سارقان بیتکوین پس از سالها دوباره برگشتند!
ارزهای دیجیتال منجر به ایجاد روشهای جدید و بیسابقهای برای کسب درآمد از اقدامات خرابکارانه شدهاند.
برخی از تهدیدات سایبری در پرداختهای الکترونیکی از مواردی نظیر تغییر آدرس کیف پول مقصد در حین تراکنشها، سرقت کیف پول الکترونیکی و غیره نشأت گرفته شدهاند.
امروزه ارزهای دیجیتال تنها مختص افراد متخصص در حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیست؛ ارزهای دیجیتال بیشتر از آنچه که مردم متوجه شدهاند بر زندگی روزمره آنها تأثیر گذاشته و در عین حال به سرعت به یک هدف جذاب برای مجرمان سایبری تبدیل شده است.
چشمانداز ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۷
در سال ۲۰۱۷، باجافزارها تهدید اصلی برای کاربران؛ آن هم در سطح جهانی بودند و قربانیان به منظور بازیابی دادههای خود، مجبور بودند که باج تقاضا شده را با استفاده از ارزهای دیجیتال پرداخت کنند.
در هشت ماه نخست سال ۲۰۱۷ محصولات آزمایشگاه کسپرسکی ۱.۶۵ میلیون کاربر را از استخراج کنندههای مخرب ارزهای دیجیتال، محافظت کردند و انتظار میرود که این رقم تا پایان این سال به بیش از دو میلیون نفر رسیده باشد. علاوه بر این، پس از گذشت چند سال در سال ۲۰۱۷، سارقان بیتکوین بازگشتند.
در سال ۲۰۱۸ چه انتظاری میتوان داشت؟
به دنبال افزایش مداوم تعداد، پذیرش و ارزش ارزهای دیجیتال، مجرمان سایبری این بازار را مورد هدف قرار میدهند. همچنین، تکنیکها و ابزارهای پیشرفتهتری برای ایجاد ارزهای دیجیتال بیشتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
به گزارش مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای؛ مجرمان سایبری به سرعت توجه خود را به سمت سودآورترین طرحهای پولسازی معطوف خواهند کرد و بنابراین احتمالا سال ۲۰۱۸ سال استخراج کنندگان مخرب در وب خواهد بود. از طرفی حملات باجافزار، کاربران را مجبور به خرید ارزهای دیجیتال خواهد کرد.
گفته شده از آنجایی که در معاملات اطلاعات کاربران به اشتراک گذاشته نمیشود، امکان مسدود سازی حساب، دستگیری فرد مجرم، و همچنین ردیابی شخص در حد گسترده وجود ندارد. در عین حال، تسهیل بیشتر روند کسب درآمد، منجر به اشاعه گستردهتر ارزهای دیجیتال خواهد شد.
حملات هدفمند با استخراج کنندگان
انتظار میرود که میزان حملات هدفمند به شرکتها به منظور نصب استخراجکننده افزایش پیدا کند. این استخراج کننده ها نسبت به باج افزارها درآمد پایینتری خواهند داشت و در مقایسه با باج افزارها که تنها یکبار قابل استفاده اند، به دفعات از آنها درآمد حاصل میشود.
در سال ۲۰۱۸ استخراج در سراسر جهان گسترش خواهد یافت و افراد بیشتری را به سمت خود جذب خواهد کرد؛ مشارکت استخراجکنندگان جدید بستگی به میزان توانایی آنها در دسترسی به منبع برق رایگان و پایدار خواهد داشت.
بنابراین افزایش استخراجکنندگان داخلی مشهود خواهد بود؛ به طوریکه کارمندان بیشتری در سازمانهای دولتی شروع به استخراج با کامپیوترهای دولتی میکنند و همچنین کارکنان شرکتهای تولیدی بیشتری از امکانات متعلق به شرکت استفاده خواهند کرد.
استخراج پول از اینترنت
استخراج در وب، یک تکنیک استخراج ارزهای دیجیتال است که به طور مستقیم با نصب یک اسکریپت خاص بر روی یک صفحه وب در مرورگر صورت میگیرد. مهاجمان قبلا ثابت کردهاند که بارگذاری یک اسکریپت بر روی یک وبسایت آلوده ساده است و با این اقدام، کامپیوترهای بازدیدکنندگان را برای استخراج به کار میگیرند.
در نتیجه سکههای بیشتری به کیف پول مجرمان افزوده میشود. در سال ۲۰۱۸ استخراج در وب به طرز چشمگیری بر ماهیت اینترنت تأثیر خواهد گذاشت و منجر به راهکارهای جدیدی برای کسب درآمد وبسایت خواهد شد. یکی از این موارد، جایگزینی تبلیغات خواهد بود؛ در صورتیکه کاربر موافق پرداخت هزینه محتوا باشد، وبسایتها اسکریپت استخراج را به صورت دائمی حذف خواهند کرد. از سوی دیگر، انواع مختلف سرگرمی مانند فیلم، به صورت رایگان در ازای استخراج شما ارائه خواهد شد.
کاهش ICO (عرضه اولیه سکه)
عرضه اولیه سکه به معنی سرمایهگذاری جمعی از طریق ارزهای دیجیتال است؛ سال ۲۰۱۷ با جمعآوری بیش از سه میلیارد دلار توسط پروژههای مختلف، از این لحاظ فوق العاده رشد کرد و این به نوعی با بلاک چین ارتباط گسترده ای داشت.
باید انتظار داشت که در سال ۲۰۱۸ با دنبالهای از شکستها (عدم توانایی برای تولید محصول سرمایهگذاری شده توسط عرضه اولیه سکه) و انتخاب دقیقتر پروژههای سرمایهگذاری، تبوتاب عرضه اولیه سکه کاهش یابد.
تعدادی از پروژههای ناموفق عرضه اولیه سکه ممکن است بر نرخ ارزهای دیجیتال مبادلهای (بیت کوین، اتریوم،…) که در سال ۲۰۱۷ رشد بیسابقهای را تجربه کردند، تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، تعداد حملات فیشینگ و هک برای هدف قرار دادن عرضه اولیه سکه، قراردادهای هوشمند و کیف پولها کاهش خواهد یافت.
نتیجهگیری مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای به این شرح است که فناوریهای ارتباطی، امکان ایجاد زندگی بهتر و امنتری را فراهم میکنند، اما آسیبپذیریهای جدیدی را نیز به وجود میآورند که مهاجمان سایبری به سرعت از آن بهره میبرند.
گفتنی است این پیشبینی ها بر اساس تجربیات محققان و متخصصان امنیت در سال گذشته به دست آمده است؛ این پیشبینی ها نظرات کارشناسی هستند و ممکن است که همه آنها تحقق نیابند.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.