیتال انوستمنت گروپ (NYDIG) بهتازگی شراکتی را برای تقویت رشد این صنعت آغاز کردهاند.
در میانه این مباحث، کشور همسایه چین، یعنی قزاقستان، بهدلیل شرایط خاص جغرافیایی یکی از بزرگترین برندگان این تحولات شده است؛ زیرا بسیاری از استخراجکنندگان بزرگ پس از اعمال ممنوعیتهای اخیر در چین اقدام به مهاجرت به قزاقستان کردهاند.
سلام . توی ایران هم یک انجمن بلاک چین داریم که بنظر من فعالیت چندانی ندارد و منفعل عمل میکنه . نباید بزاریم ماینرهای دنیا از ایران بیرون بروند مثلن قزاقستان یا .... . بهترین کشور برای ماینینگ کردن ایران هست . ما بدلیل تحریم هم به این رمز ارزها نیازمندیم . باید اینگونه توافقنامه با ماینرها نوشته شود . زمین بصورت ماهانه کرایه داده میشود متری هزار تومن . برق مورد نیاز هم خود ماینرها از راه خورشید استخراج گنن . تمامی ابزار و ساختمان و نیروی انسانی و امنیت و .... باید بیمه مرکزی ایران بشوند . حداقل 5 سال باید قرارداد بسته شود . چیزی که زیاد هست در ایران زمین و بیشتر از اون خورشید داغ و سوزان . خودشون برق رو از خورشید بدست بیارن . زمین فقط ماهانه متری هزار تومن و دست بجنبین خاهشن . یه زمانی هم پول نقد بین مردم رایج نبودش . بعدش کارت عابر رایج نبودش . بعدش خرید اینترنتی رایج نبودش الانه هم ارز دیجیتال رایج نیست .