ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۱۹۳ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۴۵۳ تومان

آیا بیت کوین تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست؟

آیا بیت کوین تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست؟

از همان روزهایی که ارزش بیت کوین در مقایسه‌ با اوایل ظهورش کمی افزایش یافت و بیشتر مردم جهان با آن آشنا شدند، بحث موضع‌گیری دولت‌ها دربرابر بیت کوین، به‌‌ویژه دولت ایالات‌ متحده، بسیار داغ شد. بیت کوین به‌عنوان ارز دیجیتالی که ابتدا در ایالات‌ متحده بیشترین رواج را پیدا کرد، کم‌کم به رقیبی برای ارزهای فیات تبدیل شد.

وقتی هم پای پول وسط باشد، همه نهادهای امنیتی و دولتی حساس می‌شوند. از ابتدای رواج بیت کوین تا‌کنون، این پرسش مطرح بوده است که آیا بیت کوین برای امنیت ملی آمریکا تهدید محسوب می‌شود و این ارز دیجیتال قرار است روزی ممنوع شود؟ در‌ این یادداشت به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم.

آیا بیت کوین تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست؟

جدی‌ترین رقبای ایالات‌ متحده، یعنی روسیه و چین، به‌شدت به‌دنبال کم‌رنگ‌کردن دلار از بازارهای جهانی هستند و علناً هم آن را بیان می‌کنند. پوتین در یکی از سخنرانی‌هایش گفت:

دوران اقتصادِ ثروتِ خیالی به‌پایان رسیده است و به‌ناچار با اقتصادِ دارایی‌های باارزش و محسوس جایگزین خواهد شد.

در‌عین‌حال، رقابت بر سر جمع‌کردن بیت کوینِ بیشتر در آینده نزدیک محتمل به نظر می‌رسد. برخلاف تصور خیلی‌ها، کشورها بیت کوین را ممنوع و سرکوب نمی‌کنند. در‌عوض، رقابت شدیدی بر سر به‌دست‌آوردن آن دارند؛ به‌طوری‌که هرکس تعداد بیشتری از این ۲۱‌میلیون بیت کوین نصیبش شود، دربرابر رقبای ژئوپلیتیک خود برتری راهبردی و اقتصادی خواهد یافت. گفتنی است کشورهای مختلف راهبردهای خاص خود را دارند و هرکدام به‌نحوی چشم‌انداز پیش‌ روی خودشان را تعیین می‌کنند.

سند راهبرد امنیت ملی ایالات متحده (NSS) چهارچوبی است که هر چند سال یک بار تهیه می‌شود و چشم‌انداز بخش اجرایی دولت آمریکا را تعیین می‌کند. در عین حال، این سند نقشه‌راهی است که کنگره را در انجام دستورالعمل‌های شخص اول کشور، یعنی رئیس‌جمهور، یاری می‌دهد.

در تازه‌ترین سند امنیت ملی که اکتبر‌۲۰۲۲ منتشر شده، آمده است که «کاخ‌سفید چگونه باید از این دهه برای پیشبرد منافع اساسی آمریکا، آماده‌کردن آن برای غلبه بر رقبای ژئوپلیتیک، حل مشکلات مشترک و قرارگرفتن در مسیر آینده‌ای درخشان‌تر و امیدبخش‌تر استفاده کند».

البته این کلمات مقتدرانه و سنگین نه‌‌تنها القای امید و نوید آیند‌ه‌ای بهتر برای مردم آمریکا را در پی دارد، بلکه باعث می‌شود آن دسته از خطاهای راهبردی در منافع ملی ایالات‌ متحده که می‌توانند کشور را به‌سمت تاریکی هدایت کنند و حتی از اقتدار جهانی آن بکاهند شناسایی شوند؛ چرا‌که ایالات‌ متحده خود را پرچم‌دار آزادی و دموکراسی در سراسر دنیا می‌پندارد. بنابراین، لازم است که این کشور برای حصول اطمینان از کسب بهترین نتایج به‌منظور حفظ و ارتقای ارزش‌ها و سبک زندگی آمریکایی، همه گزینه‌ها را به‌خوبی بسنجد.

نباید ارزهای دیجیتال را نادیده گرفت

در بخشی از جدیدترین سند راهبرد امنیت ملی ایالات متحده و در موضوع مربوط به «تجارت و اقتصاد» تصریح شده است:

ایالات‌ متحده مزیت‌های ارزهای دیجیتال را بررسی و شناسایی خواهد کرد و اقدامات مسئولانه‌ای برای توسعه دارایی‌های دیجیتال انجام خواهد داد؛ ازجمله ایجاد دلار دیجیتال با استانداردهایی ویژه برای حفظ ثبات و حریم خصوصی و امنیت تا نظام مالی ایالات‌ متحده قوی باقی بماند و برتری جهانی آن مستحکم‌تر شود.

آیا بیت کوین تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست؟

اگرچه در این سال‌ها بیت کوین با عناوینی مثل «پول اینترنتی جادویی» و «مرگ موش» خطاب شده است، خیزشش به آن اعتبار و مشروعیت داده و همین امر باعث شده است تا بتواند به کمیته‌ها و هیئت‌های مهم اقتصادی و مالی جهانی راه پیدا کند.

یکی از تهیه‌کنندگان سند راهبرد امنیت ملی آمریکا گفته است که شاخه اجرایی دولت ایالات‌ متحده از اهمیت روزافزون دارایی‌های دیجیتال مثل بیت کوین به‌خوبی آگاه است.

بی‌شک یکی از عوامل محرک این علاقه روزافزون به دارایی‌های دیجیتال، میزان بدهی ۳‌تریلیون‌دلاری ایالات‌ متحده است که ظاهراً اراده‌ای نیز برای پرداختش وجود ندارد. سناتور راند پاول به‌تازگی عنوان کرده است که «بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت ملی ما، بدهی ماست».

این اظهارات پس از آن بیان شد که تنها در یکی از بسته‌های مالی اختصاص‌یافته برای مخارج آمریکا، شاهد رقم ۱.۷تریلیون‌دلاری بودیم. ناگفته نماند در‌حال‌حاضر، حجم بدهی ملی یکی از نگرانی‌های جدی به شمار می‌رود.

آمریکا با بدهی‌اش چه خواهد کرد؟

برای پرداخت این میزان کسری بودجه‌‌، تنها دو راه وجود دارد: یا با نکول (نپذیرفتن تعهدات مالی و بدهی‌ها) از‌طریق تغییر سیستم و نظام پولی یا از‌طریق تورم. به‌دلیل دشواربودن پرداخت‌ این حجم از بدهی، راه‌‌های جدیدتر و نوآورانه‌تری برای حل این مشکل نیاز است.

ایجاد دلار دیجیتال امری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود؛ چون دوره پولِ مجانی یا ارزان به پایان خود نزدیک می‌شود و باید نظام پولی جدیدی از نو خلق شود؛ تغییری اساسی که جهان از زمان شوک رئیس‌جمهور نیکسون در سال ۱۹۷۱ به این‌سو به خود ندیده است.

در سال ۱۹۷۱، ایالات‌ متحده خط‌‌مشی اقتصادی را به‌کل دگرگون کرد. در آن سال، آمریکا به دوره نظام پولی برتون وودز (Bretton Woods) پایان داد و وابستگی دلار به طلا را از میان برداشت.

اگر تاریخ تکرار شود و بخواهیم چرخه مالی آینده را پیش‌بینی کنیم، احتمالاً به این نتیجه می‌رسیم که ایالات‌ متحده خط‌مشی اقتصادی خود را که در سند امنیت ملی هم به آن اشاره شده، کلاً تغییر خواهد داد.

آمریکا این بار یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) یا یک دلار دیجیتال معرفی خواهد کرد تا از نکول بدهی‌های دلاری فعلی خود جلوگیری کند. البته این اقدام نیز به‌نوبه خود مضحک است‌؛ چون این اقدام هم به‌نوعی نکول یا ناتوانی در پرداخت بدهی دلاری به‌حساب می‌آید.

بهره‌برداری آمریکا از بیت کوین

با تمام این اوصاف، شاید آمریکا به خلق دلار دیجیتال نیازی نداشته باشد؛ چون بیت کوین از همه ویژگی‌ها و شاخص‌های اشاره‌شده در سند امنیت ملی بهره می‌برد. بیت کوین محسوس‌ترین شکل پول است و بیشترین استانداردهای ایمنی را به افراد ارائه می‌کند. همچنین، باثبات‌ترین دارایی دیجیتال جهان امروز ماست؛ چون تقریباً هر ۱۰ دقیقه یک بلاک حاوی تعدادی بیت کوین جدید منتشر می‌کند.

آیا بیت کوین تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست؟

نکته مهم دیگر اینکه بیت کوین پروتکل پولی گسترده‌ای است؛ چراکه نه‌تنها افراد می‌توانند از مزایای آن بهره ببرند؛ بلکه پروتکل متن‌باز آن می‌تواند به تمام ۱.۴میلیارد نفری که در جهان از خدمات بانکی بهره نمی‌برند، خدمات ارائه کند. شبکه لایتنینگ آن هم سرعت تراکنش‌ها را بهینه کرده است؛ عاملی که در اقتصاد جهانی مهم‌ترین رُکن به‌شمار می‌آید.

هرچه افراد، شرکت‌ها، بانک‌ها و کشورهای بیشتری به بازپرداخت وام‌هایشان با بیت کوین وادار می‌شوند، مالکان بزرگ بیت کوین قدرت و نفوذ بیشتری به‌دست می‌آورند. ماهیت ضدتورمی ذاتی بیت کوین و ویژگی کمیاب‌بودن آن به کاربران اطمینان می‌دهد که ۱۰۰درصد کار و ارزشی که مردم خلق می‌کنند، هرگز دستخوش افول و تنزل پولی نخواهد شد. فراموش نکنید نظام دفاعی بیت کوین به‌‌گونه‌ای ساخته شده است که حمله به آن برای خراب‌کاران بسیار پرهزینه خواهد بود.

آینده بیت کوین و امنیت ملی آمریکا

پروتکل بیت کوین از همه لحاظ با ارزش‌های اساسی آمریکایی و راهبرد امنیت ملی آن همخوانی دارد. برخلاف نظر بعضی از مقام‌های ارشد ایالات‌ متحده، بیت کوین برای امنیت ملی تهدید محسوب نمی‌شود؛ بلکه در‌نظر‌نگرفتن و اهمیت‌ندادن به شبکه بیت کوین ممکن است توانایی ایالات‌ متحده برای بازپرداخت بدهی‌های ملی را محدود و رقبای ژئوپلیتیک آن را تقویت و ابزار اقتصادیِ قدرت کشور را تضعیف کند. پس هرچه استفاده دولت از بیت کوین عقب بیفتد، خطر بیشتری امنیت ملی آمریکا را تهدید می‌کند؛ در‌نتیجه، بهتر است آمریکا عزم خود را برای بهره‌برداری هرچه‌بیشتر از بیت کوین جزم کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

4 دیدگاه
🧩ما هیچ 🪐 مانگاه 🍷
🧩ما هیچ 🪐 مانگاه 🍷
۱ سال قبل

مقاله خیلی جالب جدی و پخته ای است !!!
یک سوال در طول خواندن این مطلب عمیق و در عین حال جذاب دائم در ذهن خواننده خودنمایی میکند که طرح آن شاید خالی از لطف نباشد و آن این است که آیا در آینده بجز بیت کوین و اتریوم ، ارزهای دیجیتال دیگر نیز به مرور واگرنه به میزان بیت کوین اما بالاخره جایی در این نقش آفرینی های اقتصادی خواهند داشت ؟؟؟؟!!!!که به گمان بنده بلی وفطعاً خواهدداشت ؟! چرا؟!
چونکه اساس و بنیان این پدیده ارز دیجیتال بر پایه پر اهمیّتِ تمرکز و انحصار زدایی و بر دیکتاتوری اداری خط بطلان کشیدن است !!!

elahe mosaviyan
elahe mosaviyan
۱ سال قبل

بسیار عالی بود متشکرم

A Gh
A Gh
۱ سال قبل

بهترین گزینه برای پول جهانی و تقسیم کارمزد آن بیت کوین هست چون شامل بیمه دانش وعلم صنعت هست دیتا یکی از بهترین ابزار حسابداری و ردیابی وعدالت جهانی هست

خسرو خانXOSROV-XAN
خسرو خانXOSROV-XAN
۱ سال قبل

مطلب مهمی بود.
آیا ظهور ارزهای دیج دیگر مانند اتیوم کمیابی بیتکوین را در آینده کمرنگ نخواهد کرد ؟؟؟؟

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب