ارز‌ها: ۳۲,۰۷۶
ارزش بازار: ۳.۵۸۶ تریلیون دلار
قیمت تتر: ۷۳,۸۹۹ تومان

رقم چشم‌گیر کلاهبرداری‌های مربوط به ارز دیجیتال در پنج ماه اول ۲۰۲۰: حدود ۱.۴ میلیارد دلار!

رقم چشم‌گیر کلاهبرداری‌های مربوط به ارز دیجیتال در پنج ماه اول ۲۰۲۰: حدود ۱.۴ میلیارد دلار!

محققان می‌گویند سال ۲۰۲۰ می‌رود که به یک سال رکوردشکن در زمینه میزان دزدی‌ها، هک‌ها و کلاه‌برداری‌های مربوط به ارزهای دیجیتال تبدیل شود.

به گزارش کوین‌ تلگراف، شرکت امنیت دارایی‌های دیجیتال سایفرتریس (CipherTrace) گزارشی را در روز سه‌شنبه منتشر کرد که نشان می‌دهد ارزش وجوه به سرقت‌رفته از طریق ارزهای دیجیتال در پنج ماه اولیه امسال به مبلغی در حدود ۱.۴ میلیارد دلار رسیده است.

به ‌این‌ترتیب، امکان آن وجود دارد که وجوه به سرقت‌رفته از سوی هکرها در سال ۲۰۲۰ بتواند از رکورد ۴٫۵ میلیارد سال ۲۰۱۹ جلو بزند؛ ۴٫۵ میلیاردی که شرکت سایفرتریس آن را به افزایش خرابکاری‌های داخلی صورت گرفته در کسب‌وکارهایی مثل صرافی‌های ارزهای دیجیتال نسبت داده بود. 

سایفرتریس یادآوری می‌کند که مجرمان، امسال روی بحران ویروس کرونا برای هدف قرار دادن قربانیان تازه و گسترش کمپین‌های کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، باج‌افزارها و سوءاستفاده هر چه بیشتر از بازار وب تاریک (Darknet)؛ حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.

سایفرتریس امسال چندین کلاه‌برداری را شناسایی کرده است که در آنها کمپین‌های ارسال ایمیل، خود را به ‌جای گروه‌های رسمی مربوط به ویروس کرونا جا زده‌اند تا از این طریق اقدام به جمع‌آوری اطلاعات شخصی و یا دریافت ارز دیجیتال کنند. 

از مراکز رسمی که در این روش از آنها تقلید شده است می‌توان به نام‌هایی مثل سازمان جهانی بهداشت (WHO)، صلیب سرخ و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) اشاره کرد.

بسیاری از سایت‌ها و نرم‌افزارهای گوشی‌های هوشمند مرتبط با کووید ۱۹ که ادعای ردگیری آمار ویروس کرونا را داشته‌اند در واقع ابزاری برای مجرمان بودند تا به جاسوسی از کاربران پرداخته یا باج‌افزاری را نصب کنند که فایل‌های کاربر را رمزگذاری کرده و سپس برای رمزگشایی، از آنها درخواست پرداخت ارز دیجیتال کند.

در این میان، سروکله بازارهای وب تاریک هم پیدا شد که در آنها در ازای تست‌های شناسایی، واکسن‌های جعلی و درمان ویروس کووید ۱۹ یا حتی تجهیزات مراقبت شخصی پرفروش (مثل ماسک و دستکش)، درخواست پرداخت به‌صورت ارز دیجیتال می‌شده است.

۹۸ درصد (۱٫۳ میلیارد دلار) از ۱٫۳۶ میلیارد ارز دیجیتال به سرقت‌رفته در سال ۲۰۲۰ نه از طریق هک‌ها یا دزدی‌های مستقیم، بلکه به‌وسیله کلاهبرداری و سوء‌استفاده به دست آمده است.

شرکت سایفرتریس (در این گزارش) خاطرنشان می‌کند که اقدامات ضد پول‌شویی تکمیلی انجام‌شده نسبتاً موفق بوده‌اند و میزان وجوه غیرقانونی دریافت‌شده توسط صرافی‌ها را در سال ۲۰۱۹ تا ۴۷ درصد کاهش داده‌اند.

البته هنوز چالش‌هایی مثل «آربیتراژ قانونی» یا تغییر مکان شرکت‌های پر‌ریسک ارزهای دیجیتال به مناطق کمتر قانون‌گذاری‌شده دیگر جهان، از بین نرفته است. در این گزارش ادعا شده است که انجام این کار (آربیتراژ قانونی) هنوز هم قبل از اجرای قوانین گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در ماه ژوئن (اواخر خرداد)، بسیار متداول است.

سایفرتریس می‌گوید که ۷۴ درصد از بیت کوین‌های ردوبدل شده در تراکنش‌های بین صرافی‌ها در واقع تبادلات برون‌مرزی بوده‌اند.

این گزارش در ادامه با اشاره به قوی‌تر شدن تأثیر بحران‌های اقتصادی و سلامت در جهان، یادآوری می‌کند که «در اجرای شدید تدابیر دولتی، وقوع فساد و تخصیص اشتباه (وجوه دولتی) امری غیرقابل‌اجتناب است و همین محیط را برای پول‌شویی مناسب می‌کند.»

یکی دیگر از یافته‌های برجسته این گزارش به رشد «تصاعدی» وجوه ارسالی توسط خودپردازهای بیت کوین مستقر در ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۹ اشاره می‌کند که به‌جای نهادهای قابل‌اطمینان‌تر به صرافی‌های پر ریسک ارسال شده‌اند. این اتفاق باعث شده است که شرکت سایفرتریس خودپردازهای بیت کوین را هدف بعدی قانون‌گذاران مالی بداند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

لطفا در صورت مشاهده دیدگاه‌های حاوی توهین و فحاشی یا خلاف عرف جامعه لطفا با گزارش سریع آن‌ها، به ما در حفظ سلامت بستر ارتباطی کاربران کمک کنید.

0 دیدگاه
هاب
مکانی برای گفتگو درباره سرمایه گذاری کریپتو. همین الان عضو شو
ورود به هاب