رئیس بانک مرکزی بریتانیا: ارز دیجیتال جای دلار را میگیرد!
مارک کارنی، رئیس بانک انگستان که همان بانک مرکزی بریتانیاست، گفته است که یک ارز دیجیتال پشتیبانی شده توسط بانک مرکزی میتواند جای دلار را به عنوان ارز ذخیره جهانی بگیرد.
به نقل از کویندسک، کارنی در گردهمایی سیاستهای اقتصادی در جکسول هول شهر وایومینگ در روز جمعه از نیاز جهان به یک سیستم بینالمللی پولی و مالی (IMFS) جدید سخن گفت. او ضمن صحبتهایش اشاره کرد که اگرچه دلار طی قرن گذشته نقش برجستهای در نظام جهان داشته است، اما پیشرفتهایی مثل رشد جهانیسازی و درگرفتن جنگهای تجاری باعث شده که تأثیر آنها بر عرصه اقتصادهای ملی بسیار بیشتر از گذشته باشد.
کارنی همچنین کاربرد دلار درزمینههایی مثل صدور اوراق بهادار، دادوستدهای بینالمللی و استفاده گسترده شرکتهای بزرگ از آن را از نشانههای سلطه آن بر اقتصاد کنونی جهان دانست. کارنی افزود:
باوجود اینها، پیشرفتهای صورت گرفته در اقتصاد آمریکا با تحریک نرخ تبادل دلار (در برابر دیگر ارزها)، تأثیرات غیرمستقیم زیادی بر بقیه کشورهای دنیا خواهد گذاشت. هنگامیکه اقتصاد جهان در حال نظام گیری مجدد است، قدرت دلار آمریکا درست به اندازه زمان سقوط سیستم برتون وودز (استاندارد طلا) اهمیت دارد.
کارنی چندین پیشنهاد برای دارایی جایگزین دلار معرفی کرد که شامل رنمینبی چین و از همه مهمتر یک ارز دیجیتال پشتیبانی شده توسط ائتلافی از بانکهای مرکزی است. او در این مورد گفت:
اما آیا شاید بهتر باشد که این ارز ترکیبی برتر (SHC) توسط بخش دولتی، با استفاده از شبکهای از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، عرضه شود. چنین ارزی قدرت آن را خواهد داشت که عوامل مؤثر در تسلط دلار بر تجارت جهانی را تضعیف کند.
او در ادامه گفت که به نظر او فناوری این قدرت را دارد که اثرات شبکهای حافظ دلار را مختل کند. او همچنین یادآوری کرد که تعداد تراکنشهای آنلاین رو به افزایش است و در این تراکنشها، پرداختهای الکترونیک به پول نقد ترجیح داده میشود.
با اینکه او به صراحت به ارزهای دیجیتال اشاره نکرد اما گفت:
هزینههای نسبتا بالای پرداخت های الکترونیک داخلی و فرامرزی باعث تشویق شرکتها برای ارائه نوآوری در این زمینه شده است. این شرکتها با بهکارگیری فناوریهای جدید سعی در پایین آوردن این هزینهها و ایجاد خدمات پرداخت خرد آسانتر برای مشتریان دارند.
لیبرای فیسبوک
به نظر کارنی بهترین نمونه این ارزها، پروژه لیبرای فیسبوک است. این غول شبکههای اجتماعی لیبرا را به شکل یک ارز باثبات و یک زیرساخت پرداخت معرفی میکند که توسط سبدی از ارزهای ملی پشتیبانی میشود.
اما به نظر او این ارز برای موفق شدن باید ابتدا مشکلات قانونی پیش روی خود را حل کند.
کارنی گفت:
بانک انگلیس و دیگر نهادهای قانونگذاری در این مورد بهصراحت گفتهاند که قوانین مربوط به هر سیستم پرداخت خصوصی، برخلاف شبکههای اجتماعی که استانداردها و قوانین مربوط به آن پس از پذیرش آن توسط میلیاردها کاربر و بهتازگی در حال نوشته شدن است، باید مدتها قبل از عرضه آن تعیین شود.
درست است که ارزهای دیجیتال هنوز برای جایگزینی دلار بهعنوان یک ارز جهانی آماده نیستند، اما ایده، ایده بسیار جالبی است.
او در این باره افزود:
خوب است این را هم در نظر بگیریم که یک ارز SHC که در یک سیستم مالی و پولی بینالمللی کار کند، با توجه به چالشهای کنونی پیش روی آن و خطرات حرکت بهسوی یک ارز ذخیره جدید مثل رنمینبی، پیامدهای بهتری برای جهان در پی خواهد داشت.
کارنی درباره تاثیر این ارز دیجیتال جدید گفت:
اگر این ارز برتر جدید بتواند سهم بیشتری از تجارت جهانی را در اختیار بگیرد، شوکهای اقتصادی آمریکا دیگر چنین اثر غیرمستقیم بزرگی در جهان نخواهند گذاشت؛ اما در مقابل تجارت جهانی حساسیت بیشتری نسبت به شرایط کشورهای صاحب سبد ارزهای پشتیبان آن خواهند داشت.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.