وزیر نیرو: یکی از عوامل خاموشیهای اخیر استخراج ارزهای دیجیتال بود!
رضا اردکانیان، وزیر نیرو، در جلسه هیئت دولت با اشاره به عوامل خاموشیهای اخیر، از استخراج ارزهای دیجیتال بهعنوان یکی از علل این خاموشیها اشاره کرد.
به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از ایرنا، رضا اردکانیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود:
امسال با وجود پیش بینیهایی که انجام شده بود با چند وضعیت غیرمتعارف نسبت به سال گذشته روبهرو شدیم که یکی گرمای زودرس بود؛ به این معنا که بهطور متوسط فروردین ماه حدود پنج درجه و اردیبهشتماه نیز چند درجه افزایش دما در سطح کشور اتفاق افتاد که این به معنای استفاده زودتر از دستگاههای سرمایشی بود که خود بار قابل ملاحظهای را نیاز دارد.
وی ادامه داد:
از طرفی خشکسالی قابل ملاحظهای که در سال آبی مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور ۱۴۰۰ ایجاد شد، منجر به کاهش قابل ملاحظه ظرفیت نیروگاههای برقآبی شد.
وزیر نیرو گفت:
ظرفیت نصب شده نیروگاههای برقآبی هنگامی که همه سدها پر آب باشند ۱۲ هزار مگاوات است که با احتساب مسائل بازدهی، حدود ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت علمی از این نیروگاهها میتوان داشت.
وی اضافهکرد:
همچنین نزدیک به 73 هزار مگاوات نیروگاه نصب شده حرارتی وجود دارد که با احتساب نیروگاههای برقآبی در مجموع 85 هزار مگاوات میشود که از آن ۷۳ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده حرارتی، ظرفیت عملیمان با توجه به مسأله عمر نیروگاه ها و فرسودگی آنها و با توجه به وضعیت دما و ارتفاع محل استقرار نیروگاه نسبت به سطح دریا، یک کاهش توان خروجی داریم.
اردکانیان بیان داشت:
بر این اساس در بهترین حالت حداکثر توان خروجی ما از آن ۷۳ هزار مگاوات، حدود ۵۰ هزار مگاوات است که با ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای برقآبی به ۶۰ هزار مگاوات میرسد؛ البته این ظرفیت وقتی به حداکثر میرسد که همه سدها پر بوده و همه واحدهای حرارتی نیز در مدار باشند.
وی افزود:
بخشی از شرایطی که امسال پیش آمد قابل پیشبینی و برای آن برنامهریزی شده بود، بخشی دیگر ناشی از گرمای زودرس و خشکسالی بود که که کاهش در توان نیروگاههای برقآبی را به دنبال داشت و بخشی دیگر، بحث رمزارزها بود.
وزیر نیرو توضیحداد:
درخصوص رمزارزها، آن حدی که ما بههمراه وزارت صنعت به عنوان ماینرهای مجاز داشتیم حدود ۳۲۱ مگاوات بود اما برآوردهای انجام شده داخلی و خارجی نشان میدهد ۱۰ درصد از انرژی مصرفی برای تولید رمزارزها برای ایران است.
وی گفت:
برآوردهای همکاران ما مصرف حدود ۲ هزار مگاوات انرژی برق را نشان میدهد که توسط ماینرها مصرف می شود، اما فقط 320 مورد آنها مجاز بود که اینها خاموش شدند.
اردکانیان افزود:
مجموعه اینها شرایطی پیش آورد که ما در ۳۱ اردیبهشت ماه با اوج بار مواجه شدیم، در حالی که پارسال این اوج بار در اواخر خرداد و در سال ۹۸ در تیرماه اتفاق افتاده بود.
وی اظهار داشت:
اعدادی که هر روز گزارش میشود حاکی از آن است که اوج باری که در فصل بهار با آن روبهرو میشویم در سالهای قبل در تابستان رخ میداده است، البته بخشی قابل پیشبینی بوده و برای آن برنامهریزی شده بود.
وزیر نیرو به تلاش برای جابهجایی بار بخش صنعت و کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد:
انعقاد بیش از ۳۰۰ هزار توافق نامه با این بخش ها از پارسال در دستور کار قرار گرفت که براساس آن صاحبان صنایع و دارندگان چاههای کشاورزی درصورت جابهجایی زمان بار به ساعتهای غیر اوج مصرف، میتوانند از برق رایگان یا با تخفیف بیشتر بهرهمند شوند.
وی گفت:
این امر بخشی از کمبود تولید برق را جبران کرد و از طرف دیگر بر همکاری مشترکان خانگی و تجاری تأکید شد تا این بخش با کاهش مصرف و نیز استفاده از دمای آسایش (تنظیم درجه کولرگازی بر روی ۲۵ درجه) کمک بزرگی به تأمین پایدار برق کند.
اردکانیان ادامه داد:
همه تلاشها بهکار گرفته شده تا دیگر شاهد اعمال خاموشی نبوده و بتوان برق مورد نیاز را تأمین کرد.
وی از کاهش صادرات برق بهعنوان راهکار دیگر تأمین برق مورد نیاز کشور خبر داد و گفت:
در برخی مواقع و براساس قراردادهای موجود این موضوع یعنی صادرات برق به صفر نیز نزدیک شد.
اردکانیان افزود:
علاوه بر آن واردات برق به مقداری که مقدور بود افزایش یافت و در مذاکراتی که با مقامهای جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و ارمنستان به نتیجه رسیده تلاش میشود تا برق مورد نیاز تأمین شود.
این عضو کابینه دولت، یکی دیگر از علل خاموشیها را تأخیر در برنامه تعمیرات نیروگاهها اعلام کرد و گفت:
هر سال از آخر شهریور برنامه تعمیرات ۷۰ هزار مگاوات نیروگاه بخار شروع میشود.
وی افزود:
اینها بهمرور برای تعمیرات میروند و بهتدریج نیز از تعمیرات خارج میشوند و مطابق برنامه تعمیرات نیروگاهها، نخستین واحدها در مهرماه برای تعمیر میروند و آخرین واحدها اواخر خرداد برمیگردند.
وزیر نیرو ادامهداد:
این برنامه تعمیراتی به گونهای تنظیم میشود که با مشکل خاموشی روبهرو نشویم، البته اتفاقی که زمستان پارسال رخ داد و مقداری برنامه رفتن به تعمیرات را در برخی از واحدها عقب انداخت بهدلیل کمبود گاز بود.
وی یادآور شد:
پارسال بهدلیل افزایش مصرف گاز خانگی و سرمای شدید، نیروگاهها با کمبود دریافت گاز از شرکت ملی گاز روبهرو شدند؛ در این زمینه تدبیر شد تا نیروگاههای بخاری که میتوانند از سوخت مایع استفاده کنند به تعمیرات نروند و با سوخت مایع برق تولید کنند تا خاموشی نداشته باشیم.
اردکانیان اضافهکرد:
این موضوع تا حدودی رفتن برخی از واحدها به تعمیرات را از برنامه عقب انداخت، البته همان واحدها به همت تکنسینها و مهندسان که در دمای ۷۰ درجه ایستادند و کار کردند، حتی دو هفته زودتر از برنامه خود به مدار برگشتند.
وی خاطرنشانکرد اکنون تقریبا عمده واحدها به مدار تولید برگشتهاند و نیروگاه بوشهر هم که مقداری تأخیر داشت، در مدار قرار دارد.
چرند محض
اینو بگو چندتا نیروگاه ساختید ؟؟؟؟؟؟
اون موقع مشخص میشه اشکال کجاه