معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت که اگر اقدام موثری در زمینه مصرف برق واحدهای استخراج بیت کوین صورت نگیرد این امر به شدت برای صنعت برق مشکلساز خواهد شد و ممکن است مجبور به اعمال تعرفه برق صادراتی برای استخراجکنندگان شویم.
به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از پایگاهاطلاعرسانی «ایران»، روز گذشته این موضوع در هیئت دولت بررسی شد و معاون وزیر نیرو نیز خبر داد که احتمالاً از هفته آینده نرخ تعرفه برای واحدهایی که در حال استخراج ارز دیجیتال هستند، اصلاح میشود.
همایون حائری معاون برق و انرژی وزیر نیرو میگوید که نرخ در نظر گرفته شده برای این بخش، همان نرخ صادراتی برق است و با تصویب آن هر واحدی اعم از کشاورزی، دامداری، اداری و حتی مدارس که مشخص شود در حال استخراج بیت کوین هستند، باید با این نرخ هزینه برق مصرفی را بپردازند.
حائری معتقد است که برق در ایران به این خاطر ارزان است که رفاه حال مصرفکنندگان داخلی بیشتر شود، نه آنکه از این برق ارزان برای کسب و کارهای خارجی استفاده شود.
قیمت برق صادراتی چقدر است؟

همایون حائری معاون برق و انرژی وزیر نیرو
همایون حائری در پاسخ به این سؤال که نرخ پیشنهاد شده به هیأت دولت برای استخراج بیت کوین چقدر است؟ توضیح میدهد:
«نرخ صادراتی برق بسته به شرایط و فصل متفاوت است. اما با تأیید دولت برای استخراجکنندگان ارز دیجیتال نیز این نرخ اعمال خواهد شد.»
راه تشخیص متخلفان
حائری درباره نحوه تشخیص متخلفان میگوید:
«برای تولید هر واحد از این نوع ارز دیجیتال، به اندازه مصرف ۲۸ مشترک، برق استفاده میشود که ادامه چنین روندی خطرناک است. از اینرو بعد از تصویب پیشنهاد ارائه شده، همکاران ما به دقت میزان مصارف را بررسی خواهند کرد و سپس سراغ هر مشترکی که مصرفش بالاتر از حد نرمال باشد، میروند.»
این مقام مسئول با ابراز نگرانی نسبت به سوءاستفاده عدهای از برق ارزان، اظهار میکند:
«اگر روند استخراج این ارزهای دیجیتال به همین نحو ادامه یابد، پیشبینی میشود مصرف آنها به بیش از ۲ هزارمگاوات برسد. تعیین نرخ واقعی برق صادراتی برای این فعالان کمک خواهد کرد استخراج ارز مجازی در مسیر درست قرار گیرد. بیتوجهی به این موضوع منجر به کمبود برق در ساعات اوج مصرف (پیک) خواهد شد.»
به گفته معاون وزیر نیرو بعد از شناسایی متخلفان با آنها برخورد خواهد شد.
خاموشی نداریم، اگر…
صنعت برق سال گذشته در شرایطی قرار گرفت که با خاموشیهای متعددی مواجه شد. یکی از دلایل آن کمبود تولید برق از نیروگاههای برق آبی بود. حائری میگوید به خاطر بارشهای اخیر، امسال این مشکل وجود ندارد و با افزایشی که طی یک سال اخیر در تولید برق رقم خورده است، امسال صنعت برق میتواند پیک ۵۹ هزار مگاوات را نیز تحمل کند.
معاون وزیر نیرو توضیح میدهد:
«بهطور معمول در ایران سالانه ۵ درصد رشد مصرف داریم. اما سال گذشته با مدیریتی که انجام شد، پیک مصرف به ۵۷ هزار و ۹۷ مگاوات رسید که ۲.۹ درصد رشد نسبت به سال قبل خود داشت. امسال نیز اگر با مدیریت مصرف، میزان رشد پیک ۲.۵ درصد باشد، شاهد خاموشی نخواهیم بود. یعنی مصرف پیک امسال باید ۵۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات باشد که مهار آن نیاز به صرفهجویی تمام مشترکان دارد.»
برای سالجاری وزارت نیرو و شرکت توانیر ۱۱ محور کاهش مصرف در نظر گرفتهاند. حائری میگوید که اگر تمام مشترکان یک لامپ اضافه را خاموش کنند میزان مصرف در پیک حدود یک هزار مگاوات کاهش خواهد یافت. در حالی که برای تولید این یک هزار مگاوات نیاز به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری از بیتالمال است.
این مقام مسئول تنبیه پرمصرفها را یکی از راههای مدیریت مصرف امسال عنوان میکند و ادامه میدهد:
«هدف از اعمال افزایش ۱۶ درصدی تعرفهها از خردادماه تنبیه پرمصرفها و تغییر ذائقه مصرفی آنهاست. اما باید به گوش مشترکان برسانیم که اگر ۱۰ درصد مصرفشان را نسبت به سال گذشته کاهش دهند، ۲۰ درصد از هزینه صورتحساب آنها کاسته خواهد شد. یعنی تشویق نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.»
ای کاش خود حکومت فضایی آماده میکرد و هر کس دوست داشت پول به دولت میداد که از طرف آن فرد یک تعدادی ماینر میخرید و نصب میکرد و در امد ش هم پس از کسر مالیات به آن فرد میرسید. هم مردم سود میکردند و هم مالیات میدادند.
یعنی واقعا متاسفم برای کشوری که روی نفت و گاز و منابع انرژی تجدید پذیر خوابیده بعد از عهده تامین برق اش برنمیاد. کل فارمهایی که تو ایران راه افتاده اندازه دو تا فارم بزرگ تو چین برق نمیکشه. جالبی تو کشوری که هیچ مزیتی رو برای هیچ صنعتی ایجاد نکرده جلوی این ماینینگ هم میخواد بگیره. کل استخراج بیت کوین نهایتا دو سال دیگه به صرفه هست و دیگه استخراج معنی اش از دست میده به جای اینکه بیان از این فرصت استفاده کنن اینم مثل بقیه فرصت ها از دست میدن.
الان اجاره یه گاو داری شده برابر با انبار توی تهرون
برق 3 فاز واسه خرمن کوب و شلغم کوب میگرن
با هش می کوبن ???
قیمت برق صادراتی بیشتر از 7 برابر برق تجاریه، اگه هر کیلووات تجاریو 400 بگیریم میشه 2800 تومن یعنی با دلار 13000 میشه 0.21$
مشکل اینجاست ایرانی ها شدیدا هایپ میشن خیلی احساساتی عمل می کنند!
یه ماه پیش یه دستگاه 3 دلار روزی درمیاورد
یه دفعه اجاره انباری و گاو داری و مرغ داری و اسیک ها به فلک کشید
جدا از بحث تعرفه دوستانی که تازه میخوان بیان تو کار بدونن که برق صنعتی و تولید با پروانه کار اعتبار داره.وگرنه نرخ برق سه برابر تولید حساب میشه براتون
دولت با این کار با زندگی میلیونها ایرانی بازی خواهد کرد .. وسعت و گستردگی این صنعت بسیار بیشتر از چیزیست که فکر میکنند . به جرات میشه گفت که ماینینگ الان از هر صنعتی بزرگتر شده. در صورت این اقدام, دولت باید منتظر واکنش میلیونها نفر که زندگیشان به خطر می افتد باشد!
زندگی میلیون ها ایرانی !!!!!!!!!!!!
حالا یه مقدار کوتاه بیا .
????
ملیونها ؟؟؟؟ میدونی میلیون یعنی چی ؟
با برق ۰.۰۹۵ دلاری نزدیک به ۱۰۰ درصد دستگاههایی که تو ایران هستند بی استفاده خواهند شد. احتمالا این کار هم مثل بقیه کارهای پر سود قراره انحصاری و رانتی بشه .. همین الان بعضی ارگانها توی این کار هستند و من باور نمیکنم که دولت بخواد و یا بتونه از اونها همچین پولی واسه برقشون بگیره ! بنابراین چیزی از مصرف برق کم نخواهد شد فقط این کار هم انحصاری خواهد شد.. و متاسفانه تنها راه شکستن این انحصار برای فعالین معمولی صنعت ماینینگ، برق پشت کنتوری خواهد بود.
دوستان بیت دو برابر شد اقایون دستگاه و سه برابر کردن.الان که درامدش حداقل نصف شده پس قیمت دستگاها نباید ثابت بمونه.با توجه به گرمای هوا و خرابی زیاد تو تابستون الان راه انداختن اصلا بصرفه نیست.گول این دلالارو که هی میگن بیت انقد میشه نخورین.اون اگه میدونست انقد میشه میرفت بیت میخرید به جا فروش دستگاه.
با تعرفه 1215 صادراتی کسی که داره کار میکنه یه چیزی هم از جیب باید بزاره بده اداره برق نگرانی هارو بر طرف کنه
من نمیفهمم اینا چشونه. اقتصاد دان نیستم شاید نظرم اشتباه باشه ولی خب اینا که نفت و گاز نمیتونن صادر کنن! نیروگاه گازی اضافه کنین مردم خودشون هزینه دستگاه ماینینگ میدن و برق با قیمت خوب بدین به مردم تا ارز وارد کشور شه. با یه سری شرکت چینی من کار میکنم میگن ۹۰٪ دستگاه هامونو میفرستیم برای مناطق آزاد دبی! شرط میبندم از اون ۹۰٪ – ۹۰٪شون میاد ایران
دقیقا من از طریق یک واسط هندی که دبی ساکن هست خرید میکنم. که اون از چین خرید میکنه..
90درصد خیر…. 100درصد دستگاه هایی که از چین به دبی میان… به ایران میان !
چرا که در دبی، این عربها فقط تو کار کوین خودشون هستن و معمولا سرمایه گذاری میکنن یه سایت هم دارن من دیدم فقط اسمش یادم نیست….
اونا احتیاجی به ماین ندارن!!!
مــــــــــا بدبختا ماین میکنیم… ما ملتی معدنچی ای بیش نیستم