پروفسور دانشگاه هاروارد: این که بگوییم ارزهای دیجیتال ارزشی ندارند اشتباه است

پروفسور دانشگاه هاروارد: این که بگوییم ارزهای دیجیتال ارزشی ندارند اشتباه است

کنث ساول روگوف (Kenneth Saul Rogoff)،‌ استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد و اقتصاددان ارشد سابق صندوق بین‌المللی پول، در مصاحبه اخیر خود با بیان این مسئله که «بی‌ارزش» خواندن ارزهای دیجیتال اشتباه است، افزود که دولت‌ها جلوی انجام تراکنش‌های ناشناس را می‌گیرند.

به گزارش اکونومیک تایمز، روگوف در مصاحبه آنلاین خود با شایلش منون (Shailesh Menon)، ضمن بیان این مسئله که پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال باعث شکست دولت‌ها در سرتاسر جهان خواهد شد، گفت:

اینکه بگوییم ارزهای دیجیتال با استقبال و استفاده گسترده در جهان روبه‌رو می‌شوند، مثل این است که بگوییم جهان تبدیل به یک مدینه فاسده می‌شود.

در ادامه سؤال و جواب‌هایی را که بین منون و روگوف ردوبدل شده است مرور خواهیم کرد.

آینده ارزهای دیجیتال چگونه است؟

خارج از کشورهایی که وضعیت عادی ندارند و درگیر جنگ هستند، ارزهای دیجیتال همچنان سهمی بسیار کوچک از فضای پرداخت‌های دیجیتالی را در اختیار خواهند داشت. دولت‌ها نمی‌توانند اجازه دهند که حجم بالایی از تراکنش‌های ناشناس انجام شود و این اجازه را هم نخواهند داد.

اما چرا ارزهای دیجیتال باعث ناراحتی دولت‌ها و بانک‌های مرکزی جهان می‌شود؟

اگر یک اقتصاد به‌صورت کامل با ارزهای دیجیتال کار کند، اخذ مالیات، اجرای قوانین و محدود‌کردن فعالیت‌های مجرمانه بسیار دشوار خواهد شد. باید بگوییم که ناچاریم بین تراکنش‌های صرافی‌های قانون‌گذاری‌شده و تراکنش‌هایی که به‌صورت همتا به همتا انجام می‌شوند، تمایز قائل شویم. به‌محض آنکه طمع ناشناس‌بودن [تراکنش‌ها] را از ارزهای دیجیتال بگیریم، دیگر مزیتی وجود ندارد که با وجود به‌روزرسانی زیرساخت‌ها، نتوان آن را در انواع دیگر مکانیزم‌های پرداخت دیجیتال پیاده کرد.

مخالفان می‌گویند ارزهای دیجیتال ارزشی ندارند!

اشتباه است که بگوییم ارزهای دیجیتال فقط به این دلیل که پشتوانه ندارند، بی‌ارزش هستند. اگر یک ارز دیجیتال اثبات کند که در انجام تراکنش‌های خاصی دارای ارزش است و اگر عرضه آن محدود باشد، می‌تواند به‌عنوان یک ابزار معاملاتی دارای ارزش باشد. اگر هم به‌عنوان یک ابزار معاملاتی دارای ارزش باشد، ذخیره ارزش هم هست. اما در این میان یک سری موارد مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. اول آنکه، اگر استفاده در معاملات برای آنها پیش‌بینی نشده باشد، آنگاه نمی‌توان از ارزهای دیجیتال به‌عنوان ذخیره ارزش استفاده کرد. دوم آنکه، به این دلیل که همواره می‌توان نسخه‌ای جدید از ارزهای دیجیتال ایجاد کرد، نمی‌توان محدودیتی برای واحدهای آن نیز متصور شد؛ از همین رو، نه کمیاب هستند و نه ارزشی دارند. نمی‌خواهم درباره این محدودیت اغراق کنم، چرا که سال‌ها طول می‌کشد تا یک پروتکل کمیابی جدید، تست‌های فشار را با موفقیت پشت سر بگذارد. نسل‌های قدیمی‌تر ارزهای دیجیتال که قابلیت «دوام‌پذیری» خود را ثابت کرده‌اند، دارای ارزش هستند. اما این ارزشمندی تا زمانی مشخص باقی خواهد ماند.

گفته می‌شود که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال سرپناهی در مقابل رشد اقتصادی و ارزهای ضعیف است.

نرخ سودهای بسیار پایین در سرتاسر جهان باعث شده است تا تقاضا برای آثار هنری، خانه، سهام، فلزات گران‌بها و … بیشتر شود. ارزهای دیجیتال نیز از این مسئله استفاده زیادی برده‌اند.

آیا هند به یک ارز دیجیتال نیاز دارد؟

تمام کشورهای دنیا، همزمان با پیشرفت فناوری، به‌شکلی مداوم به‌دنبال طراحی دوباره مکانیزم‌های پرداخت خود هستند. در جواب سؤال شما باید بگویم که اصلا مشخص نیست که بلاک چین می‌تواند نقشی مهم در سیستم‌های پرداخت ایفا کند یا نه. برای پاسخ به این سؤال خیلی زود است. یکی از دلایلی که قانون‌گذاری پیرامون حوزه ارزهای دیجیتال به کندی پیش می‌رود، این است که آنها [قانون‌گذاران] منتظرند ببینند آیا ایده‌های موجود در حوزه ارزهای دیجیتال می‌تواند به آنها کمک کند تا از ساختارهای پرداختی فعلی محافظت کنند یا نه. ساختارهایی که اقتصاد به آنها وابسته است.

امور مالی غیرمتمرکز در بین طرفداران ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی به دست آورده است. آیا این حوزه ایده خیلی خوبی ندارد؟

این رویکرد آزادی‌طلبانه تا حدودی خام است، حداقل در خارج از کشورهای درمانده که این گونه است. احساس من می‌گوید که بیشتر اعضای جامعه ارزهای دیجیتال به‌طور کلی این ایده را از ذهن بیرون کرده‌اند که ایده ارزهای دیجیتال یک استراتژی بلندمدت برای روبه‌رو نشدن با دولت‌هاست. باید به تجربه اخیر در ارتباط با منطقه خودمختار بدون پلیس سیاتل رجوع کنیم تا ببینیم آینده‌ای که ارزهای دیجیتال از آن صحبت می‌کنند چگونه است. وقتی صحبت از کنترل‌کردن و ابزار معامله در میان باشد، کفه ترازو به‌سمت دولت‌ها سنگینی می‌کند. همان طور که در کتاب سال ۲۰۱۶ خودم، نفرین پول نقد (The Curse of Cash)، تأکید کردم، دولت همیشه می‌تواند به نوعی قوانین حوزه رقابت ارزی را بچیند که پیروزی خود را حتمی کند.

رقابت جدیدی که در کشورهایی مثل چین و هند برای عرضه ارز دیجیتال ملی به راه افتاده چیست؟

بانک‌های مرکزی در سرتاسر جهان به‌شدت ارزهای دیجیتالی را که برای مصارف روزمره ایجاد می‌شوند تحت نظر دارند. این ارزها به شهروندان عادی این امکان را می‌دهند تا مستقیما از بانک مرکزی سرمایه خود را طلب کنند. برای تعیین مدل بهتر، خیلی زود است. هم هند و هم چین در حوزه پرداخت‌های دیجیتال از آمریکا خیلی جلوتر هستند. با وجود اینکه این احتمال وجود ندارد که حاکمیت دلار در آینده‌ای نزدیک با چالش همراه شود، حقیقت این است که آمریکا به‌کندی در این حوزه پیش می‌رود و این مسئله می‌تواند در آینده مشکل‌ساز شود. پروژه ایندیا استک (The India Stack)، نوآوری بسیار خوبی است. ممکن است این نوآوری تا حدودی نسبت به ارزهای دیجیتال چین و آمریکا شمولیت بیشتری داشته باشد. ارزهای دیجیتال چین و آمریکا که به‌تازگی بر سر زبان‌ها افتاده‌اند، قرار است تا جایگزین بخش عمده‌ای از پول نقد شوند. باید به یاد داشت که این پروژه‌ها جایگزین حساب‌های بانکی نمی‌شوند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

9 دیدگاه
sina
sina
3 سال و 6 ماه قبل

هیچ قدرتی بزرگتر از اتحاد و توافق همگان با هم نیست بزرگترین مشکل مردم که ریشه خیلی از مشکلات دیگر هم هست چاپ پوله مشکل مردم اینه که چرا یه سری ادم باید ارزش پولی که براش زحمت کشیدن رو دستکاری کنن تا الآن بشر نمیتونست این مشکل رو حل کنه حتی خیلیا ازش اگاهی هم نداشتن ولی امروز فناوری بلاکچین این امکان رو برای بشر فراهم کرده تا دخالت انسانها رو از بین ببره و یه سیستم غیرمتمرکز ایجاد کنه. هدف از این دستکاری ارزش پول چیه؟ چیزی نیست جز گرفتن پول از مردم با ایجاد تورم یعنی مالیات! پس تورم=مالیات زوری!!! وقتی ارزش پول قابل دستکاری نباشه دولتها مجبورن به اندازه ای که الآن تورم ایجاد میکنن به مالیاتها اضافه کنن خواهند دید که گرفتن این حجم ماورایی مالیات از مردم قابل انجام نیست پس ولخرجی ها رو کنار میزارن نمیتونن هزینه بعضی موراد به درد نخور مثل اهداف تروریستی، جنگ، ایجاد حباب در بازارهای مختلف و ... رو تامین کنن یعنی دولتها پول نامحدود نخواهند داشت و در نتیجه همه چیز با حساب و کتاب پیش خواهد رفت و جهان یک پله به صلح و ارامش نزدیک خواهد شد! هیچ دولت دیکتاتوری بدون قدرت چاپ نامحدود پول توانایی دوام نخواهد داشت. با خوندن این مطلب درک خواهید کرد که رشد وحشتناک بیتکوین تو این مدت کم به چه دلیل بوده و هیچوقت از جمله بیتکوین حبابه یه طرح کلاهبرداریه استفاده نخواهید کرد! بیتکوین هیچ چیز باارزشی نیست چیزی که به بیتکوین ارزش میبخشه مسموم بودن سیستم مالی فعلی و ارزهای فیات هست!

معین جلالی
معین جلالی
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  sina

زیبا بود ولی به این قرن که نمیرسه مطمینا

sina
sina
3 سال و 6 ماه قبل

بله خیلی زمان میبره شاید هیچوقت هم اتفاق نیفته اون چیزی که مهمه اگاهی خود مردمه مردم باید بدونن که پول چاپ شدنی اصلا تعریف پول رو نقض میکنه و نباید ازش استفاده کنن وگرنه بلاکچین هم به ادم نادان کمک نخواهد کرد نمونه واضح موجود میشه usdt یا paxg یا wbtc و ... رو نام برد از بلاکچین استفاده میکنن ولی متمرکز عمل میکنن کی کنترلشون میکنه اینها چه تضمینی میدهند که به تعداد توکنهای عرضه شده دلار یا طلا یا بیتکوین به عنوانه پشتوانه داشته باشن!؟؟؟؟ شاید در حالت عادی مجبور نباشن توکن بدون پشتوانه عرضه کنن ولی شک نکنین روزی خواهد رسید که تن به این کار میدن و ارزش اون توکنا مثل پولای فیات الآن روز به روز کم خواهد شد کافیه اون توکنه جا بیفته و مردم ازش استفاده کنن. دلار از حدود 200 سال پیش تا 50 سال پیش ارزشش با طلا تقریبا یکی بود ولی تو 50 سال اخیر با چاپ بی پشتوانه ارزش اون رو نسبت به پشتوانش که طلا بود 50 برابر کم کردن!!!! یعنی پودر شدن سرمایه و هنوز هم مردم از این موضوع اگاهی ندارن و نمیدونن اگه 50 سال پیش 50 سکه طلا داشتن الآن تنها 1 سکه طلا دارن و 49 تای اون رو به دولت امریکا اهدا کردن تا ابرقدرت باقی بمونه!! تو ایران کسی اگه 3-4 سال پیش 10 سکه طلا میتونست بخره الآن 1 دونه هم بهش نمیدن 9 تا سکه کجا رفت بگردین دنبال پرتغال فروش!! مشکل مقیاس پذیری بیتکوین و فشار سیاسی پشت پرده و منفعت طلبی سازندگان و توسعه دهندگان التکوینا مارو از هدف اصلی بیتکوین دور میکنه و تنها اگاهی مردمه که میتونه مارو به این مسیر برگردونه.

arash
arash
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  sina

سیستم بلاک چین خیلی خوب عمل میکنه ، مخصوصا در صنعت بانکداری ، و یک ارز دیجیتال خوب میتونه این صنعت (بانکداری) رو متحول کنه ، ولی اون ارز بیت کوین نیست ، دلیلش این هست که بیت کوین بزرگترین هدفش اینه که بدون قانون کار کنه ، یعنی چی ؟ یعنی هیچ کنترلی بر روی اون نباشه ، و اکثرا میگن دولت ها نابود بشن و ….. ، یه سوال ساده میپرسم اگر کسی بیت کوین شما را به سرقت برد ، چطوری میتونی از حقت دفاع کنی و سرمایه رو برگردونی ؟؟؟؟؟؟؟ جز اینکه باید قانون باشه ؟ پس دولت یا ارگانی بایستی باشه که بتونه برای شما این پیگرد رو انجام بده ، در غیر اینصورت افراد مثل قانون جنگل باید دنبال هم باشن ، هر کی زورش بیشتر چربید .دنیا به زودی ارزهای دیجیتال قبول میکنه و قانون گذاری میشه ، شما نگاه کنید ارزهای دیفای الان از بیت کوین زدن جلو ، این تفسیری که می کنید که دلار با طلا برابر بوده ولی الان ….، خوب مطمعن باش برای بیت کوین همین اتفاق قبل از قانون گذاریش اتفاق افتاده ، بیت کوین چه پشتوانه ای داره ؟ مقیاس پذیری ، هزینه تراکنش کم ، سرعت انتقال بالا ، تمرکز ، عدم تمرکز ….، خیلی از ارزها هستند که برای این شاخص ها بهتر از بیت کوین عمل می کنند .شما به طلا و یا حتی نفت یا الماس نگاه کنید ، دلیل با ارزش شدنش در میان مردم این هست که واقعا کاربردی هست ، طلا خیلی از صنعت ها داره استفاده میشه حتی غذا ، نفت که خیلی از صنعت ها رو رونق داده از لباس تا …. ، و خوب ارزهای دیجیتال هم از همین رویه باید استفاده کنن ، بنظر من باید دید تو این رقابت بین ارزهای دیجیتال کدوم ارزها هدف و برنامه دارن و با صنعت های موجود سازگاری دارن ، ارزهایی رو دنبال کنید که هدف دارن ، برنامه دارن ، بدون هدف و برنامه ریزی آخرش پوچی هست .شاد باشید .

sina
sina
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  arash

اینکه یه سری ادم رو واسطه کنیم تا قانون گذاری کنن تا اگه دزدی اومد بیتکوین مارو دزدید بتونیم پس بگیریم یعنی سیستم رو از غیرمتمرکز به متمرکز تغییر دهیم یعنی اختیار پولمونو بدیم به واسطه ها مثال هم زدم تتر میتونه موجودی والت شمارو خالی کنه! تاریخ نشون داده همیشه این واسطه ها همان مافیایی هستن که خودشون عامل ایجاد بسیاری از مشکلات و ناهنجاری ها و رانت و فساد هستن تو دنیا کی قاچاق میکنه کی مواد مخدر و اسلحه جابجا میکنه افراد عادی یا خود دولتها!؟ کی فساد ایجاد میکنه کی اختلاس میکنه دزدی های کلان توسط کی انجام میشه؟؟؟ همین واسطه ها!!! اگر قرار باشه بیتکوین دزدیده شده رو بتونیم پس بگیریم بهتره کامپیوترها این کارو با ساز و کار خاصی اگه امکانش باشه به صورت غیرمتمرکز انجام بدن یا با روشهای مختلف از این دزدی ها جلوگیری کنن نه اینکه اختیار مالمونو بدیم به یه سری واسطه دزد!! شما واسه اینکار مجبوری پولتو بدی اون واسطه برات نگه داره اون واسطه تمام پول شمارو مثل بانکها نگه نمیداره و درصدی رو برای مخارج خودش برمیداره به خیال اینکه هیچوقت تمام مشتریاش نمیان یکجا پولشونو درخواست کنن (عامل اصلی بحران 2008 که دولت با چاپ وحشتناک پول اون رو به اینده موکول کرد). این رو هم باید با بلاکچین حل کرد چه با توکنایی که سرمایه شمارو بیمه میکنن مثل توکنای nxm یا dip و ... چه با روشهایی که امنیت تراکنشا رو بالا میبرن مثل توکن qsp و ...

شاهین
شاهین
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  sina

کریپتو کتابیه که همه فقط مقدمش رو خوندنو باقیه صفحاتشو نادیده گرفتن چون قصد کسب سوده نه چیز دیگه حقم دارن چون این کتاب هم سر درازی داره هم تهه دراز و هنوز کسی پیدانشده که بتونه بلاکچین و کریپتورو عامه فهم توضیح بده ولی صحبتای شما قشنگ بود که خلاصش میشه اینکه جنگ بین بیت کوین و فیات تازه شروع شده ، به امید روزیکه تراکنشهای همتا به همتا جهانگیر بشه

رامتین
رامتین
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  شاهین

دوستان کسی میدونه چجوری کیف پول BTCایجادکنیم؟؟

علی
علی
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  sina

غیر متمرکزی وجود نداره ، همین واسطه ها از دل مردم میان بیرون ، الان مشخص هست چقدر بیت کوین در هر جا ماینیگ میشه ، یا اگه دزدی میشه ، دزد رو پیدا میکنن .

محمد صدرایی
محمد صدرایی
3 سال و 6 ماه قبل
پاسخ  sina

دوست عزیز چه قدر صریح و زیبا نوشتی!!احسنت به شما