اتریوم ۲.۰؛ افزایش نشانههای مثبت در مورد قیمت اتر
با اینکه راهاندازی اتریوم ۲.۰ هنوز تاریخی قطعی ندارد و نمیتوان با اطمینان گفت که چه زمانی این بهروزرسانی وارد مراحل اصلیتری میشود، شرایط حاکم بر بازار از جانب کاربران و سرمایهگذاران این ارز دیجیتال مثبت است.
به گزارش کوین تلگراف، چیزی تا راهاندازی بهروزرسانی جدید اتریوم نمانده است و بهزودی شاهد تغییر الگوریتم اجماع آن از اثبات انجام کار به اثبات سهام خواهیم بود. پس از این بهروزرسانی که کاربران اتریوم سالهاست منتظرش هستند، دیگر خبری از ماینرها نخواهد بود و کار تایید و تولید بلاکها بر عهده افرادی است که سهامگذار (Staker) نام دارند.
افری شودان (Afri Shoedon)، یکی از مسئولان هماهنگیِ شبکه آزمایشی (تست نت) اتریوم ۲.۰ اعلام کرده است که هنوز جزئیات این بهروزرسانی مشخص نیست. او در این باره افزود:
نسخه نهایی هنوز در هیچ کلاینتی به کار گرفته نشده است و هیچ شبکه آزمایشیِ یکپارچهای نیز راهاندازی نشده است.
ویتالیک بوترین، از بنیانگذاران اتریوم، چندی پیش در مصاحبه خود اعلام کرد که اتریوم ۲.۰، طبق برنامه در حال توسعه است. او همچنین افزود که اگر توسعهدهندگان این شبکه انتظار دارند که در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ این نسخه راهاندازی شود، این اتفاق خواهد افتاد. با این حال، سه معیار کلیدی حاکی از آن است که سرمایهگذاران و کاربران اتریوم پیشبینی میکنند که راهاندازی اتریوم ۲.۰ تا پایان سال به پایان خواهد رسید. این سه معیار عبارتاند از افزایش تعداد آدرسهای اتریوم، افزایش تقاضا برای اتر و افزایش شدید در فعالیتهای کاربران در شبکه.
اتریوم ۲.۰ چیست؟
به عبارت ساده، وقتی که کار توسعه نسخه دوم اتریوم به اتمام برسد و شاهد راهاندازی آن باشیم، شبکه جدید جایگزینِ شبکه فعلی خواهد شد. اتریوم ۲.۰ از قابلیت «شاردینگ» (Sharding) به عنوان راهکاری برای حل مشکل مقیاسپذیری استفاده میکند. باید گفت که شاردینگ یکی از پیچیدهترین قابلیتهای اتریوم است. شاردینگ باعث میشود تا شبکه بلاک چین به بخشهای مختلفی تقسیم شود که به هر یک از آنها شارد گفته میشود. در یک شارد، میتوان کارهای پردازش را به شکل جداگانه و مستقل از شارد دیگر انجام داد. به عبارت سادهتر، شاردینگ باعث میشود تا نودها تنها به پردازش و تایید دادههایی بپردازند که در شارد خودشان قرار دارد و دیگر نیازی به پردازش تمام بلاک چین ندارند.
در مقایسه با دیگر بهروزرسانیها در شبکههای مختلف، راهاندازی اتریوم ۲.۰ زمان بسیار بیشتری طول کشیده است. صد البته پیچیدگیها و گستردگی این بهروزرسانی نیز با دیگر موارد مشابه، قابل مقایسه نیست. بوترین در ارتباط با طولانیشدنِ زمان راهاندازی نسخه دوم اتریوم گفت:
مردم اغلب اوقات شکایت میکنند که حکایت اتریوم مدام تغییر میکند. این [حرف] اشتباه است. حکایت اتریوم ذاتاً دارای احتمالات مختلفی است و حداقل یک مورد از چند مورد کاربرد [آن] شکوفا میشود و به موفقیت میرسد.
رشد سریع آدرسها
دادههای گلاسنود (Glassnopode) نشان میدهد که در حال حاضر ۴۰ میلیون آدرس، اتر نگهداری میکنند. این در حالی است که وقتی قیمت اتریوم در اوج قیمتیِ ۱,۴۰۰ دلاری قرار داشت، تعداد این آدرسها کمتر از ۱۰ میلیون بود. علیرغم کاهش قیمتِ ۸۰ درصدی اتر از آن زمان تا کنون، شاهد رشد ۳۵۰ درصدی در آدرسهای این ارز دیجیتال بودیم.
جان لیلیک (John Lilic)، توسعهدهنده کسبوکارهای حوزه فناوری در شرکت کانسنسیس (ConsenSys)، در این باره میگوید:
تنها ۳۵ کشور در دنیا وجود دارد که جمعیتشان بیشتر از ۴۰ میلیون است. در حال حاضر ۴۰ میلیون آدرس اتر وجود دارد. اتر در حال حاضر بیش از ارز مصرفی ۸۰ درصد کشورهای دنیا، استفاده میشود.
افزایش آدرسهای اتریوم حاکی از آن است که این بازار در حال توزیع همگونتر میان سرمایهگذاران دانه درشت و سرمایهگذاران خرد است. به عبارت دیگر، نفوذ نهنگها در حال کاهش است. افزایش آدرسها بیانگر این مسئله است که سرمایهگذاران بیشتری در حال خرید اتریوم، پیش از راهاندازی نسخه دوم، هستند. برای تبدیل شدن به یک سهامگذار و اعتبارسنجیِ تراکنشها در شبکه جدید، هر کاربر باید حداقل ۳۲ اتر در آن قرار دهد. افزایش تعداد آدرسهای اتریوم زمانی آغاز شد که اوایل امسال، صحبتهای پیرامون راهاندازی نسخه دوم تا پایان سال ۲۰۲۰ قوت بیشتری گرفت.
افزایش فعالیتهای بازار
با عرضه اتریوم ۲.۰، کاربران میتوانند با انتقال ۳۲ اتر به قرارداد هوشمند، به عنوان یک سهامگذار در شبکه فعالیت کنند. کالین مایرز (Cillin Myers)، مسئول بخش استراتژی محصولات جهانی کانسنسیس، گزارش کرده است که سود سهامگذاری در شبکه اتریوم بین ۴.۶ تا ۱۰.۳ درصد در هر سال خواهد بود. این در حالی است که سهامگذاران نمیتوانند بیش از ۳۲ سهامگذاری کنند. بخش تحقیقات صرافی بیت مکس (BitMEX) در گزارشی نوشت:
اگر بیش از ۳۲ آدرس به قرارداد ارسال شود، سهامگذار هیچ سودی از این ارزهای اضافه دریافت نخواهد کرد. اگر تعداد اترها کمتر از ۳۲ باشد، سهامگذاری مجاز نخواهد بود. در نتیجه، برای انتقال اتر به اتریوم دو، ارسال ارزها باید به صورت دستههای ۳۲ واحدی صورت گیرد. هر دسته با ۳۲ اتر میتواند به عنوان یک سهامگذار مستقل عمل کند.
سود سهامگذاری از طریق ۳۲ اتر دریافت میشود. در حال حاضر ۳۲ اتر قیمت معادل ۶,۵۰۰ دلار دارد و در ماههای گذشته نیز تقاضا برای اتر به شدت افزایش یافته است. این سیستم دریافت سود از اتر برای سرمایهگذاران دانه درشت و سرمایهگذاران خرد جذاب بوده است و همین مسئله را میتوان دلیل افزایش تقاضا دانست. در طول سال گذشته، صندوق سرمایهگذاریِ اتریوم گری اسکیل (Grayscale)، توانست داراییهای تحت مدیریت خود را از ۱۱.۷ میلیون دلار به ۲۷۶.۵ میلیون دلار برساند.
از آنجا که سرمایهگذارانِ دانه درشت دارای سرمایههای انبوه هستند، معمولا از صندوق سرمایهگذاری اتریوم گری اسکیل استفاده میکنند؛ چرا که این صندوق در اکوسیستمی کاملا قانونگذاریشده فعالیت میکند. آرتور (Arthur)، یکی از سرمایهگذاران در حوزه اقتصاد غیرمتمرکز، در توییتی مینویسد:
سرمایه تحت مدیریت صندوق سرمایهگذاری گری اسکیل از ۱۱.۷ میلیون دلار به ۲۷۶.۵ میلیون دلار رسیده است. با توجه به قیمت پایینتر اتر، این یعنی ۲۳.۶ برابر افزایش. فروش [ارزها] در حال حاضر ممکن نیست، پس تنها راه افزایش [قیمت] است.
تایلر و کامرون وینکلواس، از سرمایهگذاران شناختهشده بیت کوین و بنیانگذاران صرافی جمینی، چندی پیش اعلام کردند که نظری مثبت نسبت به اتریوم دارند و در این ارز دیجیتال نیز سرمایهگذاری کردهاند. این دو برادر در مصاحبهای با کامیلا روسو (Camila Russo)، بنیانگذار دیفاینت و از کارکنان سابق خبرگزاری بلومبرگ، اذعان کردند:
خیلی طرفدار اتر هستیم. مقدار زیادی هم [اتر] داریم.
در میانمدت و بلندمدت، بازار قراردادهای آتی اتر، دارای وضعیت مناسبی برای معاملهگران حرفهای هستند و موسسات مالی نیز انتظار یک تغییر ساختار در این بازارها را دارند. به تازگی نیز شاهد راهاندازی پلتفرم قراردادهای آتی اریس ایکس (ErisX) برای اتر بودیم. این قراردادهای آتی به صورت فیزیکی تسویه میشود و این امکان را برای شما فراهم میکند تا مدیریت آنها را تماما در اختیار اشخاص ثالث قرار ندهید. توماس چیپاس (Thomas Chippas)، مدیرعامل این پلتفرم در مصاحبهای گفت:
بر این باوریم که قراردادهای آتی اتر، مشترکان بیشتری را وارد بازار میکند، اهداف معامله بیشتری را فراهم میکند و افقهای زمانی گستردهتری نیز در اختیار افراد قرار میگیرد. بازار قدرتمندتر و محکمتر (در مقابل نوسانات) و ابزارهای پیشرفتهتر مدیریت ریسک نیز از جمله فواید دیگر این قراردادهای آتی هستند.
قراردادهای آتی که به صورت فیزیکی تسویه میشوند، تاثیر بیشتری در قیمت یک ارز دیجیتال ایفا میکنند؛ چرا که به صورت مستقیم بر عرضه و تقاضای بازار اثر میگذارند.
افزایش فعالیت کاربران
دادههای اتر اسکن (Etherscan) نشان میدهد که کارمزدهای پرداختشده روی شبکه اتریوم به بیشترین میزان خود در تاریخ رسیده است. این مسئله نشاندهنده آن است که فعالیت کاربران بر روی بلاک چین اتریوم، با نزدیکتر شدن به زمان راهاندازی اتریوم ۲.۰ افزایش یافته است.
کارمزد شبکه اتریوم گس (Gas) نام دارد و به نوعی سوخت شبکه اتریوم است. برای انتقال دادههای قراردادهای هوشمند یا تراکنشها، کاربران باید کارمزد شبکه پرداخت کنند. به عنوان مثال، نرمافزارهای غیرمتمرکز در شبکه اتریوم، برای اجرا و استفاده از قراردادهای هوشمند، میبایست با پرداخت گس، کاری کنند تا شبکه بلاک چینی اطلاعات آنها را پردازش کند.
۲۳ می (۳ خرداد)، مجموع کارمزدهای روزانه تراکنشها به ۶۱ میلیارد رسید. این رقم از ژانویه ۲۰۱۹ (دی ۹۸) تا حالا دو برابر شده است. قیمت اتر نیز از آن زمان تا کنون، تقریبا به دو برابر رسیده است. به عقیده بسیاری، این افزایش قیمت حاکی از احیای سالم قیمت اتر است. به گفته اریک کانر (Eric Conner)، توسعهدهنده جنوسیس (Genosis)، تا زمانی که این حجم از کاربران از شبکه اتریوم استفاده و کارمزد تراکنش پرداخت میکنند تا اطلاعاتشان پردازش شود، بهروزرسانی و انتقال به اثبات سهام آسان خواهد بود.
ممنون