تام لی: بیت کوین به راحتی از قیمت تاریخی ۲۰,۰۰۰ دلار عبور خواهد کرد
روز یکشنبه، قیمت بیت کوین پیش از اعلام مشخصات ارز دیجیتال لیبرا (Libra) از سوی فیسبوک، به ۹ هزار دلار رسید و از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون، بیانگر یک رشد ۱۴۶ درصدی بوده است. به گفته تام لی، تحلیلگر و مدیر اجرایی بنیاد فاندسترت، بیت کوین در ابتدای روند افزایش قیمت خود قرار دارد.
لی به شبکهی سیانبیسی (CNBC) گفت:
من فکر میکنم که بیت کوین به راحتی رکورد قیمت ۲۰ هزار دلاری خود را خواهد زد و این پتانسیل را دارد که از ۴۰ هزار دلار نیز عبور کند زیرا موارد استفادهی این ارز دیجیتال افزایش پیدا خواهد کرد. ما اکنون در اعماق بازار صعودی هستیم و مردم در این خصوص بسیار ساکت هستند.
به گزارش سیانبیسی، وی گفت که پس از شرکت در نشست هفتهی گذشتهی کریپتوکامپیر دیجیتال سامیت (CryptoCompare Digital Asset Summit) در لندن، احساس کرد که افراد بسیاری به رشد اخیر قیمت بیت کوین اعتقادی ندارند.
لی خاطر نشان کرد:
بسیاری از افراد حوزهی کریپتو، در خصوص پایان یافتن زمستان ارزهای دیجیتال تردید داشتند. این افراد نسبت به نوسانات مداوم آلت کوینها و عرضه اولیه سکهها (ICO)، مشکلات جمعآوری سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال، کاهش عمومی قیمتها و دغدغههای ناشی از افت شدید قیمت ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۸، اظهار نگرانی کردند.
لی روز سهشنبه اعلام کرد:
راهاندازی ارز دیجیتال لیبرا از سوی فیسبوک، به فضای ارزهای دیجیتال مشروعیت بخشیده و مسیرهای پیش روی بیت کوین را گستردهتر خواهد کرد. علاوه بر آن سبب میشود تا بیت کوین، درنهایت، به یک اندوخته ارزی در حوزهی ارزهای دیجیتال تبدیل شود.
وی اظهار داشت:
بیانیه فیسبوک کاملاً تائید میکند که روی پذیرش عمومی ارزهای دیجیتال در میان مردم، متمرکز شده است. از نظر من این کار، باور «من به بلاک چین اعتقاد دارم، نه بیت کوین» را از بین خواهد برد.
لی اعلام کرد:
پروژهی لیبرای فیسبوک به وضوح بازی ارز دیجیتال است. این در حالی است که هدف اصلی آن حول ایده غیرمتمرکز کردن امور مالی میچرخد.
وی در ادامه گفت:
از نظر من، این پروژه، بیشتر روی ایجاد یک استیبل کوین و سیستم بانکداری جدید تمرکز دارد و تا حد زیادی مکمل بیت کوین خواهد بود. بنابراین در واقع این ارز دیجیتال، توسعه چشمگیری برای بیت کوین به حساب میآید اما فکر میکنم که برای ارزهای دیجیتال باثبات و هرکس که در تلاش برای غیرمتمرکز کردن امور مالی بوده، بد خواهد بود.
شرکتهای مطرحی مانند غول خدمات پرداخت، ویزا و مسترکارت، و همچنین ارائهدهندهی خدمات رزرو آنلاین Booking Holdings، از پروژهی لیبرای فیسبوک حمایت میکنند.
به گفتهی لی، تمرکززدایی از امور مالی، احتمالا برای ارائهدهندگان خدمات پرداختی، خیلی خوب اما برای بانکهایی با ساختار سنتی، یک چالش خواهد بود. لی اظهار داشت:
در نظر داشته باشید که درآمد سالانهی فیسبوک به ازای هر کاربر، ۵۰ دلار است. این میزان احتمالاً کمی زیاد به نظر میرسد اما یک بانک متوسط، در ازای هر مشتری، نزدیک به هزار دلار درآمد خواهد داشت. بنابراین، اگر فیسبوک خدمات بانکداری خود را آغاز کند، ۲۰ برابر کمتر از بانک هزینه دریافت خواهد کرد. پس مشخص است که چرا بانکها نسبت به عملی شدن این کار اشتیاقی از خود نشان نمیدهند.
باز ساقیت عوض شد?