ارز‌ها: ۳۱,۶۵۷
ارزش بازار: ۳.۲۴۴ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۰,۵۶۷ تومان

مدیرعامل سابق شرکت نیسان برای فرار از ژاپن ۵۰۰ هزار دلار بیت کوین پرداخت کرده بود

مدیرعامل سابق شرکت نیسان برای فرار از ژاپن ۵۰۰ هزار دلار بیت کوین پرداخت کرده بود

کارلوس گوسن (Carlos Ghosn)، مدیرعامل سابق نیسان که در دسامبر گذشته (آذر ۹۸) در حالی که در انتظار حکم دادگاه در حبس خانگی به‌سر می‌برد، توانست با پرداخت نیم‌میلیون دلار بیت کوین، از ژاپن فرار کند.

به گزارش کوین ‌تلگراف، به‌گفته‌ افراد آگاه از پرونده گوسن، پسر وی از طریق صرافی کوین ‌بیس، ۵۰۰ هزار دلار به حساب پیتر تیلور (Peter Taylor) واریز کرده بود. تیلور یکی از دو فردی است که در متواری‌کردن گوسن از ژاپن، دست داشته‌اند. تیلور به‌همراه پدرش مایکل تیلور (Michael Taylor) که پیش‌تر عضو نیروهای ویژه ارتش ایالات متحده بوده است، گوسن را در جعبه نگه‌داری آلات موسیقی، جاسازی کردند و توانستند او را از فرودگاه بین‌المللی کانسای (Kansai) در اوزاکای ژاپن فراری دهند.

شواهد نشان می‌دهد که گوسن به مایکل و پیتر تیلور، ۱.۳۶ میلیون دلار پرداخت کرده بود تا وی را از ژاپن به لبنان، سرزمین مادری گوسن، منتقل کنند. گفتنی است پرداخت‌ها با استفاده از بیت کوین و در چندین قسط از ژانویه (دی‌ماه ۹۸) تا مه (اردیبهشت) انجام شده بود. کارآگاهان ژاپنی می‌گویند که خود گوسن، علی‌الحساب به‌طور مستقیم ۸۶۰هزار دلار را به شرکتی تحت مالکیت پیتر تیلور، واریز کرده است.

پیتر و مایکل تیلور از ماه مه (اردیبهشت) با درخواست دولت ژاپن در ایالات متحده در بازداشت به‌سر می‌برند. به‌دلیل فقدان قرارداد استرداد مجرمان میان ژاپن و لبنان، گوسن اکنون در لبنان آزاد است.

گوسن، طی سه سال گذشته در خلال سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ در ژاپن، چهار بار بازداشت و تفهیم اتهام شد. گفتنی است اتهامات گوسن به‌زمان مدیرعاملی وی در شرکت نیسان بازمی‌گردد. طی این دفعات، گوسن با مجازات‌های بازداشت، حبس انفرادی، بازجویی بدون حضور وکیل و حبس خانگی محکوم شد. وکیل و نزدیکان گوسن، با اعتراض به این رویه، آن را گروگان‌گیری نامیدند و مقامات قضایی ژاپن را متهم کردند که با تمدید پیاپی مدت بازداشت گوسن، او را وادار به اعتراف کرده‌اند.

مدیرعامل سابق نیسان، از ماه آوریل سال گذشته (فروردین ۹۸) در توکیو تحت بازداشت خانگی قرار داشت. در این زمان، پیتر و مایکل تیلور با پوشش شرکت در یک کنسرت وارد این شهر شدند. گوسن این آزادی را داشت که به هتل گرند هایت (Grand Hyatt) رفت‌وآمد داشته باشد. در این هتل، وی با پیتر و مایکل تیلور ملاقات کرد و پس‌ازآن با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی از توکیو به اوزاکا رفت. در این شهر، گوسن در داخل جعبه محافظ آلات موسیقی مخفی و با یک هواپیمای شخصی به استانبول و پس‌ازآن نیز با پرواز دیگری به بیروت متواری شد.

پرونده گوسن تشابهاتی با پرونده مارک کارپلس (Mark Karpeles)، مدیرعامل صرافی ارزهای دیجیتال ام‌تی گاکس (Mt.Gox) دارد.

هر دوی این افراد به‌دلیل ارتکاب جرایم مالی، تحت پیگرد سیستم قضایی ژاپن بودند. کارپلس نیز مثل گوسن با سیستم قضایی این کشور آشنایی داشت و پس از دستگیری در اوت ۲۰۱۵ (مرداد ۹۴)، ۱۱ ماه را در حبس گذرانده بود. پیش از فرار گوسن، این دو نفر در زندان با یکدیگر حتی گفت‌وگو داشته‌اند که احتمالا در تصمیم گوسن برای فرار از ژاپن تأثیرگذار بوده است.

بااین‌حال، کارپلس، تسلیم نظام قضایی ژاپن شد. وی در نهایت، از اتهامات مربوط به صرافی ام‌تی گاکس تبرئه شد، اما در رابطه با ضعف مدیریت وجوهات مالی الکترونیک، مجرم شناخته شد. آخرین فرجام‌خواهی کارپلس در خصوص حکم صادره علیه وی در ژوئن (خردادماه)، از سوی دادگاه عالی ژاپن، پذیرفته نشد.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب