نتایج یک تحقیق از وجود محرک قیمتی قوی برای بیت کوین خبر میدهد
به گفتهی یک شرکت تحلیل دادهی ارزهای دیجیتال، بهنام استس دیتا (Digital Assets Data)، شیوهی معاملهی بیت کوین و ارزهای دیجیتال در همه جای دنیا مثل هم نیست و به همین دلیل، تحلیل روند این معاملات میتواند به ما در پیشبینی حرکات بعدی بیت کوین کمک کند.
به گزارش فوربز، قیمت بیت کوین در شش ماه اول امسال (سال ۲۰۱۹) تا ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. اگرچه قیمت فعلی بیت کوین هنوز نصف رکورد آن در سال ۲۰۱۷، یعنی ۲۰هزار دلار است. اما صعود اخیر بیت کوین، بسیاری از افرادی که به بیت کوین امیدوار بودند را از بالا رفتن قیمت مطمئن کرده است.
تحقیقات جدید شرکت دیجیتال استس دیتا نشان میدهد که بیت کوین در کشورهای با نرخ تورم بالا، ابزار ذخیره ارزش و جایگزینی برای ارزهای فیات است؛ این در حالی است که در کشورهای با نرخ تورم پایین، اغلب بیت کوین را با هدف بالا رفتن قیمت، احتکار میکنند. این موضوع نشان از وجود محرکی بسیار قوی برای جهش قیمت این ارز دیجیتال است.
مایک آلفرد (Mike Alfred)، مدیر اجرایی و یکی از مؤسسان شرکت دیجیتال استس که اخیراً اولین دور از فروش سهام خود را به پایان رسانده، در مورد این تحقیق گفت:
ما در این تحقیق متوجه شدیم که رشد حجم معاملات بیت کوین در کشورهای درحالتوسعه و جاهایی که بانکها و سیاستهای پولی آنها از ثبات مناسبی برخوردار نیست، حتی در زمان سقوط قیمت نیز ادامه داشته است. درست است که این اتفاق در حال حاضر تنها در کشورهایی با اقتصاد ضعیفتر در حال وقوع است اما اگر در کشورهای توسعهیافته نیز عواملی مانند یک رکود بزرگ و طولانی و یا افزایش ناگهانی نرخ بیکاری، سبب بیثباتی شود، این اتفاق میتواند جهشی در علاقه مردم به بیت کوین ایجاد کرده و به محرک مثبتی برای صعود قیمت آن تبدیل شود.
این تحقیق بر اساس دادههای صرافی لوکال بیت کوینز (LocalBitcoins) شکل گرفته و نشان میدهد که حجم معاملات بیت کوین در کشورهای با نرخ تورم بالا برخلاف کشورهای با نرخ تورم پایین به قیمت آن بستگی نداشته است.
در طول سقوط نفسگیر قیمت بیت کوین از دسامبر ۲۰۱۷ تا دسامبر ۲۰۱۸، حجم معاملات ماهیانه در کشورهای توسعهیافته، ۷۰ در صد کاهش یافته؛ در حالی که در کشورهای درحالتوسعه (با نرخ تورم بالا) این حجم تا ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است. آلفرد افزود:
همیشه حدی برای میزان پولی که کشورها میتوانند قرض بگیرند، هزینه یا چاپ کنند وجود دارد. سرانجام، بازار دیگر تحمل چنین محرکهای شدیدی را نخواهد داشت. چنین وضعیتی شبیه یک خانه پوشالی است و بالاخره فرو میریزد، در این صورت علاقه به بیت کوین افزایش خواهد یافت؛ دقیقا مشابه چیزی که در کشورهایی با پایداری اقتصادی کمتر دیدیم.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اوایل هفته، بار دیگر بانک فدرال رزرو را مورد انتقاد قرار داده و با هدف تقویت اوضاع اقتصادی، خواستار کاهش نرخ بهره در این کشور شد. وی با انتشار توییت انتقادی در خصوص بیت کوین و ارزهای دیجیتال، فعالان این صنعت را غافلگیر کرد و خواستار کاهش شدید سود وامهای دریافتی شد. او ادعا میکند که در صورت تباهی اقتصاد این کشور، تقصیر سیستم فدرال رزرو است. آلفرد در ادامه عنوان کرد:
عاملان مهم بازار در سراسر دنیا به دنبال دادههایی هستند که نشان دهد چهچیزی قیمت بیت کوین را کنترل میکند. در این راستا نیز از هرگونه دادهای که بر اساس الگوریتمها نباشد با روی باز استقبال میشود. سؤال همهی معاملهگران یک چیز است: چه کسانی و در کجای دنیا از بیت کوین استفاده میکنند؟ اما هیچکس قادر نیست تصویر کاملی را از این موضوع به نمایش بگذارد.
همچنین، اوایل امروز، قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال از مرز ۱۰ هزار دلار پایینتر رفت.
سایمون پیترز (Simon Peters)، تحلیلگر ارزهای دیجیتال گفت:
مدتها بود که منتظر علامت مشخصی برای تعیین جهت حرکت قیمت بیت کوین بودیم و حالا به نظر میرسد که این نشانه را دریافت کردهایم. طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد نشانههای مشخصی از سقوط بازار بودیم و در صورت شکست سطوح حمایتی پیش رو، احتمال ریزش قیمت تا ۷ هزار دلار وجود دارد. در صورت وقوع چنین اتفاقی، شاهد اصلاح شدید قیمت خواهیم بود.
پیترز همچنین به صرافی جدید قراردادهای آتی بکت (Bakkt) اشاره کرد و گفت که این صرافی، روند آزمایشی خود را از ابتدای این هفته آغاز کرده است. تصور عمومی بر آن است که راهاندازی صرافی ارز دیجیتال بکت میتواند تأثیر قابلتوجهی روی بازار بیت کوین بگذارد زیرا این اولین صرافی خواهد بود که به جای عرضه نقدی محصولات، قراردادهای آتی بیت کوین فیزیکی ارائه میکند. وی در پایان اظهار داشت:
بکت در صورت راهاندازی کامل به عامل بسیار مهمی در تعیین قیمت ارزهای دیجیتال تبدیل خواهد شد.
عالی بود ممنون