اعتراض به تعرفه برق صنعت ماینینگ روی میز دیوان عدالت
به گزارش ارزدیجیتال به نقل از خبرنگار مهر، سپهر محمدی رئیس هیات مدیره انجمن بلاک چین ایران در نشست خبری که امروز صبح امروز (سه شنبه ٢٢ مرداد) با اشاره به اینکه صنعت بلاک چین فرصت های مناسبی را در اختیار کشور قرار داد تا بتوان از این فرصت کسب سود کند، گفت:
مهر ماه سال گذشته وزارت نیرو در پی تعریف تعرفه برای تولید رمز ارز جلساتی را برقرار کرد که نتیجه این جلسات امسال به هیات دولت رفت.
وی تصریح کرد:
متاسفانه در حال حاضر ماینرهای ما در حال خروج از کشور هستند و بیشتر به کشورهایی نظیر گرجستان، قزاقستان، ارمنستان و روسیه مهاجرت می کنند چرا که نرخ برق ارائه شده در این منطقه رقم مناسبی است، علاوه بر آن این کشورها آب و هوای خنکی داشته که مناسب فعالیت صنعت ماینینگ رمزارز است. به گفته این مقام مسئول ما در نظر داشتیم تا با راه اندازی و تقویت این صنعت بخشی از نیاز دولت به ارز را در شرایط تحریمی تامین کنیم. این در حالی است که اکنون شرایط کنونی نه به صلاح دولت است و نه بخش خصوصی و به جای اینکه یک بازی برد-برد شکل بگیرد یک بازی باخت-باخت را تجربه می کنیم. در حالی که دولت می توانست از نظر کارشناسی بخش خصوصی در این زمینه استفاده کند.
محمدی اظهار داشت:
در صورتی که این مصوبه اصلاح نشود اعتراض خود را به منظور تعلیق این مصوبه به دیوان عدالت اداری ارائه می کنیم. از سوی دیگر باید در نظر داشت ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد حاصل از تولید ارزرمزها مجدد به چرخه تولید آن بازمی گردد که به این ترتیب باید گفت سرمایه ای در این راستا از کشور خارج نخواهد شد. بنابراین رقم میانگین صادراتی برق برای تعرفه تولید رمزارزها رقمی گنگ و غیرقابل قبول است چرا که کشورهای اطراف ما هزینه برق را دو سنت محاسبه می کنند و حتی در تعرفه واردات نیز یارانه ای برای فعالان این حوزه قائل می شوند.
محمدی با اعلام اینکه دستگاه های ماینینگ رمزارز از تابستان سال جاری خاموش هستند، تصریح کرد:
متاسفانه بسیاری از فعالان این صنعت در حال خروج از کشورند و کشورهایی نظیر روسیه و قزاقستان را به عنوان مقصد فعالیت خود در نظر گرفتند.
به گفته وی، بلاک چین در ایران آغاز شده و انقلاب به همراه داشته است. بخشی از هزینه های هنگفت این صنعت را صرف خریداری دستگاه هایی می کنیم که در بسیاری از مواقع تنها شش ماه عمر مفید دارند.
رئیس هیات مدیره انجمن بلاک چین ایران از رمزارز به عنوان طلای دیجیتال یاد کرد و گفت:
یا تولید رمزارز را به عنوان صنعت قبول داریم یا نداریم در صورتی که آن را به عنوان صنعت بپذیریم باید تعرفه برق صنعتی را برای آن در نظر بگیریم.
محمدی، سهم ایران از کل ماینینگ دنیا را دو درصد دانست و ادامه داد:
بیت کویت یازدهمین ارز دنیاست این در حالی است که کل برق مورد نیاز برای ماینینگ برق در ایران بین ۵۰۰ تا هزار مگاوات است که این رقم تنها نیم درصد کل کشور (کمتر از مازاد مصرف و اتلاف برق) است. با توجه به اینکه هر واحد خانگی می تواند تا ۳۰۰ مگاوات مصرف برق داشته باشد در صورتی که شرایط مساعدی برای فعالیت در این حوزه ایجاد نشود می توانیم شاهد ماینرهای خانگی باشیم.
وی اظهار داشت:
دولت در این صنعت هیچ حمایت ویژه ای نداشته است در حالی که هر ۱۲۰۰ دستگاه با برق مصرفی دو مگاوات ۳۲ نفر اشتغالزایی دارند. سال گذشته ۳.۲ دهم میلیارد دلار سهم ایران برای خرید بیت کوین بود که به منزله خروج ارز از کشور است.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن بلاک چین ایران کل هزینه های صنعت ماینینگ در روسیه که شامل هزینه برق، نگهداری و … می شود ۳.۴ سنت است که رقم بسیار جذابی برای حضور سرمایه گذاران این صنعت به شمار می رود.
وی در پایان تصریح کرد:
خواهان شرایط خاصی نیستیم بلکه معتقدیم باید برای صنعت ماینینگ تعرفه صنعتی وضع شود و می تواند یک تعرفه برق رقابتی باشد. نمی خواهیم فرار مالیاتی داشته باشیم و خواهان واردات قانونی دستگاه های خود هستیم. کل هزینه های این در حالی است که هر کجا دولت ورود کرده است زمینه های فساد ایجاد شده است.
نکته ظریفی بود : " به عنوان صنعت شناختید ولی برق صادراتی میدید به جای برق صنعتی "
کلا تناقض وجود داره در تصمیمات مدیریتی مملکت. هیچیش به هیچ جاش نمیخوره. کجای دنیا به مردم خودشون برق صادر می کنن ( مفهوم تعرفه برق صادراتی ). کاملا درست گفتن که هرجا دولت ورود میکنه فساد ایجاد میشه. کلمه حمایت کاملا مفهوم خودش رو در قانون گذاری ها از دست داده . این کجاش حمایته ؟ این سوزوندن ریشه ماینینگ در مملکته. برق صادراتیو مالیاتو میبندن برای ماینینگ از اونورم میگن نیروگاه بزنین ولی گاز یارانه ای نمیدیم. یهو بگید ملت جمع کنین دستگاهاتونو دیگه. چرا انقدر بازی میدین مردمو. یه روز نمیشه خبر خوب شنید خسته شدن دیگه مردم