یادآوری اهمیت بیت کوین، پس از بلوکه شدن ۱.۲ میلیارد دلار از طلاهای ونزوئلا در بانک انگلستان !
وبسایت خبری تحلیلی Newsbtc، در مقالهای جالب با اشاره به بلوکه شدن داراییهای ونزوئلا در بانکهای خارجی، از قدرت دولتهای بزرگ جهان در نقض مالکیت پول و دارایی انتقاد کرد و یک بار دیگر اهمیت داراییهای غیرمتمرکز مانند بیت کوین را یادآور شد. ترجمه این مقاله را در زیر میخوانید.
به گزارش بلومبرگ در تاریخ ۲۶ ژانویه (ششم بهمن)، بانک انگلستان یا همان بانک مرکزی بریتانیا، درخواست نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا برای برداشت طلاهای این کشور به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار را رد کرد.
این اقدام پس از درخواست مقامات بلند پایه آمریکایی از همتایان بریتانیایی خود مبنی بر عدم اجازه دسترسی دولت مادورو به داراییهای خارجی، انجام شد. بریتانیا و بسیاری دیگر از کشورها درخواست ایالات متحده را پذیرفتند تا به تلاشهای آمریکا برای براندازی مادورو کمک کنند. لابی ضد مادورو همچنین خوان گوایدو، رئیس مجلس ملی این کشور را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت شناخت.
با این حال به نظر نمیرسد که مادورو مایل به تسلیم باشد. به گزارش منابع آگاه، این رئیس جمهور تا زمان برخورداری از حمایت ارتش، مایل به عقب نشینی نیست. این واکنش، آمریکا را ترغیب به اعمال تحریمهای شدیدتر بر ونزوئلا میکند. گفته میشود که بانک مرکزی ونزوئلا حدود ۸ میلیارد دلار دارایی در کشورهای خارجی دارد.
جسی پاول (Jesse Powell)، مدیر اجرایی صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال کراکن (Kraken)، با اشاره به این وضعیت سیاسی، اهمیت داراییهای غیرمتمرکزی مانند بیت کوین را یادآور شد.
پاول در توییتر خود نوشت:
وقتی خزانه مال شما نیست، طلا هم مال شما نیست.
جمله او یادآور شعار معروف «وقتی کلیدها مال شما نیست، بیت کوین هم مال شما نیست.» از آندرس آنتونوپولوس است. آنتونوپولوس، محقق مشهور بیت کوین، این جمله را در زمان هک بزرگ صرافی بیتفینکس که منجر به سرقت ۷۰ میلیون دلار بیت کوین شد، به زبان آورد.
از دیدگاه فنی، دارندگان ارز دیجیتال با نگهداری امن کلیدهای خصوصی خود میتوانند از مالکیت به معنای واقعی لذت ببرند. اما اگر آنها داراییهای خود را به دست متولیان شخص سوم بسپارند، در حقیقت اشخاص شخص سوم کلید خصوصی آنها را نگهداری میکنند. این دقیقا مانند عملکرد بانکهاست. آنها برای مشتریانشان پول را نگهداری میکنند و میتوانند بدون اجازه مالک آنها اقدام به سرمایهگذاری یا بلوکه کردن پولها کنند.
براساس گفتههای پاول، ونزوئلا میتوانست بیت کوین یا داراییهای شبیه به آن را ذخیره کند که نیاز به متولی نداشته و کنترل تمام آن در دست مالک است. این موضوع برای کشورهایی که درگیر انواع مختلفی از تحریمهای اقتصادی هستند هم صدق میکند. از آنجایی که بیت کوین سیستمی بیطرفانهتر و یکپارچهتر از ارزهای رایج دولتی است و از آنجایی که نمیتواند تحت تحریم یا محدودیت قرار بگیرد، این امکان را به اشخاص حقیقی یا حقوقی خواهد داد که بدون از دست دادن مالکیت، از یک دارایی ارزشمند نگهداری کنند.
آیا بیت کوین میتواند به تحریمهای اقتصادی پایان دهد؟
بیت کوین که به عنوان یک فناوری و دارایی غیرمتمرکز به طور قابل ملاحظهای رشد کرده است، هنوز با هدفش که رسیدن به سلطه جهانی به عنوان ارز ذخیرهای است، فاصله دارد. ساختار فعلی اقتصادی محکوم به شکست است که فضا را برای جایگزینها باز میکند. متاسفانه بیت کوین قبل از اینکه بخواهد به عنوان یک تهدید و سلاح در مقابل تحریمهای اقتصادی آمریکا عمل کند، نیاز به بهبودهای زیادی دارد.
به عنوان نمونه، نوسان و دستکاری قیمت، همچنان به عنوان بزرگترین تهدیدات برای رونق بیت کوین به حساب میآیند.
کشورهایی مانند ونزوئلا به آزمایشگاههای بزرگی برای تست بزرگ بیت کوین تبدیل شدهاند. تنها ۵۷ درصد از جمعیت ونزوئلا دارای حساب بانکی بوده و کمتر از این رقم کارت اعتباری دارند. با این حال بیش از ۹۰ درصد مردم این کشور دارای یک تلفن همراه هوشمند هستند.
حالا همه چیز به یک رهبری جهانی بستگی دارد تا با ایجاد یک شبکه از تونلهای مالی، رسما تحریمهای آمریکا را دور بزند. اما این احتمال بیشتر است که نظام مالی جایگزین به جای یک دارایی دیجیتال غیرمتمرکز مثل بیت کوین، از یک ارز دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی حمایت کند که البته هر دوی آنها روی تلفن همراه قابل اجرا هستند.
با این حال امیدواریم آن ارز بیت کوین باشد.
برای کشور ها نگهداری بیت کوین با این همه نوسان سود نداره و ممکنه یک شبه نصف دارایی مملکت بره رو هوا