بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۱۹
با بررسی تاریخچه قیمت ارزهای دیجیتال میتوان فهمید که اگر در سال ۲۰۱۷ با ارزهای دیجیتال آشنا میشدیم و بر روی آنها سرمایهگذاری میکردیم، سود زیادی نصیبمان میشد. زیرا پروژههای زیادی در انفجار قیمتی ۲۰۱۷ بارشدهای چند صد درصدی همراه بودند. اما حالا چه؟ آیا بازهم امکان رسیدن به سودهای نجومی وجود دارد؟
با ما همراه باشید تا پروژههایی که انتظار میرود پرسودترین پروژههای ۲۰۱۹ باشند را باهم بررسی کنیم.
پس از انفجار قیمتی که در ۲۰۱۷ اتفاق افتاد، ارزهای دیجیتال توجه زیادی را به خود جلب کردند. افراد زیادی به تحقیق در مورد پروژههای مختلف پرداختند و همچنین موسسات و شرکتهای بزرگی اقدام به سرمایهگذاری روی این ارزها کردند.
به همین دلیل، به نظر میرسد آگاهی سرمایهگذاران نسبت به پروژههایی که بر روی آن سرمایهگذاری میکنند افزایش یافته است.
بر اساس این استدلال به بررسی پروژههایی که پتانسیل رشد بیشتری نسبت به بقیه دارند و به عنوان بهترین گزینههای سرمایهگذاری تا پایان ۲۰۱۹ هستند، میپردازیم.
نکته اساسی که برای سرمایه گذاری باید در نظر داشته باشیم این است که هرچه بر روی پروژههایی با ارزش کل (marketcap) پایینتر (یعنی رتبه پایینتر در سایت کوینمارکتکپ) سرمایهگذاری کنیم، ریسک سرمایهگذاری ما بیشتر میشود.
بنابراین باید حتما درصد زیادی از سرمایه خود را بر روی پروژههای برتر و مطمئنتر قرار داده و بخش کمی از آن را به پروژههای جدید و با مارکتکپهای پایینتری که فکر میکنیم پتانسیل رشد زیادی دارند، اختصاص دهیم.
۱. بیت کوین
سرمایهگذاران زیادی بر این باورند که شانس بیت کوین برای اینکه بار دیگر رشد چند هزار درصدی گذشته خود را تجربه کند، بسیار کم است. آنها اعتقاد دارند که جامعه ارزهای دیجیتال پذیرفتند که جایگزینهای زیادی برای بیت کوین وجود دارد که از نظر تکنولوژی بسیار پیشرفتهتر از بیت کوین هستند.
آلت کوین های جدیدی روز به روز ظاهر میشوند و با ارائه قابلیتها و ویژگیهای پروژه خود همه را شگفتزده میکنند.
اما اگر کمی به گذشته برگردیم میبینیم که یکی از اهداف مهمی که منجر به پیدایش ارزهای دیجیتال شد، تمرکززدایی بود و شاید همه جوامع ارزهای دیجیتال بر سر این موضوع توافق داشته باشند که تاکنون بیت کوین در تحقق این هدف از همه موفقتر بوده است. پس گفتن این موضوع که جایگزینهایی در دنیای ارزهای دیجیتال پیدا شدند که میتوانند جایگاه بیت کوین را بگیرند، دور از واقعیت است.
بنابراین شاید کمی غیرمنطقی به نظر برسد که کسی قصد سرمایهگذاری بر روی ارزهای دیجیتال را داشته باشد، اما بیت کوین را در سبد سرمایهگذاری خود قرار ندهد. علاوه بر این، اعتماد و پذیرش یک دارایی توسط مردم یک عامل بسیار مهم در رشد آن به حساب میآید.
برای بررسی میزان مقبولیت یک ارز در میان مردم میتوانیم سری به حجم سرمایه کنونی موجود در آن ارز یا ارزهایی با تکنولوژی مشابه بیندازیم. یعنی ببینیم پروژه مورد نظر در چه طبقهبندیای قرار میگیرد، برای مثال پلتفرم پرداختی ست، بلاک چین است، پلتفرمی برای ساخت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز است، پرایوسی کوین است و ..
پس از تعیین دستهبندی پروژههای مختلف میتوان با جمع مارکت کپ مهمترین پروژههایی که در یک دستهبندی قرار میگیرند و تقسیم آن بر کل مارکت کپی که در حال حاضر در بازار ارزهای دیجیتال است، به میزان اهمیت آن دسته از پلتفرمها پی برد.
ارزش کل بازار بیت کوین: ۱۳۷,۷۱۵,۹۶۲,۹۴۱ دلار
ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال: ۲۴۷,۵۰۵,۳۶۷,۴۴۴ دلار
با تقسیم اعداد بالا بر هم میتوان فهمید در حال حاضر، ۵۵% از کل سرمایه بازار در بیت کوین قرار دارد که این نشان دهنده مقبولیت بالای بیت کوین در میان تمام ارزهای دیجیتال موجود است.
بنابراین حتی اگر آلت کوینهای زیادی با ویژگیهای خارقالعاده پیدا شوند، تا از سوی مردم و موسسات و شرکتهای مختلف با پذیرش روبرو نشوند و مردم به آنها اعتماد نکنند، رشد آنها به اندازهای نخواهد بود که بتوانند جایگزین بیت کوین شوند.
پیشنهاد اکثر کارشناسان و سرمایهگذاران این است که حداقل ۵۰ درصد سرمایهای که میخواهید وارد ارزهای دیجیتال کنید را به بیت کوین اختصاص دهید.
۲. ایاس
ایاس یکی از پروژههای بسیار خوبی است که قابلیت ساخت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز یا همان Dapp و همچنین قراردادهای هوشمند را ارائه میدهد.
برای تشخیص اهمیت و جایگاه پلتفرم هایی که امکان ساخت اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApp) در آنها وجود دارد، میتوانیم ارزش کل بازار سه پروژه بزرگ و رقیب یعنی اتریوم، ایاس و ترون را با هم جمع کرده و با تقسیم آن بر مارکت کپ کل بازار، درصد سرمایه تقریبی موجود در این دسته از پلتفرمها را پیدا کنیم.
ارزش کل بازار اتریوم: ۲۵,۳۸۶,۷۵۵,۵۲۰ دلار
ارزش کل بازار ایاس: ۵,۷۴۷,۱۱۳,۴۳۰ دلار
ارزش کل بازار ترون: ۲,۰۷۷,۷۱۸,۳۷۳ دلار
با وجود اینکه ۱۳.۴۱ درصد از کل سرمایه موجود در ارزهای دیجیتال که درصد زیادی است، در حال حاضر در این سه پروژه که ارائه دهنده اپلیکیشنهای غیرمتمرکز هستند وجود دارد، میتوان انتظار داشت تا پایان ۲۰۱۹، ۲ پروژه از این گروه یعنی اتریوم و ایاس، با رشد زیادی همراه شوند.
مزیت اصلی ایاس نسبت به اتریوم سرعت تراکنشها و کارمزد صفر است. همچنین برای ساخت این اپلیکیشنها در بستر اتریوم باید از زبان برنامهنویسی Solidity استفاده کرد. در صورتی که برای ساخت این برنامههای غیرمتمرکز در بستر ایاس نیاز به دانش فنی زیادی نیست و هرکسی میتواند برنامه غیرمتمرکز خود را در بستر ایاس راهاندازی کند.
این عوامل میتوانند منجر به استفاده بیشتر از پلتفرم ایاس برای ساخت اپلیکیشنهای غیرمتمرکز شود.
ایاس یکی از پروژههایی است که در زمان ICO خود سرمایه بسیار زیادی جذب کرد. با استفاده از این سرمایه و مدیریت درست آن، با مشکل تامین سرمایه برای برنامهها و اهداف خود روبرو نیست و میتواند برنامههای خود را عملی کند.
تعداد برنامههای غیرمتمرکز DApp ساخته شده بر روی پلتفرم ایاس هر چند در حال حاضر کمتر از اتریوم است، اما میتوان آن را به عنوان رقیبی سخت برای اتریوم در این زمینه در نظر گرفت.
ترون نیز قابلیتهای مثبتی دارد که میتواند به موفقیت آن کمک کند، از جمله اینکه موسس و مدیر عامل آن جاستین سان، فرد تاثیرگذاری در حوزه کریپتو است، و همچنین با وجود سرمایه بالایی که در زمان ICO خود جذب کرده، تمرکز زیادی بر روی مارکتینگ دارند و تاکنون به خوبی این کار را انجام دادهاند، جامعه فعالی دارد و ..
اما از آنجایی که خطی مشی و نقشه راه ترون واضح نیست، حجم زیادی از سرمایه آن به جای خرج شدن در زمینه بهبودهای تکنولوژی آن در زمینه تبلیغات خرج میشود و همچنین همکاری موثری (به جز خرید شرکت بزرگ بیت تورنت)، تاکنون اعلام نکرده است، نمیتوان برای موفقیت آن تا پایان ۲۰۱۹ شانس زیادی قائل شد.
میتوانیم از کل سرمایهای که برای خود در نظر گرفتیم، حداکثر ۱۰ درصد آن را به ایاس اختصاص دهیم.
۳. اتریوم
نقاط قوت ملکه ارزها بر هیچ کس پوشیده نیست.
حتی با وجود پروزههایی مثل ایاس و ترون که در زمینه ارائه قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز DApp با اتریوم رقابت میکنند، اتریوم همچنان پیشتاز است.
با اعلام خبر عرضه اتریوم ۲ در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹، توسط تیم توسعهدهندگان آن و همچنین سابقه تاریخی اتریوم در رشد قیمتی که در مواجهه با به روز رسانیهای این چنینی داشته، میتوان شانس زیادی برای افزایش قیمت اتریوم تا پایان ۲۰۱۹ قائل شد.
حتی اگر تیم توسعه دهنده اتریوم این بار نیز به روز رسانی خود را به تعویق بیندازد، از آنجایی که رشد قیمت در اینگونه اتفاقات معمولا از روزها قبل آغاز میشود، میتواند منجر به افزایش قیمت آن شود.
وجود ویتالیک بوترین به عنوان یکی از چهرههای تاثیرگذار در دنیای ارزهای دیجیتال، پیشتاز بودن اتریوم در تعداد برنامههای غیرمتمرکزی که بر بستر آن ساخته شده، مقبولیت بالای آن با توجه به فعالیت کامیونیتی اتریوم و در نهایت به روز رسانی جدیدی که اتریوم میخواهد تا ۶ ماه دیگر عرضه کند، همه و همه عواملی هستند که میتوانند منجر به رشد قیمت اتریوم شوند.
میتوانیم از کل سرمایهای که برای خود در نظر گرفتیم، حداکثر ۱۰ درصد آن را به اتریوم اختصاص دهیم.
۴. کاردانو
وجود چارلز هاسکینسون به عنوان مدیر و موسس کاردانو که یکی از چهره های شاخص و موفق در حوزه ارزهای دیجیتال است، اعتبار زیادی به پروژه کاردانو داده است.
هاسکینسون یکی از بنیانگذاران اولیه اتریوم بوده و در پروژه های بیت شیرز و استیم همکاری داشته و در نهایت خودش پروژه کاردانو، که نسل سوم بلاک چین ها به حساب میآید را تاسیس کرد.
او همچنین ارتباط زیادی با دولتهای کشورهای آفریقایی داشته تا بتواند امکان استفاده از خدمات مالی را برای این کشورها که دسترسی به سیستم بانکی ندارند، با استفاده از تکنولوژیهای موجود در پروژه کاردانو فراهم کند.
کاردانو به عنوان یکی از پروژههای موفق ارائه دهنده قراردادهای هوشمند، با توجه به حجم سرمایه بالایی که در این دسته از پروژهها وجود دارد، میتواند نماینده خوبی به عنوان پروژه پیشرو در این زمینه تا پایان ۲۰۱۹ باشد.
علاوه بر تمام ویژگیهای مثبت کاردانو، اعلام نقشه راه جدید توسط تیم پشتیبان کاردانو IOHK که قرار است تا ۲۰۲۰ نسخه جدید کاردانو را رونمایی کنند، میتواند تاثیر بسیار مثبتی بر قیمت کاردانو داشته و قیمت این ارز تا پایان ۲۰۱۹ با رشد قابل توجهی مواجه شود.
با در نظر گرفتن حد ضرر و سود منطقی، میتوانیم تا ۵ درصد از کل سرمایه مان را به این ارز اختصاص دهیم.
۵. لایت کوین
لایت کوین که در گروه پلتفرمهای پرداختی دستهبندی میشود، یکی از پروژههاییست که در چند ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
این ارز دیجیتال از اکتبر ۲۰۱۸ تا می ۲۰۱۹، بین ۲۲.۹۵ دلار تا ۱۱۴.۸۶ دلار در حال نوسان بود، یعنی ۴۰۰ درصد افزایش قیمت در مدت ۷ ماه!
با وجود بیت کوین به عنوان پیشتاز گروه پلتفرمهای پرداختی، و همچنین لایت کوینی که در رتبه چهارم کوینمارکتکپ قرار گرفته است، میتوان به اهمیت این دسته از پلتفرمها پی برد.
اصلیترین دلیل رشد لایت کوین در سال ۲۰۱۹، نصف شدن پاداش استخراج آن است. دلایلی دیگری هم مانند افزایش پذیرش آن توسط فروشندگان، افزایش سرعت تراکنشها، کارمزد پایین تراکنشها، روند متغییر عرضه آن و همچنین بهبود حریم خصوصی آن تاثیر گذار هستند.
با وجود عملی شدن بخشی از برنامههای لایت کوین تاکنون باید منتظر ادامه خبرهایی که لایت کوین وعده انجام آنها را تا پایان ۲۰۱۹ داده، که مهم ترین آن نصف شدن پاداش استخراج آن است که در کمتر از ۲ ماه دیگر اتفاق میافتد، باشیم.
با در نظر گرفتن تمام عوامل موثر بر قیمت لایت کوین در کنار هم، منطقی ست تا ۵ درصد از کل سرمایه خود را به آن اختصاص دهیم.
۶. ریپل
آهسته و پیوسته!
این ارز دیجیتال که به دلیل متمرکز بودن و منبع باز نبودن آن کمی با ارزهای دیگر متفاوت است، با هدف انجام معاملات برون مرزی با سرعت بالا و کارمزد پایین به وجود آمد که بتواند جایگزینی برای سیستمهایی مانند سوئیفت باشد.
ریپل بیشتر با هدف استفاده در موسسات و بانکهای بزرگ جهان طراحی شده تا استفاده کاربران!
بخاطر همین پذیرش و مقبولیت آن توسط این موسسات و بانکها مطرح میشود که در سال ۲۰۱۸ و همچنین از اول ۲۰۱۹ تاکنون شاهد همکاریهای پی در پی آن با بانک ها و شرکت های بزرگی بودهایم.
بسیاری از متخصصین بر این باورند که با کاربردیتر شدن استفاده بانک ها و موسسات از تکنولوژیهای ریپل و به ویژه پذیرش XRP توسط آنها، رشد انفجاری آن شروع میشود و با وجود خبرها و برنامههایی که حول این ارز دیجیتال است به نظر میرسد بهرهوری از تکنولوژیهای آن در نیمه دوم ۲۰۱۹ افزایش یافته و از این طریق میتواند به شدت به افزایش قیمت XRP کمک کند.
با در نظر گرفتن تمامی عوامل موثر بر قیمت XRP (عوامل موثر بر تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و تحلیل احساسات)، میتوان با مشخص کردن حد ضرر، ۲.۵ درصد از کل سرمایه را به XRP اختصاص داد.
۷. استلار
استلار که توسط یکی از بنیانگذاران اولیه پروژه ریپل، جد مککالب ایجاد شدهاست، با وجود شباهتهای زیادی که به پروژه ریپل دارد، یک سری تفاوتهای اساسی آنها را کاملا متمایز میکند.
بر خلاف ریپل که برای انجام معاملات برون مرزی توسط بانکها و موسسات طراحی شده بود، استلار با همان هدف منتها برای کاربران عادی ایجاد شده است.
استلار برای اینکه بتواند جایگزین سیستمهایی مانند پیپال (PayPal) شود پتانسیلهای زیادی دارد. کارمزد معاملات پیپال ۵% است در صورتی که شبکه استلار برای هر ۶۰۰,۰۰۰ تراکنش ۰.۰۱ دلار کارمزد در نظر گرفته است.
سرعت انجام تراکنشها در شبکه استلار نیز ۵ ثانیه برای هر تراکنش است که سرعت قابل قبولی است.
استلار همکاریهای زیادی با شرکتهای مختلف داشته که مهمترین آن، همکاری با شرکت بزرگ IBM است. نتیجه این همکاری برای IBM، راهاندازی شبکه پرداختی برون مرزی با نام بلاک چین ولد وایر (Blockchain World Wire) با همکاری استلار در سپتامبر ۲۰۱۸ بود و در ادامه این همکاری، آیبیام از همکاریاش با استرانگهلد که پشتوانه دلار آمریکا داشته و مبتنی بر استلار است، برای ساخت اولین ارز دیجیتال باثبات شبکه استلار خبر داد. چنین همکاریهای استراتژیکی، به شدت میتوانند به رشد استلار کمک کنند.
اهمیت وجود یک شبکه که امکان پرداختهای برون مرزی با سرعت بالا و کارمزد پایین را فراهم کند را میتوان از قرار گرفتن دو پروژه ریپل و استلار که هر دو با این هدف ایجاد شدهاند را در میان ده پروژه برتر، فهمید.
با وجود اینکه انتظار میرود استلار و IBM در نیمه باقی مانده ۲۰۱۹ بخشهایی از راهاندازی این ارز دیجیتال باثبات را پیش ببرند و همچنین بهبودهایی در شبکه استلار از نظر سرعت انجام تراکنش محقق شود، میتوان با رعایت حد ضرر مناسب، ۲.۵ درصد از کل سرمایه را به این ارز دیجیتال اختصاص داد.
۸. بایننس کوین
صرافی بایننس که یکی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال از نظر حجم معاملات روزانه است، محبوبیت زیادی در دنیای ارز دیجیتال داشته و هر روز طرفداران این ارزها را با محصولات نوآورانه خود شگفتزده میکند.
بایننس کوین (BNB)، که در ماههای اخیر با وجود راهاندازی بلاک چین انحصاری خود، رونمایی از صرافی غیرمتمرکز خود و همچنین فروش موفق توکنهای پروژههای جدید در لانچپد خود توانسته رشد قابل توجهی را تجربه کند، هنوز هم پتانسیلهای زیادی برای رونمایی در نیمه دوم سال و رشد زیاد دارد. لانچ پد بایننس سیستمی است که در آن پیشفروشهای توکن انجام میشود.
عواملی که میتواند مانند نیمه اول سال محرکی برای رشد زیاد بایننس کوین باشد شامل موارد زیر میشود:
اجرای پروژههای بیشتر در قسمت لانچپد بایننس در نیمه دوم سال با وجود باقی ماندن نشانههای صعودی در بازار، اضافه شدن ارزهای بیشتر به صرافی غیرمتمرکز بایننس و همچنین نوید عرضه ارزهای دیجیتال باثبات با پشتوانه فیاتهای مختلف توسط این صرافی
با در نظر گرفتن همه این عوامل باید توجه کرد که این احتمال وجود دارد که بایننس با ابزارهایی که به عنوان صرافی در اختیار دارد، قیمت بایننس کوین را برخی مواقع دستکاری کند.
پس با در نظر گرفتن ریسک آن و همچنین مشخص کردن حد ضرر، میتوان ۲.۵ درصد از سرمایه خود را به این ارز دیجیتال اختصاص داد.
۹. بیسیک اتنشن توکن
توکن بت (BAT) یا همان بیسیک اتنشن توکن، با هدف اصلاح وضعیت نامطلوب فعلی در حوزه تبلیغات آنلاین به وجود آمد. این پروژه ICO موفقی را در ماه می ۲۰۱۷ با جمعآوری ۳۵ میلیون دلار در تنها ۳۰ ثانیه تجربه کرد.
تیم بت از افراد سرشناسی تشکیل شده است که یکی از آنها برندان آیک (Brendan Eich)، سازنده جاوا اسکریپت و موسس موزیلا و مرورگر فایرفاکس است. همچنین پروژه از تیم مشاوره قدرتمندی برخوردار است که نام موسس زیکش و یکی از مدیران کوینبیس در بین آنها مشاهده میشود.
پروژه بیسیک اتنشن توکن، در یک سال اخیر پیشرفتهای زیادی داشته که از جمله میتوان به اضافه کردن کیف پول بت به مرورگر و افزودن پشتیبانی برای توییتر و یوتیوب اشاره کرد.
بطور کلی مرورگر بریو یک مرورگر عالی با تیم بسیار قوی و محصول خلاقانه و کاربردی است که تاکنون توانسته کاربران فعال زیادی را به خود جذب کند.
با وجود پیشرفتهای اخیر این پروژه، نقشه راهی که آنها تا پایان ۲۰۱۹ برای خود ترسیم کردهاند، تیم قویای که پشت آن است، میتوان شانس زیادی برای آن قائل شد که تا پایان ۲۰۱۹ با رشد زیادی روبرو شود.
با در نظر گرفتن حد سود و ضرر مناسب، میتوان ۲.۵ درصد از سرمایه خود را به بیسیک اتنشن توکن (BAT) اختصاص داد.
۱۰ درصد باقی مانده از سرمایه به آلت کوین هایی با حجم سرمایه پایینتر اختصاص مییابند که با وجود اینکه پتانسیلهای بالایی برای رشد دارند، ریسک سرمایهگذاری در آنها بالا است.
با آگاهی به تمام پتانسیلهایی که پروژههای زیر برای رشد دارند، برای اینکه میزان ریسک خود را در یک حد مناسب نگه داریم، حداکثر ۱ درصد از سرمایه خود را به هر کدام از این ارزها اختصاص میدهیم.
۱۰. آنتولوژی
پروژه آنتولوژی در سال ۲۰۱۷ توسط یک شرکت چینی با نام آنچِین (Onchain) که بسیار در صنعت ارز دیجیتال موفق عمل کرده است، راهاندازی شد.
بلاک چین آنتولوژی توسط اشخاصی با نام دا هانگفی (Da Hangfei) و اریک ژانگ (Erik Zhang) ساخته شد که هر دو از افراد باسابقه در زمینه ارزهای دیجیتال هستند که رزومه خوبی در راهاندازی پروژههای بلاک چینی دارند. این دو فرد در آوریل سال ۲۰۱۶ پس از ۲۲ ماه کار، بلاک چین نئو (NEO) را که نامش انتشیرز (Antshares) است را ایجاد کردند.
آنتولوژی به عنوان نسل سوم بلاک چین ها، با هدف قابلیت همکاری بین بلاک چین و شبکههای سنتی ایجاد شده است.
این تیم همکاریهای موثری با شرکتهای بزرگ جهان داشته که یکی از مهمترین آنها اضافه شدن پلتفرم آنتولوژی به سرویس ابری گوگل (Google Cloud) بود.
وجود افراد با سابقه در تیم آنتولوژی، ارتباط آنها با دولت چین و نقشه راهی که برای نیمه دوم ۲۰۱۹ دارند، عواملی هستند که آنتولوژی را به یک پروژه خوب برای سرمایهگذاری در نیمه دوم ۲۰۱۹ تبدیل میکنند.
۱۱. ویچین
ویچین (VET) یکی از پروژههایی است که پتانسیل بالایی برای رشد دارد زیرا تاکنون شبکهاش از امتحانهای زیادی سربلند بیرون آمده است و مدت زیادیست که فعالیت میکند.
از جمله نقاط قوت این پروژه این است تاکنون همکاریهای زیادی با شرکتهای مختلف اعلام کردهاند، که در یکی از این همکاریها این پروژه با همکاری یک شرکت بزرگ اسمارت هوم یا خانههای هوشمند (Smart Home) در چین اعلام کردند قصد ساختن اسمارت سیتی یا شهر هوشمند در چین را دارند.
تیم متخصص و خوبی ویچین را هدایت میکند و برنامهها و نقشه راه مشخصی دارند.
همه این عوامل به علاوه برنامههایی که این پروژه قصد دارد تا پایان ۲۰۱۹ به انجام برساند، میتواند آن را تبدیل به یکی از گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری برای نیمه دوم ۲۰۱۹ کند.
۱۲. نئو
نئو، به عنوان اولین پروژه ارز دیجیتال در چین، در زمینه ارائه قراردادهای هوشمند فعالیت میکند و یکی از رقبای اصلی برای اتریوم به حساب میآید که هنوز نتوانسته به اندازه قابلیتهای خود رشد داشته باشد.
به دلیل شباهت زیاد نئو به اتریوم، به آن اتریوم چینی نیز میگویند. مزیت اصلی نئو نسبت به اتریوم، مانند ایاس، سرعت بالاتر انجام تراکنشها در آن و همچنین نزدیک به صفر بودن کارمزد در آن است.
این ارز در ماههای اخیر نوسانات قیمتی زیاد را تجربه کرد. اما قیمت آن در ماه ژوئن کمی باثباتتر از قبل بود.
در آوریل ۲۰۱۹ قیمت نئو تا حدود ۱۳ دلار افزایش یافت، یک ماه بعد از آن یعنی در اوایل ماه می، شاهد سقوط قیمتی آن تا ۸.۵۱ دلار بودیم و در ۱۶ می دوباره قیمت آن افزایش یافته و به ۱۲ دلار رسید.
در ۳ ژوئن ۲۰۱۹، نئو به حرکت صعودی خود ادامه داده و ۱۴.۰۶ دلار را لمس کرد و دو روز بعد از آن دوباره به قیمت ۱۱.۲۸ دلار سقوط کرد.
با وجود جامعه بزرگی از طرفداران که همگی بر این باورند که نئو به زودی روند صعودی خود را آغاز میکند، میتوان قیمتهای بسیار بالاتری را برای این ارز متصور شد.
در ۳ ژانویه ۲۰۱۹، شبکه اصلی نئو با موفقیت به روز رسانی شده و ارتقا یافت. این ارتقا در جهت بهبود پایداری بلاک چین نئو انجام شد.
با وجود قابلیتهایی که بلاک چین نئو دارد، ICO و پروژههای زیادی تمایل به راهاندازی توکن خود بر بلاک چین نئو دارند.
با توجه به کاربردی بودن پلتفرم نئو برای ارائه قراردادهای هوشمند، کامیونتی قوی آن و برنامههایی که برای نیمه دوم ۲۰۱۹ دارد، میتوان انتظار داشت این پروژه تا پایان ۲۰۱۹ با رشد چشمگیری روبرو شود.
۱۳. تزوس
تزوس یکی از پروژههای پر سروصدا در سال ۲۰۱۹ بوده است.
این پروژه که خود را به عنوان اولین پلتفرم خوداصلاحگر بین ارزهای دیجیتال معرفی کرده، در جولای ۲۰۱۷ و طی عرضه اولیه سکه ۲۳۲ میلیون دلار سرمایه جذب کرد، اما به دلیل اختلافات و درگیریهایی که بین اعضای تیم آن در ابتدای راهاندازی اتفاق افتاد، شروع زیاد خوبی نداشت.
پلتفرم قراردادهای هوشمند تزوس مشابه اتریوم است و امکان ایجاد برنامههای غیرمتمرکز DApp را نیز میدهد، با این تفاوت که از الگوریتم اجماع اثبات سهام استفاده میکند.
تمرکز پلتفرم تزوس بر روی ارائه یک دموکراسی غیرمتمرکز است که با بهرهگیری از اجماع اثبات سهام به سهامدارانش اجازه اداره شبکه و هدایت آن را به صورت درون زنجیرهای میدهد.
هر چند راهاندازی شبکه اصلی تزوس بسیار بیشتر از آنچه در ابتدا وعده داده بودند طول کشید، اما تیم تزوس در نهایت توانست شبکه اصلی آن را در تاریخ ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۸ راهاندازی کند.
با وجود امکاناتی که پروژه تزوس برای اجرای قراردادهای هوشمند و راهاندازی برنامههای غیرمتمرکز دارد و همچنین منحصر به فرد بودن پلتفرم خوداصلاحگر آن، به نظر میرسد این پروژه قابلیت زیادی برای رشد دارد و اگر مانند راهاندازی شبکه اصلی خود، سایر برنامههایش را با تاخیر اجرا نکند، در نیمه دوم امسال میتواند رشد زیادی را تجربه کند.
تزوس قرار است تا در سه ماه سوم سال ۲۰۱۹، اثبات سهام خود را بر روی کیف پول «تراست والت» فعال کند. کیف پول تراست والت متعلق به شرکت بایننس است. همچنین این ارز دیجیتال به بایننس افزوده نشده است که با توجه به افزایش قیمت شدید ارزهای دیجیتال پس از لیست شدن به باینس میتواند پتانسیل خوبی داشته باشد.
۱۴. پاندی ایکس
هدف پروژه پاندی ایکس این است که خرید و فروش ارزهای دیجیتال را برای همه به راحتی خرید و فروش یک بطری آب، کند.
آنها تحقق این هدف را، با ساخت دستگاههای کارتخوانی به نام XPOS و ارسال آن به نقاط مختلف جهان، تاکنون به خوبی جلو بردهاند.
دستگاههای کارتخوان XPOS از ارزهای مختلفی از جمله، بیت کوین، اتریوم، کیوتوم، نم، پاندی ایکس، استلار و .. پشتیبانی میکنند.
تیم پاندی ایکس علاوه بر طراحی و تولید کارت خوان XPOS و ارسال آن به نقاط مختلف جهان، به تازگی یکی از اولین تلفنهای همراه مبتنی بر بلاک چین را طراحی کرده و عرضه کرد. گفتنی ست این گوشی هوشمند قابلیت تغییر وضعیت بین بلاک چین و اندروید را دارد.
طراحی یک محصول کاربردی و خلاقانه برای سیستم پرداختی که بتواند سرعت انجام تراکنشها را افزایش دهد، کارمزد را کاهش داده و همچنین امکان دسترسی به سرویسهای مالی را برای نقاطی از جهان که دسترسی به این سرویسها ندارند را فراهم کند، پاندی ایکس را تبدیل به یکی از پروژههای موفق و یکی از گزینههای خوب برای سرمایهگذاری کرده است.
۱۵. زیلیکا
زیلیکا با هدف حل مشکل مقیاسپذیری تاکنون توانسته رکورد ۱۰۰ هزار تراکنش در ثانیه را با استفاده از تکنولوژی شاردینگ، برای خود ثبت کند.
با به ثبت رساندن صدهزار تراکنش در ثانیه به نظر میرسد این پروژه در مسیر درستی در حال نزدیک شدن به هدف خود، یعنی حل مشکل مقیاسپذیری قرار دارد.
توکنهای Zil از ابتدا برای اجرای قراردادهای هوشمند و همچنین به عنوان روش پرداخت مورد استفاده قرار میگرفتند.
زیلیکا در سال 2017 ایجاد شد، اما در سال ۲۰۱۸ روانه بازار شد. اما با وجود اینکه فقط یک سال از ورود آن به دنیای ارزهای دیجیتال گذشته است، توانسته خود را در جایگاه ۴۰ ارز دیجیتال برتر از نظر مارکت کپ قرار دهد.
این پروژه که در ابتدا در بستر بلاک چین اتریوم راهاندازی شده بود؛ در ژانویه ۲۰۱۹، شبکه اصلی خود را ایجاد کرده و توکنهای Zil از بلاک چین اتریوم به بلاک چین انحصاری زیلیکا انتقال یافتند.
زیلیکا به عنوان اولین پروژهای که توانسته شاردینگ را پیادهسازی کند، میتواند رقیب سرختی برای اتریوم و سایر پلتفرمهای ارائه دهنده قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکزی باشد.
اما با وجود راهاندازی شبکه اصلی و امکان تست شاردینگ بر روی بلاک چین آن، قیمت Zil هنوز نتوانسته افزایش قابل توجهی را تجربه کند.
از این رو میتوان انتظار داشت تا پایان سال و با ارائه به روز رسانیهای خوبی در این زمینه توسط تیم زیلیکا، این ارز با رشد زیادی روبرو شود.
جمعبندی
عمل به این نصیحت که همه تخمغ هایتان را در یک سبد قرار ندهید شاید ساده به نظر برسد اما تاثیر زیادی در مدیریت سرمایه شما خواهد داشت.
تقسیم سرمایه به چندین بخش و سرمایهگذاری در پروژههایی با تکنولوژیها و پلتفرمهای مختلف میتواند میزان ریسک و سود ما را در بهینهترین حالت ممکن قرار دهد.
بنابراین، ابتدا پلتفرمهایی که شانس بیشتری برای رشد تا پایان ۲۰۱۹ دارند را شناسایی کرده و از هر دسته از پلتفرمها، پروژهای که بیشترین پتانسیل رشد برای نیمه دوم ۲۰۱۹ را دارد، انتخاب کرده و با مقدار حد ریسک و سودی که از ابتدا برای خود تعریف کردیم، بخشی از سرمایه خود را به آن پروژه اختصاص میدهیم.
درصدهایی که هر فرد برای سرمایهگذاری به پروژههای مختلف اختصاص میدهد، بسته به نوع شخصیت و میزان ریسکپذیری او، میتواند متفاوت باشد.
اما باید حواسمان باشد هنگام تصمیمگیری هیجانات خود را کنترل کرده و مانند یک ماشین، منطقی و بدون احساس رفتار کنیم و تله طمع باعث نشود درصدهای غیرمنطقی به پروژههایی که ریسک سرمایهگذاری در آنها بالاست اختصاص دهیم.
با وجود اینکه ۶ ماه تا پایان ۲۰۱۹ فرصت داریم و امکان دارد در ماههای آینده به پتانسیل پروژههای دیگری نیز پی ببریم، منطقی ست بخشی از سرمایهمان را دست نخورده نگه داریم.
یعنی با اختصاص درصدهایی به صورت بالا، ۹۶ درصد از کل سرمایه استفاده شده و ۴ درصد آن را برای پروژههایی که احتمال دارد تا قبل از پایان سال به پتانسیلهای رشد آنها پی ببریم نگه میداریم.
توجه داشته باشید که این یک تحلیل شخصی بوده و به هیچ عنوان نباید برای انجام معامله فقط به آن اتکا کرد.
سلام و روز بخیر.
میخواستم بدانم در حال حاظر سرمایه گذاری روی کدام ارزهای دیجیتالی سود بیشتری دارد.
با تشکر فراوان