عملکرد ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۹؛ از رشد ۴۸,۰۰۰ درصدی تا سقوط ۹۹ درصدی!
حالا که در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۰ میلادی قرار داریم بهترین فرصت است تا نگاهی به عملکرد ارزهای دیجیتال مختلف در طول سال گذشته بیندازیم و فراز و نشیبهای آنها را مورد بررسی اجمالی قرار دهیم.
کوین تلگراف در تازهترین گزارش خود به بررسی عملکرد ارزهای مختلف در بازار پرداخته است. به طور کلی میتوان گفت که اوضاع برای بیشتر ارزهای دیجیتال طی نیمه اول سال ۲۰۱۹ مثبت بوده است.
ارزهایی نظیر لونا کوین (LUNA) عملکردی چشمگیر داشتند. این ارز دیجیتال رشدی ۴۸,۹۰۰ درصدی را تجربه کرد. در طرف دیگر نیز ارزهایی مانند استلار (XLM) قرار داشتند. این ارز دیجیتال نیمی از ارزش خودش را از دست داد و از عرش به فرش سقوط کرد.
ارز دیجیتال دوج کوین (DOGE) نیز توانست لقب کمنوسانترین ارز دیجیتال بازار را به خود اختصاصی دهد و در حالی پا به سال ۲۰۲۰ گذاشت که قیمتش طی ۱۲ ماه گذشته، در یک محدودهای کوچک در نوسان بود.
ارزهای شاخص بازار چگونه عمل کردند؟
بیت کوین و اتریوم به عنوان شاخصترین ارزهای دیجیتال بازار عملکردی پرحاشیه را تجربه کردند. در ادامه به تغییرات قیمت این دو ارز خواهیم پرداخت.
بیت کوین
- رشد سالیانه: ۸۷+ درصد
- بزرگترین حرکت: ۲۸۲+ درصد طی شش ماه
پادشاه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۹ حاکم بلامنازع نمودارهای قیمتی بود و توانست طی شش ماه ۲۸۲ درصد افزایش قیمت را تجربه کند. بیت کوین ۱۱ جولای (۲۰ تیر) نیز با ثبت ۱۰ درصد سقوط، بیشترین کاهش قیمت روزانه خود در سال ۲۰۱۹ را ثبت کرد. این کاهش قیمت پس از آن صورت گرفت که قانونگذاران آمریکایی به انتقاد از لیبرا، ارز دیجیتال فیسبوک، پرداختند.
جهش بیت کوین در نیمه اول سال ۲۰۱۹ از ۳,۴۰۰ دلار به حدود ۱۳,۰۰۰ دلار، از ژانویه سال ۲۰۱۸ بیسابقه بود. بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال نیز با تبعیت از رشد بیت کوین، قیمتشان صعود کرد. بازار در نیمه دوم سال، روی دیگرش را به بیت کوین نشان داد و این ارز دیجیتال شش ماهه دوم سال را نزولی سپری کرد.
اتریوم
- رشد سالیانه: ۱۲- درصد
- بزرگترین حرکت: ۱۳۹+ درصد طی شش ماه
اتریوم به عنوان ارز شماره دو بازار، سالی پر از اتفاق را تجربه کرد. پس از رشد ۱۳۹ درصدی در شش ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۹، اتریوم نیم اول سال را امیدوارکننده به پایان رساند. در نیمه دوم سال و در بازهای ۱۰ روزه در ماه جولای (تیر)، شدیدترین سقوط اتریوم با ۳۶ درصد کاهش قیمت، اتفاق افتاد.
سال ۲۰۱۹ برای اتریوم پر بود از اتفاقات خوب و بد که در نهایت موجب سه برابر شدن ارزشش در نیمه اول سال شد. ۲۶ ژوئن (۵ تیر)، نرخ معاملات اتریوم، طی شش ماه ۱۳۹ درصد بیشتر شد. این اتفاق سیلی از امیدواری را به جامعه ارزهای دیجیتال تزریق کرد.
ارزهایی که بیشترین رشد مقطعی را داشتند
برای برخی از ارزهای بازار، اوضاع باورنکردنی بود! طی این سال ارزهایی نظیر لونا کوین، چین لینک و ماتیک ارقامی فراتر از انتظار ثبت کردند.
لونا کوین (Luna Coin)
- رشد سالیانه: ۲۵,۰۰۰+ درصد
- بزرگترین حرکت: ۴۸,۹۰۰+ درصد طی یک روز
رسانهها وضعیت لونا کوین را به بیماری تشبیه کردند که از کما بیدار میشود. حالِ لونا کوین پس از هشت ماه خواب زمستانی، ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد)، با رشدی ۴۸,۹۰۰ درصدی رو به رو شد! این رقم برای رشد روزانه یک دارایی در طول تاریخ بیسابقه است. با این حال این صعود تداومی نداشت و نمودار این ارز دیجیتال یک روز بعد به حالت عادی بازگشت.
با پایان سال، لونا کوین توانست با ثبت رشد سالیانه ۲۵,۰۰۰ درصدی به عنوان یکی از پر سودترینهای بازار بدل شود. لونا کوین سال ۲۰۱۹ را با رقم ۰.۰۰۱ دلار آغاز کرد. صعود این ارز تا جایی پیش رفت که در پایان سال هر واحد از آن با قیمت ۰.۲۵ دلار معامله شد.
(Bitcoiin (B2G
- رشد سالیانه: ۹۹- درصد (منفی نود و نه درصد)
- بزرگترین حرکت: ۳,۵۰۰+ درصد طی یک هفته
ارز Bitcoiin از فورکهای بیت کوین است که سال ۲۰۱۹ توانست طی یک هفته ۳,۵۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کند. این ارز دیجیتال اوایل فوریه (بهمن) توانست قیمت خود را از ۰.۰۲ دلار به ۰.۷۰ دلار برساند. این در حالی است که از جولای سال گذشته، فعالیتی در خصوص Bitcoiin صورت نگرفته است و حجم معاملات آن نیز بین ۰.۵ تا ۵ دلار در نوسان است.
سیل (Seele)
- رشد سالیانه: ۲,۶۴۰+ درصد
- بزرگترین حرکت: ۲,۶۴۰+ درصد طی یک سال
سیل یک توکن مبتنی بر اتریوم است که توانسته در میان پرسودترینهای سال ۲۰۱۹ جای بگیرد. سیل در حالی سال را ۲۰۱۹ را آغاز کرد که قیمت آن تنها ۰.۰۰۵ دلار بود. در حال حاضر هر واحد از سیل با قیمت ۰.۱۳۷ دلار معامله میشود. معاملهگران بسیاری با وجود بازار نزولی فعلی، توانستند با خرید سیل به سود برسند.
اتریوم متا (Ethereum Meta)
- رشد سالیانه: ۹۸- درصد
- بزرگترین حرکت: ۱,۱۰۰+ درصد طی دو روز
۲۳ دسامبر (۲ دی) سال گذشته میلادی، اتریوم متا به صدر اخبار حوزه ارزهای دیجیتال راه یافت. قیمت این ارز تنها طی ۴۸ ساعت رشدی ۱,۱۰۰ درصدی را تجربه کرد. پیش از این افزایش قیمت هر واحد اتریوم متا در رقم ۰.۰۰۰۰۰۱ دلار قرار داشت. در حال حاضر حجم معاملات این ارز ۸۷ دلار در روز است. تنها دو روز پس از افزایش قیمت شدید، این ارز دیجیتال ریزشی ۹۷ درصدی داشت. از ابتدای سال جاری میلادی تا به اینجا نیز شاهد نوسانات گسترده در خصوص اتریوم متا بودیم.
اعضای تیم توسعه این پروژه واکنشی نسبت به حواشی اخیر این نشان ندادهاند. از طرف دیگر در دو ماه گذشته حسابهای کاربری آنها در شبکههای اجتماعی نیز فعالیت نداشته است؛ از همین رو میتوان گفت که افزایش قیمت اتریوم متا یک پامپ و دامپ عمدی بوده است.
ماتیک (Matic)
- رشد سالیانه: ۲۸۵+ درصد
- بزرگترین حرکت: ۱,۲۳۳+ درصد طی یک ماه
ماتیک توانست طیف گستردهای توسعهدهندگان را به سمت خود جلب نماید. اجرای امن نرمافزارهای غیرمتمرکز باعث شد تا توسعهدهندگان زیادی به استفاده از این پلتفرم روی بیاورند و همین مسئله نیز سبب شد تا ماتیک در ماه می (اردیبهشت) جهشی ۱,۲۳۳ درصدی را تجربه کند. کمی بعد نیز در بازهای یک هفتهای شاهد ریزش ۵۲ درصدی ارزش ماتیک بودیم.
اواخر آوریل (فروردین)، ماتیک با قیمت اولیه ۰.۰۰۳ دلار در فهرست صرافیهای ارزهای دیجیتال قرار گرفت و همین مسئله سبب شد تا ۲۱ می (۳۱ اردیبهشت) هر واحد ماتیک با رشدی ۱۰ برابری به رقم ۰.۰۴ دلار برسد. ۸ دسامبر (۱۷ آذر) نیز ماتیک با رسیدن به قیمت ۰.۰۴۲ دلار توانست به بالاترین قیمت تاریخ خود برسد. این صعود چندان طول نکشید و طی چند ساعت، ۷۰ درصد از ارزش این ارز دیجیتال سقوط کرد!
«ساندیپ نیالوال» (Sandeep Nialwal)، مدیر اجرایی پروژه ماتیک، این سقوط را یک «دستکاری واضح» خواند و وعده داد تا بررسیهای بیشتری در این خصوص انجام شود. این در حالی بود که افراد مشهوری از جمله چانگ پنگ ژآئو (CZ)، مدیرعامل بایننس، به تمجید از این ارز پرداخته بودند.
با وجود حواشی فراوان، در حال حاضر هر واحد ماتیک به نسبت اولین روزه عرضه در صرافیها، رشدی چهار برابری داشته است و همچنان در محدوده ارزهای سودده قرار دارد.
چین لینک (Chainlink)
- رشد سالیانه: ۴۵۹+ درصد
- بزرگترین حرکت: ۱,۱۸۶+ درصد طی شش ماه
چین لینک (LINK) را میتوان پای ثابت ارزهای برتر در سال ۲۰۱۹ دانست. این ارز دیجیتال ۲۹ ژوئن (۸ تیر) با جهشی ۱,۱۸۶ درصدی رو به رو شد. رشد سالیانه چین لینک در سال گذشته میلادی ۴۵۹ درصد اعلام شده است.
همکاری و شراکت با نامهای بزرگی نظیر گوگل، بایننس، اوراکل و الف (Aelf) را میتوان از دلایل رشد ده برابری ارزش چین لینک در نیمه اول سال ۲۰۱۹ دانست. پس از آنکه کوین بیس پرو (Coinbase Pro) از برنامههایش برای پشتیبانی از توکنهای چین لینک پرده برداشت، قیمت این ارز دیجیتال رشدی ۱,۱۸۶ درصدی را تجربه کرد.
باینس کوین (BNB)
- رشد سالیانه: ۱۲۲+ درصد
- بزرگترین حرکت: ۵۴۸+ درصد طی شش ماه
بایننس کوین، توکنی کاربردی است که کاربران این صرافی برای برخورداری از تخفیف در کارمزد تراکنشها از آن استفاده میکنند. با توجه به محبوبیت پلتفرم بایننس، توکنهای این صرافی طی نیمه اول سال ۲۰۱۹ رشدی ۵۴۸ درصدی داشتند. دادههای دیگر حاکی از آن است که رشد سالیانه بایننس کوین در سال گذشته ۱۲۲ درصد بوده است.
از دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی تا کنون، بایننس کوین با رشد ۵۴۸ درصدی به رقم ۳۸.۴۸ دلار رسیده است. این ارز دیجیتال یکی از ارزهایی است که همچنان برای سرمایهگذاران سودده است.
عرضه صرافی غیرمتمرکز بایننس (Binance DEX) و چندین عرضه اولیه صرافی موفق و پیشرفت اکوسیستم بایننس کوین، از جمله دلایلی است که باعث رشد قیمت این ارز دیجیتال شده است.
سلر (Celer)
- رشد سالیانه: ۸۵- درصد
- بزرگترین حرکت: ۲۱۴+ درصد طی دو هفته
شبکه سلر از جمله کوینهایی بود که عرضه اولیه آن توسط «بایننس لانچ پد» (Binance Lunchpad) صورت گرفت. این ارز دیجیتال طی بازهای دو هفتهای در ماه می توانست رشدی ۲۱۴ درصد را تجربه کند، اما با این حال سرمایهگذاران اولیه این ارز متحمل ضرر شدند. در ابتدا هر واحد از سلر با قیمت ۰.۰۰۷ دلار معامله میشد و پس از آن به اوج قیمت ۰.۰۳ دلار رسید. با پایان سال ۲۰۱۹، هر واحد سلر با کاهشی شدید به ۰.۰۰۳۸ دلار سقوط کرد.
ارزهایی که بیشترین سقوط مقطعی را داشتهاند
در حالی که برخی از ارزهای دیجیتال رشدهایی چشمگیر را تجربه کردند، اما برای برخی دیگر خبری از جهشهای چند صد درصدی نبود.
بیت تورنت (BitTorent)
- رشد سالیانه: ۹۹- درصد (منفی نود و نه درصد)
- بزرگترین حرکت: سقوط ۹۷ درصدی طی یک روز
بیت تورنت (BTT) سال گذشته در عین جهش ۸ برابریاش، در فهرست بازندهها قرار گرفته است. قیمت این ارز دیجیتال با آغاز ماه می، از ۰.۰۲ دلار به رقم ۰.۰۰۰۶ دلار سقوط کرد. نکته جالب اینجاست که این کاهش قیمت تنها در طول یک روز اتفاق افتاد. از آن زمان تا به اینجا بیت تورنت با روندی آهسته سیر نزولی خود را ادامه میدهد.
بیت تورنت که توسط ترون پشتیبانی میشود، به عنوان یکی از موفقترین عرضههای اولیه صرافی شناخته میشد. با وجود کاهش قیمت شدید این ارز دیجیتال به نسبت نیمه اول سال ۲۰۱۹، بیت تورنت همچنان دو برابر قیمت اولیه خود (۰.۰۰۰۱۲ دلار)، در حال معامله است.
فیوزکس (FuzeX)
- رشد سالیانه: ۸۴- درصد
- بزرگترین حرکت: ۸۷ درصد سقوط طی شش ماه
فیوزکس (FXT) یکی دیگر از ناکامهای سال ۲۰۱۹ بود که طی شش ماه ۸۷ درصد از ارزش خود را از دست داد. قیمت این ارز دیجیتال از ۰.۰۰۳۵ دلار در ۸ جولای (۱۷ تیر)، به ۰.۰۰۰۴۳ دلار در ۲۹ دسامبر (۸ دی) سقوط کرد.
بیت کوین گلد (Bitcoin Gold)
- رشد سالیانه: ۵۹- درصد
- بزرگترین حرکت: ۸۲ درصد سقوط طی شش ماه
سال ۲۰۱۹ برای دارندگان بیت کوین گلد (BTG) سالی تلخ بود؛ چراکه این ارز دیجیتال در نیمه دوم آن سال با ۸۲ درصد کاهش قیمت، در تاریخ سوم مرداد از ۳۱ دلار به ۵.۳۰ دلار رسید. کاهش سالیانه ۵۹ درصدی بیت کوین گلد پس از آن صورت گرفت که به دنبال ممنوعیت نگهداری این ارز دیجیتال توسط حکومت آمریکا، صرافی بیترکس (Bittrex) نیز آن را از فهرست ارزهای خود خارج کرد.
اومنیتود (Omnitude)
- رشد سالیانه: ۸۰- درصد
- بزرگترین حرکت: ۶۵ درصد سقوط طی بیش دو ماه
اکتبر (مهر) سال ۲۰۱۹ شاهد پامپ و دامپ ارز دیجیتال اومنیتود (ECOM) بودیم. طی این ماه چندین بار قیمت این ارز افزایش و سپس کاهش یافت. این فراز و نشیبها تا جایی پیشرفت که ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر)، اومنیتود وارد بازار نزولی خود شد و تا به اینجا چیزی در حدود ۶۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است. در بازه نزولی، این ارز از قیمت ۰.۰۷ دلار به ۰.۰۲۴ دلار رسید.
استلار (XLM)
- رشد سالیانه: ۶۳- درصد
- بزرگترین حرکت: ۶۳ درصد سقوط طی بیش از یک سال
استلار با کاهش ۶۳ درصدی طی یک سال، از جمله ارزهایی بود که با سقوطی شدید مواجه شد. تنها در ماه نوامبر (آبان)، قیمت این ارز دیجیتال از ۰.۰۸ دلار به ۰.۰۴۴ دلار رسید و در حال حاضر نیز در همین محدوده قیمتی معامله میشود.
اتر (Ether)
- رشد سالیانه: ۱۲- درصد
- بزرگترین حرکت: ۳۶ درصد سقوط طی ده روز
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، اتریوم سالی پر حاشیه را پشت سر گذاشت. ارز شماره دو بازار ارزهای دیجیتال طی ۱۰ روز با کاهش ۳۶ درصدی در قیمت مواجه شد. با کاهش ارزش اتریوم، بازار آلت کوینها نیز وارد روند نزولی شد.
ریپل (XRP)
- رشد سالیانه: ۴۷- درصد
- بزرگترین سقوط: ۳۰ درصد طی ماه نوامبر
ریپل با ریزش ۳۰ درصدی در ماه نوامبر (آبان) و کاهش کلی ۴۷ درصد، در میان بازندگان بزرگ بازار در سال ۲۰۱۹ قرار گرفته است. با وجود روند نزولی این ارز دیجیتال، تعداد تراکنشهای آن در اوایل ماه دسامبر (آذر) به رکوردی تازه دست یافت؛ در دوم دسامبر (۱۱ آذر)، XRPهای منتقل شده در یک روز به رقم ۱ میلیارد دلار رسید. این افزایش سبب شد تا برخی شرکت ریپل را به دستکاری عمدی بازار متهم کنند.
سلام اگر برای مثال اوایل ۲۰۱۷ سیل میخریدم چقدر سود میکردیم ؟فرمولش چجوری بخوایم محاسبه کنیم ممنون از جوابتون