اتوتیونینگ و اورکلاک ماینر چه تفاوتی با هم دارند؟
استخراجکنندگان بیت کوین برای افزایش بازدهی دستگاههای خود معمولا به سراغ یکی از دو روش اورکلاک ماینرها یا اتوتیونینگ میروند اما گاهی اوقات این دو روش به اشتباه به جای یکدیگر استفاده میشوند. اما ماینرها برای بالا بردن درآمد ماینینگ خود چه روشهایی پیش رو دارند؟ در حال کلی، استخراجکنندگان برای افزایش درآمدشان دو راه بیشتر ندارند:
- دستگاههای جدید بخرند.
- عملکرد دستگاههای فعلی خود را بهبود بخشند.
خرید دستگاه جدید انتخاب پرریسکتری نسبت به مورد دیگر است. چرا که استخراجکننده باید هزینه زیادی در ابتدای عملیات متحمل شود و برای بازگشت سرمایه اولیه خود ماهها یا حتی سالها صبر کند که البته قیمت بیت کوین نیز در بازگشت سرمایه او مهمترین نقش را خواهد داشت.
در مقایسه با روش اول، بهبود عملکرد دستگاههای فعلی برای اکثر استخراجکنندهها زحمتی ندارد، اما ماینرها توجه کمتری به این موضوع نشان دادهاند. اورکلاک کردن دستگاهها تنها راه برای افزایش هشریت آنها نیست. در این مقاله به معرفی روش اتوتیونینگ، چگونگی افزایش درآمد ماینرها با این روش و تفاوتهای آن با اورکلاک ماینرها خواهیم پرداخت.
اورکلاک ماینر؛ هشریت بیشتر اما بهرهوری کمتر
اوایل سال ۲۰۱۸ استخراجکنندگان برای افزایش درآمدهایشان شروع به اورکلاک ماینرها کردند. به عبارتی اورکلاک ماینر به معنی مصرف انرژی بیشتر برای دستیابی به هش بیشتر در فرکانسهای بالاتر است تا کار بیشتری نسبت به تنظیمات کارخانه دستگاه تولید شود. برای مثال یک انت ماینر S۹ با قدرت ۱۳.۵ تراهش بر ثانیه و مصرف انرژی ۱۲۰۰ وات، با اورکلاک میتواند تا قدرت پردازش ۱۶ تراهش بر ثانیه و ۱۶۰۰ وات برسد.
با افزایش مداوم سختی شبکه که به خاطر ورود ایسیکهای بیشتر به مدار استخراج بیت کوین است، درآمد به دست آمده از طریق یک دستگاه طی زمان به مرور کاهش چشمگیری مییابد.
از این رو استخراجکنندگان به دنبال آن هستند که بیشترین درآمد را از دستگاههایشان طی مدت زمانی کوتاه و قبل از اینکه حاشیه سودشان توسط سختی شبکه مورد تهدید قرار بگیرد داشته باشند. برای همین هم بهرهوری دستگاه خود را با مصرف انرژی بیشتر و با هدف به دست آوردن بیت کوین بیشتر پایین میآورند. هرچند بهبود عملکرد دستگاه تنها به اورکلاک ماینر ختم نمیشود.
اتوتیونینگ؛ هشریت بیشتر و بهرهوری بالاتر
روش کمتر شناختهشده دیگری که برای ارتقای عملکرد ایسیکها مورد استفاده قرار میگیرد، اتوتیونینگ نام دارد. هر دو روش اورکلاک و اتوتیونینگ با اصلاح و یکسانسازی فرکانس هشبردها برای بهبود عملکرد ایسیک به کار میرود. فرق اصلی میان اورکلاکینگ و اتوتیونینگ در ظرافت و پیچیدگی تصحیح فرکانسها خلاصه میشود.
همانطور که حدس میزنید، تصحیح فرکانس با اورکلاک ماینر غیرمنطقیتر به نظر میرسد. این کار تنها با افزایش فرکانس هشبرد برای دستیابی به هشریت بیشتر انجام میشود اما در سمت مقابل اتوتیونینگ پیچیدهتر است. در این روش که با فریمور اتوتیونینگ انجام میشود، بهجای افزایش فرکانس هشبردها، فرکانس بر اساس هر تراشه جداگانه کالیبره میشود.
به عبارتی فریمور، فرکانس بهینه را جداگانه برای هر تراشه پیدا میکند و به تراشههای باکیفیتتر، فرکانسهای بیشتر و تراشههای کیفیت کمتر فرکانس پایین میفرستد. نتیجه نهایی با اتوتیونینگ، بهتر شدن نسبت W/TH در هر حالت از دستگاهی است که ماینر انتخاب میکند.
در صورت ترکیب اورکلاکینگ و اتوتیونینگ، امکان دستیابی به هشریتهای بیشتر یا حفظ هشریت افزایشیافته با مصرف انرژی کمتر نیز وجود خواهد داشت.
برای نمونه دستگاه اورکلاک شده انت ماینر S۹ که قدرت پردازشی ۱۶ تراهش برثانیه و مصرف انرژی ۱۶۰۰ وات دارد، با اتوتیونینگ میتواند تا ۱۷.۵ تراهش قدرت پردازشی با مصرف انرژی قبلی خود داشته باشد.
بازار فریمورهای اتوتیونینگ
هر کسی تجربه حضور چند ساله در صنعت استخراج را داشته باشد، شاهد رشد سریع آن نیز بوده است. در حالی که اتوتیونینگ امروزه عمل غیرمتعارفی به نظر میرسد، طی یک تا دو سال آینده به استاندارد و الزامی برای ماینرها تبدیل خواهد شد.
برای درک بهتر ارزش اتوتیونینگ برای ماینرهای خارج از چین که برای دسترسی به دستگاههای استخراج نسل جدید باید هزینه و زمان بیشتری را متقبل شوند، تیم برینز (Braiins) خود را وقف ساخت و توسعه فریمور با کیفیتی برای اتوتیونینگ کرده است تا توان پوشش عملیات ماینینگ را در هر مقیاسی داشته باشد.
ادوارد اونسون، مدیر توسعه کسبوکار این تیم در پادکستی که اخیراً منتشر شده است اظهار داشت که برینز او اس پلاس در هزینهها و عملکرد کاملا رقابتی ظاهر شده اما جنبههای دیگری مانند متنباز بودن، مجوز GPL و اعتبار به دست آمده از حضور ۷ ساله در صنعت استخراج بیت کوین از مزایای دیگر این فریمور هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اتوتیونینگ و سایر مزایای +Braiins OS به وبسایت آن مراجعه کنید.
سلام، میگن ریسک اورکلاک کارت گرافیک های AMD زیاده ، درسته ؟! الزام هستش حتما اورکلاک کنیم کارت گرافیک رو؟ یکی اگه راضی به همین سودش باشه نیاز هست اصلا اورکلاک کنه؟! چرا میگن انویدیا توی ماین بهتر از AMD هستش ؟