قیمتهای فعلی فاصله زیادی با هزینه تولید هر بیت کوین ندارد؛ تهدید برای ماینرها؟
مدت نسبتاً زیادی است که قیمت بیت کوین حوالی ۲۰٬۰۰۰ دلار نوسان میکند؛ سطحی که طبق آمارهای موجود فاصله چندانی با هزینه تولید (استخراج) هر یک واحد از این ارز دیجیتال ندارد. کارشناسان میگویند این شرایط میتواند باعث ایجاد بحران درآمدی در صنعت ماینینگ شود.
به گزارش کریپتو پوتیتو، هزینه تولید هر بیت کوین شامل تمام هزینههایی است که ماینرها برای استخراج هر واحد از این ارز دیجیتال باید پرداخت کنند. این نرخ شامل هزینه برق مصرفی، اجارهبهای فارم (مکان نگهداری از دستگاههای استخراج)، حقوق پرداختی به کارکنان، هزینههای مربوط به خودِ دستگاههای ماینر و هر چیزی دیگری است که در فرایند استخراج بیت کوین مورد استفاده قرار میگیرد و البته فقط محدود به اینها نیست.
پلتفرم تحلیلی گلسنود (Glassnode) هزینه تولید هر واحد بیت کوین را در شرایط کنونی و بهصورت تعمیمیافته، ۱۸٬۳۰۰ دلار تخمین زده است.
تحلیلگران گلسنود میگویند:
بیت کوین از زمان فروش سنگین ماه ژوئن (خرداد) با فاصله بسیار کمی از هزینه تولید خود معامله میشود. «مدل رگرسیون سختی» اکنون روی سطح ۱۸٬۳۰۰ دلار قرار دارد که میتواند بهعنوان نشانهای از احتمال شکلگیری بحران درآمدی در صنعت استخراج در نظر گرفته شود.
گفتنی است بیت کوین طی دو هفته گذشته عمدتاً زیر ۲۰٬۰۰۰ دلار در نوسان بوده است و اکنون برای رسیدن به بالای این سطح و تثبیت موقعیت خود تلاش میکند.
با وجود نزدیکی قیمتهای فعلی به هزینه تولید، ناآرامی روابط بینالمللی و نگرانی از شرایط کنونی اقتصاد در سراسر جهان، هش ریت بیت کوین بهتازگی اوج تاریخی جدیدی در ۲۸۲میلیون تراهش بر ثانیه ثبت کرده است.
هش ریت فعلی بیت کوین ۲۴۲میلیون تراهش بر ثانیه است. طبق مقایسه نمادین گلسنود، این میزان قدرت پردازشی برابر با شرایطی است که ۷.۷۵۳میلیارد انسان روی زمین، در هر ثانیه ۳۰میلیارد بار محاسبه هش الگوریتم «SHA-256» را انجام دهند.
شرایط از این هم بدتر میشود؟
بهگفته تحلیلگران گلسنود، شاخص روبان هش (Hash Ribbon) بیت کوین از اواخر ماه اوت (مرداد) وارد شرایطی شده است که نشاندهنده بهبود وضعیت ماینرها و بازگشت هش ریت به شبکه است.
قیمت تا اینجای کار واکنش مثبتی به این جریان نشان نداده است؛ اما تحلیلگران میگویند در گذشته تقریباً هر بار که میانگین متحرک ساده ۳۰ روزه نرخ هش بیت کوین، میانگین متحرک ساده ۶۰ روزه را بهسمت بالا قطع کرده، در ماههای بعدی قیمت نیز افزایش یافته است.
با این حال، این اتفاق لزوماً نمیتواند به این معنی باشد که اکنون از ناحیه خطر خارج شدهایم؛ حداقل نه به این زودی. بازیابی احتمالی قیمت، قبل از شروع نیازمند تسلیمشدن ماینرهاست و دادههای گلسنود نشان میدهد که احتمالاً این تسلیم هنوز اتفاق نیفتاده است؛ حداقل در مقایسه با شرایط ماینرها در سالهای گذشته.
نمودار بالا در واقع متوسط فاصله بین بلاکهای شبکه را با هدف ۶۰۰ ثانیهای (۱۰ دقیقه) مقایسه میکند. مقادیر پایینتر، نشان میدهد فاصله بلاکها کمتر از هدف ۶۰۰ ثانیهای است و این یعنی هش ریت با سرعتی بیشتر از آنچه تنظیم مجدد سختی شبکه میتواند شرایط را تعدیل کند، در حال رشد است. در مقابل، مقادیر بالاتر معمولاً نشاندهنده شوکهای جدی به صنعت استخراج، مانند توقف فعالیت بخشی از ماینرهاست.
با این اوصاف، باید گفت برخلاف سالهای گذشته، رویداد منفی خاصی در رابطه با صنعت استخراج دیده نمیشود.
تحلیلگران گلسنود گفتهاند:
باید ببینیم رویدادی که انتظار آن را داریم ملایمتر و طولانیتر از تسلیمشدنهای قبلی ماینرهاست یا اینکه شرایط کنونی منعکس کننده یک پویایی جدید است؛ با توجه به این موضوع که بیشتر هش ریت بیت کوین در اختیار شرکتهای قدرتمندتر و عمومی فعال در صنعت استخراج است.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.