بانک تسویه حسابهای بینالمللی خواستار تسریع در عرضه ارزهای دیجیتال ملی شد
بانک تسویه حسابهای بینالمللی (BIS) در بحبوحه شیوع بیماری همهگیر کرونا، گزارشی منتشر کرده و در آن خواستار ایجاد ارز دیجیتال بانکهای مرکزی (CBDC) و پرداختهای دیجیتالی شده است.
به گزارش کوین تلگراف، بانک تسویه حسابهای بینالمللی که یک موسسه مالی بینالمللی با ۶۰۰ عضو و نماینده بانکهای مرکزی ۶۰ کشور است، طی بیانیهای از بانکهای مرکزی درخواست کرده است تا به دلیل نگرانیهای ناشی از گسترش ویروس کرونا از طریق روشهای پرداختی موجود، به سرعت نسبت به ایجاد ارزهای دیجیتال ملی اقدام کنند.
این گزارش به هشدار سازمان بهداشت جهانی (WHO) در خصوص احتمال شیوع بیماری کووید-۱۹ از طریق اسکناس اشاره میکند. این هشدار تغییر منفی قابلتوجهی در نگرش مصرفکنندگان نسبت به استفاده از وجه نقد داشته است.
گزارش بانک تسویه حسابهای بینالمللی، نگرانیهای سازمان بهداشت جهانی را برجسته کرده و ادعا میکند که خطر انتقال ویروس کرونا از طریق تماس با پایانههای کارت اعتباری و دستگاههای کارتخوان از این هم بیشتر است:
شواهد علمی نشان میدهد که احتمال انتقال از طریق اسکناس در مقایسه با سایر اشیا، مانند پایانههای کارت اعتباری یا دستگاههای کارتخوان، که بیشتر لمس میشوند، بسیار کمتر است.
در این گزارش اشاره شده است که در بحرانهای گذشته، تقاضا برای پول نقد اغلب افزایش مییافت؛ زیرا مصرفکنندگان به دنبال ذخیره ارزش و ابزار مبادله هستند.
گزارش بانک تسویه حسابهای بینالمللی به افزایش اخیر گردش پول نقد در ایالات متحده اشاره میکند. با این وجود، این بانک خاطرنشان میکند که بر اساس دادههای فعلی، این اتفاق در همهجا یکسان نیست و برداشت از عابر بانکها در بریتانیا کاهش یافته است.
در این گزارش پیشبینی شده است:
شیوع بیماری کرونا در میانمدت میتواند منجر به کاهش استفاده از وجه نقد توسط مشتریان و افزایش ساختاری در استفاده از تلفنهای همراه، کارتها و پرداختهای آنلاین شود.
همچنین این بانک پیشبینی میکند که اوضاع فعلی ممکن است باعث شود برخی از زیرساختهای پرداخت بانک مرکزی مانند ارزهای دیجیتال ملی به سرعت پیشرفت کنند.
با این حال، این گزارش بر لزوم طراحی صحیح ارزهای دیجیتال ملی برای مقابله با طیف وسیعی از شوکها و آسیبها، از جمله بیماریهای همهگیر و حملات سایبری تاکید میکند.
با وجود حمایت از ارزهای دیجیتال ملی، بانک تسویه حسابهای بینالمللی هشدار میدهد:
عبور از وجه نقد به عنوان یک وسیله پرداخت که در جامعه مقبول است، میتواند باعث ایجاد یک شکاف پرداختی بین افرادی که به پرداخت دیجیتالی دسترسی دارند و افرادی که با آن آشنایی ندارند، بشود. این امر میتواند تاثیری بسیار منفی بر مصرفکنندگان مسنتر و افرادی که از خدمات بانکی بیبهره هستند، داشته باشد.
مقاومت کن زنده میمونی خخخخ