ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۵۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۲۴۳ تومان

غول‌های فناوری در دنیای بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

غول‌های فناوری در دنیای بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

طی سال‌های اخیر، بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری جهان تلاش‌های زیادی برای تحقیق و یکپارچه‌سازی در فناوری‌های بلاک چین به عمل آورده‌اند. این اشتیاق، تا حدودی به رشد نجومی بیت کوین در سال ۲۰۱۷ باز‌می‌گردد که خیلی سریع فناوری بلاک چین را به کلمه کلیدی دنیای فناوری تبدیل کرد. در آن مقطع، استارت‌آپ‌های زیادی وارد رقابت شدند، چراکه کارآفرینان سعی داشتند تا از فضای هایپ و تبلیغاتیِ به وجود آمده به سود برسند.

شرکت‌های بزرگ‌تری که مزایای این فناوری به چشم‌شان نمی‌آمد، با ریسک عقب ماندن از بازار مواجه شدند. به مرور، آن‌ها نیز شروع به بررسی دقیق راه‌حل‌ها برای ساختار کسب‌و‌کار خود کردند. دیگران نیز پیش‌تر، بررسی مزایای بالقوه‌ای را که بلاک چین می‌تواند برای سیستم‌های مختلف به ارمغان بیاورد، آغاز کرده بودند. بعضی از بزرگ‌ترین نام‌های فضای فناوری مانند آی‌بی‌ام، سامسونگ، گوگل، سونی و اپل از این دسته بودند.

کوین تلگراف در مقاله‌ جدید خود به بررسی فعالیت‌ شرکت‌های بزرگ فناوری در حوزه بلاک چین پرداخته است که در ادامه آن را می‌خوانید.

آی‌بی‌ام

غول‌های فناوری در دنیا بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

غول فناوری آمریکایی، آی‌بی‌ام (IBM)، با ثبت اختراعات زیادی که از فناوری بلاک چین استفاده می‌کنند، موج جدیدی در این فضا ایجاد کرده است. آی‌بی‌ام از سال ۲۰۱۴ تا‌کنون، در پذیرش و استفاده از بلاک چین پیشتاز بوده و در به کارگیری و توسعه‌ی راه‌حل‌های مبتنی بر بلاک چین، از هر کسی جلوتر است.

بررسی توانایی‌های فناوری بلاک چین برای تقویت اینترنت اشیا، از اولین تلاش‌های آی‌بی‌ام در ورود به این عرصه بود. طرح تأمین انرژی در پروژه‌ی فناوری‌های پارالل یا «ADEPT» با همکاری سامسونگ ایجاد شد و این امکان را که لوازم خانگی به طور مستقل با محیط خود در تعامل باشند، فراهم کرد.

کاربرد این پروژه اولین بار برای نمونه در یک ماشین لباسشویی سامسونگ که به‌طور مستقل مواد شوینده و قطعات تعویضی خود را سفارش می‌داد، آزمایش شد. پروژه ADEPT، از تله‌هش (Telehash) برای ارتباطات و از بیت‌تورنت (BitTorrent) برای اشتراک فایل استفاده می‌کرد. بلاک چین اتریوم نیز در فرایندهایی که نیاز به قراردادهای هوشمند بود، مورد استفاده قرار گرفت.

بخش مهم فعالیت این شرکت در سال ۲۰۱۵ با عرضه‌ی بلاک چین آی‌بی‌ام (IBM Blockchain) انجام شد. این پلتفرم روی هایپر لجر فابریک ساخته شده است. پروژه هایپر لجر فابریک را بنیاد لینوکس آغاز کرد و سپس آی‌بی‌ام با همکاری سایر شرکت‌ها آن را توسعه داد.

آی‌بی‌ام بلاک چین، یک بلاک چین سازمانی (Enterprise Blockchain) است که به شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای بزرگ خدمات می‌دهد. این پلتفرم امکان پیوستن به بلاک چین‌های موجود و ایجاد پلتفرم‌های متناسب با نیاز کاربر را فراهم می‌کند. سایت آی‌بی‌ام تعداد پروژه‌های بلاک چین فعال خود را بیش از ۵۰۰ مورد تخمین می‌زند. این پروژه‌ها، طیف گسترده‌ای از صنایع مختلف مانند زنجیره‌ی تأمین و تدارکات، معاملات مالی و خدمات هویتی را پوشش می‌دهند.

پلتفرم مدیریت زنجیره‌ی تأمین تریدلنز (TradeLens) که توسط غول‌های صنعت حمل و نقل، آی‌بی‌ام و مِرسک (Maersk) توسعه یافته است، از پروژه‌های مهم بلاک چین به حساب می‌آید. این سیستم، اطلاعات تراکنش‌های‌ مربوط به حمل و نقل را به شکل آنی در شبکه‌ای که برای ورود به مجوز نیاز دارد ردیابی می‌کند.

در دو سال اخیر، بلاک چین «آی‌بی‌ام فود تراست» (IBM Food Trust Blockchain) نیز به یکی از پلتفرم‌های قابل توجه این عرصه بدل شده که با تعداد زیادی از شرکت‌های بزرگ همکاری می‌کند. این پلتفرمِ ردیابی غذا که مبتنی بر بلاک چین است، توسط شرکت‌هایی مانند نستله (Nestle) و یونیلیور (Unilever) مورد استفاده قرار گرفته است. غول خرده فروشی آمریکایی، والمارت (Walmart) نیز از این فناوری استفاده کرده است.

مایکروسافت

غول‌های فناوری در دنیا بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

مایکروسافت از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۹۷۵، یکی از پیشگامان صنعت فناوری اطلاعات و سایر فناوری‌ها بوده است. مایکروسافت با سیستم‌عامل‌هایش شناخته شده است، اما این شرکت خدمات و محصولات فراوان دیگری را نیز عرضه می‌کند. فناوری بلاک چین هم از ديد اين شركت دور نمانده است. مایکروسافت نیز مانند آی‌بی‌ام، به جای توسعه‌ی بلاک چین‌های غیر‌متمرکز و متن‌باز، روی ارائه راه‌حل‌های سازمانی خصوصی تمرکز دارد.

سرویس رایانش ابری مایکروسافت، آژور (Azure)، اساس فعالیت این شرکت در این حوزه است. آژور برای کسب‌و‌کار‌ها امکان ایجاد و مدیریت برنامه‌های مورد نظرشان را فراهم می‌کند تا بتوانند بدین وسیله، خدمات متنوع داخلی و خارجی را عرضه کنند. خدمات بلاک چین آژور (Azure Blockchain Service) یکی دیگر از بخش‌های این پلتفرم است که به کاربر اجازه می‌دهد تا با استفاده از شبکه‌ها و نرم‌افزارهای از پیش ساخته شده، شبکه کنسرسیوم و برنامه‌های خود را ایجاد کند.

میز کار بلاک چین آژور به توسعه‌دهندگان این اجازه را می‌دهد که با استفاده از زیر‌ساخت‌های موجود، شبکه‌ی مد نظرشان را ایجاد کنند. با فراهم شدن این امکان، مدت زمان لازم برای ایجاد راه‌حل‌های درون سازمانی کاهش می‌یابد. بخش بلاک چینی آژور، به‌کارگیری خودکار دفتر کل، ایجاد شبکه و دستورات برنامه‌نویسی از پیش ساخته شده‌ی بلاک چین را در دسترس کاربر قرار می‌دهد.

شرکت‌های مختلفی در سراسر جهان از این پلتفرم استفاده می‌کنند. استارباکس (Starbucks) که یکی از بزرگترین شرکت‌های فروش قهوه است، با استفاده از سرویس بلاک چین آژور، دانه‌های قهوه را از مزرعه تا فروشگاه‌های سراسر جهان، ردیابی می‌کند.

شرکت هوانوردی جی‌ای اوییشن (GE Aviation) برای ثبت و ردیابی جزئیات بخش‌های مختلف هوا‌نوردی از خدمات بلاک چین آژور استفاده می‌کند. پیش از این، فرایند مذکور روی کاغذ و به طور سنتی انجام می‌شد که بسیار وقت‌گیر و پر‌هزینه بود. سنگاپور ایرلاینز (Singapore Airlines)، بازار بورس نزدک (Nasdaq)، شرکت تری‌ام (3M) و بخش اکس‌باکس (Xbox) مایکروسافت نیز همگی برای ارائه خدمات متنوع از پلتفرم بلاک چین آژور استفاده می‌کنند.

سامسونگ

غول‌های فناوری در دنیا بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

غول فناوری کره‌ای، سامسونگ، به دلایل متعددی نقش مهمی در فضای ارز دیجیتال و فناوری بلاک چین داشته است. سامسونگ، بازیگری بزرگ در صنعت تولید وسایل الکترونیکی است و به خوبی می‌توان نقش کلیدی او را در دنیای ارز دیجیتال هم دید. این شرکت در بین برترین تولید‌کنندگان تلفن‌های همراه و نیمه‌رسانا‌ها قرار دارد که این دو محصول، به وفور توسط فعالان حوزه‌ی کریپتو استفاده می‌شود.

در زمان جهش صعودی بیت کوین در سال ۲۰۱۷ و افزایش تقاضای کاربران برای ماینر‌های ای‌سیک (ASIC)، پردازنده‌های سامسونگ به شدت مورد توجه قرار گرفتند. این شرکت از ابتدای سال ۲۰۱۸ (دی ۹۶)، ساخت تراشه‌های ای‌سیک را که به طور ویژه برای ماینینگ طراحی شده بود، در دستور کار خود قرار داد.

سامسونگ با راه‌اندازی فروشگاه برنامه بلاک چین کی استور (Blockchain Keystore) در سال ۲۰۱۹ (تیر ۹۸)، حمایتش از ارز‌های دیجیتال را در تلفن‌های هوشمند خود نشان داد. اصلی‌ترین چیزی که سامسونگ روی تلفن‌های همراه خود اجرا کرد، یک کیف پول امن برای ذخیره کلیدهای خصوصی کاربران بود. این قابلیت با تلفن همراه Samsung Galaxy S۱۰ به بازار آمد و حالا در شش دستگاه این برند شامل S10e، S۱۰، S۱۰+، S۱۰ 5G، Note۱۰، و Note10+ پشتیبانی می‌شود. از آن زمان، چند برنامه‌ی مبتنی بر بلاک چین به کی استور اضافه شده و تلفن هوشمند Galaxy S۱۰ نیز از تعداد بیشتری از ارز‌های دیجیتال پشتیبانی می‌کند.

همچنین شرکت تابعه سامسونگ، Samsung SDS، که بازوی ارائه خدمات و آی‌تی این شرکت است؛ به جمع شرکت‌های حوزه‌ی بلاک چین اضافه شد. این پلتفرم در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و با بلاک چین‌های سازمانی آی‌بی‌ام و مایکروسافت به رقابت پرداخت. این پلتفرم بلاک چینی، امکان ایجاد و مدیریت خدمات پرداخت‌، زنجیره‌ی تأمین، قرار‌داد‌های هوشمند و گواهینامه‌های شناسایی را برای کسب‌و‌کار‌ها فراهم می‌کند.

سونی

غول‌های فناوری در دنیا بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

شرکت سونی که یک شرکت ژاپنی در زمینه آی‌تی است و به خاطر محصولات الکترونیکی خود مشهور است، با استفاده از فناوری بلاک چین نیز اقدامات جالبی انجام داده است. سونی رویکرد متفاوتی در به کار‌گیری این فناوری دارد. این شرکت، روی بخش‌هایی مثل آموزش و پرورش، حقوق مادی و معنوی موسیقی و نمونه برداری (حوزه‌هایی که بیشترین بهره را از این فناوری می‌برند) تمرکز دارد.

سونی در سال ۲۰۱۷، اعلام کرد که در حال بررسی یک پروژه‌ی آزمایشی با همکاری فوجیتسو (Fujitsu) است. این پروژه با استفاده از هایپرلجر فابریک برای مدیریت و ثبت موضوعات علمی و آموزشی، نمرات و سوابق تحصیلی طراحی شده بود. پلتفرم مذکور، امکان ارسال و ذخیره‌ی مجازی اسناد آموزشی را در یک شبکه‌ی بلاک چین توزیعی‌ که به‌وسیله‌ی رمز‌نگاری ایمن شده است برای مؤسسات آموزشی فراهم می‌کند.

این موضوع، به مؤسسات آموزشی یا شرکت‌ها امکان دسترسی به اسناد متقاضی یا دانشجو را می‌دهد. این مدارک تأییدشده و غیر‌قابل دستبرد و دست‌کاری هستند. این فناوری از طرف دیگر به دانش‌آموزان، امکان دسترسی فوری به سوابق دانشگاهی خود را می‌دهد.

سونی همچنین کاربرد جالبی از فناوری هوش مصنوعی و بلاک چین را در صنعت موسیقی پیاده‌سازی کرده است. طبق صفحه‌ی توضیحات سایت «Soundmain»، سونی در سال ۲۰۱۳، شروع به فعالیت در حوزه‌ی چالش‌بر‌انگیز هوش مصنوعی کرد. تولید موسیقی، تفکیک ساز‌ها و اصوات مختلف که یکی از توانایی‌های منحصر به فرد انسان به شمار می‌رود، همواره مبحث دشوار و پیچیده‌ای برای ماشین بوده است.

با این حال، پیشرفت سونی در زمینه‌ی هوش مصنوعی، به پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه‌ی فناوری تفکیک صدا منجر شده است. پلتفرم «Soundmain» با تفکیک صدای اصلی به یک یا دو کانال صوتی، امکان تقسیم صدا‌ها به کانال‌های متعدد را برای کاربر به ارمغان می‌آورد.

این نرم‌افزار در نظر دارد تا به عنوان ابزاری برای حفظ حقوق هنرمندان صدا و میکس استفاده شود. هنرمندان می‌توانند با استفاده از این ابزار، یک مجموعه‌ی کامل را به طور زنده ضبط کنند، صدا‌ی ساز‌ها را میکس کرده و تشخیص دهند یا حتی به کانال‌های صوتی مجزا تبدیل کنند. تکنولوژی بلاک چین در زمینه‌ی مشکلات حقوقی و کپی رایت قطعات موسیقی به یاری ما آمده است. این فناوری کمک می‌کند تا آهنگسازان یا نوازندگانی که قطعاتشان توسط دیگر استودیو‌ها مورد استفاده قرار گرفته، بتوانند غرامت دریافت کنند.

گوگل و اپل همچنان فاصله‌اشان را حفظ می‌کنند

غول‌های فناوری در دنیا بلاک چین: مقایسه‌ی آی‌بی‌ام، مایکروسافت، اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها

گوگل و اپل، بدون شک از بزرگان صنعت فناوری اطلاعات هستند. با این حال طی سال‌های اخیر، هر دو فاصله‌ی خود را با فناوری بلاک چین و به خصوص هر‌چیز مربوط به ارز دیجیتال حفظ کرده‌اند. این دو شرکت برای موضع سختشان در برابر برنامه‌های غیر‌متمرکز موجود در فهرست گوگل پلی (Goolgle Play) و اپ استور اپل (Apple App store) مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. این شرکت‌ها نیز در جواب می‌گویند که این سختگیری‌ها برای محافظت از کاربران در برابر بد‌افزار‌ها اعمال می‌شود.

این مواضع شدید شامل حال صرافی بزرگی مانند کوین بیس (Coinbase) نیز شده است. در همین راستا، برنامه‌ی غیرمتمرکز (DApp) این صرافی، به علت مشکلات بر‌طرف نشده‌ی مربوط به دستور‌العمل‌های توسعه‌دهندگان، از اپل استور حذف شد. اخیراً و در اوایل مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، گوگل پلی برنامه‌ی تعدادی از پلتفرم‌های خبری ارز دیجیتال، مانند کوین تلگراف را حذف کرد. گوگل قبل از این، تعداد زیادی از برنامه‌های ماینینگ ارز دیجیتال را از پلی استور حذف کرده بود.

با این حال، گوگل به شرکت نرم‌افزاری بلاک چین دات کام (Blockchain.com) امکانات زیر‌ساختی ارائه می‌دهد. این شرکت از سرویس ابری گوگل برای مدیریت پایگاه‌های اطلاعاتی سرویس‌های کاوشگر بلاک (Explorer) و کیف پول بلاک چین (Blockchain Wallet) خود، بهره می‌برد. این پلتفرم حجم عظیمی از اطلاعات را در پایگاه‌ داده‌های مختلفی مدیریت می‌کند و برای تسهیل پردازش‌های خود به سرویس کلود اسپنر گوگل (Google’s Cloud Spanner) روی آورده است.

در همین حال، اپل در سال ۲۰۱۹ از توسعه‌ی ابزار کریپتو کیت (CryptoKit) خبر داد که با استقبال زیادی از طرف جامعه‌ی ارز دیجیتال رو‌به‌رو شد. به گزارش کوین تلگراف، کریپتو کیت امکان استفاده از عملکردهای متنوع رمزنگاری را برای توسعه‌دهنگان فراهم می‌کند. این قابلیت‌ها شامل استفاده از کلید عمومی رمزنگاری در ایجاد و مدیریت امضا‌های دیجیتال است. این فریم‌ورک دستاورد‌های ارزشمندی در بهبود امنیت، خدمات رمز‌گذاری و تأیید هویت را برای توسعه‌دهندگان به ارمغان آورده است.

guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

2 دیدگاه
chitgar king
chitgar king
۴ سال قبل

مقاله ی بسیار مفیدی بود به همراه متن روان.
تشکر از سایت خوب ارزدیجیتال.

قهرمان پوچی
قهرمان پوچی
۴ سال قبل

لایک

هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب