۵ معیار کلیدی که میتوانید با آنها پایان روند نزولی بیت کوین را شناسایی کنید
پیشبینی کف بازار ارزهای دیجیتال تقریباً غیرممکن است؛ اما معاملهگران میتوانند با استفاده از چند شاخص مهم و کاربردی پایان بازار نزولی را حدس بزنند.
بازار صعودی ارزهای دیجیتال به پایان رسیده و این واقعیت که زمستان طولانی ارزهای دیجیتال آغاز شده، مطمئناً معاملهگران را ترسانده است. قیمت بیت کوین به حدی سقوط کرده که حتی فروشندگان هم انتظارش را نداشتند. برخی از سرمایهگذاران هم احتمالاً اکنون در فکر فرو رفتهاند و متعجباند که بیت کوین چطور میخواهد این همه سقوط را جبران کند.
قیمت ارزهای دیجیتال هر روز کاهش مییابد و سؤالی که ذهن همه را درگیر گرده این است که بازار نزولی کِی تمام میشود و تا کجا ادامه دارد. پیشبینی اینکه بازار نزولی دقیقاً کِی به پایان میرسد، غیرممکن است، اما با مطالعه روندهای نزولی قبلی میتوان به نشانههایی از زمان پایان این مرحله نزولی دست پیدا کرد.
در این مطلب که بر اساس مقالهای از وبسایت کوین تلگراف نوشته شده است، قصد داریم پنج شاخص را بررسی کنیم که با کمک آنها میتوانیم زمان پایان زمستان بیت کوین و ارزهای دیجیتال را تخمین بزنیم.
روند استخدام و تعدیل نیرو در شرکتهای فعال در صنعت ارزهای دیجیتال
یکی از نشانههای کلاسیک زمستان ارزهای دیجیتال، اخراج گسترده کارکنان شرکتهایی است که در این صنعت فعالیت میکنند. دلیل آن هم این است که شرکتها سعی میکنند هزینههایشان را کاهش دهند تا بتوانند در این دوران کمفروغ دوام بیاورند.
در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ اخبار زیادی مبنی بر اخراج کارمندان شرکتهای حاضر در صنعت ارزهای دیجیتال منتشر میشد. برخی از شرکتهای بزرگ این صنعت که در آن زمان دست به چنین اقدامی زدند، مؤسساتی مانند کانسنسیس (ConsenSys) و بیتمین (Bitmain) و همچنین صرافیهایی مثل هوبی (Huobi) و کوین فلور (Coinfloor) بودند.
اخراجهای اخیر صنعت ارزهای دیجیتال، از جمله کاهش ۱۹ درصدی تعداد کارکنان کوین بیس (Coinbase) و کاهش ۱۰ درصدی کارکنان جمینای (Gemini) نگرانکننده است؛ اما با توجه به اینکه بازار نزولی فعلی بهتازگی آغاز شده، احتمالاً این جریان هنوز به اوج خود نرسیده است. بهعبارت دیگر، احتمالاً نمیتوانیم هماکنون به این معیار بهعنوان مدرکی مبنی بر اینکه بازار نزولی در حال اتمام است، اشاره کنیم.
یکی از نشانههای بهبود بازار ارزهای دیجیتال این است که شرکتها دوباره شروع به استخدام میکنند و پروژههایی جدید با بودجههایی قابلتوجه راهاندازی میشوند. این عوامل نشان میدهند که سرمایهها به بازار برگشتهاند و سختترین روزهای بازار نزولی دیگر به اتمام رسیده است.
بررسی موقعیت میانگین متحرک ساده ۲۰۰هفتهای بیت کوین
عامل تکنیکالی که چند بار در گذشته توانسته پایان دوره نزولی بیت کوین را نشان دهد، این بوده که قیمت بیت کوین ابتدا به زیر میانگین متحرک ساده ۲۰۰هفتهای (SMA200) خود رسیده و سپس مجدداً به بالای آن صعود کرده است.
همان طور که در نواحی مشخصشده با فلشهای بنفشرنگ در نمودار بالا میبینید، در گذشته هرگاه بعد از اینکه قیمت بیت کوین به زیر میانگین متحرک ۲۰۰هفتهای (خط آبی روشن) خود رسیده و سپس به بالای آن برگشته، روند صعودی در ادامه آغاز شده است.
اگر قیمت بیت کوین به بالای قیمت تحققیافته (خط سبزرنگ) برسد، تأیید میشود که روند بازار احتمالاً در ادامه مثبت خواهد شد. گفتنی است قیمت تحققیافته نشاندهنده قیمت خرید کل بیت کوینهای درگردش است.
نگاه به موقعیت شاخص قدرت نسبی
شاخص قدرت نسبی (RSI) یکی دیگر از شاخصهای تکنیکالی است که میتواند نشان دهد بازار نزولی چه زمانی به کف خود میرسد.
در بازارهای نزولی قبلی RSI بیت کوین ابتدا به منطقه اشباع فروش میرسید و سپس وقتی که این ارز دیجیتال تا کف قیمتی خود کاهش مییافت، RSI به زیر سطح ۱۶ سقوط میکرد.
بر اساس دو ناحیه نارنجیرنگی موجود در نمودار بالا میتوان گفت تا وقتی RSI به بالای سطح ۷۰ و به محدوده اشباع خرید نرسیده باشد، نمیتوان با قطعیت گفت که بیت کوین در کف خود قرار دارد. گفتنی است بازگشت به بالای سطح ۷۰ این موضوع را تأیید میکنند که تقاضا خریداران بار دیگر افزایش یافته است.
نسبت ارزش بازار به ارزش بازار تحققیافته
شاخص «MVRV Z-Score» ارزش بازار یک ارز دیجیتال را با ارزش بازار تحققیافته آن مقایسه میکند و نشان میدهد که قیمت این ارز بیشتر یا کمتر از ارزش منصفانه آن است.
در نمودار بالا، موج آبیرنگ نشاندهنده ارزش فعلی بازار بیت کوین، خط نارنجیرنگ نشاندهنده قیمت تحققیافته و خط قرمزرنگ نشاندهنده امتیاز Z است. امتیاز Z در واقع انحراف از معیاری است که شکاف بین رقم ارزش بازار و ارزش تحققیافته را نشان میدهد.
همان طور که در نمودار میبینید، در بازارهای نزولی قبلی، امتیاز Z به زیر سطح ۰.۱ (کادر سبزرنگ در پایین نمودار) رسیده و تنها زمانی شروع روند صعودی بیت کوین تأیید شده که این شاخص به بالای محدوده ۰.۱ صعود کرده است.
بر اساس عملکرد شاخص مذکور در گذشته، میتوان گفت که روند بیت کوین در کوتاهمدت همچنان نزولی است و پس از آن برای دورهای طولانیمدت وارد یک بازار خنثی میشود.
ضریب میانگین متحرک دوساله
آخرین شاخصی که میتواند زمان اتمام روند نزولی بازار را به سرمایهگذاران بیت کوین نشان دهد، ضریب میانگین متحرک دوساله آن است. این شاخص میانگین متحرک دو سال گذشته بیت کوین و ضریب ۵ برابری میانگین متحرک دوساله بیت کوین با قیمت را بررسی میکند.
هر زمان که قیمت بیت کوین به پایین ضریب میانگین متحرک دوساله میرسد، وارد ناحیه نزولی میشود. از طرفی، وقتی قیمت بیت کوین به بالای ضریب میانگین متحرک ۲ ساله صعود کند، روند صعودی از سر گرفته خواهد شد.
ضمن اینکه صعود قیمت به بالای ضریب ۵ برابری میانگین متحرک دوساله آن، نشاندهنده یک بازار صعودی کامل و زمانی مناسب برای ذخیره سود است.
معاملهگران میتوانند از این شاخص (خط سبزرنگ) بهعنوان سیگنالی برای انباشت استفاده کنند. علاوه بر این، میتوانند منتظر بمانند تا قیمت بیت کوین از میانگین متحرک دوساله خود عبور و سیگنالی مبنی بر پایان بازار نزولی ارائه کند.
مهم نیست از کدام شاخص ذکرشده استفاده میکنید؛ فقط باید به یاد داشته باشید که هیچ شاخصی بینقص نیست و همیشه ریسک کاهش بیشتر قیمت ارزهای دیجیتال وجود دارد.
درود چرا 200 روزه را 200 هفته ای نوشته اید