قیمت بیت کوین به بالاترین سطح خود نسبت به سقوط شدید ماه گذشته رسید
در حالی که تنها ۱۴ روز تا هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج باقی مانده، جهش صعودی بیت کوین سرعت گرفته است.
به گزارش کوین دسک، اوایل روز دوشنبه قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال به ۷,۸۰۰ دلار رسید تا بالاترین قیمت خود را پس از ۱۲ مارس (۲۲ اسفند) ثبت کرده باشد. ۱۲ مارس، که پنجشنبه سیاه لقب گرفته است، همزمان با سقوط اکثر بازارهای مالی در دنیا به دلیل شیوع ویروس کرونا، قیمت بیت کوین نیز از ۷,۹۵۰ دلار به ۴,۷۰۰ دلار سقوط کرد.
در زمان نگارش این خبر، بیت کوین در حدود ۷,۷۰۰ دلار معامله میشود. این رقم در مقایسه با کف قیمت ۱۳ مارس (۲۳ اسفند)، افزایشی ۱۰۰ درصدی داشته است. در آن روز هر واحد بیت کوین در رقم ۳,۷۰۰ دلار معامله میشد.
با اینکه میتوان بخش زیادی از این روند چشمگیرِ افزایش قیمت را مرتبط با صعود شاخص S&P500 و بازارهای جهانی سهام دانست، اما به نظر میرسد حرکت اخیر قیمت که از ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت) شروع شده و قیمت این ارز دیجیتال را از ۶,۸۰۰ دلار به ۷,۸۰۰ دلار رسانده است، دلایل دیگری نیز داشته باشد که به این جهش، سرعتی دو چندان بخشیده است.
افزایش ۸ درصدی قیمت بیت کوین طی هفته گذشته با وجود کاهش ۱.۳ درصدی شاخص S&P500 و همچنین، افزایش نگرانیهای بازار نفت خام در خصوص عرضه بیش از حد آن، تائیدی بر این ادعا هستند.
به نظر میرسد که بیت کوین با تاثیرات هاوینگ پیشرو بر روند صعودی بازار، تا حدی راه خود را از بازارهای سهام جدا کرده است. یهان چو (Jehan Chu)، همبنیانگذار و مدیرعامل یک شرکت سرمایهگذاری هنگ کنگی به نام کنتی کپیتال (Keneti Capital)، طی مصاحبهای اظهار داشت:
این جهش صعودیِ قیمت به علت رویداد هاوینگ پیشرو قوت گرفته است.
پس از هاوینگ بیت کوین که قرار است در ۱۲ می (۲۳ اردیبهشت) اتفاق بیفتد، پاداش هر بلاک استخراجشده، از ۱۲.۵ بیت کوین فعلی کاهش یافته و به ۶.۲۵ بیت کوین خواهد رسید.
یک سناریوی محبوب این است که هاوینگ باعث کاهش عرضه خواهد شد و بنابراین تأٍثیر خوبی روی قیمت بیت کوین خواهد داشت. برخی ناظران بر این باورند که بازار صعودی سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ به ترتیب نتیجه رویدادهای هاوینگ در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ بودهاند.
یهان چو در این خصوص افزود:
با سیلی از پیشبینیها و گمانهزنیهایی که پیش از هاوینگ به راه افتاده است، منتظر رسیدن قیمت به ۱۰,۰۰۰ دلار باشید.
مارکوس سوانپوئل (Marcus Swanepoel)، مدیرعامل پلتفرم ارز دیجیتال لونو (Luno) نیز اظهار داشت:
تاریخ به ما میگوید که در چند هفته باقیمانده تا هاوینگ، باید منتظر یک روند صعودی در قیمت بیت کوین باشیم؛ زیرا در رویدادهای قبلی هاوینگ نیز شاهد افزایش قیمت بیت کوین بودهایم.
طبق گفتههای تحلیلگر بازارهای ارز دیجیتال، رکت کپیتال (Rekt Capital)، دادههای پیشین نشان میدهند که بیت کوین احتمالا به اوج قیمت چرخه بازار (بالاترین قیمت پس از رسیدن به کف بازار نزولی قبلی) در سال تقویمی هاوینگ خواهد رسید. اما رسیدن به اوج قیمت، پیش از رویداد هاوینگ خواهد بود.
اگر این الگوی تاریخی تکرار شود، میتوانیم پیش از سومین هاوینگ که دو هفته دیگر اتفاق میافتد، شاهد افزایش قیمتی بالاتر از ۱۳,۸۸۰ دلار، که بالاترین قیمت سال ۲۰۱۹ بود، باشیم.
گرچه این هدف ممکن است بعید به نظر برسد، اما شکسته شدن مقاومت ۸,۰۰۰ دلاری را نمیتوان کتمان کرد. همچنین، دادههای درون زنجیرهای (آن چین) نیز حاکی از پیشرفت چشمگیری در فعالیت شبکه است.
به عنوان مثال، بر اساس دادههای شرکت دادههای بلاک چینی، گلس نود (Glassnode)، میانگین هفت روزه تعداد نهادهای فعال بیت کوین برای اولین بار بعد از ژوئن ۲۰۱۹ (تیر ۹۸) به بیش از ۲۶۰,۰۰۰ نهاد رسیده است.
معیار نهادهای فعال، مجموعهای از آدرسهای بیت کوین را در نظر میگیرد که توسط یک نهاد واحد مدیریت میشوند. در واقع، این معیار نشاندهنده تعداد افراد یا کسبوکارهایی است که از شبکه بیت کوین استفاده میکنند.
علاوه بر این، موجودی بیت کوین در صرافیها نیز پیش از رویداد هاوینگ به طور مداوم کاهش مییابد، مسئلهای که میتوان آن را نشانهای از برداشت دارایی توسط کاربران به منظور ذخیره و نگهداری طولانیمدت داراییها دانست. این معیار میتواند نشاندهنده انتظارات صعودیای باشد که از هاوینگ نشات میگیرد.
علاوه بر این، افزایش قراردادها و موقعیتهای باز معاملات آتی بیت کوین در بورس کالای شیکاگو (CME)، که اغلب نشانهای از افزایش فعالیت موسسات مالی در نظر گرفته میشود، نشان میدهد که موسسات و معاملهگران کلان بعد از افت قیمت ماه پیش، دوباره به بازارهای ارز دیجیتال بازگشتهاند.
طبق دادههای شرکت تحقیقاتی اسکیو (Skew) که معاملات مشتقه ارزهای دیجیتال را بررسی میکند، تعداد قراردادهای باز بیت کوین پنجشنبه گذشته با رسیدن به ۲۲۳ میلیون به بالاترین حد خود پس از ۲۶ فوریه (۷ اسفند) رسیده است.
با این حال، در حالی که فعالیتهای بلاک چینی و دادههای معاملات مشتقه حاکی از احتمال سود بیشتر بازار هستند، اوضاع در بازارهای سهام نشان از عملکرد محتاطانه معاملهگران دارد.
تا روز جمعه، شاخص S&P500 نسبت به پایینترین رقم خود در ۲۴ مارس (۴ فروردین) که به ۲,۱۹۲ رسیده بود، حدود ۳۰ درصد رشد داشت. با این افزایش چشمگیر، این شاخص اکنون تنها ۱۷ درصد پایینتر از اوج خود قرار دارد. با اینکه این جهش قیمت ممکن است در ظاهر چشمگیر به نظر برسد، وسعت این حرکت بسیار اندک است؛ به عبارت دیگر، این روند صعودی ناشی از جهش صعودی چند سهم معدود با وزن بالا در این شاخص اتفاق افتاده است.
دیوید کوستین (David Kostin)، استراتژیست ارشد سهام در شرکت گلدمن ساکس (Goldman Sachs) گفت:
شاخص S&P500 در حال حاضر فقط ۱۷ درصد با اوج قیمت خود فاصله دارد. با این حال، میانه این شاخص، ۲۸ درصد پایینتر از اوج آن را نشان میدهد.
چنین جهش قیمتی اغلب کوتاهمدت است. اگر سهام دوباره شروع به افت کند، افراد ممکن است بار دیگر برای حفظ سرمایه و دارایی خود به وجه نقد روی آورند. در این صورت، بیت کوین نیز ممکن است دوباره تحت فشار قرار بگیرد.
فکر میکنم بازم قیمت برگرده تو 6000 یه مدتی