صندوق بین‌المللی پول رکود جهانی را تایید کرد؛ بسیار بد‌تر از بحران ۲۰۰۸

صندوق بین‌المللی پول رکود جهانی را تایید کرد؛ بسیار بد‌تر از بحران ۲۰۰۸

اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول (IMF)، گیتا گوپینات (Gita Gopinath)، روز سه‌شنبه اعلام کرد که رکورد فعلی، بدترین رکود مالی از زمان «رکود بزرگ» است. او همچنین این بحران را به مراتب وخیم‌تر از بحران مالی سال ۲۰۰۸ توصیف کرد. گوپینات در ادامه، بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا را «قرنطینه بزرگ» نامید.

به گزارش کوین دسک، گوپینات پیش‌بینی کرده است که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰، متحمل ۹ تریلیون دلار زیان می‎شود و سه درصد سقوط خواهد کرد. انتظار می‌رود که ایالات متحده نیز مانند سایر کشور‌های توسعه‌یافته، حدود شش درصد رشد منفی را تجربه کند. گوپینات گفت که خسارات سال جاری، اقتصاد جهان را به ۱۲ سال قبل خواهد برد.

صندوق بین‌المللی پول رکود جهانی را تایید کرد؛ بسیار بد‌تر از بحران ۲۰۰۸
بحران جهانی: رکود در اقتصاد‌های پیشرفته (AE) و بازار‌های نو‌ظهور و اقتصادهای در حال توسعه(EM)

برای نخستین بار پس از «رکود بزرگ»، اقتصاد‌های پیشرفته، بازار‌های نو‌ظهور و اقتصاد‌های در حال توسعه، همگی در رکود به سر می‌برند.

علاوه بر این، به گفته‌ی مدیر تحقیقات این سازمان، گیان ماریا میلسی فرتی (Gian Maria Milsei-Ferretti)، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که کشور‌های آسیب‌پذیری مانند عراق که صادر‌کننده نفت هستند، با کاهش شدید رشد اقتصادی خود مواجه می‌شوند. برای نمونه، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که اقتصاد عراق امسال، رشد منفی ۴.۷ را تجربه خواهد کرد. این رقم، نسبت به ۳.۹ درصد نرخ رشد سال گذشته، با کاهشی هشت درصدی رو‌به‌رو است. در همین حال، اقتصاد ایران در سال جاری، با رشد منفی ۶ درصدی دست و پنجه نرم خواهد کرد.

صندوق بین‌المللی پول رکود جهانی را تایید کرد؛ بسیار بد‌تر از بحران ۲۰۰۸
زیان ۹ تریلیون دلاری در تولید انباشته طی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱

در مجموع، صندوق بین‌المللی پول، از رهبران جهان خواسته است تا برای جلو‌گیری از جهانی شدن این بحران، همکاری کنند. به گفته‌ی صندوق بین‌المللی پول، ۹۰ کشور از میان ۱۸۹ کشور عضو آن، درخواست حمایت مالی کرده‌اند.

گوپینات گفت:

پیش‌بینی می‌کنیم که سطح فعالیت اقتصادی همچنان پایین‌تر از دوره‌ی قبل از شیوع ویروس در ۲۰۲۰، باقی بماند. این رکود عمیقی است که با نا‌توانی در پرداخت بدهی‌ها و افزایش چشم‌گیر نرخ بیکاری همراه است.

گوپینات گفت کشور‌هایی که به سیستم‌های پرداخت دیجیتال بخش خصوصی دسترسی دارند، باید از این مزیت برای توزیع بسته‌های حمایتی و محرک‌های مالی استفاده کنند. اگر‌چه او به فناوری خاصی اشاره نکرد، اما وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال همکاری با غول‌های فناوری مالی مانند پی‌پال (PayPal) و اسکوئر (Square) است. در حالی که کنیا از سامانه بانکداری با تلفن همراه خود، یعنی ام‌پسا (M-Pesa) برای کاهش معاملات فردی استفاده می‌کند.

ممکن است علاقه مند باشید
guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

1 دیدگاه
سید علی
سید علی
4 سال قبل

فکر می کنید کدام کشور سالم خواهد ماند؟ چین!