۳ دلیل برای آنکه قیمت بیت کوین ممکن است به محدوده ۵۰ تا ۶۰ هزار دلاری برسد
ویلی وو (Willy Woo)، تحلیلگر مطرح بازار ارزهای دیجیتال، با اشاره شاخصهای درونزنجیرهای بیت کوین، معتقد است که احتمال جهش ناگهانی به محدوده ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار وجود دارد.
به گزارش کوین تلگراف، ویلی وو معتقد است که با توجه به وضعیت چند شاخص مختلف قیمت بیت کوین، این احتمال وجود دارد که رالی فعلی بازار همچنان ادامه داشته باشد.
او در خبرنامه تازه خود از انتظارش برای رسیدن قیمت بیت کوین به بازهای بین ۵۰,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ دلار صحبت میکند. بهگفته وی، قیمت بیت کوین در حالی به اوج سهماهه خود در ۴۲,۰۰۰ رسید که چند روز پیش از آن به زیر حمایت روانی ۳۰,۰۰۰ دلاری سقوط کرده بود. ویلی در این باره نوشت:
انتظاراتم شبیه به اوج تاریخی ۲۰,۰۰۰ دلاری بیت کوین در ژانویه است. حالا قیمت چند روز (حداکثر ۲ هفته) بین ۴۰,۰۰۰ تا ۴۲,۰۰۰ قرار داشته است تا از سد مقاومتها بگذرد. پس از آن حرکت به ۵۰,۰۰۰ دلار خیلی سریعتر انجام میگیرد. ۵۰,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ دلار محدوده تثبیت اصلی بعدی قیمت است.
کاهش عرضه بیت کوین
قیمت بیت کوین ماه ژوییه با صحبتهای ایلان ماسک، جک دورسی و کتی وود (Cathie Wood) بیشتر شد. از جمله دیگر عواملی که روند افزایش قیمت بیت کوین را تسریع کرد، شایعه پذیرش بیت کوین توسط آمازون بود؛ شایعهای که کمی بعد توسط این شرکت رد شد.
در وضعیت فعلی، بیت کوین زمانی به مرز ۴۲,۶۰۰ دلار رسید که قبلی پیش از آن، جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو، در کنفرانس خبری خود از شوک تورمی احتمالی صحبت کرد. پس از این صحبتها، بسیاری از خریداران بیت کوین، از این ارز دیجیتال بهعنوان سرپناه در مقابل افزایش قیمت مصرفکننده استفاده کردند.
نباید فراموش کرد که بیت کوین درست زمانی احیای قیمت از زیر ۳۰,۰۰۰ دلار را آغاز کرد که شوک عرضه نقدینگی آن در حال افزایش بود. بهعبارت دیگر، در این زمان، موجودی بیت کوین صرافیها در حال کاهش بود. بهگفته ویلی وو، سرمایهگذاران با خارجکردن ارزهای دیجیتال خود از صرافیها، به فکر این بودند که یک سرمایهگذاری بلندمدت داشته باشند.
ویلی وو روز یکشنبه با اشاره به اختلاف میان عرضه در دسترس و قیمت بیت کوین، نوشت:
امروز معیار میزان بیت کوینهای نقدپذیر در سطحی است که قیمت باید ۵۰,۰۰۰ دلار باشد. علیرغم جهش ۴۴ درصدی در عرض ۲ هفته، قیمت بیت کوین همچنان بسیار پایینتر از چیزی است که باید باشد.
بازگشت ماینرها
چین سه ماه پیش اعلام کرد که فعالیتهای استخراج بیت کوین در این کشور ممنوع است. پس از اعلام این خبر، شاهد کاهش قیمت بیت کوین بودیم. تصمیم دولت چین باعث شد تا استخراج بیت کوین در این کشور فلج شود و این در حالی بود که سهم چین از این حوزه بیش از ۵۰ درصد بود.
پلتفرمهای تحلیلی اعلام کردند که ماینرها برای جبران هزینههای اضافی خود مجبور شدند بخشی از موجودی بیت کوین خود را بفروشند. با این حال شواهد نشان میدهد که روند انباشت خالص ماینرها بیت کوین در ماه مه تغییر کرد.
بهگفته وو، ماینرهای بیت کوین در ماه ژوییه همچنان در حال انباشت بیت کوین بودند. او با اشاره به معیار نوار هش بیت کوین که تغییرات هش ریت بیت کوین را رصد میکند، عنوان کرد که این معیار برای اولین بار پس از ممنوعیت استخراج در چین در حال افزایش است. او در این باره مینویسد:
احیای نوار هش بیت کوین نشان میدهد که فروش بیت کوین توسط ماینرها به پایان رسیده است. ماینرها وقتی که کسبوکارشان متوقف میشود، عموماً به فروش بیت کوین روی میآورند.
معمولاً احیای این نوار راه را برای نوسانات صعودیِ چندماهه بیت کوین باز میکند. این شاخص سابقه بسیار خوبی در تعیین کف قیمت بیت کوین دارد.
افزایش فعالیت نهنگها
بهگفته وو، هفته گذشته و همزمان با صعود قیمت بیت کوین از ۲۹,۳۰۰ به ۴۲,۶۰۰ دلار، شاهد حجم بالای خریدها از سوی نهنگها بودیم.
نهنگها به افراد یا نهادهایی گفته میشود که موجودی بیت کوین آنها بیش از ۱,۰۰۰ واحد است. نمیتوان گفت که نهنگها بهتنهایی در روند قیمت بیت کوین تأثیر آنچنانی دارند، اما زمانی وقتی چند نهنگ همزمان با معاملهگران خرد خرید انجام دهند، شاهد تشکیل روندهای صعودی قدرتمندی خواهیم بود.
ویلی وو در آمارهای خود عنوان میکند که تمام سرمایهگذاران بیت کوین (خرد و دانهدرشت) نه روز متوالی در حال خرید بودند. این موضوع در عمر بیت کوین بیسابقه بوده است. او در این باره مینویسد:
این که در حال حاضر تمام گروههای سرمایهگذار در حال خرید هستند، بهشدت صعودی است. وقتی همه در حال خرید باشند، فروشنده کیست؟ فروشندگان، معاملهگران هستند. فروش ارزها توسط معاملهگران موجودی سفتهبازی در صرافیهای آنی را کاهش میدهد.
مطلب جامع و کاملی بود