رئیس بانک تسویه حسابهای بینالمللی: بیت کوین بهعنوان یک ارز شکست خورده است
رئیس بانک تسویه حسابهای بینالمللی با انتقاد از بیت کوین، این ارز را «شکستخورده» نامید و گفت که بیت کوین با یک حمله ۵۱ درصدی نابود میشود. صحبتهای او خشم بسیاری از طرفداران ارزهای دیجیتال را برانگیخته است.
به گزارش کوین دسک، آگوستین کارستنس (Agustín Carstens) رئیس بانک تسویه حسابهای بینالمللی (BIS) روز چهارشنبه در گفتوگویی نسبت به ماندگاری بلندمدت بیت کوین ابراز تردید کرد و گفت که ممکن است زمان ببرد، اما بالاخره یک حمله ۵۱ درصدی موجب سقوط ارز دیجیتال اصلی جهان خواهد شد.
اظهاراتی که کارستنس هنگام گفتوگو با مؤسسه هوور (Hoover Institute) مطرح کرد، تأکیدی بود بر باور او مبنی بر اینکه بیت کوین نمیتواند یک ارز، ابزار مبادله و مکانیسمی برای ذخیره ارزش باشد. از نظر کارستنس، بیت کوین صرفاً بهعنوان یک «دارایی سوداگرانه» کار میکند و بهندرت میتوان از آن بهعنوان پول استفاده کرد.
او همچنین هشداری جدی به کسانی داد که احتمالاً قصد سرمایهگذاری در بیت کوین را دارند. او با بیان اینکه بیت کوین از هم خواهد پاشید گفت:
از همه مهمتر، سرمایهگذاران باید آگاه باشند که بیت کوین ممکن است بهطور کامل از هم بپاشد. کمیابی و رمزنگاریشدن به تنهایی برای تضمین مبادله کافی نیست.
کارستنس سپس حملات خود را متوجه عواملی کرد که بیت کوین با آنها سرپا میماند. او به «اثرات جانبی تأسفآور» ناشی از وابستگی وحشتناک بیت کوین به مصرف برق اشاره کرد که به گفته او به اندازه مصرف کل کشور سوئیس، محل استقرار بانک تسویه حسابهای بینالمللی، است. بهگفته وی، در حال حاضر آتش مکانیسم اثبات کار بیت کوین با مصرف حجم هنگفتی از انرژی روشن میماند.
رئیس بانک تسویه حسابهای بینالمللی حملات ویژهای هم به خصیصه کمیابی بیت کوین ترتیب داد و آن را نقطه شکستِ ناگزیر سیستم توصیف کرد که بهصورت سقف عرضه ۲۱ میلیون واحدی در کدهای بیت کوین قرار گرفته است. او گفت عرضه سکههای کمتر بهمعنای تعداد کمتر ماینرهایی است که تراکنشها را پردازش میکنند و زمان انتظار برای تأیید [تراکنش] افزایش خواهد یافت و به تبع آن، آسیبپذیری بیت کوین در مقابل «حمله اکثریت» نیز بالا میرود.
کارستنس افزود:
بنابراین واضح است که اگر پول دیجیتال میخواهد ماندگار باشد، بانک مرکزی باید در تضمین پایداری ارزش، اطمینان از کشش عرضه کل این پول و نظارت بر امنیت کلی سیستم، نقشی محوری داشته باشد.
جیمسون لوپ (Jameson Lopp)، مسئول ارشد فنی استارتاپ ذخیره بیت کوین کاسا (Casa)، در مصاحبه خود گفت که استدلالهای کارستنس با واقعیتهای فنی بیت کوین همخوانی ندارد.
او در یک پیام ایمیلی نوشت:
اینکه بیت کوین مانند دیگر شبکهها مورد حمله قرار گیرد محتمل نیست، چراکه تهیه سختافزار لازم برای این کار نیازمند سرمایهای هنگفت است که باید از پیش آماده باشد. این فقط زمانی ممکن است که یک شبکه دیگر امنشده با الگوریتم SHA256 به وجود آید و استخراج آن بسیار باارزشتر از استخراج بیت کوین باشد.
نیک کارتر، از مدیران ارشد کاسل آیلند ونچرز (Castle Island Ventures)، در پاسخ به استدلالهای کارستنس تصریح کرد، آسیبپذیری به معنای پولنبودن نیست. اصلا مهم نیست که بیت کوین پول باشد یا نه، چراکه بیت کوین «ابزاری برای ذخیره ارزش ورای زمان و فضا» است. از نظر کارتر، بیت کوین در این مقوله بهتر از طلا بوده است.
کارتر همچنین گفت که وابستگی شبکه بیت کوین به انرژی، تابع ارزش و انتشار است نه امنیت و ضرورت. او افزود:
صرفنظر از این موارد، هزینه انرژی کاملاً ارزش پرداختش را دارد، چراکه وجود یک کالای پولی غیردولتی چیزی است که برای جهان ارزشمند است.
آدم حسودی هست از قیافش معلومه😃