آیا اتریوم می‌تواند به ابزار ذخیره ارزشی بهتر از بیت کوین تبدیل شود؟

آیا اتریوم می‌تواند به ابزار ذخیره ارزشی بهتر از بیت کوین تبدیل شود؟

اتریوم پیش از آنکه مانند بیت کوین ابزاری برای ذخیره ارزش باشد، نقش مهم‌تری در رشد اکوسیستم دیفای (DeFi) دارد. در نتیجه، برخلاف اینکه تبدیل‌شدن اتریوم به یک دارایی ضدتورمی و ابزاری برای ذخیره ارزش امری جذاب است، هولدکردن آن میان بخش بزرگی از سرمایه‌گذاران می‌تواند توسعه بلاک چین و حتی امنیت شبکه را به‌ خطر بیندازد. 

به گزارش کریپتو اسلیت، طبق بررسی داده‌های آن‌چین (درون‌زنجیره‌ای)، هولدکردن (HODL) رفتار غالب سرمایه‌گذاران در سراسر شبکه اتریوم پیش از رویداد ادغام است. افزایش سن سکه‌هایی که سرمایه‌گذاران اتریوم نگه می‌دارند، نشان می‌دهد که بیشتر آنها تمایلی در این مقطع زمانی به فروش دارایی‌های خود ندارند.

کمتر از ۶۰درصد سرمایه‌گذاران اکوسیستم اتریوم را افرادی تشکیل می‌دهند که بیش از یک سال اترهای خود را هولد کرده‌اند. در مقابل، سرمایه‌گذارانی که برای مدت مشابه دارایی‌های خود را هولد کرده‌اند، ۸۰درصد از دارندگان بیت کوین را تشکیل می‌دهند.

با این حال، اکنون شاهد افزایش حجم هولدرهای ۷ ساله اتریوم (بخش آبی تیره در نمودار زیر) هستیم. پیدایش اولین گروه از هولدرهای ۷ ساله که اکنون بیش از ۲درصد عرضه اتریوم را در اختیار دارند، از ۲۸ ژوئیه (۷ مرداد) قابل مشاهده است. 

نمودار عمر اتریوم‌های هولد‌شده
نمودار عمر اتریوم‌های هولد‌شده.

از آنجا که اتریوم اولین بلاک خود را در ژوئیه ۲۰۱۵ (تیر ۹۴) استخراج کرد، سکه‌هایی که ۷ سال جابه‌جا نشده‌اند، احتمالاً همان اترهای زمان پیدایش شبکه (Genesis Coins) هستند که هرگز جابه‌جا نشده‌ بودند. انتظار می‌رود که با گذشت زمان، رشد تعداد هولدرهای ۷ ساله ادامه یابد، زیرا بخشی از این سرمایه‌گذاران در طول دوره صعودی ۲۰۱۷ بازار ارزهای دیجیتال وارد اکوسیستم اتریوم شده‌اند.

اتریوم، برخلاف بیت کوین به‌عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش شناخته نمی‌شود. با این حال، داده‌های آن‌چین نشان می‌دهد که مالکان ۲درصد از عرضه در گردش اتریوم این‌گونه فکر نمی‌کنند. بسته به چگونگی فعالیت شبکه پس از به‌روزرسانی مِرج (Merge)، اتریوم می‌تواند ماهیتی ضدتورمی داشته باشد که به نظریه ذخیره ارزش اعتبار بیشتری خواهد بخشید.

بیشتر بخوانید: دارایی تورمی و ضدتورمی چیست؟

بیت کوین تورم درونی ۱.۷درصدی دارد، در حالی که اتریوم دارای تورم منفی ۴درصدی است که نرخ تورم آن را حدود ۶درصد از بیت کوین کمتر می‌کند. با این حال، اتریوم از کاربردپذیری گسترده‌ای در سراسر اکوسیستم خود برخوردار است، پس اگر به خاطر هولدکردن سرمایه‌گذاران، به‌میزان کافی اتریوم در دسترس کاربران نباشد، عملکرد این شبکه تحت‌تأثیر قرار خواهد گرفت.

تورم ابزاری است که برای تشویق افراد به خرج‌کردن طراحی شده است. اگر اتریوم تبدیل به یک دارایی ضدتورمی شود، دیگر انگیزه کمی برای انجام تراکنش در شبکه وجود خواهد داشت.

علاوه بر این، در اواسط سال ۲۰۲۰ حدود ۳۲میلیون اتریوم در صرافی‌ها وجود داشت که ۲ سال بعد این رقم به ۲۰میلیون اتریوم کاهش یافت. تعداد هولدرهای بلندمدت، نرخ تورم و عرضه موجود در صرافی‌ها،‌ روندهای بلندمدت مهمی هستند که برای درک پویایی عرضه و تقاضا به آنها نیاز داریم.

آیا اتریوم می‌تواند به ابزار ذخیره ارزشی بهتر از بیت کوین تبدیل شود؟
تغییرات موجودی اتریوم صرافی‌های ارز دیجیتال از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون (برای مشاهده شاخص در ارزویژن روی تصویر کلیک کنید).