نویسنده مشهور: بیت کوین در آینده پشتوانه تمام ارزها خواهد بود

نویسنده مشهور: بیت کوین در آینده پشتوانه تمام ارزها خواهد بود

جف بوث (Jeff Booth)، کارآفرین و نویسنده پرطرفدار می‌گوید که آینده‌ تاریکی در انتظار ارزهای فیات است و با خاموش‌نشدن ماشین چاپ پول بانک‌های مرکزی، شکست این ارزها حتمی است. بوث بر این باور است که دیر یا زود، نظام بانکداری سنتی با رکود شدیدی دست به گریبان می‌شود و نابودی آن اجتناب‌ناپذیر است. در مقابل اما آینده روشنی در انتظار بیت کوین است و این ارز دیجیتال در آینده‌ای نزدیک به ارز ذخیره‌ای شماره یک جهان و پشتوانه تمامی ارزهای ملی تبدیل خواهد شد.

به گزارش بی‌تی‌سی دات‌کام، بوث که نگارش کتاب «بهای فردا: چرا تورم منفی، کلید آینده‌‌ای غنی است» را در کارنامه دارد، مدعی است که به‌زودی بیت کوین به برترین ارز ذخیره‌ای جهان و پشتوانه تمامی ارزهای ملی تبدیل خواهد شد. بوث در این کتاب که در ماه ژانویه (دی ۹۸)‌ روانه بازار نشر شد، دلایل خود را برای لزوم برپایی یک چارچوب اقتصادی نوین و ایجاد نوعی تحول مالی برشمرده است. این کارآفرین علاوه بر آنکه دستی در تألیف کتاب دارد، بنیان‌گذار شرکتی به نام بیلددایرکت (Builddirect) است که بازارگاهی آنلاین برای خرید و فروش محصولات به‌سازی منزل است.

وی طی مصاحبه‌‌ای با کمبریج هوس اینترنشنال (Cambridge House International)، دیدگاه‌های خود را پیرامون وضعیت کنونی اقتصاد بیان کرده و توضیح داده است که چرا سرسختانه از بیت کوین در برابر هر کلاس دارایی دیگری دفاع می‌کند. او گفت‌وگو را با تشریح عواقب وخیم اقدامات فعلی بانک مرکزی آمریکا آغاز کرده و در ادامه گفته است:

تمامی پول‌های چاپ‌شده مستقیماً به افزایش بهای دارایی‌ها می‌انجامند. این کار درواقع سرقت بی‌واسطه از جیب اقتصادی به گستره جهان است.

او در ادامه افزوده است:

اتفاقات بعدی که وقوعشان محتمل است، تحقق نظریه پولی مدرن (Modern Monetary Theory)، پول هلی‌کوپتری و هر چیز دیگری از این دست است. از سوی دیگر وقتی که چوب حراج به اعتبار فدرال رزرو زده شود، هیچ‌کس نمی‌داند که تورم تا چه میزان افزایش خواهد یافت. بنابراین فدرال رزرو و وزارت خزانه‌داری تغییر ماهیت داده و جایشان را با هم عوض می‌کنند و با چاپ فزاینده پول و توزیع آن میان مردم دیگر چیزی به نام ارز ذخیره‌ای در جهان باقی نخواهد ماند.

پیش از ادامه مقاله، نگاهی به تعاریف نظریه پولی مدرن و پول هلی‌کوپتری می‌اندازیم. در نظریه پولی مدرن (Modern Monetary Theory)، مخارج هر کس، درآمد فرد دیگر است و اگر اقتصاد دچار رکود است و زیر اشتغال کامل قرار دارد، به این دلیل است که عاملان در آن به اندازه کافی خرج نمی‌کنند و تقاضای مؤثر در آن پایین است. در این نظریه، بانک مرکزی به‌آسانی با چاپ پول می‌تواند کسری بودجه را محقق کند و هزینه مازاد دولتی تا جایی می‌تواند ادامه داشته باشد که اقتصاد به نقطه اشتغال کامل برسد. البته از اینجا به بعد است که نظریه پولی مدرن می‌انگارد تورم می‌تواند ایجاد شود و حالا برای جلوگیری از تورم، دولت باید اوراق چاپ کند و از حجم پول بکاهد. پول هلی‌کوپتری نیز اصطلاحی است که به چاپ انبوه پول و توزیع آن میان مردم با هدف تحریک اقتصاد در دوران رکود اشاره دارد.

بوث با تأکید بر اینکه بانک‌های مرکزی به‌طور مصنوعی درصدد پایین‌نگه‌داشتن نرخ بهره هستند، پیش‌بینی می‌کند که کاهش نرخ بهره تا نابودی کامل ارزها ادامه پیدا خواهد کرد. گفتنی است به‌تازگی فدرال رزرو طی بیانیه‌ای با اعلام سیاست‌های جدید خود برای افزایش تورم، متعهد شده است که دست‌کم برای چند سال، نرخ بهره را در حوالی صفر نگه دارد.

بوث می‌گوید که برای حفظ ارزش دارایی‌ها در این شرایط تورمی، چاره‌ای نیست جز آنکه سبد سرمایه‌گذاری‌ خود را متنوع کنیم و به‌قول معروف از چیدن تمام تخم‌مرغ‌ها در یک سبد بپرهیزیم. بوث اگرچه هم‌اکنون علاوه بر بیت کوین، طلا را نیز در پرتفوی خود دارد، می‌گوید: «به دلایل متعدد، نسبت به افزایش بهای بیت کوین بسیار خوش‌بین‌ترم. من فکر می‌کنم بیت کوین می‌تواند طلای جدید باشد. این ارز دیجیتال بر اساس یک اثر شبکه‌ای قدرتمند کار می‌کند.»

این نویسنده پرطرفدار در ادامه می‌افزاید:

بیت کوین به رشد خود ادامه می‌دهد و من گمان می‌کنم روزی فرا می‌رسد که این ارز دیجیتال، پشتوانه تمامی پول‌های ملی خواهد شد. فکر می‌کنم بیت کوین می‌تواند حتی به ارز ذخیره‌ای جهان بدل شود.

بوث خاطرنشان می‌کند:

طلا ارزشمند شد، چون همگان به این باور رسیدند که روزی پشتوانه ارزها می‌شود. بیت کوین اما بسیار بهتر از طلا است و می‌تواند در سبد سرمایه‌گذاری همه جای داشته باشد. علاوه بر این، با نابودی ارزها امنیت به یک مسئله حاد بدل می‌شود و در این میان جابه‌جایی طلا به‌شدت دشوار خواهد شد. با این حال، قابلیت نقل‌وانتقال آسان بیت کوین به‌تنهایی می‌تواند دلیل برتری آن باشد.

در ادامه وقتی از بوث در مورد بزرگ‌ترین چالش پیش روی بیت کوین سؤال شد، وی گفت که بی‌تردید ممنوعیت‌های دولتی، مهم‌ترین نگرانی است. با این حال او افزود:

احتمال ممنوعیت گسترده از سوی دولت‌ها بسیار بعید به‌نظر می‌رسد. این چیزی است که نظریه بازی به ما می‌گوید. بنابراین در جهانی که رقابت‌های تنگاتنگی برای جذب افراد و کسب‌وکارهای ثروتمند در جریان است، اگر یک دولت بیت کوین را ممنوع کند، دولت دیگر به‌سرعت اقدام به قانونی‌کردن و پذیرش آن می‌کند.

بوث در ادامه با اشاره به سوئیس به‌عنوان یک نمونه، می‌گوید که اگر دولتی بخواهد بیت کوین را متوقف کند، انگیزه بیشتری ایجاد می‌شود تا دیگر کشورها آغوش خود را به روی بیت کوین باز کنند.

بوث همچنین دیدگاه خود را پیرامون آینده بازارهای سهام تشریح کرد. او می‌گوید:

بازارهای سهام در حال شلوغ‌شدن هستند. شما احساس می‌کنید که هر آینه ممکن است شیرازه بازار از هم بپاشد و روزی نیست که خبری از بسته‌های مشوق مالی در میان نباشد. بدون مشوق‌های مالی، شکل‌گیری یک مارپیچ نزولی حتمی است. اگر هم مشوق‌های مالی متوقف شوند، با وقوع مارپیچ نزولی، ارزش سهام تا ۸۰ درصد کاهش خواهد یافت.

با این حال، بوث بر این باور است که دولت‌ها اجازه نمی‌دهند چنین اتفاقی رخ دهد و از تمامی قدرت خود برای تزریق پول به بازار استفاده می‌کنند.

بوث در کتابش، نگاه خوش‌بینانه‌تری به آینده دارد؛ چرا که پیش از بحران کرونا آن را نوشته است، اما در حال حاضر می‌گوید که آینده تاریک و ترسناکی در انتظار ما است؛ چرا که کرونا می‌تواند روندهای مخرب را تسریع کند. بوث می‌گوید:

کرونا راه را برای اتخاذ سیاست تسهیل پول هموار کرد و حالا جز به بهای رکود شدید و نابودی نظام بانکی، چاره‌ای جز ادامه سیاست‌های کنونی تزریق پول وجود ندارد.

بیت کوین، گزینه‌ای بی‌نظیر برای محافظت از ارزش دارایی‌ها است؛ چرا که پیش از هر چیز، امکان مصادره آن منتفی است. من فکر می‌کنم بیت کوین همانند یک روند کلان، بسیار فراتر از آنچه اکنون فکر می‌کنیم، رشد خواهد کرد.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

1 دیدگاه
علی
علی
3 سال و 6 ماه قبل

خیلی محتمله که بیت کوین بشه ارز ذخیره ای جهان و پشتوانه تمام ارزا
این مقاله رو باید در جواب اون مصاحبه پروفسور دانشگاه هاروارد کنث ساول روگوف آورد