عبور بیت کوین از ۴۸ هزار دلار؛ آیا بازار در اکتبر امسال هم صعودی میشود؟
در اولین روز از ماه اکتبر (مهر) قیمت بیت کوین از ۴۸,۰۰۰ دلار عبور کرد و به اوج خود در ۲ هفته گذشته رسید. شرایط کنونی شباهت زیادی به وضعیت بازار قبل از آغاز روند صعودی اخیر در اکتبر (مهر) سال گذشته دارد، اما آیا بازار در اکتبر (مهر) امسال هم مانند سال گذشته صعودی میشود؟
به گزارش کوین دسک، با اینکه سرمایهگذاران بازارهای مالی سنتی این روزها ریسک کمتری میپذیرند و بیشتر بر حفظ ارزش سرمایه خود تمرکز میکنند، قیمت بیت کوین رشد قابلتوجهی داشته است. جهش بیت کوین امید سرمایهگذاران را برای رشد بیشتر قیمتها در ماه اکتبر (مهر) افزایش داده است.
در لحظه نگارش این گزارش هر واحد بیت کوین حدود ۴۷,۷۰۰ دلار معامله میشود و قیمت در ۲۴ ساعت گذشته رشدی ۸.۷ درصدی داشته است. وضعیت بازار در مجموع مثبت بوده است و قیمت ارزهای اصلی شبکههای مبتنی بر قراردادهای هوشمند مانند وی چین (VeChain)، تزوس (Tezos) و الروند (Elrond) بیش از ۸ درصد افزایش یافته است. اتریوم اکنون با قیمتی حدود ۳,۲۸۰ دلار معامله میشود و در ۲۴ ساعت گذشته ۸.۸ درصد رشد داشته است.
قراردادهای آتی میانمدت «E-mini S&P۵۰۰» در حال زیاندهی هستند و این موضوع نشاندهنده افت شاخص S&P500 است. E-mini به قراردادهای آتی الکترونیکی گفته میشود که ارزش آنها بهاندازه کسری از قراردادهای آتی استاندارد سهام است. شاخص دلار که قیمت دلار آمریکا را با دیگر ارزهای فیات مطرح جهان مقایسه میکند، کمی پایینتر از اوج ۱۲ ماهه ۹۴.۵۰ روز پنجشنبه قرار گرفته است.
به نظر میرسد که کاهش نگرانیها درباره احتمال محدودشدن بازار ارزهای دیجیتال از سوی قانونگذاران آمریکایی، بیت کوین را از بیثباتی بازارهای مالی سنتی در امان نگه داشته است. روز پنجشنبه، جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس بانک مرکزی آمریکا، در کنگره اعلام کرد که فدرال رزرو نمیخواهد ارزهای دیجیتال و استیبل کوینها را ممنوع کند. یک روز پیش از آنکه پاول این موضوع را در کنگره مطرح کند، گری گنسلر (Gary Gensler)، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، هم بار دیگر حمایت خود را از صندوقهای قابلمعامله در بورس (ETF) بیت کوین اعلام کرد.
احساسات حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال کاملاً صعودی به نظر میرسد. بسیاری از تحلیلگران در توییتر از ماه اکتبر (مهر) با عنوان آپتوبر (Uptober) یاد میکنند؛ اصطلاح عامیانهای که به تازگی رایج شده و به انتظار معاملهگران برای صعودیشدن بازار در این ماه اشاره دارد.
همان طور که از سوابق بازار پیداست، اکتبر (مهر) یک دوره صعودی فصلی است و ثبات بیت کوین همزمان با سقوط بازار سهام و ممنوعیت گسترده کسبوکارهای مرتبط با ارزهای دیجیتال در چین، نشاندهنده تأثیرناپذیری و انعطاف این ارز دیجیتال در برابر اخبار منفی است که پیشتر مشابه آن را درست قبل از آغاز روند صعودی اخیر از سطح ۱۰,۰۰۰ دلار در سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۰ (شهریور و مهر ۹۹) دیده بودیم.
سال گذشته هم بیت کوین در وضعیتی مشابه امسال بین ۱۰,۰۰۰ دلار و ۱۱,۰۰۰ دلار نوسان میکرد و این در حالی بود که شاخص S&P500 سقوط قابلتوجهی را تجربه کرده بود. در آن زمان هم اخبار منفی متعددی مانند هکشدن صرافی کوکوین (KuCoin) و اتهامات کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکای علیه صرافی بیتمکس (BitMEX)، بازار ارز دیجیتال را تحتتأثیر قرار داده بود. در ادامه اما بازار برای ۶ ماه صعودی بود و قیمت بیت کوین به اوج تاریخی خود در ۶۴,۸۰۰ دلار رسید.
باید منتظر ماند و دید که آیا تاریخ تکرار میشود یا خیر. افزایش نشانههای تورمی در سراسر جهان و کاهش سود تحققیافته یا تعدیلشده اوراق خزانهداری از شکلگیری یک روند صعودی جدید در بازار حمایت میکند، با این حال کاهش تسهیلات کمی از جانب بانک مرکزی آمریکا، میتواند روند صعودی را کندتر کند. تسهیل کمی یک سیاست پولی است که در آن بانک مرکزی با هدف ایجاد تحرک در بازارهای مالی اقدام به خرید اوراق بهادار میکند.
بانک مرکزی آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که کاهش تسهیلات مالی در سه ماه پایانی سال جاری آغاز میشود و ممکن است تا اواسط سال ۲۰۲۲ هم ادامه داشته باشد، البته با فرض اینکه هیچ شوک اقتصادی جدیدی ایجاد نشود.
ترس از کاهش سریعتر تسهیلات مالی از سوی فدرال رزرو، ممکن است بازار را تحتتأثیر قرار دهد. بهطور کلی اگر دادههای مربوط به شاخص هزینه مصرف شخصی (PCE)، که قرار است امروز منتشر شود، خلاف انتظارها باشد، ممکن است قیمتها با فشار نزولی مواجه شوند. گفتنی است که شاخص هزینه مصرف شخصی تنها تغییرات ارزش کالا و خدمات را محاسبه میکند و نوسانات قیمت مواد غذایی و سوخت را در بر نمیگیرد.
بر اساس گزارش سیانبیسی (CNBC)، معیار ترجیحی فدرال رزرو برای تورم که وابسته به شاخص هزینه مصرف شخصی است، ممکن است پس از افزایش ۳.۶ درصدی سالانه در ژوئن (خرداد) و ژوییه (تیر)، نشاندهنده تعدیل در ماه اوت (مرداد) باشد.
تحلیلگر تیدی سکیوریتیز (TD Securities) گفته است:
به نظر میرسد که شاخص هزینه مصرف شخصی در ماه اوت (مرداد) بیشتر از شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) افزایش یافته باشد که برآورد آن ۰.۲۶ در برابر ۰.۱۰ است و با [رشد] شاخص قیمت مصرفکننده (PPI) تقویت شده است. به احتمال زیاد تغییر سالیانه هم در ۳.۶ درصد باقی بماند.
دادههای تازه نشان میدهد که تورم سالانه اتحادیه اروپا در ماه سپتامبر (شهریور) ۳.۵ درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از سپتامبر ۲۰۰۸ (شهریور ۸۷) رسیده است.
کمربنداتونو سفت ببندید و سفت بچسبید به بیتکوین هاتون